Κεντρική σελίδα

 

 

 

Μηνύματα

 

 

 

Αλληλογραφία

 

 

 

Τα πιστεύω μας

 

 

 

Αιτήματα

 

 

 

Προσευχές

 

 

 

Γράψτε μας

 

 

 

Το περιοδικό

 

 

Το μεγάλο παραμύθι

 

 

 Μια είδηση που διάβασα πρόσφατα έλεγε τα εξής:
«Ερευνητές λένε ότι έχουν βρει τα οστά του παλαιότερου ανθρώπου σε ένα απροσδόκητο μέρος: το Μαρόκο. Σε έναν αρχαιολογικό χώρο κοντά στην ακτή του Ατλαντικού, βρέθηκαν μέρη του κρανίου, του προσώπου και της σιαγόνας και που αναγνωρίστηκαν ως μέλη του πρώτου ανθρώπου, πριν από περίπου 315.000 χρόνια. Αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε περισσότερο από 100.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πιστεύεται: οι περισσότεροι ερευνητές έχουν τοποθετήσει την προέλευση του είδους μας στην Ανατολική Αφρική περίπου 200.000 χρόνια πριν…» (περιοδικό «ΦΥΣΗ» Ιούνιος 2017)

Όλες αυτές οι ειδήσεις, και άλλες παρόμοιες, έχουν έναν κύριο σκοπό: Να μας πείσουν ότι άνθρωπος εξελίχθηκε από τον πίθηκο και άλλες πρωτόγονες μορφές ζωής και ότι η «θεωρία» της εξέλιξης είναι επιστημονικά «αποδεδειγμένη» και πρέπει να τη δεχτούμε, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να μας θεωρήσουν αγράμματους, αμόρφωτους και καθυστερημένους.

Αυτή η «θεωρία» είναι 100% (όχι 99,999%) σατανική και έχει μόνο έναν σκοπό: Να βγάλει από τη μέση τον Θεό και να μας πείσει ότι όλα έγιναν μόνα τους, ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει Θεός, και, επομένως, δεν πρέπει να ανησυχούμε για το πώς ζούμε τη ζωή μας.

Εφόσον δεν υπάρχει Θεός – σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης – τότε δεν θα δώσουμε λόγο σε κανένα. Μπορούμε να ζήσουμε όπως θέλουμε – μέσα στην πορνεία, την ομοφυλοφιλία, το ψέμα και την απάτη – και δεν θα δώσουμε λόγο σε κανένα.

Πόσο γελασμένος είναι ο άνθρωπος που σκέφτεται έτσι. Δυστυχώς – γι’ αυτούς τους ανθρώπους – ο Θεός υπάρχει και θα κρίνει τον καθένα μας για το πώς ζήσαμε εδώ κάτω στη γη.

Η Αγία Γραφή – ο Λόγος του Θεού – λέει τα εξής γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει Θεός:

«Ο ΑΦΡΟΝΑΣ είπε στην καρδιά του: Δεν υπάρχει Θεός.» (Ψαλμοί 14:1, 53:1) και «Ο ασεβής, εξαιτίας της αλαζονείας του προσώπου του, δεν θέλει να αναζητήσει τον Κύριο· όλοι οι συλλογισμοί του είναι: Δεν υπάρχει Θεός.» (Ψαλμοί 10:4)

Η Βίβλος λέει ότι όποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει Θεός είναι άφρονας, δηλαδή άμυαλος. Και πράγματι είναι άμυαλος, όταν βλέπει όλη αυτή την υπέροχη και θαυμάσια Δημιουργία και στο τέλος λέει ότι όλα έγιναν μόνα τους, από μια έκρηξη που, δήθεν, έγινε πριν δισεκατομμύρια χρόνια.

Υπάρχει κτήριο που να μην το έκτισε κάποιος; Υπάρχει πίνακας που κάποιος να μην τον ζωγράφισε; Υπάρχει αυτοκίνητο ή αεροπλάνο που κάποιοι να μην το έφτιαξαν;
Έτσι και με τη Δημιουργία.

Ο Θεός είναι Αυτός που κατασκεύασε τα πάντα.
«Αυτός, όμως, που κατασκεύασε τα πάντα είναι ο Θεός.» (Εβραίους 3:4) και «Διαμέσου Αυτού – του Ιησού Χριστού - κτίστηκαν τα πάντα, αυτά που είναι μέσα στους ουρανούς κι αυτά που είναι επάνω στη γη, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχές είτε εξουσίες, τα πάντα κτίστηκαν διαμέσου Αυτού και γι' Αυτόν.» (Κολοσσαείς 1:16)

Οι «επιστήμονες» λένε ότι η ζωή ξεκίνησε επάνω στη γη πριν 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Ας υποθέσουμε ότι αυτό πράγματι έγινε.
Ας πάμε στο έτος 3.500.000.000 π.Χ. και ας δούμε τι συνέβηκε:
Ξαφνικά κτυπά ένας κεραυνός μια λίμνη και βγαίνει θαυματουργικά ένα κύτταρο!

 

Λίγα λόγια για το κύτταρο

Ένα κύτταρο είναι πιο πολύπλοκο από το πιο πολύπλοκο πυρηνικό εργοστάσιο και το οποίο είναι ανθρωπίνως αδύνατο να φτιαχτεί από ανόργανα χημικά στοιχεία από τους επιστήμονες οι οποίοι σήμερα αριθμούνται σε πολλά εκατομμύρια – βιολόγοι, χημικοί, φυσικοί κτλ Το κύτταρο δεν μπορεί να γίνει σιγά-σιγά. Για να λειτουργήσει ως κύτταρο πρέπει ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα συστατικά να είναι στη θέση τους.

Σύμφωνα με τη  Βιολογία, το κύτταρο είναι η βασική δομική και λειτουργική μονάδα που εκδηλώνει το φαινόμενο της ζωής. Έτσι, ως κύτταρο νοείται το μικρότερο δομικό συστατικό της έμβιας ύλης, που αποτελείται από μια συστηματικά οργανωμένη ομάδα μορίων, που βρίσκονται σε δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Το κύτταρο διαθέτει μορφολογική, φυσική και χημική οργάνωση και την ικανότητα της αφομοίωσης, της ανάπτυξης και της αναπαραγωγής. 

Σε ένα τυπικό κύτταρο παρατηρούνται τα εξής διαφοροποιημένα τμήματα, τα οποία επονομάζονται κυτταρικά οργανίδια:

 1. Κυτταρική μεμβράνη

 2. Ενδοπλασματικό δίκτυο, το οποίο διακρίνεται σε αδρό και λείο

 3. Πυρήνας

 4. Σωμάτιο Golgi

 5. Μικροϊνίδια και μικροσωληνίσκοι, τα οποία αποτελούν τον Κυτταρικό σκελετό

 6. Ριβόσωμα

 7. Κυστίδιο

 8. Μιτοχόνδρια

 9. Κενοτόπιο

 10. Λυσόσωμα

 11. Κεντροσωμάτιο (μόνο σε ζωικά κύτταρα)

 12. Πλαστίδια (μόνο σε φυτικά κύτταρα)

 13. Χυμοτόπιο (μόνο σε φυτικά κύτταρα)

 14. Κυτταρόπλασμα

Φανταστείτε κάποιο άτομο να ζήσει 100 χρόνια και να κερδίζει το πρώτο βραβείο στο τζόκερ κάθε μέρα σε όλη του τη ζωή. Ποιες είναι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο να συμβεί; Και, όμως, να γίνει τυχαία από έκρηξη, κεραυνό, αστραπή κτλ ένα κύτταρο οι πιθανότητες είναι τρισεκατομμύριο φορές πιο λίγες από τον άνθρωπο που κερδίζει καθημερινά το τζόκερ στα 100 χρόνια του!!! Είναι δηλαδή ΕΝΤΕΛΩΣ αδύνατο!

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα (100.000.000.000.000) τα οποία συνεργάζονται τέλεια μαζί τους κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας για όλη μας τη ζωή!

Ας πούμε, λοιπόν, ότι με κάποιο μυστηριώδη τρόπο έγινε αυτό το κύτταρο. Τι θα κάνει αυτό το κύτταρο; Για να περπατήσει χρειάζεται πόδια και μάτια. Για να φάει χρειάζεται στομάχι και στόμα! Που θα τα βρει αυτά εφόσον τώρα έγινε; Και πώς θα πολλαπλασιαστεί χωρίς γεννητικά όργανα; Και πόσα χρόνια θα ζήσει μέχρι να περιμένει να γίνει κάτι όμοιο του με το οποίο να κάνουν παρέα; Είναι όλα αυτά γελοία και ανόητα. Δυστυχώς, όμως πολλοί τα «αγοράζουν» διότι νομίζουν ότι τους συμφέρει.

Η γνώση ότι ο Θεός πράγματι υπάρχει είναι μέσα στον κάθε άνθρωπο. Το λέει καθαρά ο Λόγος του Θεού.

«Επειδή, ό,τι μπορεί να γίνει γνωστό για τον Θεό, είναι φανερό μέσα τους· για τον λόγο ότι, ο Θεός το φανέρωσε σ' αυτούς.» (Ρωμαίους 1:19)

Ο κάθε άνθρωπος βαθιά μέσα του ξέρει ότι ο Θεός υπάρχει και ό,τι βλέπουμε δεν έγινε από μόνο του. Εξάλλου τα τόσα ωραία και θαυμάσια που έπλασε ο Θεός μαρτυρούν για την ύπαρξη Του.

«Δεδομένου ότι, τα αόρατα Αυτού βλέπονται φανερά από την εποχή της κτίσης του κόσμου, καθώς νοούνται διαμέσου των δημιουργημάτων Του, και η αιώνια δύναμη Του και η θεότητα, ώστε αυτοί να είναι αναπολόγητοι.» (Ρωμαίους 1:19)

Είναι πράγματι αναπολόγητος ο άνθρωπος που απορρίπτει τον Θεό για κάποια ανθρώπινα παραμύθια, όπως το μεγάλο παραμύθι της εξέλιξης.

«ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ διηγούνται τη δόξα του Θεού, και το στερέωμα αναγγέλλει το έργο των χεριών Του.» (Ψαλμοί 19:1)

Ο Ίδιος ο Κύριος μάς είπε καθαρά ότι στην αρχή της Δημιουργίας, «Εκείνος που τους έπλασε απαρχής, αρσενικό και θηλυκό τούς έπλασε.» (Ματθαίος 19:4)
Ο Χριστός μίλησε για Πλάστη και για απαρχή – την απαρχή της Δημιουργίας. Όσοι πιστεύουν διαφορετικά θα βρεθούν προ εκπλήξεως, θα βρεθούν ενώπιον του Θεού για να δώσουν λόγο για τη ζωή τους.

Αποκάλυψη 20:11-15
11 ΚΑΙ είδα έναν μεγάλο Λευκό Θρόνο, κι Αυτόν που κάθεται επάνω σ' Αυτόν, από το πρόσωπο του Οποίου έφυγε η γη και ο ουρανός· και δεν βρέθηκε τόπος γι' αυτά·
12 και είδα τους νεκρούς, μικρούς και μεγάλους, να στέκονται μπροστά στον Θεό, και ανοίχθηκαν τα βιβλία· και ανοίχθηκε ένα άλλο βιβλίο, που είναι της ζωής· και κρίθηκαν οι νεκροί από τα γραμμένα μέσα στα βιβλία, σύμφωνα με τα έργα τους.
13 Και η θάλασσα έδωσε τους νεκρούς που ήσαν μέσα σ' αυτή, και ο θάνατος και ο άδης έδωσαν τους νεκρούς, που ήσαν μέσα σ' αυτούς· και κρίθηκαν κάθε ένας σύμφωνα με τα έργα τους.
14 Και ο θάνατος και ο άδης ρίχθηκαν στη λίμνη της φωτιάς· αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος.
15 Και όποιος δεν βρέθηκε γραμμένος στο Βιβλίο της Ζωής, ρίχθηκε στη λίμνη τής φωτιάς.

Αγαπητέ μου, πάψε να πιστεύεις τα ανθρώπινα παραμύθια που πλασάρουν οι άνθρωποι, που ξεγελιούνται από τον διάβολο, και διδάσκουν δαιμονικές διδασκαλίες, που έχουν μόνο στόχο να σε οδηγήσουν στην πλάνη και απώλεια.

Ο Χριστός λέει καθαρά: «Βλέπετε μήπως κάποιος σάς πλανήσει» (Ματθαίος 24:4).
Ο Ιησούς είναι ο Μόνος Σωτήρας και όποιος πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο Γιος του Θεού και Τον δέχεται ως Σωτήρα και Κύριο της ζωής του, σώζεται με τη χάρη του Θεού, και γίνεται πραγματικό παιδί του Θεού.

«Όσοι, όμως, Τον δέχθηκαν – τον Κύριο Ιησού Χριστό - σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά του Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο Όνομά Του· οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.» (Ιωάννης 1:12-13)

 

 

Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία;

 

 

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου έπειτα από το «πράσινο φως» που έδωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στους βουλευτές του συντηρητικού της κόμματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να μην ακολουθήσουν υποχρεωτικά την κομματική γραμμή.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, 393 βουλευτές υπερψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο, 226 το καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν.

«Όχι» ψήφισε η Μέρκελ

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, αν και ψήφισε «κατά», έδωσε ουσιαστικά «ελευθέρας» στους βουλευτές της, καλώντας τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση και όχι με βάση την κομματική γραμμή.

Με την έγκριση του κοινοβουλίου, πλέον, ζευγάρια του ίδιου φύλου αποκτούν πλήρη συζυγικά δικαιώματα ενώ επιτρέπεται και η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Μέχρι σήμερα, όπως εξηγεί το BBC, τα ζευγάρια ίδιου φύλου δικαιούνταν μόνο πολιτικό γάμο. Στο εξής, η γερμανική νομοθεσία θα αναφέρει πως ο γάμος μπορεί να είναι μεταξύ δύο ανθρώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Άγκελα Μέρκελ ψήφισε κατά της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλοφίλων επειδή, όπως είπε, πιστεύει πως ο «γάμος είναι ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα». Τόνισε πως η απόφασή της ήταν προσωπική και εξέφρασε την ελπίδα η ψηφοφορία αυτή, που δίνει το πράσινο φως στους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κοινωνική ειρήνη.

Η νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου αποτελεί, πιστεύω, το επιστέγασμα της κατάντιας της σημερινής κοινωνίας.

Ο περισσότερος κόσμος δεν φαίνεται να δίνει και τόση μεγάλη σημασία σ’ αυτό το μεγάλο κοινωνικό θέμα όσο δίνει ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή.

Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το τι λέει ο Θεός για κάποιο θέμα, αλλά κάνει τους δικούς του νόμους και κανόνες, καθώς τον βολεύει, με πολλές φορές καταστροφικά αποτελέσματα.

Έχουμε το παράδειγμα των Σοδόμων και των Γομόρρων. Οι κάτοικοι αυτών των δυο πόλεων έφτιαξαν τους δικούς τους κανόνες ηθικής συμπεριφοράς. Οι περισσότεροι ήσαν ομοφυλόφιλοι. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους ήταν κάτι το φυσιολογικό. Και το αποτέλεσμα; Ο Θεός τους κατέστρεψε με φωτιά και θειάφι. (Γένεση 19:24)

Ο Θεός έπλασε το πρώτο ζευγάρι – τον Αδάμ και την Εύα – και τους ευλόγησε λέγοντας τους τα εξής: «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και γεμίσατε την γην και κυριεύσατε αυτήν…» (Γένεση 1:28). Δεν έπλασε ο Θεός δυο από το ίδιο φύλο! Αν έκανε κάτι τέτοιο, τότε πώς θα υπήρξε αύξηση στο ανθρώπινο γένος;

Ο ίδιος ο Κύριος μας λέει: «Δεν διαβάσατε ότι εκείνος που τους έπλασε απαρχής, αρσενικό και θηλυκό τούς έπλασε;Και είπε: «Εξαιτίας αυτού, ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα και τη μητέρα, και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του, και θα είναι οι δυο σε μία σάρκα»;Ώστε, δεν είναι πλέον δυο, αλλά μια σάρκα. Εκείνο, λοιπόν, που ο Θεός συνένωσε, άνθρωπος ας μη χωρίζει.» (Ματθαίος 19:4-6)

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται με τον εξής τρόπο: «Εφόσο δεν κάνω κακό σε κανένα και μιας και είμαι ενήλικας μπορώ να κάνω τις δικές μου επιλογές. Είμαι ελεύθερος κάνω ό,τι νομίζω είναι σωστό…»

Είσαι πράγματι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου, αγαπητέ μου; Δεν το νομίζω! Δυστυχώς, για σένα, υπάρχει ο Θεός που σε έφτιαξε μέσα στην κοιλιά της μητέρας σου, είτε το παραδέχεσαι, είτε όχι, ο Οποίος έβαλε νόμους φυσικούς και πνευματικούς για το καλό σου.

Για παράδειγμα, ο Θεός έβαλε τον φυσικό νόμο της βαρύτητας και σου λέει: «Μη πέσεις από κάποιο ψηλό κτίριο διότι θα σκοτωθείς ή θα μείνεις παράλυτος».
Εσύ, όμως, επειδή δεν θέλεις περιορισμούς και επειδή είσαι «ελεύθερος» πέφτεις από μια πολυκατοικία και σκοτώνεσαι! Φταίει ο Θεός ή ο νόμος της βαρύτητας; Φυσικά, όχι.

Έτσι και με θέμα του σεξ. Το σεξ ο Θεός το εφεύρε και είναι πολύ ωραίο και μεγάλη ηδονή όταν γίνεται μεταξύ ενός παντρεμένου ζευγαριού, του συζύγου με τη σύζυγο του. Μεταξύ δυο ανθρώπων που δεν είναι παντρεμένοι το σεξ είναι μεγάλη αμαρτία και γι’ αυτό η Βίβλος το ονομάζει πορνεία και μοιχεία. Εάν είναι μεταξύ δυο ατόμων του ιδίου φύλου είναι, επίσης, μεγάλη αμαρτία ενώπιον του Θεού.

Μιας και μιλάμε για αμαρτία συνεχώς, ας εξετάσουμε τη σημασία αυτής της λέξης.

Τι είναι αμαρτία; Αμαρτία είναι η παράβαση των θείων νόμων, είτε φυσικών, είτε πνευματικών.

Ο Θεός, μέσα στον άγιο Του Λόγο, ονομάζει την ομοφυλοφιλία ως μεγάλη αμαρτία. Εμείς μπορούμε να διαφωνούμε με τον Θεό και να φτιάχνουμε τους δικούς μας νόμους και κανόνες όσο αφορά τη συμπεριφορά μας. Όμως, ο Θεός έχει πάντοτε τον τελευταίο λόγο και θα περάσουμε, κάποια μέρα, όλοι μας μπροστά Του για να δώσουμε λόγο για τη ζωή μας και τα έργα μας. (Β Κορινθίους 5:10, Αποκάλυψη 20:11-15)

Ας εξετάσουμε τώρα πού λέει η Αγία Γραφή ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία:
Στο βιβλίο του Λευιτικού διαβάζουμε:

«Και με άρρενα δεν θα συνευρεθείς, όπως με γυναίκα· είναι βδέλυγμα.» (Λευιτικό 18:22)

Ο Θεός θεωρεί αυτή την πράξη ως βδέλυγμα ενώπιον Του. Τι είναι βδέλυγμα; Σύμφωνα με το λεξικό, βδέλυγμα είναι αυτό που προκαλεί αηδία και αποστροφή. Στα μάτια του Θεού αυτή η πράξη – της ομοφυλοφιλίας – είναι κάτι το αηδιαστικό και αποτρόπαιο.

Στην Καινή Διαθήκη διαβάζουμε στην προς Ρωμαίους επιστολή:
«Γι' αυτό, ο Θεός τούς παρέδωσε σε πάθη ατιμίας· επειδή, και οι γυναίκες τους αντικατέστησαν τη φυσική χρήση με την αφύσικη·παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους.» (Ρωμαίους 1:26-27)

Στην πρώτη επιστολή προς Κορινθίους λέει το Πνεύμα του Θεού:
«Ή, δεν ξέρετε ότι οι άδικοι δεν θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία του Θεού; Μη πλανιέστε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίτεςούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες ούτε μέθυσοι ούτε κακολόγοι ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία του Θεού.» (Α Κορινθίους 6:9-10)
Θέλεις να κληρονομήσεις τη Βασιλεία του Θεού; Σταμάτησε να είσαι αρσενοκοίτης, σταμάτα να είσαι ομοφυλόφιλος.

Τέλος, στην πρώτη επιστολή προς τον Τιμόθεο ο απόστολος Παύλος γράφει, διά Πνεύματος Θεού, τα εξής:

«Γνωρίζοντας τούτο, ότι ο νόμος δεν τέθηκε για τον δίκαιο, αλλά για τους άνομους και ανυπότακτους, τους ασεβείς και τους αμαρτωλούς, τους ανόσιους και βέβηλους, τους πατροκτόνους και μητροκτόνους, τους φονιάδες,πόρνους, αρσενοκοίτες, δουλέμπορους, ψεύτες, επίορκους, και οτιδήποτε άλλο αντιβαίνει στην υγιαίνουσα διδασκαλία,σύμφωνα με το ευαγγέλιο της δόξας του μακαρίου Θεού, που μου έχει εμπιστευθεί.» (Α Τιμόθεος 1:9-11)

Ο Θεός αγαπά τον αμαρτωλό αλλά ταυτόχρονα μισά την αμαρτία. Στα μάτια του Θεού η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία και ο Θεός τη συγχαίνεται.

Η αγάπη Του είναι τόσο μεγάλη για κάθε αμαρτωλό που θυσίασε τον μονογενή Του Γιο, τον Ιησού Χριστό, να πεθάνει επάνω στον Σταυρό του Γολγοθά, για να σηκώσει τις αμαρτίες όλου του κόσμου, και του καθενός μας ξεχωριστά. Πέθανε επάνω στον Σταυρό για να έχεις εσύ ζωή αιώνια, μαζί Του στον Παράδεισο, εάν εσύ μετανοήσεις για τις αμαρτίες σου και πιστέψεις σ’ Αυτόν, πιστέψεις ότι πλήρωσε το χρέος σου και Τον δεχτείς ως Κύριο και Σωτήρα της ζωής σου.

Η επιλογή είναι δική σου. Δέξου Τον και θα σε ελευθερώσει από την ομοφυλοφιλία και οτιδήποτε άλλο κάνεις που δεν είναι σωστό ενώπιον Του.

Λέει Ο Κύριος μας: «Θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.» (Ιωάννης 8:32)

Ποια είναι η αλήθεια; Ο Ιησούς Χριστός, ο Γιος του Θεού, ο Σωτήρας του κόσμου, που και σήμερα σώζει ψυχές από την κόλαση, που σήμερα ελευθερώνει ανθρώπους από τα δεσμά της ομοφυλοφιλίας, που σήμερα λυτρώνει άτομα από κάθε είδους αμαρτία.

Ο Ιησούς είναι ο ΜΟΝΟΣ Σωτήρας. Έλα σ’ Αυτόν ενόσω είναι καιρός. Η απόφαση είναι δική σου!

 

 

Ο φόβος πυρηνικού πολέμου

 

 

Στο «κόκκινο» είναι η διεθνής διπλωματία εν μέσω φόβων ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή και στρατιωτικών κινήσεων εκ μέρους των ΗΠΑ.

Με «ανηλεή συντριβή» των ΗΠΑ, εάν επιλέξουν να επιτεθούν, απειλεί το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. «Σύρραξη ανά πάσα στιγμή» φοβάται η Κίνα, μοναδικός υποστηρικτής του καθεστώτος της Βορείου Κορέας, διαμηνύοντας ότι, εάν ξεσπάσει πόλεμος, δεν θα υπάρχει νικητής. Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εκφράζει το Κρεμλίνο και συνιστά αυτοσυγκράτηση.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Βόρειας Κορέας προειδοποίησαν τη Μεγάλη Παρασκευή ότι θα «συντρίψουν ανηλεώς» τις ΗΠΑ εάν επιλέξουν να επιτεθούν, την ώρα που αρμάδα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της κορεατικής Χερσονήσου.

«Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές δυνάμεις τους θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, μη επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε αντιδιαστολή με το πολεμικό κλίμα, οι κάτοικοι της Πιονγιάνγκ σε κλίμα ηρεμίας αφήνουν τη Μεγάλη Παρασκευή λουλούδια μπροστά σε αγάλματα και πορτρέτα του θεμελιωτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ Σουνγκ, εν όψει της αυριανής 105ης επετείου από τη γέννησή του, την «Ημέρα του Ηλιου».

Πρόκειται για την πιο σημαντική επέτειο και το καθεστώς συχνά εκμεταλλεύεται πολιτικά τις επετείους, πραγματοποιώντας επίδειξη στρατιωτικής ισχύος.

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο εκφράζει ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης γύρω από τη Βόρεια Κορέα, καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και υποστηρίζει την εκτόνωση της έντασης, με την επίτευξη διπλωματικής λύσης.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει αποφύγει να σχολιάσει πληροφορίες που μετέδωσε το NBC News για προληπτική στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι η πολιτική του είναι να μη συζητά δημόσια σχετικά με μελλοντικές επιχειρήσεις ή «να κάνει δημόσια υποθέσεις για πιθανά σενάρια».

Η Κίνα έχει προειδοποιήσει ότι «μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή σύρραξη» με τον υπουργό Εξωτερικών Γουανγκ Σι να δηλώνει ότι, εάν εάν αυτό συμβεί, δεν θα υπάρξει νικητής. Η Κίνα, μοναδικός υποστηρικτής της Πιονγιάνγκ, φοβάται ότι εάν ξεσπάσει σύγκρουση, θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του καθεστώτος και προβλήματα στα σύνορά της.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε όλες τις πλευρές να απόσχουν από εκατέρωθεν προκλήσεις και απειλές, είτε λεκτικές, είτε στην πράξη, και να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί η κατάσταση σε μη αναστρέψιμο σημείο.

Δυστυχώς, ο κίνδυνος ενός μεγάλου πυρηνικού πολέμου συνεχώς μεγαλώνει. Οι άνθρωποι εφεύραν τις ατομικές και πυρηνικές βόμβες και θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν – τουλάχιστον κάποιοι που πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο αργά ή γρήγορα θα γίνει.

Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν είναι πλέον κάτι το απίθανο αλλά κάτι το πολύ-πολύ πιθανόν, μιας και σε κάποιες χώρες – όπως τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν – υπάρχουν φανατικοί και αδίσταχτοι δικτάτορες στην εξουσία, που θέλουν με κάθε θυσία να γίνει το δικό τους.

Η Αγία Γραφή μάς αναφέρει στην Αποκάλυψη ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι) θα πεθάνουν με φοβερό θάνατο, όταν ηχήσουν οι  σάλπιγγες της Αποκάλυψης:

Αποκάλυψη 8:7-11
7 Και σάλπισε ο πρώτος άγγελος, και έγινε χαλάζι και φωτιά αναμιγμένα με αίμα, και ρίχτηκαν στη γη· και το ένα τρίτο των δέντρων κατακάηκε, και κάθε χλωρό χορτάρι κατακάηκε.
 8 Και σάλπισε ο δεύτερος άγγελος, και σαν ένα μεγάλο βουνό που καιγόταν με φωτιά ρίχτηκε στη θάλασσα· και το ένα τρίτο τής θάλασσας έγινε αίμα·
9 και πέθανε το ένα τρίτο των έμψυχων κτισμάτων που ήσαν μέσα στη θάλασσα· και το ένα τρίτο των πλοίων καταστράφηκε.
 10 Και σάλπισε ο τρίτος άγγελος, και από τον ουρανό έπεσε ένα μεγάλο αστέρι που καιγόταν σαν λαμπάδα, και έπεσε επάνω στο ένα τρίτο των ποταμών, κι επάνω στις πηγές των νερών·
11 και το όνομα του αστεριού λέγεται Άψινθος· και το ένα τρίτο των νερών έγινε άψινθος, και πολλοί άνθρωποι πέθαναν από τα νερά, επειδή έγιναν πικρά.

Με συμβατικά όπλα δεν μπορεί να γίνει ένα τόσο μεγάλο κακό – να καταστραφεί με φωτιά το ένα τρίτο της γης. Μόνο με πυρηνικές εκρήξεις μπορεί κάποιος να φανταστεί κάτι τέτοιο ή και με απευθείας επέμβαση από τον ίδιο τον Θεό, όπως έγινε με την καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρων πρίν περίπου 4000 χρόνια.

Το ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων θα πεθάνει, μας το αναφέρει καθαρά ο Λόγος του Θεού λίγο πιο κάτω στο βιβλίο της Αποκάλυψης: 

Αποκάλυψη 9:13-19
13 Και σάλπισε ο έκτος άγγελος, και άκουσα μια φωνή από τα τέσσερα κέρατα του χρυσού θυσιαστηρίου, που είναι μπροστά στον Θεό,
14 να λέει προς τον έκτο άγγελο, που είχε τη σάλπιγγα: Λύσε τούς τέσσερις αγγέλους που είναι δεμένοι στον μεγάλο ποταμό Ευφράτη.
15 Και λύθηκαν οι τέσσερις άγγελοι, που ήσαν ετοιμασμένοι για την ώρα και την ημέρα και τον μήνα και τον χρόνο, για να θανατώσουν το ένα τρίτο των ανθρώπων.
16 Και ο αριθμός των στρατευμάτων του ιππικού ήταν δυο μυριάδες μυριάδων· και άκουσα τον αριθμό τους.
17 Και έτσι είδα τα άλογα μέσα στην όραση, και εκείνους που κάθονταν επάνω τους, ότι είχαν θώρακες πύρινους και υακίνθινους και θειαφένιους· και τα κεφάλια των αλόγων ήσαν σαν κεφάλια λιονταριών, και από τα στόματα τους έβγαινε φωτιά και καπνός και θειάφι.
18 Από τούτους τούς τρεις θανατώθηκαν το ένα τρίτο των ανθρώπων, από τη φωτιά και από τον καπνό, και από το θειάφι που έβγαινε από το στόμα τους,
19 για τον λόγο ότι, οι εξουσίες τους είναι στο στόμα τους· επειδή, οι ουρές τους είναι όμοιες με φίδια, έχουν κεφάλια, και μ' αυτές βλάπτουν.

Πώς θα γίνουν όλα αυτά ακριβώς και με ποια σειρά θα διαδραματισθούν τα διάφορα γεγονότα, μόνο ο Θεός ξέρει. Πάντως φαίνεται καθαρά ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων της γης – περίπου 2,5 δισεκατομμύρια – θα πεθάνουν με φοβερό θάνατο. Με συμβατικά όπλα δεν μπορεί κάποιος να συλλάβει στο μυαλό του, ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Όμως, με πυρηνικά όπλα γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει… και θα γίνει δυστυχώς όταν πέσει η οργή του Θεού επάνω σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, διότι δεν δέχτηκαν τη χάρη του Θεού για να σωθούν, διότι δεν δέχτηκαν τον Ιησού Χριστό ως τον Σωτήρα και Κύριο της ζωής τους.

Στο βιβλίο του προφήτη Ζαχαρία διαβάζουμε τα εξής:

«Κι αυτή θα είναι η πληγή, με την οποία ο Κύριος θα πληγώσει όλους τούς λαούς, που εκστράτευσαν ενάντια στην Ιερουσαλήμ· η σάρκα τους θα λιώνει, καθώς θα στέκονται επάνω στα πόδια τους, και τα μάτια τους θα διαλυθούν μέσα στις τρύπες τους, και η γλώσσα τους θα διαλυθεί μέσα στο στόμα τους.» (Ζαχαρίας 14:12)

Μόνο με πυρηνική ενέργεια κάτι τέποιο μπορεί να συμβεί, δηλάδη «η σάρκα τους θα λιώνει, καθώς θα στέκονται επάνω στα πόδια τους…»

Αγαπητοί μου, μόνο ο Θεός και Κύριος μας γνωρίζει ακριβώς το μέλλον και το τι πρόκειται να συμβεί. Φαίνεται, όμως, από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο η ημέρα αυτή, της δίκαιας κρίσης του Θεού, επάνω στον αμαρτωλό και αμετανόητο κόσμο ολοένα και πλησιάζει.

Δέξου τη χάρη του Θεού στη ζωή σου, με το να πιστέψεις ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Γιος του Θεού και ο Μόνος Σωτήρας. Αν θέλεις να μην πέσει η κρίση του Θεού επάνω σου και την οικογένεια σου, πίστεψε ότι ο Ιησούς πλήρωσε για τις αμαρτίες σου επάνω στον Σταυρό του Γολγοθά και αναστήθηκε μετά από τρεις ημέρες, για να μπορείς να δικαιωθείς απέναντι στον Θεό.

«Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος· το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου του Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας.» (Ρωμαίους 6:23)

 

 

Η παγκοσμιοποίηση και τα επακόλουθα της

 

 

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά άρθρα για την παγκοσμιοποίηση ή διεθνοποίηση, διότι είναι μια παγκόσμια κίνηση από πολλούς πολιτικούς και διεθνείς προσωπικότητες, για να ενωθούν τα έθνη και οι λαοί της γης ακόμη περισσότερο.

Υπάρχουν ισχυρές πνευματικές δυνάμεις που αγωνίζονται ημέρα και νύχτα για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Να τι λέει για την παγκοσμιοποίση, μέρος άρθρου, που βρήκα στο διαδίκτυο:  

«Παγκοσμιοποίηση είναι η διαδικασία εκείνη μέσω της οποίας όλο και περισσότερο οι λαοί του κόσμου δένονται ο ένας κοντά στον άλλο σε μια και μοναδική κοινωνία.

         Ως «παγκοσμιοποίηση» λοιπόν, ορίζεται εκείνη η κοινωνική διαδικασία που οδηγεί τους λαούς της γης με γρήγορους ρυθμούς σε μια ολοκληρωτική ομογενοποίηση.

Πιο συχνά όμως, η έννοια της «παγκοσμιοποίησης» χρησιμοποιείται με ιδεολογική σκοπιμότητα, προβάλλοντας το ‘’αναπόφευκτο’’ και την ‘’παντοδυναμία’’ της αγοράς χωρίς σύνορα. Πρόκειται για σύνολο φαινομένων που έχουν σαν σημείο αναφοράς τους τον κόσμο και όχι την τοπική ή εθνική κοινωνία.

        Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι ένα αμιγώς οικονομικό φαινόμενο και κατά συνέπεια δεν περιορίζεται στις αγορές. Φαινόμενα παγκοσμιοποίησης μπορούν να καταγραφούν σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής, όπως στη σφαίρα δράσης του πολιτισμού (κουλτούρας, θρησκείας κτλ) καθώς και στην πολιτική.»

Επιφανειακά, η παγκοσμιοποίηση φαίνεται κάτι το καλό, κάτι που θα βοηθήσει όλους τους λαούς της γης να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και έτσι να γίνουμε όλοι μας μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια.

Στο όνομα της ισότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης των λαών, όλα φαίνονται πολύ ωραία και, εν μέρει, υπάρχει μεγάλη ωφέλεια για όλο τον κόσμο.
Ως Χριστιανός που είμαι, θα ήθελα να επισημάνω ένα πολύ σημαντικό επακόλουθο της παγκοσμιοποίησης που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει. Είναι το θέμα της θρησκείας και συγκεκριμμένα το θέμα της σωτηρίας του ανθρώπου.

Επειδή υπάρχουν πολλές θρησκείες στον κόσμο, αυτό σημαίνει ότι όλοι μας πρέπει να δείξουμε ανεχτικότητα στη θρησκεία του συνανθρώπου μας.

«Δεν έχει σημασία σε ποια θρησκεία ανήκεις. Σημασία έχει ότι είμαστε όλοι αδέλφια και πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και ανοχή στη θρησκεία και στα πιστεύω του άλλου. Δεν έχει σημασία εάν πιστεύεις στον Χριστό ή στον Αλλάχ ή στον Βούδα ή οποιοδήποτε άλλον θεό…» μας λένε οι φίλοι της παγκοσμιοποίησης.

Μάλιστα το «να προσπαθείς να κερδίσεις με το μέρος της θρησκείας σου κάποιον, φαίνεται επιθετικό και ως έλλειψη ανοχής και κατανόησης εκ μέρους σου» μας λένε.

Ο Νεβρώδ – ο πρώτος αυτοκράτορας  (Γένεση 10:8-10) - με τον πύργο της Βαβέλ, αυτό προσπάθησε να κάνει (Γένεση 11:1-9). Όμως, όλα ματαιώθηκαν από τον Κύριο.

Γιατί η παγκοσμιοποίηση, παρόλο που φαίνεται καλή, είναι λάθος; Είναι λάθος διότι βγάζει έξω τον Θεό που μας έπλασε. Λατρεύουμε τη δημιουργία (την προστασία άγριων ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος, διεθνείς διασκέψεις για τις κλιματολογικές αλλαγές του πλανήτη μας κτλ) και δεν δίνουμε την τιμή και ευχαριστία εκεί που ανήκει: στον Δημιουργό μας Θεό και τον Κύριο Ιησού Χριστό διαμέσου του Οποίου τα πάντα έγιναν (Ιωάννης 1:1-3, Κολοσσαείς 1:16).

«Οι οποίοι – οι άνθρωποι - αντικατέστησαν την αλήθεια τού Θεού με το ψέμα, και απέδωσαν σεβασμό και λάτρευσαν την κτίση, παρά Εκείνον που την έκτισε, ο οποίος είναι άξιος ευλογίας στους αιώνες. Αμήν.» (Ρωμαίους 1:25)

Δεν είναι κακό να ενδιαφέρομαστε για το περιβάλλον, για τα ζώα, για τις κλιματολογικές αλλαγές κτλ. Είναι κακό, όμως, να αφήνουμε έξω τον Πλάστη Θεό στον Οποίο ανήκει όλη η ευχαριστία, η δοξολογία, ο αίνος και η λατρεία. Ποιος έχει μεγαλύτερη τιμή; Το σπίτι ή ο αρχιτέκτονας που έκτισε το σπίτι; (Εβραίους 3:3-4)
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι το εξής: Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.

Η Αγία Γραφή τονίζει επανελειμμένα ότι δεν υπάρχει σωτηρία στον αμαρτωλό άνθρωπο παρά μονάχα διαμέσου του Ιησού Χριστού.

Ο Ιησούς Χριστός είπε:  «Εγώ είμαι η οδός, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου Εμού.» (Ιωάννης 14:6)

Άρα, με το να αφήνουμε τους ανθρώπους μέσα στην πλάνη τους, δεν είναι ευάρεστο στον Θεό που θυσίασε το μονογενή Του Γιο για όλη την ανθρωπότητα.

Χρειάζεται, με αγάπη Χριστού, να συμμεριζόμαστε το Ευαγγέλιο με τους συνανθρώπους μας, διότι τους αγαπάμε πραγματικά και θέλουμε να σωθούν.

Ο Χριστός μας είπε: «Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το Ευαγγέλιο σε όλη την κτίση.  Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί· όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί.» (Μάρκος 16:15-16)

Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται σωτηρία και σωτηρία προσφέρεται ΜΟΝΟ διαμέσου του Ιησού Χριστού, του μόνου Σωτήρα.

«Και δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία· επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου του Οποίου πρέπει να σωθούμε.» (Πράξεις 4:12)

Το να νομίζουμε ότι δεν έχει σημασία σε ποιον Θεό πιστεύουμε και ότι είμαστε όλοι αδέλφια, είναι εντελώς λάθος και θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην κόλαση.

Όταν πραγματικά αγαπάμε κάποιον και νοιαζόμαστε γι’ αυτόν, χρειάζεται να του πούμε όλη την αλήθεια, έστω και αν αυτή η αλήθεια φαίνεται σ’ αυτόν πικρή!

«Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Γιο Του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' Αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Γιο Του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου Αυτού.Όποιος πιστεύει σ' Αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο Όνομα του μονογενή Γιου του Θεού.» (Ιωάννης 3:16-18)

 

 

Ο διωγμός των Χριστιανών συνεχίζεται

 

 

Η Χριστιανική κοινότητα της Αιγύπτου είναι σε πένθος μετά από ό,τι το BBC έχει αναφέρει ως "η πιο θανατηφόρα επίθεση στην κοπτική κοινότητα στην πρόσφατη ιστορία".

Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της βομβιστικής επίθεσης σε ένα παρεκκλήσι δίπλα στην Κοπτική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο χθες, 11 Δεκεμβρίου. Μονάχα τρία άτομα από εκείνα που έχασαν τη ζωή τους δεν ήταν γυναικόπαιδα.

«Παραδοσιακά, οι γυναίκες και τα παιδιά κάθονται στη δεξιά πλευρά της εκκλησίας και στην αριστερή πλευρά είναι οι άνδρες» μια τοπική πηγή είπε στους δημοσιογράφους. «Επειδή ήταν δημόσια αργία, η εκκλησία ήταν γεμάτη."

"Μια γυναίκα που μετέφερε μια βαριά τσάντα μπήκε μέσα στην εκκλησία, κάθισε στο μέρος των γυναικών και έβαλε την τσάντα της στο πάτωμα. Μετά από λίγα λεπτά, σηκώθηκε και βγήκε έξω από την εκκλησία, αφήνοντας την τσάντα της πίσω. Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε μια τεράστια έκρηξη."

"Αυτό το γεγονός προκάλεσε κύματα σοκ σε όλη τη Χριστιανική κοινότητα σε όλη την Αίγυπτο. Πολλοί διερωτήθηκαν: Είναι η αρχή ενός νέου κύματος βίας κατά των Χριστιανών;"

Βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα έδειξε το εσωτερικό της εκκλησίας να είναι γεμάτο με σπασμένα και σκορπισμένα έπιπλα και το δάπεδο της να είναι ραντισμένο με αίμα και σχισμένα ρούχα.

Από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική, οι Χριστιανοί δέχονται διαρκείς επιθέσεις για την πίστη τους, όπως ποτέ άλλοτε.

"Ο διωγμός των Χριστιανών είναι πραγματικός, συχνά τρομακτικά βίαιος, και εξαπλώνεται με πρωτοφανή ρυθμό στη σύγχρονη εποχή», δήλωσε ο Δρ Δαβίδ Κάρι, πρόεδρος του Open Doors (Ανοιχτές Πόρτες), μιας παγκόσμιας οργάνωσης που παρακολουθεί τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Ο Κάρι δήλωσε ότι οι Χριστιανοί αντιμετώπισαν τους μεγαλύτερους διωγμούς για την πίστη τους το 2016 από οποιοδήποτε άλλο έτος στην πρόσφατη ιστορία.

«Έχουμε δει την πιο μεγάλη αύξηση σε βίαιες επιθέσεις εναντίον Χριστιανών στη σύγχρονη εποχή», είπε.

Η οργάνωση «Ανοιχτές Πόρτες» αναφέρει ότι 21.113 Χριστιανοί σκοτώθηκαν για την πίστη τους το 2016 - τριπλάσιος αριθμός από το 2015.

"Αυτοί είναι άνθρωποι που βρίσκονται στο στόχαστρο επειδή επέλεξαν να λατρεύουν τον Ιησού Χριστό και επειδή θέλουν να διαβάζουν την Αγία Γραφή" είπε ο Κάρι.

Πρόσφατα, η οργάνωση κυκλοφόρησε τον ετήσιο παγκόσμιο κατάλογο με τις 50 χώρες όπου οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο διωγμό.

Η Βόρεια Κορέα είναι στην κορυφή της λίστας για δέκατη τρίτη χρονιά στη σειρά, με περίπου 70.000 Χριστιανούς να  βασανίζονται σε φυλακές.

 "Η κυβέρνηση έχει παράνοια σχετικά με οποιαδήποτε ιδεολογία που βλέπουν ως απειλή για τη λατρεία των θεών τους και του αρχηγού τους, και έτσι οι Χριστιανοί κατατάσσονται εχθροί του κράτους."  Ο Κάρι εξήγησε:  "Οι Χριστιανοί είναι ο υπ’ αριθμόν ένας εχθρός του κράτους στη Βόρεια Κορέα."

 Στη λίστα ακολουθούν η Σομαλία, το Ιράκ, η Συρία, το Αφγανιστάν, το Σουδάν, το Ιράν, το Πακιστάν, η Ερυθραία και η Νιγηρία.

 «Ο Ισλαμικός εξτρεμισμός είναι η κινητήρια δύναμη, στις 40 από τις 50 κορυφαίες χώρες στον κατάλογο» είπε ο Κάρι.

 Η πλειοψηφία των θανάτων πέρυσι συνέβη στη Νιγηρία, όπου οι απαγωγές και οι δολοφονίες από την ισλαμική ομάδα Boko Haram σκότωσε 2.484 Χριστιανούς.

 Εν τω μεταξύ, η τρομοκρατική ομάδα που είναι γνωστή ως Ισλαμικό Κράτος ή ISIS, συνεχίζει να θανατώνει εκατοντάδες Χριστιανούς στη Συρία και το Ιράκ.

Αγαπητοί αδελφοί, ζούμε σε πολύ κρίσιμους καιρούς. Πρέπει να προσευχόμαστε για τους αδελφούς μας που βρίσκονται σ’ αυτές τις χώρες. Χρειάζονται επειγόντως τις προσευχές μας!

Στην επιστολή Β Τιμόθεο, ο απόστολος Παύλος μάς λέει:

«Όλοι όσοι θέλουν να ζουν με τρόπο ευσεβή εν Χριστώ Ιησού, θα διωχθούν» (Β Τιμόθεος 3:12).

Εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να νιώθουμε μίσος για τους εχθρούς μας, αυτούς που μας διώκουν και θέλουν το κακό μας. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός μάς λέει:

«Ακούσατε ότι ειπώθηκε: Θα αγαπάς τον πλησίον σου, και θα μισείς τον εχθρό σου. Εγώ, όμως, σας λέω: Να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να ευλογείτε εκείνους που σας καταρώνται, να ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, και να προσεύχεστε για εκείνους που σας βλάπτουν και σας κατατρέχουν» (Ματθαίος 5:43-44).

Φαίνεται ότι ζούμε όχι μόνο σε κρίσιμους καιρούς αλλά στους έσχατους καιρούς. Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού ολοένα και πλησιάζει!

Είσαι έτοιμος, αγαπητέ μου, να συναντήσεις τον Σωτήρα Χριστό ή ζεις με το ένα πόδι με τον Θεό και το άλλο στον κόσμο; Η Αγία Γραφή λέει: «Κανένας δεν μπορεί να υπηρετεί δύο κυρίους· επειδή, ή τον έναν θα μισήσει, και τον άλλον θα αγαπήσει· ή στον έναν θα προσκολληθεί, και τον άλλον θα καταφρονήσει. Δεν μπορείτε να υπηρετείτε τον Θεό και τον Μαμμωνά» (Ματθαίος 6:24).

Τώρα είναι καιρός για σημαντικές αποφάσεις! Θα ακολουθείς τον Κύριο Ιησού Χριστό με όλη σου την καρδιά ή θα ακολουθείς τον κόσμο; Η απόφαση είναι δική σου.

Πάντως ο Κύριος μας προειδοποιεί:

«Ξέρω τα έργα σου, ότι ούτε ψυχρός είσαι, ούτε ζεστός· είθε να ήσουν ψυχρός ή ζεστός· έτσι, επειδή είσαι χλιαρός, και ούτε ψυχρός, ούτε ζεστός, πρόκειται να σε ξεράσω από το στόμα Μου» (Αποκάλυψη 3:15-16).

«Μη αγαπάτε τον κόσμο, ούτε αυτά που υπάρχουν μέσα στον κόσμο. Αν κάποιος αγαπάει τον κόσμο, η αγάπη του Πατέρα δεν υπάρχει μέσα σ' αυτόν· επειδή, κάθε τι που υπάρχει στον κόσμο: Η επιθυμία της σάρκας και η επιθυμία των ματιών και η αλαζονεία του βίου, δεν είναι από τον Πατέρα, αλλά είναι από τον κόσμο. Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία του· εκείνος, όμως, που πράττει το θέλημα του Θεού, μένει στον αιώνα» (Α Ιωάννη 2:15-17).

Όμως, ο Κύριος μας, για όποιον μετανοεί πραγματικά και στρέφεται σ’ Αυτόν, τον συγχωρεί πλούσια και τον δέχεται στην αγκαλιά Του!

«Εκείνον που έρχεται σε Μένα, δεν θα τον βγάλω έξω» (Ιωάννης 6:37), λέει ο Κύριος μας.

 

 

ΗΘΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ!

 

 

Καθημερινά διαβάζουμε στις εφημερίδες για την ηθική κατρακύλα του κόσμου που ζούμε σήμερα.

Δυστυχώς, ο κόσμος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και πλέον δεν υπάρχει ο σεβασμός και η αλληλοεκτίμηση που υπήρχε παλιά.

Ο κόσμος είναι σήμερα αλαζονικός, εγωιστικός και φιλήδονος μάλλον παρά φιλόθεος.

Αυτά, αγαπητοί μου, έχουν προβλεφθεί από τον άγιο Λόγο του Θεού εδώ και 2000 χρόνια!

Να, τι μας λέει ο απόστολος Παύλος στη δεύτερη επιστολή του προς τον Τιμόθεο:

Β Τιμόθεος 3:1-5
1 ΓΝΩΡΙΖΕ, μάλιστα, τούτο, ότι στις έσχατες ημέρες θάρθουν κακοί καιροί· 
2 επειδή, οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς στους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι,
3 άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, συκοφάντες, ακρατείς, άγριοι, αφιλάγαθοι,
4 προδότες, προπετείς, τυφλωμένοι από εγωισμό, περισσότερο φιλήδονοι παρά φιλόθεοι,
5 ενώ μεν έχουν μορφή ευσέβειας, όμως έχουν αρνηθεί τη δύναμη της· κι αυτούς, απόφευγε τους.

Για να δούμε τώρα εάν αυτή η περιγραφή αντικατοπτρίζει την εικόνα που σήμερα έχει ο κόσμος μας;

 

Φίλαυτοι

Ο κόσμος μας είναι φίλαυτος; Εσείς τι λέτε; Βλέπουμε τον περισσότερο κόσμο να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Δεν ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο του ο οποίος μπορεί να υποφέρει και να δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα.

Ο άνθρωπος που είναι φίλαυτος είναι πραγματικά πολύ δυστυχισμένος.
Να σας διηγηθώ μια ιστορία:

Κάποια γυναίκα που ζούσε μόνη της ήταν συνεχώς πολύ λυπημένη και μελαγχολική. Πήγε σε κάποιον άνθρωπο του Θεού για βοήθεια.

«Είμαι συνεχώς πολύ μελαγχολική και έχω κατάθλιψη» του είπε. «Τι πρέπει να κάνω για να το ξεπεράσω;» συνέχισε.

«Να πάεις στο σπίτι σου και να φτιάξεις μπισκοτάκια στο φούρνο» της είπε ο άνθρωπος.

«Μα τι είναι αυτά που μου λες; Εγώ έχω κατάθλιψη και συ ζητάς να πάω στο σπίτι μου και να φτιάξω μπισκοτάκια; Είσαι με τα καλά σου;» του είπε η γυναίκα θυμωμένη.

«Όταν φτιάξεις τα μπισκοτάκια να πάεις και να τα πάρεις στο γηροκομείο της περιοχής σου και θα δεις τι θα γίνει!» συνέχισε ο άνθρωπος του Θεού.

«Δεν ξέρεις τι λες!» του είπε η γυναίκα. Και έφυγε από εκεί νευριασμένη.

Μετά από μερικές μέρες ο άνθρωπος συνάντησε τη γυναίκα στον δρόμο. Αυτή πετούσε από τη χαρά της.

«Τι έγινε;» της είπε. «Φαίνεται ότι σου πέρασε η κατάθλιψη και η μελαγχολία» πρόσθεσε.

«Όταν πήγα στο σπίτι ήμουν πολύ, μα πάρα πολύ, θυμωμένη μαζί σου. Δεν ήθελα να σου ξαναμιλήσω. Όμως, όταν πέρασε λίγη ώρα και μου πέρασε ο θυμός, είπα στον εαυτό μου: Γιατι δεν κάνεις τα μπισκοτάκια; Χάνεις τίποτε; Και τα έφτιαξα και τα πήρα στο γηροκομείο. Χάρηκαν τόσο πολύ που με είδαν! Έκανα φίλους και φίλες που δεν περίμενα ποτέ μου. Με περιμένουν με αγωνία να ξαναπάω. Θέλουν να κάνουμε παρέα! Σε ευχαριστώ που μου έδειξες τον δρόμο να μη σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου! Μου πέρασε η μελαγχολία και η κατάθλιψη!» είπε η γυναίκα γεμάτη από χαρα!

 

Φιλάργυροι

Ο κόσμος μας είναι πολύ φιλάργυρος σήμερα. Ζυγίζει τα πάντα με τα λεφτά! Αν έχεις λεφτά τότε όλοι σού υποκλίνονται! Εάν όχι ποιος σε βλέπει!

Πολλοί άνθρωποι για χάρη των χρημάτων πατούν επί πτωμάτων. Κλέβουν, κάνουν απάτες, ακόμη και σκοτώνουν! Δυστυχώς!

 

Αλαζόνες και Υπερήφανοι

Βλέπουμε τον κόσμο να συμπεριφέρεται με αλαζονεία και υπερηφάνεια. Σε βλέπουν σαν κουνούπι! Έχουν μέσα τους τέτοια υπερηφάνεια που δεν μπορείς να τους μιλήσεις. Με το παραμικρό παρεξηγούν. Βλέπουν τους πάντες αφ’ υψηλού!  

 

Απειθείς στους γονείς

Η επαναστικότητα των νέων ενάντια στους γονείς τους έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις. Διαβάζουμε στις εφημερίδες ή βλέπουμε στην τηλεόραση περιπτώσεις παιδιών που βρίζουν τους γονείς τους, που φεύγουν από τα σπίτια τους και που ακόμη κάνουν και κακό στους γονείς τους.

Μια πρόσφατη είδηση που διάβασα έλεγε τα εξής:

«Τον αποτροπιασμό στην κοινωνία της Πάτρας έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας 41χρονος άνδρας χτύπησε τον πατέρα του προκειμένου να τον ληστέψει. Ο γιος κατάφερε τελικά να αποσπάσει 1.500 ευρώ και έσπευσε να εξαφανισθεί ενώ ο πατέρας του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο…»

 

Αχάριστοι και Ανόσιοι

Βλέπουμε τον κόσμο μας να γίνεται όλο και πιο πολύ αχάριστος. Τους κάνεις καλό, τους βοηθάς, όταν έχουν ανάγκη, και αυτοί είναι εντελώς αχάριστοι. Δεν καταλαβαίνουν το καλό που τους κάνεις. Μάλιστα λένε: «Δεν με βοήθησε αρκετά. Μπορούσε να μου δώσει περισσότερα!»

Επίσης, ο κόσμος μας σήμερα είναι εντελώς ανόσιος. Δεν έχει τίποτε το όσιο και ιερό μέσα του. Τους μιλάς για τον Θεό και σε κοροϊδεύουν! «Μα που ζείς» σου λένε. «Δεν είμαστε στον μεσαίωνα. Τώρα ζούμε στον 21ον αιώνα!» Και δεν ξέρουν ότι ο Θεός είναι Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα προβλήματα τους. Του κλείνουν την πόρτα ενώ ο Θεός που είναι ΑΓΑΠΗ περιμένει απ’ έξω υπομονετικά για να Τον καλέσουν μέσα.

Και όσοι Τον καλέσουν ο Κύριος μας μπαίνει μέσα τους και τους δίνει ψυχική γαλήνη, ηρεμία, ευτυχία, ειρήνη και χαρά! Και το πιο σπουδαίο τους χαρίζει τη σωτηρία τους λόγω του Ιησού Χριστού που πέθανε για τις αμαρτίες όλων μας και πλήρωσε με το Αίμα Του το χρέος που είχαμε ενώπιον του Θεού.

 

Άσπλαχνοι, Ασυμφιλίωτοι, Συκοφάντες, Ακρατείς, Άγριοι και Αφιλάγαθοι

Καθημερινά συναντούμε τέτοιους ανθρώπους που συμπεριφέρονται άσπλαχνα, χωρίς στοργή και αγάπη και που δεν συμφιλιώνονται με τίποτα, είναι φιλόνικοι, και βρίσκονται συνεχώς σε καυγάδες.

Πολλοί είναι συκοφάντες. Πάνε εδώ και εκεί και συνεχώς κατηγορούν όλο τον κόσμο. Συνεχώς υποσκάπτουν και κακολογούν ακόμη και τους φίλους τους! Δεν έχουν εγκράτεια, είναι άγριοι στη συμπεριφορά τους και δεν βοηθούν κανένα. Είναι εντελώς αφιλάγαθοι!

 

Προδότες, Προπετείς, Τυφλωμένοι από εγωισμό και περισσότερο Φιλήδονοι παρά Φιλόθεοι

Έχει τέτοιους ανθρώπους σήμερα; Σου παίζουν τον φίλο και μετά σε κτυπούν πισώπλατα. Προδίνουν ακόμη και τους καλύτερους τους φίλους!
Πολλοί, πάλι, είναι προπετείς, δηλαδή ξεδιάντροποι. Τους βλέπεις να μην ντρέπονται καθόλου.

Η όλη συμπεριφορά τους είναι προκλητική και ξεδιάντροπη!

Άλλους τους τυλίγει τέτοιος εγωισμός που το μόνο που σκέφτονται είναι το «εγώ» τους, το δικό τους συμφέρον, και δεν σκέφτονται κανένα παρά μόνο τον εαυτό τους.

Ο εγωισμός, αγαπητοί μου, κυρίως ευθύνεται για όλα αυτά τα διαζύγια που έχουμε σήμερα. Εάν δεν είχαμε αυτόν τον εωσφορικό εγωισμό τα διαζύγια θα ήταν πολύ πιο λίγα απ’ ό,τι είναι σήμερα!

Ο κόσμος σήμερα είναι φιλήδονος παρά φιλόθεος; Εσείς τι λέτε; Οι διασκεδάσεις και η ψυχαγωγία είναι στο αποκορύφωμα. Οι περισσότεροι ξέρουν όλα τα κέντρα διασκέδασης παρά να ξέρουν πού βρίσκεται μια καλή εκκλησία όπου θα λατρεύσουν τον πανάγαθο Θεό που μας στέλνει τόσες και τόσες ευλογίες καθημερινά.

Ζούμε στις έσχατες μέρες; Εσείς τι λέτε;

Λέει ο Ιησούς Χριστός:

«Να! Στέκομαι τώρα μπρος στην πόρτα και χτυπώ! Αν κανείς ακούσει τη φωνή Μου και ανοίξει την πόρτα, θα μπω στο σπίτι του και θα δειπνήσω μαζί του, κι αυτός μαζί Μου.» (Αποκάλυψη 3:20)

Θα Του ανοίξεις; Ή θα Τον αφήσεις να περιμένει απ’ έξω; Η απόφαση είναι δική σου!

 

 

ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

 

Η Τεχεράνη αναμένει η Μόσχα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για τις εναπομείνασες παραδόσεις των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300 εντός του Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Ιρανός Υπουργός Άμυνας Χοσέιν Ντεχάν.

"Το κύριο μέρος της παράδοσης έγινε στη χώρα μας. Ελπίζω ότι τα εναπομείναντα συστήματα αεροπορικής άμυνας θα παραδοθούν στην Τεχεράνη εντός του επόμενου μήνα", είπε ο κ. Ντεχάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Τασνίμ.

Η ιρανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να αγοράσει συστήματα S-400, πρόσθεσε ο ίδιος. "Η ρωσική πλευρά πρόσφερε στο Ιράν συστήματα S-400, αλλά δεν έχουμε προγραμματίσει την απόκτησή τους", διευκρίνισε ο Υπουργός Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Εξάλλου, ο κ. Ντεχάν είπε πως η χώρα του δεν έχει ακόμη σχέδια για την παραχώρηση σε αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόσβασης σε άλλες αεροπορικές βάσεις του Ιράν πέραν της Χαμεντάν, στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Συρία, αλλά θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση εάν είναι απαραίτητο.

Η παραχώρηση πρόσβασης στην αεροπορική βάση Χαμεντάν αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Συρίας, διευκρίνισε ο Χοσέιν Ντεχάν.
"Η υποδοχή ρωσικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Χαμεντάν γίνεται στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης", κατέληξε.

Από τον καιρό της ισλαμικής επανάστασης στην Περσία (το σημερινό Ιράν) το 1979, βλέπουμε συνεχώς τη Ρωσία και το Ιράν να συνεργάζονται σε πολλούς τομείς – ιδιαίτερα στον στρατιωτικό τομέα – και να γίνονται σύμμαχες χώρες.

Η είδηση που αναφέρουμε πιο πάνω, καθώς και πολλές άλλες ειδήσεις που παίρνουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αυτό καταμαρτυρούν.
Στον προφήτη Ιεζεκιήλ (622 π.Χ. – 570 π.Χ.) διαβάζουμε μια δραματική προφητεία (Ιεζεκιήλ 38 και 39 κεφάλαια) στην οποία περιγράφεται μια μεγάλη ομάδα από χώρες οι οποίες θα επιτεθούν ενάντια στο Ισραήλ κατά τους έσχατους καιρούς.

Ο πόλεμος αυτός δεν συνέβηκε ποτέ στο παρελθόν. Θα συμβεί, όμως, στις έσχατες μέρες – τις μέρες που ζούμε τώρα – με μαθηματική ακρίβεια, διότι ό,τι λέει ο Θεός πάντοτε γίνεται με απόλυτη ακρίβεια.

Στον πόλεμο αυτό ο κύριος πρωτεργάτης θα είναι η Ρωσία με σύμμαχες χώρες – μεταξύ άλλων - την Περσία (το σημερινό Ιράν), την Λιβύη και την Αιθιοπία. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Περσία και η Ρωσία είναι σύμμαχες χώρες και ιδιαίτερα στον στρατιωτικό τομέα.

Το πότε ακριβώς και τι θα προκαλέσει αυτόν τον πόλεμο των εσχάτων ημερών δεν το γνωρίζουμε. Ο Θεός βέβαια το γνωρίζει. Όμως, από τα παγκόσμια γεγονότα και ιδαίτερα το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, φαίνεται ότι ο πόλεμος αυτός είναι πολύ κοντά.

Στον πόλεμο αυτό θα επέμβει δυναμικά ο Κύριος και η Ρωσία, κάθως και όλα τα κράτη που θα λάβουν μέρος, θα πάθουν κυριολεχτικά πανωλεθρία!
Ας δούμε κάποια αποσπάσματα απ’ αυτή τη φοβερή προφητεία:

Ιεζεκιήλ 38:1-12

1 ΚΑΙ έγινε σε μένα Λόγος του Κυρίου, λέγοντας:
2 Γιε ανθρώπου, στήριξε το πρόσωπό σου ενάντια στον Γωγ, τη γη του Μαγώγ, του ηγεμόνα της Ρως, Μεσέχ και Θουβάλ, και προφήτευσε εναντίον του,
3 και πες: Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός: Δες, Εγώ είμαι εναντίον σου, Γωγ, ηγεμόνα της Ρως, Μεσέχ και Θουβάλ·
4 και θα σε περιστρέψω, και θα βάλω αγκίστρια στα σαγόνια σου, και θα σε βγάλω έξω, και ολόκληρη τη δύναμή σου, άλογα και καβαλάρηδες, όλους αυτούς εντελώς οπλισμένους, ένα μεγάλο σύναγμα μαζί με θυρεούς και ασπίδες, όλους αυτούς που μεταχειρίζονται μάχαιρες·
5 Πέρσες, Αιθίοπες, και Λίβυους μαζί τους· όλους αυτούς μαζί με ασπίδες και περικεφαλαίες·
6 τον Γομέρ, και όλα τα τάγματά του· τον οίκο Θωγαρμά από τα έσχατα του βορρά, και όλα τα τάγματά του· και μαζί σου πολλούς λαούς.
7 Ετοιμάσου, και ετοίμασε τον εαυτό σου, εσύ, και ολόκληρο το σύναγμά σου, που συγκεντρώθηκε σε σένα, και να είσαι σ' αυτούς φύλακας·
8 ύστερα από πολλές ημέρες θα γίνει σε σένα επίσκεψη· στους έσχατους χρόνους θάρθεις στη γη, που ελευθερώθηκε από τη μάχαιρα, και συγκεντρώθηκε από πολλούς λαούς, ενάντια στα βουνά του Ισραήλ, που έγιναν για πάντα έρημα· αυτός, όμως, μεταφέρθηκε από μέσα από τους λαούς, και όλοι θα κατοικήσουν με ασφάλεια.
9 Και θα ανέβεις και θάρθεις σαν ανεμοζάλη· θα είσαι σαν σύννεφο, για να σκεπάσεις τη γη, εσύ, και όλα τα τάγματά σου, και μαζί σου πολύς λαός.
10 Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός: Και κατά την ημέρα εκείνη θα ανέβουν πράγματα στην καρδιά σου, και θα σκεφθείς πονηρές βουλές·
11 και θα πεις: Θα ανέβω σε γη ατείχιστων πόλεων· θάρθω σε ανθρώπους που ησυχάζουν, που κατοικούν με ασφάλεια, όλους αυτούς που κατοικούν ατείχιστες πόλεις, και που δεν έχουν μοχλούς και πύλες·
12 για να λεηλατήσεις λεηλασία, και να λαφυραγωγήσεις λάφυρο, για να ξαναφέρεις το χέρι σου ενάντια σε ερημώσεις που κατοικίστηκαν, και ενάντια σε λαό συγκεντρωμένον από τα έθνη, που απέκτησε κτήνη και αγαθά, που κατοικεί στο μέσον της γης.

Διαβάστε και τα δυο κεφάλαια. Είναι πολύ διαφωτιστικά! Η επίθεση θα γίνει από τα βόρεια του Ισραήλ – μάλιστα λέει ο Λόγος του Θεού «από τα έσχατα του βορρά» (Ιεζεκιήλ 38:6,15).

Ο στρατός αυτός θα πάθει πανωλεθρία. Θα επέμβει ο ίδιος ο Θεός!

Ιεζεκιήλ 38:22-23

22  Και θάρθω μαζί του σε κρίση με μεταδοτική αρρώστια και με αίμα· και θα βρέξω επάνω του, και επάνω στα τάγματά του, και επάνω στον πολύ λαό, που θα είναι μαζί του, βροχή κατακλυσμού, και πέτρες από χαλάζι, φωτιά και θειάφι.
23  Και θα μεγαλυνθώ και θα αγιαστώ· και θα γνωριστώ μπροστά σε πολλά έθνη, και θα γνωρίσουν ότι Εγώ είμαι ο Κύριος.

Αυτά λέει ο Λόγος του Θεού. Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε ή να πούμε στον Θεό ότι κάνει λάθος! Μη γένοιτο!

Φαίνειται ότι πράγματι ζούμε στις έσχατες μέρες. Ο Δεύτερος Ερχομός του Χριστού πίσω στη γη ολοένα και πλησιάζει. Είσαι έτοιμος να Τον συναντήσεις; Δέχτηκες το θείο δώρο της σωτηρίας σου;

Ο Ιησούς πήρε τις αμαρτίες σου επάνω Του και πήγε στον Άδη στη θέση σου. Δεν χρειάζεται να πάεις στην κόλαση. Ο Κύριος μας σε αγαπά και γι’ αυτό πήγε σ’ αυτό τον φοβερό τόπο στη θέση σου. Ο Ιησούς αναστήθηκε για τη δικαίωση μας (βλέπε Ρωμαίους 4:25).

Δέξου, σήμερα, το δώρο της αγάπης Του. Η σωτηρία μας είναι ΔΩΡΟ από τον Θεό. Δεν είναι από τις προσπάθειες μας ή από τα έργα μας!

«Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο του Θεού· όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος» (Εφεσίους 2:8-9).

 

 

Η λύση του Μεσανατολικού προβλήματος

 

 

«Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη πραγματοποιεί ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στο πλαίσιο προώθησης γαλλικής πρωτοβουλίας για την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας, η οποία έχει συναντήσει ψυχρή υποδοχή από τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Οι δυο άνδρες είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν αύριο το μεσημέρι στην Ιερουσαλήμ, μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν - Μαρκ Ερό, στον οποίον ο Νετανιάχου εξέφρασε αμφιβολίες για την «γαλλική αμεροληψία» εξαιτίας της ψήφισης τον Μάρτιο από τη Γαλλία μιας απόφασης της UNESCO που δεν αναφέρει πουθενά την Πλατεία των Τεμενών και με το εβραϊκό της όνομα του Όρους του Ναού.

«Δεν θα έπρεπε να ψηφίσουμε υπέρ αυτού του κειμένου. Λυπούμαι, το ίδιο είπε κι ο πρόεδρος (Φρανσουά Ολάντ)», δήλωσε ο Βαλς σε συνέντευξη του στην ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχαρόνοτ.

Η Γαλλία οργανώνει στις 3 Ιουνίου μια διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή με «καλή θέληση, διότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μία ειρηνευτική διαδικασία, αλλά και με μετριοφροσύνη, καθώς γνωρίζουμε πως υπήρξαν διαφορετικές ειρηνευτικές διαδικασίες.

Γνωρίζουμε πως αυτό θα είναι μια μακρά, δύσκολη διαδικασία», τόνισε ο Βαλς, μιλώντας στον παρισινό εβραϊκό ραδιοσταθμό Radio J. Ένα καλό μήνυμα για τον Βαλς αποτελεί η συναίνεση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι να συμμετάσχει στη συνδιάσκεψη των Παρισίων.

Μετά τη διάσκεψη της 3ης Ιουνίου, στην οποία δεν θα συμμετάσχουν οι Παλαιστίνιοι κι οι Ισραηλινοί, αλλά οι μεγάλες δυνάμεις κι οι άλλες εμπλεκόμενες χώρες στην περιοχή και οι κύριες οργανώσεις, «θα χρειασθεί μία δεύτερη διάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν κι οι Ισραηλινοί κι οι Παλαιστίνιοι. Για να μπορέσουμε να έχουμε ειρήνη, οι συνομιλίες θα πρέπει να οργανωθούν άμεσα από εκείνους», πρόσθεσε ο Βαλς στο ίδιο μέσο.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις στη Γεντιότ Αχαρόνοτ, ο Γάλλος πρωθυπουργός προσθέτει πως «δεν μπορεί να σημειωθεί πρόοδος χωρίς άμεσες συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Είμαι εις γνώση των επιφυλάξεων που γεννά στην ισραηλινή πλευρά τούτη η πρωτοβουλία. Θα έχω σχετικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου».

Το μεσανατολικό πρόβλημα είναι συνεχώς στις διεθνείς ειδήσεις. Όλοι προσπαθούν να το λύσουν με διάφορες πρωτοβουλίες – όπως αυτή που αναφέρεται πιο πάνω. Οι πολιτικοί ηγέτες των μεγάλων κρατών – ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία – προσπαθούν, διαμέσου της διπλωματικής οδού, να βρουν μια μόνιμη λύση γι’ αυτό το καυτό ζήτημα.

Όλοι γνωρίζουν ότι μια πιθανή ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τη φράση: «Τώρα θα έχουμε ειρήνη και ασφάλεια», ιδιαίτερα μετά από λύση κάποιου διεθνούς πολιτικού προβλήματος. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν επιτέλους βρεθεί λύση για το μεσανατολικό πρόβλημα! Τι θα γράφουν οι εφημεριδες την επόμενη μέρα! «Επιτέλους ειρήνη και ασφάλεια σε όλο τον κόσμο!»

Η Αγία Γραφή, όμως, μιλά για κάτι τέτοιο. Στην επιστολή Α Θεσσαλονικείς ο απόστολος Παύλος αναφέρει τα εξής:

«Επειδή, όταν λένε: Ειρήνη και ασφάλεια, τότε έρχεται επάνω τους αιφνίδιος όλεθρος, όπως οι πόνοι της γέννας στην έγκυο γυναίκα· και δεν θα ξεφύγουν.» (Α Θεσσαλονικείς 5:3)

Η Αγία Γραφή μάς λέει ότι αυτός που θα καταφέρει να βρει λύση για το μεσανατολικό πρόβλημα, θα είναι ο Αντίχριστος! Αυτός θα ξεγελάσει τους Ισραηλίτες να συνάψουν συμφωνία με τους Παλαιστινίους. Στο τέλος θα φανερωθεί ποιος πραγματικά είναι όταν θα εμφανιστεί στον νεοκτισθέντα Ναό στα Ιεροσόλυμα με την αποκάλυψη ότι αυτός είναι ο μεσσίας τους! (Β Θεσσαλονικείς 2:4)

Οι Εβραίοι θα καταλάβουν τότε το λάθος τους και θα τον απορρίψουν. Γι’ αυτό ο Αντίχριστος θα τους κυνηγά για να τους σκοτώσει – όπως έκανε και ο Χίτλερ στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Δυστυχώς τα 2/3 των εβραίων θα βρουν τον θάνατο τους στα χέρια αυτού του διαβολικού ανθρώπου. (Ζαχαρίας 13:8-9)

Επειδή δεν έχω τον χώρο να σας αναφέρω τις βιβλικές περικοπές που αναφέρονται σε όλα αυτά τα γεγονότα, θα σας πω πού βρίσκονται για όσους από εσάς θέλετε να μελετήσετε, σε περισσότερο βάθος, τις Γραφές:
Διαβάστε: Αποκάλυψη 13:1-18, Β Θεσσαλονικείς 2:3-12, Δανιήλ 7:19-27, Δανιήλ 8:23-26, Αποκάλυψη 19:19-20, Δανιήλ 9:27, Ζαχαρίας 13:8-9, Δανιήλ 11:21,24.

Ζούμε στις έσχατες μέρες; Εσείς τι λέτε;

«Τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, δες, τώρα είναι ημέρα σωτηρίας.» (Β Κορινθίους 6:2)

Ο Θεός σε περιμένει να Του ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς σου και να Τον προσκαλέσεις μέσα. (Αποκάλυψη 3:20) Θα το κάνεις;

 

 

ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

 

 

Πιο κάτω θα προσπαθήσω, με τη βοήθεια του Θεού, να σας παρουσιάσω το πορτραίτο του Αντίχριστου όπως φανερώνεται μέσα από τις σελίδες της Αγίας Γραφής.

Οι περικοπές της Αγίας Γραφής που αναφέρονται στον Αντίχριστο είναι οι ακόλουθες: Δανιήλ 7:19-27, Δανιήλ 8:23-26, Β Θεσσαλονικείς 2:1-2, Αποκάλυψη 13ο κεφάλαιο, Αποκάλυψη 17:7-14, Αποκάλυψη 19:19-20. Διάβασε τα μέρη αυτά της Βίβλου για να καταλάβετε καλύτερα αυτά που γράφω πιο κάτω.

 

Θα παρουσιαστεί εντελώς ξαφνικά

Ο απόστολος Παύλος στη επιστολή Β Θεσσαλονικείς τονίζει επανειλημμένα ότι ο αντίχριστος θα παρουσιαστεί στο παγκόσμιο προσκήνιο εντελώς ξαφνικά. Θα γίνει, δηλαδή, μια αποκάλυψη του προσώπου αυτού. Με ποιο τρόπο θα γίνει η αποκάλυψη αυτή δεν γνωρίζουμε.

Πιθανόν να γίνει με τη λύση από μέρους του αντίχριστου κάποιου μεγάλου πολιτικού προβλήματος όπως π.χ. του Μεσανατολικού. Ίσως πάλιν με τη λύση κάποιου οικονομικού προβλήματος όπως π.χ. του πληθωρισμού, της ανεργιακής κρίσης που μαστίζει κυρίως τον δυτικό κόσμο κλπ. Άλλη πιθανότητα – προσωπικά πιστεύω ότι αυτό θα γίνει – είναι μετά από μια πυρηνική σύγκρουση των ΗΠΑ και της Ρωσίας (με αφορμή το Μεσανατολικό ζήτημα), ο αντίχριστος να επωφεληθεί της ευκαιρίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξαπλώσει την κυριαρχία του σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Πάντως το τι λέει καθαρά ο Λόγος του Θεού είναι ότι ο αντίχριστος θα αποκαλυφθεί στον κόσμο εντελώς ξαφνικά. Φυσικά, δε θα αποκαλυφθεί ως αντίχριστος αλλά σαν ένας μεγάλος πολιτικός με μεγάλη ρητορική και με λύση για τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Θα παρουσιαστεί δηλαδή σαν σωτήρας, σαν ένας άνθρωπος του λαού, σαν ένας μεγάλος σοσιαλιστής που σκοπός του – έτσι τουλάχιστον θα φαίνεται – θα είναι το καλό του κόσμου!

Η Βίβλος λέει ότι ο αντίχριστος θα σημειώσει μεγάλο πάταγο σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Θα είναι μια προσωπικότητα που θα επισκιάσει κατά πολύ και τον Μέγα Αλέξανδρο, του Καίσαρες, το Ναπολέοντα, τον Χίτλερ και κάθε πολιτικό ή στρατιωτικό ηγέτη που πέρασε από τον πλανήτη μας.

Να τι λέει ο απόστολος Παύλος για την ξαφνική αποκάλυψη του αντίχριστου:  «Ας μη σας εξαπατήσει κάποιος με κανέναν τρόπο· επειδή, δεν θάρθει εκείνη η ημέρα, αν πρώτα δεν έρθει η αποστασία, και αποκαλυφθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο γιος τής απώλειας… Και τώρα γνωρίζετε εκείνο που τον εμποδίζει, ώστε να αποκαλυφθεί στον δικό του καιρό…  και, τότε, ο άνομος θα αποκαλυφθεί, τον οποίο ο Κύριος θα τον απολέσει με το πνεύμα τού στόματός του, και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της παρουσίας του» (Β Θεσσαλονικείς 2:3,6,8).

Η αποκάλυψη του αντίχριστου θα είναι κάτι παρόμοιο που έγινε με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Ο Κύριος μας για 30 ολόκληρα χρόνια ζούσε στην αφάνεια. Μετά όμως από το βάπτισμα από τον Ιωάννη στον Ιορδάνη ποταμό, αποκαλύφθηκε ξαφνικά στο Ισραήλ με θαύματα και τεράστια. Κάτι παρόμοιο, λοιπόν, αναμένεται και με τον αντίχριστο. Με τη διαφορά, όμως, που τα θαύματα αυτή τη φορά θα γίνονται με τη δύναμη του σατανά.

Η Αγία Γραφή λέει ότι η αποκάλυψη αυτή θα γίνει μετά από κάποιο σημαντικό γεγονός. Το γεγονός αυτό είναι η αρπαγή της Εκκλησίας. Στην επιστολή Β Θεσσαλονικείς ο απόστολος Παύλος λέει καθαρά, ότι κάποιος εμποδίζει την αποκάλυψη αυτή του αντίχριστου. Να τι λέει:  «Επειδή, το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται· μονάχα μέχρις ότου βγει από τη μέση αυτός που τώρα εμποδίζει· και, τότε, ο άνομος θα αποκαλυφθεί, τον οποίο ο Κύριος θα τον απολέσει με το πνεύμα τού στόματός του, και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της παρουσίας του» (Β Θεσσαλονικείς 2:7-8).

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που εμποδίζει σήμερα την παρουσίαση του αντίχριστου είναι το Άγιο Πνεύμα – το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Η παρουσία του Θεού μέσα στους πραγματικούς πιστούς εμποδίζει αυτήν την αποκάλυψη. Όμως, κάποτε στο μέλλον – πιστεύω πολύ σύντομα – το Άγιο Πνεύμα θα αναληφθεί στον ουρανό, όταν γίνει η αρπαγή της Εκκλησίας του Χριστού απ’ τη γη (Α Θεσσαλονικείς 4:13-18). Όταν γίνει αυτό τότε η δύναμη που εμποδίζει το διάβολο από του να αποκαλύψει τον «εκλεκτό» του στον κόσμο θα φύγει απ’ τη μέση και έτσι η αποκάλυψη του αντίχριστου θα γίνει θεαματικά με ένα από τους τρεις τρόπους που ανάφερα πιο πάνω.

«ΚΑΙ στάθηκα επάνω στην άμμο τής θάλασσας· και είδα ένα θηρίο να ανεβαίνει από τη θάλασσα, το οποίο είχε επτά κεφάλια, και δέκα κέρατα· κι επάνω στα κέρατά του ήσαν δέκα διαδήματα, κι επάνω στα κεφάλια του υπήρχαν ονόματα βλασφημίας» (Αποκάλυψη 13:1). Με τα λόγια αυτά ο ευαγγελιστής Ιωάννης ανακοινώνει την παρουσίαση του αντίχριστου. Η λέξη «θηρίο» φανερώνει ότι ο άνθρωπος αυτός θα είναι σαν το θηρίο δηλαδή, θα στερείται από τα βασικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά: της αγάπης, της κατανόησης, του σεβασμού, της καλοσύνης κλπ. Επίσης, η λέξη «θάλασσα» που λέει εδώ υποδηλεί «λαούς και έθνη». Δηλαδή ο αντίχριστος θα ξεπηδήσει μέσα από τα εκατομμύρια του κόσμου και θα είναι σαν ένα «προϊόν» του ανθρώπινου πολιτισμού.

 

Με τη δύναμη του σατανά

Στον Δανιήλ 8:24 η Αγία Γραφή μας λέει ότι ο αντίχριστος θα έλθει στον κόσμο όχι με ανθρώπινη δύναμη, αλλά με τη δύναμη και την ενέργεια του σατανά. Θα έχει τέτοια δύναμη από το διάβολο που θα κάνει και θαύματα (Β Θεσσαλονικείς 2:9).

Ο αντίχριστος θα ηγείται μιας ομοσπονδίας 10 κρατών (Δανιήλ 7:20) η οποία ομοσπονδία θα είναι η αναβίωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Θα ηγείται δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, διότι η Ρωμαική αυτοκρατορία ήταν κατά το πλείστο μέρος ξαπλωμένη στις χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία Γαλλία, Ελλάδα κλπ.). Επίσης από το Δανιήλ 7:20 φαίνεται καθαρά ότι ο αντίχριστος θα ξεπηδήσει από το πιο δυνατό κράτος της ομοσπονδίας αυτής.

Μετά την πυρηνική σύγκρουση των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα ξεπηδήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης σε παγκόσμια κυριαρχία με επικεφαλής τον αντίχριστο. Στο μεταξύ θα γίνει και η αρπαγή της εκκλησίας στον ουρανό (Α Θεσσαλονικείς 4:13-18). Όμως πολλοί άνθρωποι που είναι σήμερα χλιαροί χριστιανοί θα πιστέψουν πραγματικά στο Χριστό καθώς και πολλοί άλλοι. Ο αντίχριστος θα πολεμήσει τους πιστούς και θα τους νικά, δηλαδή θα τους σκοτώνει (Δανιήλ 7:21, 8:24).

Ο αντίχριστος θα μεγαλυνθεί στην καρδιά του σε τέτοιο σημείο που θα θεοποιήσει τον εαυτό του (Δανιήλ 8:25) και θα καθίσει στο ναό του Θεού ως θεός (Β Θεσσαλονικείς 2:4)! Εδώ βρίσκεται και μια καλή εξήγηση για τον αριθμό  που του δίδεται στην Αποκάλυψη δηλαδή το 666. Το 6 συμβολίζει τον άνθρωπο διότι την έκτη μέρα ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο. Το 3 συμβολίζει το Θεό – την Αγία Τριάδα. Το 6 λοιπόν επαναλαμβανόμενο τρεις φορές (666) σημαίνει ότι ο αντίχριστος θα είναι κάποιος άνθρωπος που θα προσπαθήσει να θεοποιήσει τον εαυτό του, όπως λέει και ο Λόγος του Θεού.

Ο αντίχριστος θα γίνει δεκτός από το πλατύ κοινό σαν ο σωτήρας του κόσμου (Β Θεσσαλονικείς 2:10-12). Πράγματι πολλούς θα ξεγελάσει ο αντίχριστος!

Η παγκόσμια κυριαρχία του αντίχριστου θα διαρκέσει για τριάμισι χρόνια. Μετά τα τριάμισι χρόνια θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο αντίχριστος με τα στρατεύματα του θα προσπαθήσει να εμποδίσει τον ερχομό του Κυρίου στη γη αλλά θα συντριφθεί από τον ίδιο το Χριστό με το πνεύμα του στόματος του Κυρίου ( Β Θεσσαλονικείς 2:8, Δανιήλ 8:25).  Δηλαδή, θα μιλήσει ο Ιησούς Χριστός και ο αντίχριστος θα αιχμαλωτισθεί και θα ριφθεί ζωντανός μέσα στη λίμνη της φωτιάς (Αποκάλυψη 19:20).

Θα ήταν καλό να τέλειωνα το μήνυμα αυτό με τα λόγια της Αποκάλυψης για το τέλος του αντίχριστου ή όπως αποκαλείται στη Αποκάλυψη «θηρίο»:

«Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες τής γης, και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένα, για να κάνουν πόλεμο μ' αυτόν που είναι επάνω στο άλογο, και με το στράτευμά του. Και το θηρίο πιάστηκε, και μαζί μ' αυτό ο ψευδοπροφήτης, ο οποίος έκανε τα σημεία μπροστά του, με τα οποία πλάνησε αυτούς που πήραν το χάραγμα του θηρίου, κι αυτούς που προσκυνούσαν την εικόνα του· και οι δύο ρίχτηκαν ζωντανοί στη λίμνη τής φωτιάς, που καίει με το θειάφι» (Αποκάλυψη 19:19-20).

 

 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

 

Μια πρόσφατη είδηση που διάβασα τελευταία έλεγε τα εξής:

Οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στη συριακή κυβέρνηση σκότωσαν πάνω από 100 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσα σε μια εβδομάδα μαχών για την κατάληψη του - στρατηγικής σημασίας - αυτοκινητόδρομου του Χαλεπίου, δήλωσε σήμερα στρατιωτική πηγή του συριακού στρατού στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, και ενώ είναι σε ισχύ η εκεχειρία σε τμήμα της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν την πόλη Κανασέρ, που βρίσκεται νότια του Χαλεπίου, πλήττοντας μια ζωτικής σημασίας γραμμή τροφοδοσίας για την βόρεια πόλη, με ελεύθερους σκοπευτές να ανοίγουν πυρ σε αυτοκινητοπομπές. Ο συριακός στρατός διασφάλισε τον δρόμο νωρίτερα σήμερα και αποκατέστησε την κυκλοφορία των οχημάτων με τη βοήθεια των τοπικών δυνάμεων.

«Εξολοθρεύσαμε συνολικά πάνω από 100 τζιχαντιστές και καταστρέψαμε 10 φορτηγά που ήταν γεμάτα με οπλοπολυβόλα», ανέφερε η στρατιωτική πηγή.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση την Κυριακή στην - υπό κουρδικό έλεγχο - πόλη Ταλ Αμπιάντ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Πολεμικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) απάντησαν με 10 αεροπορικές επιθέσεις για να τους απωθήσουν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 45 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και 20 Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν.

 

Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος» (ISIS) που σκοτώνει αδιάκριτα τον κόσμο, εν ονόματι του Αλλάχ, είναι σαν το καρκίνωμα στην ανθρωπότητα και πρέπει να εξουδετερωθεί και να εξαφανιστεί, διότι πίσω της ολοκάθαρα δεν είναι ο αληθινός Θεός αλλά ο ίδιος ο διάβολος ο οποίος θέλει να κλέψει να σκοτώσει και να καταστρέψει.

Η περιοχή που ελέγχει η τρομοκρατική όργανωση ISIS τώρα είναι περίπου 50% στη Συρία (τα άλλα 50% είναι στο Ιράκ) και επειδή όπως είπαμε προηγουμένως η οργάνωση αυτή – που λέγονται και τζιχαντιστές – είναι άκρως επικίνδυνη για όλον τον κόσμο (Ρωσία, Αμερική, Γαλλία, Βρεττανία κτλ.) πολλές απ’ αυτές τις χώρες βομβαρδίζουν αδιάκοπα στόχους στη Συρία με σκοπό να εξοντώσουν τους τρομοκράτες. Συνεπεία αυτού του γεγονότος, το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας έχει γίνει ερείπια.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, είναι και ο εμφύλιος πόλεμος εκεί… 

Γι’ αυτό, καθημερινά ακούμε απ’ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και τις εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές που χάνονται εκεί καθημερινά.

Υπολογίζεται από έγκυρες πηγές ότι περίπου 300-400 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον Μάρτιο του 2011 που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι περίπου 13,5 εκατομμύρια έγιναν πρόσφυγες εξαιτίας του πολέμου. Είναι φοβερό!

Πολλές συριακές πόλεις έγιναν ερείπια ή ένα μεγάλο μέρος τους καταστράφηκε ολοσχερώς απ’ τους συνεχείς βομβαρδισμούς και ανταλλαγή πυρών μεταξύ των αντιμαχομένων παρατάξεων.

Αναφέρει καθόλου η Αγία Γραφή γι’ αυτόν τον πόλεμο και το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στη Συρία;

Στον προφήτη Αμώς αναφέρει τα εξής:

 Αμώς 1:3-5
3 Έτσι λέει ο Κύριος: Για τις τρεις παραβάσεις της Δαμασκού, και για τις τέσσερις, δεν θα αποστρέψω την τιμωρία της· επειδή, αλώνισαν τη Γαλαάδ με σιδηρένια τριβόλια·
4 αλλά, θα στείλω φωτιά στον οίκο τού Αζαήλ, και θα καταφάει τα παλάτια του Βεν-αδάδ.
5 Και θα συντρίψω τους μοχλούς της Δαμασκού, και θα εξολοθρεύσω τον κάτοικο από την πεδιάδα Αβέν, κι αυτόν που κρατάει το σκήπτρο από τον οίκο Εδέν· και ο λαός τής Συρίας θα φερθεί αιχμάλωτος στην Κιρ, λέει ο Κύριος.

(Σημείωση: Όταν η Αγία Γραφή ονομάζει την πρωτεύουσα μιας χώρας, τις περισσότερες φορές εννοεί ολόκληρη τη χώρα)

Πολλά εδάφια της Αγίας Γραφής έχουν διπλή ή και τριπλή εφαρμογή. Εδώ ο Θεός – μέσω του προφήτη Αμώς – προφέρει κρίση ενάντια στη Δαμασκό και όλη τη Συρία για τα πράγματα που έκαναν εναντίον του λαού Ισραήλ.

Η προφήτεία εκπληρώθηκε, εν μέρει, πριν έρθει ο Χριστός στη γη, αλλά εκπληρώνεται και στις μέρες μας, διότι στους πρόσφατους πολέμους ενάντια στο Ισραήλ (1948, 1967 και 1973) η Συρία ήταν απ’ τους κύριους πρωταγωνιστές εναντίον του Ισραήλ.

Ο Θεός είπε προς τον Αβραάμ, τον πατέρα του εβραϊκού έθνους τα εξής:
«Θα ευλογήσω εκείνους που σε ευλογούν, και θα καταραστώ εκείνους που σε καταριούνται.» (Γένεση 12:3)

Ο λαός Ισραήλ είναι πολύ αγαπητός στον Θεό και όποιος θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ θα βρει μπροστά του τον ίδιο τον Θεό! Γι’ αυτό και η συμμαχία εθνών που θα επιτεθεί ενάντια στο Ισραήλ (Ρωσία, Τουρκία, Ιραν, Λιβύη, Αιθιοπία κ.αλ.) θα πάθουν ολοκληρωτική πανωλεθρία (βλέπε Ιεζεκιήλ 38 και 39 κεφάλαια).

Δεν επικροτούμε όλα ό,τι κάνει η κυβέρνηση του Ισραήλ, αλλά δεν ξεχνάμε ότι ο Θεός τούς αγαπά ιδιαίτερα και έχει σχέδιο γι’ αυτούς, αυτές τις έσχατες μέρες. Λέει ο Λόγος του Θεού για τους Εβραίους: «Είναι εχθροί για το Ευαγγέλιο αλλά είναι αγαπητοί ένεκεν των πατέρων.» (Ρωμαίους 11:28)

Είναι αγαπητοί διότι απ’ το εβραϊκό έθνος βγήκε ο Μεσσίας, ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός, οι απόστολοι και οι άγιοι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.
Σε άλλο μέρος της Αγίας Γραφής, στον προφήτη Ησαία (700 π.Χ.) αναφέρονται τα εξής:

«Δέστε, η Δαμασκός θα παύσει να είναι πόλη, και θα είναι ένας σωρός από ερείπια.» (Ησαίας 17:1)

Μήπως με αυτά που γίνονται τώρα στη Συρία κόντεψε και το τέλος της Δαμασκού; Πολλοί μελετητές της Γραφής πιστεύουν ακράδα-ντα ότι η εκπλήρωση αυτής της προφητείας, που έγινε πριν 2700 χρόνια, είναι στο κατώφλι. Θα δούμε…

Η Δαμασκός θεωρείται η πιο αρχαία πρωτεύουσα στον κόσμο. Υπάρχει εδώ και 4000 χρόνια και είναι πιο παλιά απ’ τα Ιεροσό-λυμα, την Αθήνα και τη Ρώμη!
Η προφητεία αυτή του Ησαία ουδέποτε εκπληρώθηκε στην ιστορία της πόλης της Δαμασκού. Φαίνεται με όλα αυτά που συμβαίνουν ότι το τέλος της είναι πολύ κοντά.
Στον προφήτη Ιερεμία βρίσκουμε ακόμη μια προφητεία για τη Δαμασκό και γενικά για τη Συρία:

Ιερεμίας 49:24-27
24 Η Δαμασκός παρέλυσε, στράφηκε σε φυγή, και την κατέλαβε τρόμος, αγωνία και πόνοι την κυρίευσαν, σαν εκείνη που γεννάει.    
25 Πώς δεν εναπέμεινε η ένδοξη πόλη, η πόλη τής ευφροσύνης μου!
26 Γι' αυτό, οι νέοι της θα πέσουν στις πλατείες της, και όλοι οι πολεμιστές άνδρες θα απολεστούν κατά την ημέρα εκείνη, λέει ο Κύριος των δυνάμεων.
27 Και θα ανάψω φωτιά στα τείχη της Δαμασκού

Φαίνεται η κρίση κατά της Συρίας και της Δαμασκού ξεκίνησε. Το ακούμε καθημερινά.

Τι σημαίνει αυτό για μας, αγαπητοί μου; Μήπως ο Θεός μάς παίζει κάποιο κουδουνάκι για να ξυπνήσουμε; Εγώ πιστεύω, ναι!

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι ζούμε στις έσχατες των εσχάτων ημερών και είναι καιρός να μετανοήσουμε με όλη μας την καρδιά και να στραφούμε στον αληθινό Θεό που μας υπεραγαπά και θυσίασε τον Γιο Του για χάρη μας.

Είναι καιρός να πιστέψουμε ότι ο Ιησούς είναι ο Γιος του Θεού και ο μόνος Σωτήρας. 

Λέει ο απόστολος Πέτρος: «Και δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία· επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου του οποίου πρέπει να σωθούμε.» (Πράξεις 4:12)

Λέει η Γραφή: «ΟΠΟΙΟΣ επικαλεστεί το Όνομα του Κυρίου θα σωθεί!»
Εσύ που διαβάζεις αυτό το μήνυμα, δέχτηκες τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα σου;

 

 

Η ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

 

 

Όπως και οι λεοπαρδάλεις, οι τρομοκράτες του ισλάμ ζουν ειρηνικά μεταξύ της λείας τους, κρύβοντας τις πραγματικές προθέσεις τους.

Όταν επιλέγουν να χτυπήσoυν, χτυπούν γρήγορα, χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού για να επιτύχουν τους στόχους τους.

"Συγκρίνοντας τους τρομοκράτες και το ισλάμ με λεοπαρδάλεις είναι σημαντικό», λέει ο Steve Magill, συγγραφέας του βιβλίου «Αποκάλυψη και η Εποχή του Αντίχριστου».

«Μαζί με την, σχεδόν, ταυτόχρονη αύξηση δυνάμεως και επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας στην παγκόσμια σκηνή, η Αγία Γραφή αποκαλύπτει, επίσης, μια άλλη ομάδα ανθρώπων που θα υπάρχει μαζί με αυτά τα κράτη και τα οποία προσδιορίζονται ως λεοπάρδαλη."

Κοιτάζοντας τον χαρακτήρα της λεοπάρδαλης, και τη «λεοπάρδαλη» να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Magill δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι η λεοπάρδαλη είναι το ισλάμ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο προφητικό βιβλίο του Δανιήλ, η λεοπάρδαλη θέτει τις βάσεις στη διεθνή σκηνή για την επόμενη αυτοκρατορία που θα εμφανιστεί στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Η επόμενη αυτοκρατορία θα δημιουργηθεί από την ευθυγράμμιση όλων των εθνών σε δέκα οικονομικές ζώνες,  θα είναι γνωστή ως η Νέα Παγκόσμια Τάξη, και, επίσης, γνωστή ως το φοβερό θηρίο του Δανιήλ κεφάλαιο 7.

Οι περιφέρειες αυτές είναι ήδη στο πρόγραμμα της διεθνούς κοινότητας και περιγράφονται στην «Έκθεση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» των Ηνωμένων Εθνών.

Το πεπρωμένο του ισλάμ είναι να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον που να ενθαρρύνει όλα τα έθνη να δημιουργήσουν μια Νέα Παγκόσμια Τάξη πραγμάτων στο όνομα της ειρήνης και της ασφάλειας.

Αυτό το περιβάλλον είναι προς το παρόν υπό εκκόλαψη και χρησιμοποιεί την τρομοκρατία και τη μετανάστευση σαν μέσα για να πραγματοποιθεί. Η τρομοκρατία δημιουργεί το χάος και τον φόβο στον κόσμο που απαιτούνται για τα έθνη της γης να εξετάσουν σοβαρά την ενότητα στο όνομα της παγκόσμιας ειρήνης. 

Η μετανάστευση είναι ο «Δούρειος Ίππος» που δίνει στο Ισλάμ είσοδο στα έθνη. Οι μουσουλμάνοι δεν αφομοιώνονται με τα έθνη που τους δέχονται, αλλά διατηρούν την πολιτιστική τους ταυτότητα και την πίστη τους στο ισλάμ και προσπαθούν να αλλάξουν τους νόμους της χώρας που εισέρχονται με τον ισλαμικό νόμο.

Είδαμε πρόσφατα αυτές τις μεθόδους με την εκλογή μουσουλμανικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Hamtramck, της πολιτείας του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και με τις επιθέσεις στο Παρίσι και σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το προφητικό χρονοδιάγραμμα του Δανιήλ, και με αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο του Magill «Αποκάλυψη και η Εποχή του Αντίχριστου», το Ισλάμ είναι η τελευταία από τις επτά αυτοκρατορίες πριν τον ανασχηματισμό των εθνών σε 10 οικονομικές περιφέρειες, γνωστό ως Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Είναι από αυτή τη Νέα Παγκόσμια Τάξη πραγμάτων που θα ξεπηδήσει ο Αντίχριστος, και τον οποίον το Ισλάμ αποκαλεί «Μαχντί». Ο «Μαχντί» θα προκαλέσει ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα.

Ο σημερινός ρόλος του ισλάμ θα δώσει στον κόσμο τη δικαιολογία να αγκαλιάσει τη Νέα Παγκόσμια Τάξη πραγμάτων στο όνομα της ειρήνης. Αλλά, η ειρήνη δεν θα είναι κάτι το εφικτό!

Πώς πρέπει να αντιδράσουμε σ’ αυτή τη λεοπάρδαλη;

Στον Δανιήλ 11:33 ο προφήτης λέει ότι σε περιόδους μεγάλης παγκόσμιας κρίσης «οι συνετοί τού λαού θα διδάξουν πολλούς».

Ο απόστολος Ιωάννης, στην Αποκάλυψη 10:11, δίνει παρόμοιες οδηγίες: «Πρέπει πάλι να προφητεύσεις για λαούς και έθνη και γλώσσες και πολλούς βασιλιάδες.»

Και οι δυο – ο προφήτης Δανιήλ και ο απόστολος Ιωάννης - είναι σαφείς, ότι η κατανόηση των γεγονότων των ημερών μας από μια βιβλική προοπτική είναι αναγκαία για να καταλάβουμε πραγματικά το τι συμβαίνει τώρα στον κόσμο.

Η κατανόηση είναι το πρώτο βήμα για δράση. Η δράση οδηγεί στην αλλαγή και την ελπίδα.

Ζούμε πράγματι στις έσχατες μέρες; Εσείς τι λέτε;

Τώρα είναι καιρός να δεχτούμε τον Ιησού Χριστό ως προσωπικό μας Σωτήρα και να Τον βάλουμε Κύριο – Κυβερνήτη – της ζωής μας.

«Τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, δες, τώρα είναι ημέρα σωτηρίας.» (Β Κορινθίους 6:2)

 Ο Χριστός σε αγαπά και σε θέλει να έρθεις κοντά Του με ειλικρινή μετάνοια για το αμαρτωλό σου παρελθόν και υπόσχεται να σου δώσει πλούσια συγχώρεση και ανάπαυση! 

 «Ελάτε σε Μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και Εγώ θα σας αναπαύσω.» (Ματθαίος 11:28)

 

 

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

 

 

Διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο ενάντια στην κυβέρνηση του προέδρου Μουμπάρακ άρχισαν στις 25 Ιανουαρίου 2011 και διάρκεσαν για 18 ημέρες.

Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Αιγύπτου, αυτές τις 18 ημέρες και σαν αποτέλεσμα έπεσε η κυβέρνηση Χόσνι Μουμπάρακ μετά από 30 χρόνια εξουσίας και τη διακυβέρνηση του τόπου ανέλαβαν οι στρατιωτικοί και τελικά η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου…    

Η εξέγερση της Αιγύπτου απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών και διατήρησε το ενδιαφέρον των αναγνωστών και θεατών όλου του κόσμου.

Στο μέσο των συγκρούσεων και διαδηλώσεων, ενώ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια κάλυπταν τις διαδηλώσεις στην κεντρική πλατεία του Καΐρου, στις 4 Φεβρουαρίου το 2011, ξαφνικά παρουσιάστηκε μέσα στο πλήθος μια πρασινωπή οπτασία – σαν φάντασμα – ένα άλογο με καβαλάρη να περνά μέσα απ’ το πλήθος για μερικά δευτερόλεπτα και μετά να εξαφανίζεται! (Μπορείς κι εσύ, αγαπητέ αναγνώστη να το κοιτάξεις στο διαδίκτυο, στο Google: pale horse in Egypt και να δεις αυτό το συνταρακτικό βίντεο που έκανε αστραπιαία τον γύρο του κόσμου).  

Αμέσως, πολλοί που είδαν το βίντεο έκαναν σχόλια που αναφέρονται στο βιβλικό τέταρτο άλογο της Αποκάλυψης  το οποίο θα φέρει τον θάνατο επάνω στον κόσμο…

 

Είδα κι εγώ αρκετές φορές αυτό το βίντεο και πιστεύω ότι είναι αυθεντικό και δεν αποτελεί καμιά απάτη.

Ας δούμε, πρώτα, τη βιβλική περικοπή που αναφέρεται στο τέταρτο άλογο της Αποκάλυψης:

«Και όταν άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα, άκουσα τη φωνή του τέταρτου ζώου να λέει: Έλα και βλέπε.Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, ωχρό (αρχαίο: ίππος χλωρός), και εκείνος που καθόταν επάνω σ' αυτό ονομαζόταν Θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί του· και τους δόθηκε εξουσία επάνω στο ένα τέταρτο της γης να θανατώσουν με ρομφαία και με πείνα και με θάνατο, και με τα θηρία της γης.» (Αποκάλυψη 6:7-8)

Το χλωρό χρώμα είναι όχι το κίτρινο αλλά το ελαφρύ πράσινο, όπως λέμε το χλωρό χορτάρι που είναι ελαφριά πράσινο. Στο βίντεο (που βρίσκεται στο διαδίκτυο) και στη φωτογραφία που βάζω εδώ θα δείτε ότι το άλογο και ο αναβάτης του έχουν το χλωρό χρώμα, δηλαδή το ελαφρύ πράσινο.

Στο εδάφιο Αποκάλυψη 6:8 διαβάζουμε: «Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο, ωχρό (αρχαίο: ίππος χλωρός), και εκείνος που καθόταν επάνω σ' αυτό ονομαζόταν Θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί του· και τους δόθηκε εξουσία επάνω στο ένα τέταρτο της γης να θανατώσουν με ρομφαία και με πείνα και με θάνατο, και με τα θηρία της γης.»
  
Όταν παλιά διάβαζα αυτό το εδάφιο νόμιζα ότι το τέταρτο άλογο της Αποκάλυψης θα θανάτωνε το ένα τέταρτο της γης, δηλαδή το ένα τέταρτο του πληθυσμού της γης – 1,6 δισεκατομμύρια άτομα!  

Όμως, τώρα που το διαβάζω, τελευταία, ξανά και ξανά, το καταλαβαίνω διαφορετικά. Πιστεύω ότι το εδάφιο αυτό λέει ότι η εξουσία που δόθηκε στον καβαλάρη του τετάρτου αλόγου ήταν επάνω στο ένα τέταρτο της γης για να θανατώσει ανάμεσα τους «με ρομφαία (δηλαδή μάχαιρα) και με πείνα και με θάνατο, και με τα θηρία της γης».

Το ένα τέταρτο της γης είναι οι μουσουλμάνοι! Από τον Φεβρουάριο του 2011 που εμφανίστηκε το τέταρτο άλογο της Αποκάλυψης, καθημερινά βλέπουμε και ακούμε στα δελτία ειδήσεων για εκατοντάδες μουσουλμάνους να σκοτώνονται μεταξύ τους, καθημερινά, στη Συρία, Ιράκ, Αφχανιστάν, Τουρκία, Νιγηρία, Λιβύη, Πακιστάν, Υεμένη και όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι!

Ανοίγεις την τηλεόραση και ακούεις για μια νέα βομβιστική επίθεση κάπου σε κάποια μουσουλμανική χώρα, με δεκάδες και εκατοντάδες νεκρούς

2.500 έως 25.000 ανθρώπινες απώλειες από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο 2011 στον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη.

170 χιλιάδες Ιρακινοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους απ’ τον Δεκέμβριο του 2011!

κτλ.

Πιστεύω πραγματικά αυτά που γράφω εδώ. Το ένα τέταρτο της γης είναι οι μουσουλμανικές χώρες που αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους από τον Φεβρουάριο του 2011.

Στο διαδίκτυο λέει ότι ο πληθυσμός των μουσουλμάνων στον κόσμο ανέρχεται στα 1,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους – άνω του 23% του πληθυσμού της γης, δηλαδή το ένα τέταρτο!

Μπορεί να πει κάποιος: «Γιατί το χλωρό χρώμα (ελαφρύ πράσινο) να συμβολίζει τους μουσουλμάνους;» Πιστευω ότι το πράσινο χρώμα συμβολίζει το Ισλάμ και γενικά τα μουσουλμανικά κράτη. Δεν έχει παρά να κοιτάξεις τις σημαίες τους και σε άλλα πράγματα που φανερώνουν την κουλτούρα τους και θα δεις ότι το πράσινο χρώμα επικρατεί!

Ζούμε στις έσχατες ημέρες; Εσείς τι λέτε. Εγώ πιστεύω, ναι! Δεν έχει παρά να κοιτάξουμε προσεχτικά τα παγκόσμια γεγονότα και θα βεβαιωθούμε ότι πραγματικά ζούμε στις έσχατες ημέρες.

Είσαι έτοιμος να συναντήσεις τον Θεό σου, τον Πλάστη σου;

«Ετοιμάσου να συναντήσεις τον Θεό σου.» (Αμώς 4:11)

 

 

ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ;

 

 

Για να υπάρξει ζωή, πρέπει να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή. Οι πιθανότητες γι' αυτό έχουν αυξηθεί, αφού πρόσφατα η NASA παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, στο κοινό, ότι έχει ενδείξεις ότι υπήρχε στον Άρη, κάποτε στο παρελθόν, νερό σε μικρές ποσότητες! 

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, η NASA ανακάλυψε ρεματιές μέσα σε κρατήρες και στις πλαγιές τους. Φαινόταν σαν να μπορούσε να έχει προκληθεί από τρεχούμενο νερό. Αλλά οι θερμοκρασίες εκεί είναι κάτω από το μηδέν που η NASA απέρριψε την ιδέα. 

Η πιο πρόσφατη μελέτη ανέφερε ότι έχει βρεί διάφορα είδη αλατιών στις πλαγιές και κορυφές κρατήρων, σε σκούρες γραμμές.   Αυτό είναι σημαντικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, διότι το αλάτι μπορεί να λιώσει τον πάγο και έτσι να κάνει το νερό να ρέει!   

Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι ο κόκκινος πλανήτης είναι ακόμα γεωλογικά ενεργός και αυξάνει την πιθανότητα ότι μπορεί να φιλοξενεί σήμερα απλούς ζωντανούς οργανισμούς. 

Η NASA, η Ευρώπη και η Ρωσία σχεδιάζουν αποστολές στα επόμενα χρόνια για να ανακαλύψουν αν υπήρχε κάποτε ζωή στον Άρη και αν εξακολουθεί ακόμη. Μπορεί να έχουμε την απάντηση εντός πέντε ετών…

 

Ο άνθρωπος ματαιοπονεί για χρόνια τώρα. Αγνοεί – θεληματικά – τη θαυμάσια και υπέροχη Δημιουργία γύρω του – δέντρα, φυτά, λουλούδια, πανέμορφα ζώα και πουλιά, ερπετά, ψάρια και τόσα άλλα και δεν σκέφτεται ότι Κάποιος – ο Θεός - τα έφτιαξε με τόση σοφία, και προσπαθεί αγωνιωδώς να βρει ζωή σε άλλους πλανήτες για να αποδείξει ότι όλα ξεκίνησαν τυχαία από μια μεγάλη έκρηξη – το Big Bang – και με αυτό τον τρόπο να αποδείξει την Αγία Γραφή λάθος. Ματαιοπονεί, όμως!

Ρωμαίους 1:19-25

19 Επειδή, ό,τι μπορεί να γίνει γνωστό για τον Θεό, είναι φανερό μέσα τους· για τον λόγο ότι, ο Θεός το φανέρωσε σ' αυτούς.  

20 Δεδομένου ότι, τα αόρατα Αυτού βλέπονται φανερά από την εποχή της κτίσης του κόσμου, καθώς νοούνται διαμέσου των δημιουργημάτων Του, και η αιώνια δύναμή Του και η θεότητα, ώστε αυτοί να είναι αναπολόγητοι.   

21 Επειδή, ενώ γνώρισαν τον Θεό, δεν Τον δόξασαν ως Θεό, ούτε Τον ευχαρίστησαν· αλλά, μέσα στους μάταιους συλλογισμούς τους, αναζήτησαν μάταια πράγματα, και σκοτίστηκε η ασύνετη καρδιά τους.  

22 Ενώ έλεγαν ότι είναι σοφοί, έγιναν μωροί.

23 Και άλλαξαν τη δόξα του άφθαρτου Θεού σε ομοίωμα εικόνας φθαρτού ανθρώπου, και πουλιών και τετράποδων και ερπετών.   

24 Γι' αυτό και ο Θεός τούς παρέδωσε σε ακαθαρσία, διαμέσου των επιθυμιών των καρδιών τους, ώστε να ατιμάζονται τα σώματα τους αναμεταξύ τους.

25 Οι οποίοι αντικατέστησαν την αλήθεια του Θεού με το ψέμα, και απέδωσαν σεβασμό και λάτρευσαν την κτίση, παρά Εκείνον που την έκτισε, ο Οποίος είναι άξιος ευλογίας στους αιώνες. Αμήν.

Γιατί ο άνθρωπος τόσο επίμονα προσπαθεί να αποδείξει ότι υπάρχει ζωή σε άλλους πλανητες και, επομένως, η θεωρία τους – περί εξέλιξης – είναι αληθινή;

Άρα – στο μυαλό τους – ο Θεός δεν υπάρχει και εφόσον δεν υπάρχει δεν θα δώσουν λόγο για τη ζωή τους σε κανένα. Τι ώραία! Ομοφυλοφιλίες, πορνείες και τόσα άλλα επιτρέπονται! Έτσι νομίζουν με το μυαλό τους!

Είναι, όμως, γελασμένοι διότι ο Θεός υπάρχει, είναι Ζωντανός και θα ζητήσει λόγο για τη ζωή μας, απ’ τον καθένα μας!

Αποκάλυψη 20:11-15
11 Και είδα έναν μεγάλο λευκό θρόνο, κι Αυτόν που κάθεται επάνω σ' αυτόν, από το πρόσωπο του Οποίου έφυγε η γη και ο ουρανός· και δεν βρέθηκε τόπος γι' αυτά·

12 και είδα τους νεκρούς, μικρούς και μεγάλους, να στέκονται μπροστά στον Θεό, και ανοίχθηκαν τα βιβλία· και ανοίχθηκε ένα άλλο βιβλίο, που είναι της ζωής· και κρίθηκαν οι νεκροί από τα γραμμένα μέσα στα βιβλία, σύμφωνα με τα έργα τους.  

13 Και η θάλασσα έδωσε τους νεκρούς που ήσαν μέσα σ' αυτή, και ο Θάνατος και ο Άδης έδωσαν τους νεκρούς, που ήσαν μέσα σ' αυτούς· και κρίθηκαν κάθε ένας σύμφωνα με τα έργα τους.

14 Και ο Θάνατος και ο Άδης ρίχθηκαν στη λίμνη της φωτιάς· αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος.

15 Και όποιος δεν βρέθηκε γραμμένος στο βιβλίο της ζωής, ρίχθηκε στη λίμνη της φωτιάς.

Αν δεν θέλεις να ριχθείς στη λίμνη της φωτιάς, λάβε τα μέτρα σου τώρα, προτού να είναι αργά.

Δέξου τον Χριστό ως τον προσωπικό σου Σωτήρα και ομολόγησε Τον Κύριο της ζωής σου και τότε θα σωθείς (Ρωμαίους 10:9-10), με τη χάρη του Θεού!

 

ΡΩΣΙΑ - ΣΥΡΙΑ

 

 

«Τίποτε το ιδιαίτερο» δεν βρίσκει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στην αποστολή «τεχνικών μέσων» στη Συρία προς υποστήριξη των δυνάμεων του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, απορρίπτοντας στις ανησυχίες που εκφράζουν οι ΗΠΑ γύρω από τις αναφορές για εντεινόμενη δραστηριότητα, που θέλουν ακόμη και στρατιώτες να έχουν σταλεί στη Συρία. 

Παράλληλα, το Κρεμλίνο φαίνεται να ανεβάζει ταχύτητα και στο διπλωματικό πεδίο, με πρώτη «δοκιμασία» στον ορίζοντα τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δυτικοί διπλωμάτες επιρρίπτουν στη Μόσχα καλλιέργεια σκόπιμης ασάφειας γύρω από το πώς ενισχύει τον Άσαντ, και το Κρεμλίνο... φάνηκε να τους επιβεβαιώνει: Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου «αρνήθηκε να σχολιάσει εάν Ρώσοι στρατιώτες εμπλέκονται σε μάχες στη Συρία».  

H Ουάσινγκτον εξέφρασε τη «βαθιά της ανησυχία» για τις αναφορές μεγαλύτερης εμπλοκής της Μόσχας υπέρ του Άσαντ στη Συρία. Η Ρωσία αντέδρασε εκφράζοντας την... απορία της για τις ανησυχίες της Δύσης: «Δεν ήταν ποτέ μυστικό ότι υποστηρίζουμε τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υποστηρίξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι τα φορτία από ρωσικά όπλα και στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία είναι μόνο μέρος των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

 

Η Συρία βρίσκεται στο επίκεντρο του αναβρασμού στη Μέση Ανατολή εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια. Η Ρωσία στηρίζει σθεναρά το καθεστώς του προέδρου Άσαντ.

Η Δαμασκός, η πρωτεύουσα της Συρίας, είναι στο επίκεντρο των διεθνών ειδήσεων για χρόνια τώρα. Υπολογίζεται ότι περίπου 220 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία από τον καιρό που άρχισαν οι εχθροπραξίες, στις 15 Μαρτίου 2011. Υπολογίζεται, επίσης, ότι πάνω από 4 εκατομμύρια Σύριοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους από τον καιρό του εμφυλίου πολέμου!

Η Δαμασκός θεωρείται η πιο αρχαία πρωτεύουσα του κόσμου. Είναι πιο αρχαία από την Αθήνα, τη Ρώμη, το Λονδίνο και τις υπόλοιπες άλλες πρωτεύουσες. Χρονολογείται από το 2000 π.Χ. (!)

Γνωρίζετε ότι η Δαμασκός αναφέρεται στην Αγία Γραφή ονομαστικά; Αναφέρεται στον προφήτη Ησαία (700 π.Χ.), δηλαδή πριν 2700 χρόνια στην εξής περικοπή:

Δέστε, η Δαμασκός έχει παύσει να είναι πόλη, και θα είναι ένας σωρός από ερείπια (Ησαίας 17:1)

Η προφητεία αυτή ουδέποτε έχει εκπληρωθεί. Μήπως αυτά που λέει ο Λόγος του Θεού για τη Δαμασκό θα εκπληρωθούν σύντομα; Πολλοί μελετητές των προφητειών της Αγιάς Γραφής πιστεύουν ότι το τέλος της Δαμασκού ολοένα και πλησιάζει. Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε ή τι θα προηγηθεί, αλλά σίγουρα αυτά που προφήτεψε ο Ησαίας για τη Δαμασκό θα εκπληρωθούν.

Στον προφήτη Ιεζεκιήλ και στα κεφάλαια 38 και 39 ο Λόγος του Θεού μιλά για μια μεγάλη επίθεση της Ρωσίας και συμμαχικών Αραβικών κρατών, καθώς και του Ιράν, ενάντια στο Ισραήλ. Ο πόλεμος αυτός δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Να τι λέει ο Λόγος του Θεού γι΄ αυτή την επίθεση:

Ιεζεκιήλ 38:1-12

1 ΚΑΙ έγινε σε μένα Λόγος του Κυρίου, λέγοντας:
2 Γιε ανθρώπου, στήριξε το πρόσωπό σου ενάντια στον Γωγ, τη γη του Μαγώγ, του ηγεμόνα της Ρως, Μεσέχ και Θουβάλ, και προφήτευσε εναντίον του,
3 και πες: Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός: Δες, Εγώ είμαι εναντίον σου, Γωγ, ηγεμόνα της Ρως, Μεσέχ και Θουβάλ·
4 και θα σε περιστρέψω, και θα βάλω αγκίστρια στα σαγόνια σου, και θα σε βγάλω έξω, και ολόκληρη τη δύναμή σου, άλογα και καβαλάρηδες, όλους αυτούς εντελώς οπλισμένους, ένα μεγάλο σύναγμα μαζί με θυρεούς και ασπίδες, όλους αυτούς που μεταχειρίζονται μάχαιρες·
5 Πέρσες, Αιθίοπες, και Λίβυους μαζί τους· όλους αυτούς μαζί με ασπίδες και περικεφαλαίες·
6 τον Γομέρ, και όλα τα τάγματά του· τον οίκο Θωγαρμά από τα έσχατα του βορρά, και όλα τα τάγματά του· και μαζί σου πολλούς λαούς.
7 Ετοιμάσου, και ετοίμασε τον εαυτό σου, εσύ, και ολόκληρο το σύναγμά σου, που συγκεντρώθηκε σε σένα, και να είσαι σ' αυτούς φύλακας·
8 ύστερα από πολλές ημέρες θα γίνει σε σένα επίσκεψη· στους έσχατους χρόνους θάρθεις στη γη, που ελευθερώθηκε από τη μάχαιρα, και συγκεντρώθηκε από πολλούς λαούς, ενάντια στα βουνά του Ισραήλ, που έγιναν για πάντα έρημα· αυτός, όμως, μεταφέρθηκε από μέσα από τους λαούς, και όλοι θα κατοικήσουν με ασφάλεια.
9 Και θα ανέβεις και θάρθεις σαν ανεμοζάλη· θα είσαι σαν σύννεφο, για να σκεπάσεις τη γη, εσύ, και όλα τα τάγματά σου, και μαζί σου πολύς λαός.
10 Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός: Και κατά την ημέρα εκείνη θα ανέβουν πράγματα στην καρδιά σου, και θα σκεφθείς πονηρές βουλές·
11 και θα πεις: Θα ανέβω σε γη ατείχιστων πόλεων· θάρθω σε ανθρώπους που ησυχάζουν, που κατοικούν με ασφάλεια, όλους αυτούς που κατοικούν ατείχιστες πόλεις, και που δεν έχουν μοχλούς και πύλες·
12 για να λεηλατήσεις λεηλασία, και να λαφυραγωγήσεις λάφυρο, για να ξαναφέρεις το χέρι σου ενάντια σε ερημώσεις που κατοικίστηκαν, και ενάντια σε λαό συγκεντρωμένον από τα έθνη, που απέκτησε κτήνη και αγαθά, που κατοικεί στο μέσον της γης.

Διαβάστε και τα δυο κεφάλαια. Είναι πολύ διαφωτιστικά! Η επίθεση θα γίνει από τα βόρεια του Ισραήλ – μάλιστα λέει ο Λόγος του Θεού «από τα έσχατα του βορρά» (Ιεζεκιήλ 38:6,15).

Ο στρατός αυτός θα πάθει πανωλεθρία. Θα επέμβει ο ίδιος ο Θεός!

Ιεζεκιήλ 38:22-23

22  Και θάρθω μαζί του σε κρίση με μεταδοτική αρρώστια και με αίμα· και θα βρέξω επάνω του, και επάνω στα τάγματά του, και επάνω στον πολύ λαό, που θα είναι μαζί του, βροχή κατακλυσμού, και πέτρες από χαλάζι, φωτιά και θειάφι.
23  Και θα μεγαλυνθώ και θα αγιαστώ· και θα γνωριστώ μπροστά σε πολλά έθνη, και θα γνωρίσουν ότι Εγώ είμαι ο Κύριος.

Αυτά λέει ο Λόγος του Θεού. Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε ή να πούμε στον Θεό ότι κάνει λάθος! Μη γένοιτο!

Φαίνεται η κρίση του Θεού που θα γίνει στα βόρεια του Ισραήλ θα καλύψει τη Δαμασκό που είναι περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Ισραήλ. Πολύ πιθανόν τότε η Δαμασκός να γίνει σωρός ερειπίων, όπως έγραψε ο προφήτης.

Φαίνειται ότι πράγματι ζούμε στις έσχατες μέρες. Ο Δεύτερος Ερχομός του Χριστού πίσω στη γη ολοένα και πλησιάζει. Είσαι έτοιμος να Τον συναντήσεις; Δέχτηκες το θείο δώρο της σωτηρίας σου; Ο Ιησούς πήρε τις αμαρτίες σου επάνω Του και πήγε στον Άδη στη θέση σου. Δεν χρειάζεται να πάεις στην κόλαση. Ο Κύριος μας σε αγαπά και γι’ αυτό πήγε σ’ αυτό τον φοβερό τόπο στη θέση σου. Ο Ιησούς αναστήθηκε για τη δικαίωση μας (βλέπε Ρωμαίους 4:25).

Δέξου, σήμερα, το δώρο της αγάπης Του. Η σωτηρία μας είναι ΔΩΡΟ από τον Θεό. Δεν είναι από τις προσπάθειες μας ή από τα έργα μας!

«Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο του Θεού· όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος» (Εφεσίους 2:8-9).

 

 

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;

 

 

Στη Γερμανία, εκατοντάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες στρέφονται προς τον Χριστό σε μια εκκλησία του Βερολίνου.

 Η Ευαγγελική Εκκλησία της Αγίας Τριάδας έχει μεγαλώσει κατά 150-600 μέλη σε μόλις δύο χρόνια, και πολλοί είναι μουσουλμάνοι που εγκαταλείπουν το Ιράν και το Αφγανιστάν .

 Ο Μωχάμετ Αλί Ζονούμπι, ένας Ιρανός που ζήτησε άσυλο στη Γερμανία, πρόσφατα βαφτίστηκε.

 "Αναγεννήθηκα με τη χάρη του Θεού», λέει με αναφυλλητά.

 Πολλοί από τους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στη Γερμανία, με το να έρθουν στον Χριστό, μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να μείνουν.

 Αν σταλούν πίσω στην πατρίδα τους, τότε διώκονται - ακόμη και με θάνατο - για την πίστη τους στον Χριστό.

 Ο πάστορας της εκκλησίας είπε ότι πιστεύει ότι η δύναμη του Χριστού αλλάζει τις ζωές τους.

 "Ξέρω ότι μερικές φορές οι άνθρωποι έρχονται εδώ, για να αυξήσουν τις πιθανότητες να τους χορηγηθεί καθεστώς ασύλου», είπε.

 "Καλώ τέτοια άτομα στην εκκλησία μας, διότι πιστεύω ότι αν και μερικοί απ’ αυτούς έρχονται εδώ με λανθασμένα κίνητρα, η δύναμη του Αγίου Πνεύματος τούς αλλάζει και τους αναγεννά" λέει ο πάστορας.

 Ο πάστορας Martens είπε ότι μόνο περίπου το 10 τοις εκατό των ατόμων που έχουν βαπτιστεί μέσα στο νερό δεν επιστρέφουν ξανά στην εκκλησία.

 

Το προσφυγικό πρόβλημα συνεχώς μεγαλώνει και έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που να μην έχει επηρεαστεί απ’ αυτό. Πολλές χώρες ανοίγουν τα σύνορα τους και δέχονται αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους τους αληθινούς Χριστιανούς να ευαγγελίσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους πουν τα Καλά Νέα του Χριστού που τόσο πολύ χρειάζονται!

Πρέπει με κάθε θυσία οι μουσουλμάνοι που έρχονται στη δύση ως πρόσφυγες – διότι το 95% από τους πρόσφυγες είναι μουσουλμάνοι – να ακούσουν το πόσο πολύ τους αγαπά ο Κύριος Ιησούς και ότι πέθανε γι’ αυτούς επάνω στον Σταυρό για να τους σώσει απ’ την κόλαση, τον διάβολο και τις αμαρτίες τους.

«Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Γιό Του τον Μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' Αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.  Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Γιό Του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου Αυτού.  Όποιος πιστεύει σ' Αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο Όνομα του Μονογενή Γιού του Θεού.» (Ιωάννης 3:16-18).

Αν δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε και να τους μιλήσουμε για τον Σωτήρα μας, τότε μπορούμε να προσευχόμαστε γι’ αυτούς, για τη σωτηρία τους, και ο Θεός, οπωσδήποτε, μας ακούει!

Λέει ο Λόγος του Θεού: «Πολύ ισχύει η δέηση του δικαίου που γίνεται ένθερμα.» (Ιάκωβος 5:16)

Η προσευχή μας όταν γίνεται ένθερμα και με πίστη έχει πολύ μεγάλη δύναμη!

 

 

Η νομιμοποιήση γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ

 

 

Με μια ιστορική απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νομιμοποίησε παντού στη χώρα τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, κάτι που ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε "ένα μεγάλο βήμα" προς την ισότητα.

Το κορυφαίο δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε, με 5 ψήφους έναντι 4, ότι οι εγγυήσεις του Συντάγματος περί ίσης προστασίας έναντι του νόμου σημαίνουν πως οι Πολιτείες δεν μπορούν να απαγορεύουν τους γάμους μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου. Με την απόφαση, οι γάμοι αυτοί καθίστανται νόμιμοι και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο δικαστής Άντονι Κένεντι, γράφοντας εξ ονόματος του δικαστηρίου, αναφέρει πως "το δικαίωμα στο γάμο είναι θεμελιώδες" και πως οι γκέι "ζητούν ίση αξιοπρέπεια στα μάτια του νόμου. Το Σύνταγμα τους δίνει αυτό το δικαίωμα".

Ο Κένεντι, ένας συντηρητικός ο οποίος συχνά έχει την αποφασιστική ψήφο σε υποθέσεις στις οποίες η πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι αμφίρροπη, τάχθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση με το μέρος των τεσσάρων φιλελεύθερων δικαστών.

Αυτή τη στιγμή ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου απαγορεύεται σε 13 Πολιτείες, ενώ άλλη μία Πολιτεία, η Αλαμπάμα, έχει εφεσιβάλει μια δικαστική απόφαση η οποία ήρε την απαγόρευση εκεί. "Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα στην πορεία μας προς την ισότητα", έγραψε ο πρόεδρος Ομπάμα στο Twitter. "Τα γκέι και λεσβιακά ζευγάρια έχουν τώρα το δικαίωμα να παντρεύονται, όπως ακριβώς οποιαδήποτε άλλα.

Θαυμάζω το θράσος του προέδρου Ομπάμα που λέει ότι είναι Χριστιανός και υποστηρίζει κάτι που ο Λόγος του Θεού λέει ακριβώς το αντίθετο. Μα είναι δυνατόν; Πως έχει το θράσος να έρχεται ακριβώς αντίθετα με το Λόγο του Θεόυ και να υποστηρίζει μια τέτοια θέση;

Ο Κύριος μας λέει: «Αν με αγαπάτε τις εντολές Μου φυλάξετε» (Ιωάννης 14:15). Όχι τις μισές εντολές, αλλά όλες!

Η είδηση αυτή σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν πρέπει να μας εκπλήττει διότι ζούμε σε μια εποχή που τα ήθη παγκοσμίως συνεχώς πέφτουν. Δυστυχώς!

Η Αγία Γραφή μάς λεει στην επιστολή Β Τιμόθεου:
«ΓΝΩΡΙΖΕ, μάλιστα, τούτο, ότι στις έσχατες ημέρες θάρθουν κακοί καιροί· επειδή, οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς στους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, συκοφάντες, ακρατείς, άγριοι, αφιλάγαθοι, προδότες, προπετείς, τυφλωμένοι από εγωισμό, περισσότερο φιλήδονοι παρά φιλόθεοι, ενώ μεν έχουν μορφή ευσέβειας, όμως έχουν αρνηθεί τη δύναμή της· κι αυτούς, απόφευγέ τους» (Β Τιμόθεος 3:1-5).

Πόσο ακριβής είναι ο Λόγος του Θεού!

Ο Θεός αγαπά τον αμαρτωλό ΑΛΛΑ μισά την αμαρτία. Γι’ αυτό και έστειλε τον Ιησού Χριστό, το Γιο Του τον μονογενή, για να θυσιαστεί επάνω στον σταυρό του Γολγοθά και έτσι να σηκώσει επάνω Του τις αμαρτίες όλης της ανθρωπότητας και να πληρώσει με το πολύτιμο Του αίμα το δικό μας χρέος.

Ο Κύριος έκανε ένα τέλειο απολυτρωτικό έργο και έτσι ο κάθε άνθρωπος που ζει επάνω σ’ αυτή τη γή μπορεί να Τον δεχτεί ταπεινά και ειλικρινά ως Κύριο και Σωτήρα του και έτσι να γίνει πραγματικό παιδί του Θεού.

Ο Λόγος του Θεού μας λέει: «Όσοι, όμως, Τον δέχθηκαν (τον Κύριο Ιησού Χριστό), σ' αυτούς (ο Θεός) έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του· οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν» (Ιωάννης 1:12-13).

Το θέμα της είδησης μας είναι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Είναι σωστό ή είναι λάθος; Για να δούμε τι γνώμη έχει ο ίδιος ο Θεός πάνω σ’ αυτό το πολύ βασικό θέμα που συνεχώς απασχολεί την κοινωνία μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Να τι λέει ο Λόγος του Κυρίου μας:

Α Κορινθίους 6:9-10
9 Ή, δεν ξέρετε ότι οι άδικοι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού; Μη πλανιέστε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίτες (ομοφυλόφιλοι)
10 ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες ούτε μέθυσοι ούτε κακολόγοι ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού.

Ρωμαίους 1:25-32
25 Οι οποίοι (οι άνθρωποι) αντικατέστησαν την αλήθεια τού Θεού με το ψέμα, και απέδωσαν σεβασμό και λάτρευσαν την κτίση, παρά εκείνον που την έκτισε, ο οποίος είναι άξιος ευλογίας στους αιώνες. Αμήν.
26 Γι' αυτό, ο Θεός τούς παρέδωσε σε πάθη ατιμίας· επειδή, και οι γυναίκες τους αντικατέστησαν τη φυσική χρήση με την αφύσικη·
27 παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους. 

Στο εδάφιο 27 της πιο πάνω περικοπής ο Λόγος του Θεού είναι ξεκάθαρος. Στα μάτια του Θεού οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου είναι βδέλυγμα ενώπιον του Θεού και απαγορεύονται αυστηρά. Μπορεί να πει κάποιος εγώ είμαι ενήλικας και θα κάνω ό,τι θέλω. Δεν βλάπτω κανένα!
Ο Θεός, όμως, που μας έπλασε και μας αγαπά δεν θέλει να υποφέρουμε και να πάθουμε κανένα κακό. Γι’ αυτό και έβαλε κωδικούς συμπεριφοράς μέσα στον άγιο Του Λόγο.

Φυσικά για να δεσμέυεται ένας με τον Λόγο του Θεού πρέπει να έχει πάρει την απόφαση ότι θέλει το Θεό στη ζωή του και θέλει τον Θεό να κυβερνά τη ζωή του και να τον βοηθά στις διάφορες προκλήσεις και προβληματα της ζωής που όλοι μας συνεχώς αντιμετωπίζουμε. Αν κάποιος δεν θέλει τον Θεό, ο Θεός τον αφήνει μονάχο του. Δεν τον πιέζει, ούτε τον αναγκάζει.

Λέει ο Κύριος μας: «Στέκομαι στη θύρα (της καρδιάς σου) και κρούω· αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου, και ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ' αυτόν, και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου» (Αποκάλυψη 3:20).

 

 

Μουσουλμάνοι έρχονται στον Χριστό κατά χιλιάδες

 

 

Πριν μερικά χρόνια, ο Αλί πήγε στη Μέκκα για να κάνει το μουσουλμανικό προσκύνημα γνωστό ως Χατζ.

«Φυσικά, όταν πήγα στη Μέκκα, πήγαινα εκεί για να εκπληρώσω το αφιέρωμα που είχα κάνει με βάση τις απαιτήσεις του Ισλάμ», θυμάται ο Αλί.

Αλλά το ταξίδι εξελίχθηκε σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό προσκύνημα. Το τι έγινε εκεί δεν μπορούσε ποτέ να το φανταστεί!

«Εκείνο το βράδυ είδα τον Ιησού στο όνειρο μου! Πρώτα, ο Ιησούς άγγιξε το μέτωπο μου με το δάχτυλο Του. Και μετά το άγγιγμα μού είπε, Ανήκεις σε Μένα!» ο Αλί θυμάται.

«Και τότε με άγγιξε στην καρδιά μου», συνέχισε. «Έχεις σωθεί, ακολούθησε Με. Ανήκεις σε Μένα», είπε.

Η ιστορία του Αλί στη Μέκκα κυκλοφορεί σ’ ένα δραματοποιημένο DVD με τίτλο «Κάτι περισσότερο από όνειρο».

 «Αποφάσισα ότι δεν επρόκειτο να τελειώσω το Χατζ, το προσκύνημα. Ό,τι και να γίνει πρέπει να ακολουθήσω τον Κύριο Ιησού Χριστό!» εξήγησε.

 Η ταινία καταγράφει και δραματοποιεί την ιστορία του Αλί και πολλών άλλων μουσουλμάνων που ήρθαν στην πίστη στον Ιησού Χριστό διαμέσου ονείρου ή οράματος.

 «Βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Ακούμε για ανθρώπους που δεν είχαν καν σκεφτεί τον Ιησού ως Σωτήρα τους να έρχονται στον δρόμο του Θεού» λέει ο Tom Doyle, ο οποίος εργάζεται σε μια Παγκόσμια Χριστιανική Διακονία που έχει σκοπό της να οδηγήσει μουσουλμάνους στην πίστη στον Χριστό.

 «Είναι ένα θαυμάσιο γεγονός! Χιλιάδες μουσουλμάνοι έρχονται στην πίστη με όνειρα στα οποία τους παρουσιάζεται ο ίδιος ο Κύριος μας» λέει ο Doyle και η σύζυγος του, Ιωάννα.  

 Ο  Doyle είναι ο συγγραφέας του επερχόμενου βιβλίου «Όνειρα και Οράματα: Ο Ιησούς ξυπνά τον μουσουλμανικό κόσμο;»

 «Ο Θεός μας είναι ένας δίκαιος Θεός, και οι άνθρωποι που πραγματικά Τον αναζητούν και δεν ξέρουν πού να πάνε, τους φανερώνεται!» λέει ο Doyle.

 «Ίσως να μην έχουν μια Αγία Γραφή, ίσως δεν υπάρχει κάποιος ιεραπόστολος στο χωριό τους», είπε. «Ο Θεός τους δίνει το μήνυμα με κάποιο τρόπο.»

 Το φαινόμενο των ονείρων και οραμάτων έχει εμφανιστεί σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο, από την Ινδονησία έως το Μαρόκο.

 Σε Χριστιανικές εκκλησίες, σε μουσουλμανικές χώρες, όταν ρωτήσω ‘Πώς οι άνθρωποι ήρθαν στον Χριστό;’ το 80% λέει, «Τον είδα σ’ ένα όνειρο».

 Μια γυναίκα στην κεντρική Ασία είπε στα Χριστιανικά Νέα ότι

μια Χριστιανή φίλη της, την προκάλεσε να ζητήσει από τον Θεό να της μιλήσει προσωπικά.

 «Γι ' αυτό και αποφάσισα να Του ζητήσω να μου μιλήσει», είπε. «Την επόμενη μέρα ... στο όνειρό μου είδα τον Ιησού... και έτσι αποφάσισα να έρθω σ 'Αυτόν.»

 Ο Χαζέμ Farraj φιλοξενεί το πρόγραμμα «Σκέψεις», ένα δορυφορικό πρόγραμμα για τους μουσουλμάνους. Είπε ότι παίρνει συχνά ομολογίες σχετικά με όνειρα και οράματα από πρώην μουσουλμάνους.

 «Είχα μια κυρία που μου έγραψε: ‘Άνοιξα την τηλεόραση και έβλεπα το πρόγραμμα σας. Τα λόγια που έβγαιναν από το στόμα σας, ήταν τόσο γεμάτα ειρήνη που αποκοιμήθηκα’» θυμάται ο Farraj.  

 «Είπε, όταν αποκοιμήθηκα είδα στο όραμα μου τον Κύριο Ιησού Χριστό. Μόλις κοίταξα επάνω Του κατάλαβα ότι ο Χριστός ήταν ο Αμνός του Θεού, ο Γιος του Θεού.»

 Ο Doyle είπε το όνειρο ή το όραμα είναι συνήθως η αρχή, όχι το τέλος, της αλλαγής ενός μουσουλμάνου σε Χριστιανό.

«Κανένας δεν πάει για ύπνο μουσουλμάνος και ξυπνάει Χριστιανός. Το όνειρο που δίνει ο Κύριος μας έχει σκοπό να καταρρίψει τις ψεύτικες διδασκαλίες που είναι συνυφασμένες με το Ισλάμ», εξήγησε ο Doyle.

 Ο Doyle λέει ότι κάτω από την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, υπάρχει ένας μεγάλος πνευματικός σεισμός. Οι μουσουλμάνοι έρχονται στον Χριστό κατά χιλιάδες!

 «Όπως έχουν τα πράγματα ζεσταθεί πολιτικά και πνευματικά εντός του Ισλάμ, το Άγιο Πνεύμα κινείται ακόμη πιο δυναμικά» είπε η Ιωάννα.

 «Αυτή είναι η στιγμή, όταν οι καρδιές είναι ανοιχτές, οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι και οι κυβερνήσεις αλλάζουν, ο Κύριος μας εργάζεται δυναμικά για να φέρει ψυχές στον δρόμο Του» πρόσθεσε ο σύζυγός της.

 Πολλοί βετεράνοι ιεραπόστολοι στον μουσουλμανικό κόσμο λένε ότι τα όνειρα και τα οράματα, σε συνδυασμό με τη Χριστιανική δορυφορική τηλεόραση, φέρνουν τους μουσουλμάνους στον Ιησού σε πρωτοφανείς αριθμούς.

 Οι Doyles προσθέτουν ότι περισσότεροι μουσουλμάνοι έρχονται στον Ιησού σήμερα από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία των 1.400 ετών του Ισλάμ!

 Οι Doyles θέλουν οι πιστοί απ’ όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την πνευματική επανάσταση.

 «Δεν μπορούν να πάνε όλοι στη Μέση Ανατολή για να βοηθήσουν. Αλλά μπορούν να προσεύχονται,» είπε ο Doyle.

 Καμιά κυβέρνηση και κανένας ηγέτης δεν μπορεί να εμποδίσει την προσευχή ικεσίας απ’ όλο τον Χριστιανικό κόσμο, για να δουν οι μουσουλμάνοι την Αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού. Γι' αυτό και πρέπει να προσευχόμαστε ως πιστοί όπως ο Θεός συνεχίσει να προωθεί το Ευαγγέλιο σε όλα τα πέρατα της γης!

 Ο Κύριος μας θέλει ΟΛΟΙ οι άνθρωποι να μετανοήσουν και να πιστέψουν στον Χριστό σαν Σωτήρα και Κύριο της ζωής τους.

«Ο Θεός θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι, και νάρθουν στην επίγνωση της αλήθειας» (Α Τιμόθεος 2:4).

 Γι’ αυτό και εμείς οι Χριστιανοί έχουμε καθήκον να προσευχόμαστε για τα μέλη της οικογένειας μας που δεν γνωρίζουν ακόμη τον Χριστό ως προσωπικό τους Σωτήρα, για τους γείτονες μας, για το έθνος μας και για όσους βάζει ο Κύριος μέσα στην καρδιά μας.

Πρέπει να προσευχόμαστε και για τους μουσουλμάνους διότι και αυτοί είναι πολύτιμοι ενώπιον του Θεού. Ο Χριστός έχυσε το πολύτιμο Αίμα Του και γι’ αυτούς! Θέλει και γι’ αυτούς ο Θεός μας να γνωρίσουν την αγάπη Του, το έλεος Του και την Αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού.

 Η ένθερμη προσευχή ικεσίας πάντοτε εισακούεται από τον Θεό και Πατέρα μας! Λέει ο Λόγος Του:

 «Τα μάτια του Κυρίου είναι επάνω στους δικαίους, και τα αυτιά του στη δέηση τους» (Α Πέτρου 3:12).

 «Πολύ ισχύει η δέηση του δικαίου που γίνεται ένθερμα. Ο Ηλίας ήταν άνθρωπος ομοιοπαθής με μας, και προσευχήθηκε ένθερμα για να μη βρέξει· και δεν έβρεξε επάνω στη γη για τρία χρόνια και έξι μήνες· και πάλι προσευχήθηκε, και ο ουρανός έδωσε βροχή, και η γη βλάστησε τον καρπό της» (Ιάκωβος 5:16-18).

 «Οπωσδήποτε όμως, το τέλος όλων έχει πλησιάσει. Φανείτε, λοιπόν, σώφρονες και διατηρήστε την πνευματική σας διαύγεια αγρυπνούντες στις προσευχές» (Α Πέτρου 4:7).

Αλληλούϊα!

 

 

Ο κίνδυνος παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου

 

cross

 

Το Ιράν έχει ξεπεράσει το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη δημιουργία μιας πυρηνικής βόμβας: μαθαίνοντας να κάνει το υλικό που χρειάζεται για την τεράστια έκρηξη.

Σε ιρανικές εγκαταστάσεις, συσκευές φυγοκέντρησης γυρίζοντας σε υπερηχητικές ταχύτητες διαχωρίζουν το εκρηκτικό ουράνιο - 235 ισότοπο - από τα μεταλλεύματα ουρανίου.

Ενώ το Ιράν επέμεινε για μια δεκαετία ότι δεν φτιάχνει πυρηνική βόμβα, η ιστορία της χώρας δείχνει καθαρά μια πολιτική εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Γι’ αυτό τα Ηνωμένα Έθνη απαιτούν περισσότερη λογοδοσία σ’ αυτό το θέμα.

Μετά από χρόνια απειλές και διπλωματία, δυνάμεις του Ιράν και του ΟΗΕ συμφώνησαν – προσωρινά - τον Νοέμβριο του 2013 για τον καθορισμό ορίων στο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.   

Η συμφωνία απαιτεί να συνεχίσουν οι διπλωματικές συνομιλίες για την επίτευξη μιας ευρύτερης, μόνιμης συμφωνίας…

 

Συνεχώς ακούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τον κίνδυνο έκρηξης ενός νέου παγκοσμίου πολέμου – αυτή τη φορά πυρηνικού – και με τον πραγματικό κίνδυνο εξαφάνισης κάθε είδους ζωής στον πλανήτη μας.

Το Ιράν πραγματικά είναι μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες σ’ αυτό το θέμα διότι έχει στόχο τη δημιουργία πυρηνικής βόμβας και φαίνεται από διάφορες πηγές ότι είναι πολύ κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η φανατική μουσουλμανική ηγεσία του Ιράν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη βόμβα κυρίως εναντίον του Ισραήλ διότι έχει βάλει ως στόχο της την ολοκληρωτική καταστροφή του – όπως ανέφερε πολλές φορες!

Πάντως η Αγία Γραφή μάς λέει, σε διάφορα μέρη, για πυρηνικό πόλεμο. Μπορεί η πληγή της πυρηνικής ενέργειας να είναι μια απ’ ευθείας τιμωρία απ’ τον Θεό για τους αμετανόητους ασεβείς και αμαρτωλούς – όπως έγινε και στα Σόδομα και Γόμορρα – ή ένας πυρηνικός παγκόσμιος πόλεμος με πρωταγωνιστές το Ιράν και τις υπερδυνάμεις – ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα.

Να τι λέει ο Λόγος του Θεού:

«Κι αυτή θα είναι η πληγή, με την οποία ο Κύριος θα πληγώσει όλους τούς λαούς, που εκστράτευσαν ενάντια στην Ιερουσαλήμ· η σάρκα τους θα λιώνει, καθώς θα στέκονται επάνω στα πόδια τους, και τα μάτια τους θα διαλυθούν μέσα στις τρύπες τους, και η γλώσσα τους θα διαλυθεί μέσα στο στόμα τους» (Ζαχαρίας 14:12).

Πως η σάρκα των ανθρώπων θα λιώνει ενώ ακόμη στέκονται, αν δεν είναι πυρηνική ενέργεια;

Σε άλλο μέρος της Γραφής διαβάζουμε: «Και θα δείξω τέρατα στους ουρανούς κι επάνω στη γη, αίμα, και φωτιά, και αναθυμίαση καπνού. Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι, και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η ημέρα του Κυρίου, η μεγάλη και επιφανής. Και οποιοσδήποτε επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου, θα σωθεί» (Ιωήλ 2:30-32).

Ο καιρός είναι πολύ πλησίον. ΤΩΡΑ είναι καιρός μετάνοιας και επιστροφής στον Θεό. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά!

Τους δικούς Του ο Κύριος υπόσχεται να τους φυλάξει με το να τους αρπάξει για τον Ουρανό ΠΡΙΝ γίνουν όλα αυτά τα κακά, όπως λέει και στον άγιο Του Λόγο (βλέπε Α Θεσσαλονικείς 1:10, 4:15-18, 5:9).

 

 

Ο διωγμός των Χριστιανών παγκόσμια

 


Από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική, οι Χριστιανοί δέχονται διαρκείς επιθέσεις για την πίστη τους, όπως ποτέ άλλοτε.

"Ο διωγμός των Χριστιανών είναι πραγματικός, συχνά τρομακτικά βίαιος, και εξαπλώνεται με πρωτοφανή ρυθμό στη σύγχρονη εποχή», δήλωσε ο Δρ Δαβίδ Κάρι, πρόεδρος του Open Doors (Ανοιχτές Πόρτες), μιας παγκόσμιας οργάνωσης που παρακολουθεί τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Ο Κάρι δήλωσε ότι οι Χριστιανοί αντιμετώπισαν τους μεγαλύτερους διωγμούς για την πίστη τους το 2014 από οποιοδήποτε άλλο έτος στην πρόσφατη ιστορία.

«Έχουμε δει την πιο μεγάλη αύξηση σε βίαιες επιθέσεις εναντίον Χριστιανών στη σύγχρονη εποχή», είπε.

Η οργάνωση «Ανοιχτές Πόρτες» αναφέρει ότι 4.344 Χριστιανοί σκοτώθηκαν για την πίστη τους το 2014 - διπλάσιος αριθμός από το 2013.

"Αυτοί είναι άνθρωποι που βρίσκονται στο στόχαστρο επειδή επέλεξαν να λατρεύουν τον Ιησού Χριστό και επειδή θέλουν να διαβάζουν την Αγία Γραφή" είπε ο Κάρι.

Πρόσφατα, η οργάνωση κυκλοφόρησε τον ετήσιο παγκόσμιο κατάλογο με τις 50 χώρες όπου οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο διωγμό.

Η Βόρεια Κορέα είναι στην κορυφή της λίστας για δέκατη τρίτη χρονιά στη σειρά, με περίπου 70.000 Χριστιανούς να  βασανίζονται σε φυλακές.

 "Η κυβέρνηση έχει παράνοια σχετικά με οποιαδήποτε ιδεολογία που βλέπουν ως απειλή για τη λατρεία των θεών τους και του αρχηγού τους, και έτσι οι Χριστιανοί κατατάσσονται εχθροί του κράτους."  Ο Κάρι εξήγησε:  "Οι Χριστιανοί είναι ο υπ’ αριθμόν ένας εχθρός του κράτους στη Βόρεια Κορέα."

 Στη λίστα ακολουθούν η Σομαλία, το Ιράκ, η Συρία, το Αφγανιστάν, το Σουδάν, το Ιράν, το Πακιστάν, η Ερυθραία και η Νιγηρία.

 «Ο Ισλαμικός εξτρεμισμός είναι η κινητήρια δύναμη, στις 40 από τις 50 κορυφαίες χώρες στον κατάλογο» είπε ο Κάρι.

 Η πλειοψηφία των θανάτων πέρυσι συνέβη στη Νιγηρία, όπου οι απαγωγές και οι δολοφονίες από την ισλαμική ομάδα Boko Haram σκότωσε 2.484 Χριστιανούς.

 Εν τω μεταξύ, η τρομοκρατική ομάδα που είναι γνωστή ως Ισλαμικό Κράτος ή ISIS, συνεχίζει να θανατώνει εκατοντάδες Χριστιανούς στη Συρία και το Ιράκ.

Αγαπητοί αδελφοί, ζούμε σε πολύ κρίσιμους καιρούς. Πρέπει να προσευχόμαστε για τους αδελφούς μας που βρίσκονται σ’ αυτές τις χώρες. Χρειάζονται επειγόντως τις προσευχές μας!

Στην επιστολή Β Τιμόθεο, ο απόστολος Παύλος μάς λέει:

«Όλοι όσοι θέλουν να ζουν με τρόπο ευσεβή εν Χριστώ Ιησού, θα διωχθούν» (Β Τιμόθεος 3:12).

Εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να νιώθουμε μίσος για τους εχθρούς μας, αυτούς που μας διώκουν και θέλουν το κακό μας. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός μάς λέει:

«Ακούσατε ότι ειπώθηκε: Θα αγαπάς τον πλησίον σου, και θα μισείς τον εχθρό σου. Εγώ, όμως, σας λέω: Να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να ευλογείτε εκείνους που σας καταρώνται, να ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, και να προσεύχεστε για εκείνους που σας βλάπτουν και σας κατατρέχουν» (Ματθαίος 5:43-44).

Φαίνεται ότι ζούμε όχι μόνο σε κρίσιμους καιρούς αλλά στους έσχατους καιρούς. Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού ολοένα και πλησιάζει!

Είσαι έτοιμος, αγαπητέ μου, να συναντήσεις τον Σωτήρα Χριστό ή ζεις με το ένα πόδι με τον Θεό και το άλλο στον κόσμο; Η Αγία Γραφή λέει: «Κανένας δεν μπορεί να υπηρετεί δύο κυρίους· επειδή, ή τον έναν θα μισήσει, και τον άλλον θα αγαπήσει· ή στον έναν θα προσκολληθεί, και τον άλλον θα καταφρονήσει. Δεν μπορείτε να υπηρετείτε τον Θεό και τον Μαμμωνά» (Ματθαίος 6:24).

Τώρα είναι καιρός για σημαντικές αποφάσεις! Θα ακολουθείς τον Κύριο Ιησού Χριστό με όλη σου την καρδιά ή θα ακολουθείς τον κόσμο; Η απόφαση είναι δική σου.

Πάντως ο Κύριος μας προειδοποιεί:

«Ξέρω τα έργα σου, ότι ούτε ψυχρός είσαι, ούτε ζεστός· είθε να ήσουν ψυχρός ή ζεστός· έτσι, επειδή είσαι χλιαρός, και ούτε ψυχρός, ούτε ζεστός, πρόκειται να σε ξεράσω από το στόμα Μου» (Αποκάλυψη 3:15-16).

«Μη αγαπάτε τον κόσμο, ούτε αυτά που υπάρχουν μέσα στον κόσμο. Αν κάποιος αγαπάει τον κόσμο, η αγάπη του Πατέρα δεν υπάρχει μέσα σ' αυτόν· επειδή, κάθε τι που υπάρχει στον κόσμο: Η επιθυμία της σάρκας και η επιθυμία των ματιών και η αλαζονεία του βίου, δεν είναι από τον Πατέρα, αλλά είναι από τον κόσμο. Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία του· εκείνος, όμως, που πράττει το θέλημα του Θεού, μένει στον αιώνα» (Α Ιωάννη 2:15-17).

Όμως, ο Κύριος μας, για όποιον μετανοεί πραγματικά και στρέφεται σ’ Αυτόν, τον συγχωρεί πλούσια και τον δέχεται στην αγκαλιά Του!

«Εκείνον που έρχεται σε Μένα, δεν θα τον βγάλω έξω» (Ιωάννης 6:37), λέει ο Κύριος μας.

 

Μιχαλάκης Πουλλαΐδης