Κεντρική σελίδα

 

 

 

Μηνύματα

 

 

 

Αλληλογραφία

 

 

 

Τα πιστεύω μας

 

 

 

Αιτήματα

 

 

 

Προσευχές

 

 

 

Γράψτε μας

 

 

 

Το περιοδικό

 

 

 Τι χρειάζεσαι να κάνει ο Κύριος μας για σένα; Χρειάζεσαι ο Κύριος να σε θεραπεύσει; Χρειάζεσαι περισσότερη ευημερία στη ζωή σου;

Η αλήθεια είναι ότι ο Κύριος ήδη προμήθευσε όλα όσα χρειάζεσαι σ’ αυτή τη ζωή με την απολυτρωτική Του θυσία. Ο Κύριος έκανε ήδη το μέρος Του. Ήδη έχεις ό,τι χρειάζεσαι σ’ αυτή τη ζωή.

Αυτό φαίνεται εξωφρενικό για κάποιους από σας. Ίσως σκέφτεσαι: Μα, έχω τη διάγνωση του γιατρού που λέει ότι έχω κάτι στο σώμα μου ή τον τραπεζικό μου λογαριασμό που δείχνει καθαρά ότι δεν τα πηγαίνω καθόλου καλά οικονομικά. Ανεξάρτητα, όμως, απ’ όλα αυτά ο Θεός ήδη σου έχει δώσει ό,τι χρειάζεσαι.

Στην επιστολή Β Πέτρου 1:3 διαβάζουμε:
«Η θεία δύναμη Του χάρισε σε μας όλα τα απαραίτητα προς ζωή και ευσέβεια, διαμέσου της επίγνωσης Εκείνου που μας κάλεσε με τη δόξα Του και την αρετή.»

Το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι πληροφόρηση.

Πολλοί Χριστιανοί ζουν, συνεχώς, σε μια κατάσταση κατά την οποία προσπαθουν να πείσουν τον Θεό να κάνει κάτι γι’ αυτούς. Παρακαλούν, συνεχώς, τον Θεό να κάνει κάτι στη ζωή τους. Τρέχουν από συνάθροιση σε συνάθροιση προσπαθώντας να λάβουν κάτι απ’ τον Θεό. Και, όμως, ήδη το έχουν.

Η Αγία Γραφή λέει:
«Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, Αυτός που μας ευλόγησε με κάθε πνευματική ευλογία στα επουράνια διαμέσου του Χριστού.» (Εφεσίους 1:3)

Ο Λόγος του Θεού λέει ότι μας ευλόγησε με κάθε πνευματική ευλογία, εννοώντας ότι ήδη έχει γίνει. Ήδη έχεις κάθε πνευματική ευλογία. Γι’ αυτό ζητώντας απ’ τον Θεό ή περιμένοντας απ’ Αυτόν να σε ευλογήσει είναι περιττό!

Πριν πολλά χρόνια, προσευχόμουν για τη θεραπεία του γιου μου ο οποίος τότε ήταν μικρός. Δεν έβλεπα κανένα αποτέλεσμα και γι’ αυτό ρώτησα τον Θεό: «Κύριε, τι κάνω λάθος; Γιατί δεν βλέπω αποτέλεσμα;»

Ο Κύριος μού μίλησε και μου είπε: «Αγωνίζεσαι για να λάβεις τη θεραπεία του γιου σου, αντί να αγωνίζεσαι επειδή είναι θεραπευμένος.»

Μπορεί να πεις: «Δεν βλέπω τη διαφορά.»
Υπάρχει μεγάλη διαφορά! Ο Κύριος μού είπε ότι προσπαθούσα να Τον κάνω να θεραπεύσει τον γιο μου, ενώ έπρεπε να υπερασπίζομαι την υγεία του γιου μου και να απελευθερώσω τη θεραπεία του, που ήδη ο Ιησούς Χριστός είχε εξασφαλίσει γι΄ αυτόν με την απολυτρωτική Του θυσία.

Εάν δεν το καταλάβεις αυτό που γράφω εδώ, τότε σου λέω, με παρρησία, αυτός είναι και ο λόγος που δεν λαμβάνεις απ’ τον Θεό.

Ο Θεός είναι Πνεύμα (Ιωάννης 4:24) και ό,τι κάνει το κάνει στον πνευματικό κόσμο.

Η φυσική φανέρωση τού τι έχει ήδη κάνει ο Θεός στον πνευματικό κόσμο, εξαρτάται από το τι πιστεύουμε και πώς ενεργούμε.

Δεν εξαρτάται από τον Θεό να μας θεραπεύσει! Ήδη ο Κύριος μας το έκανε (Α Πέτρου 2:24). Περιμένει από μας να δεχτούμε το τι ήδη έκανε για μας και να το πιστέψουμε με την καρδιά μας και έτσι να ελευθερώσουμε τη θαυματουργική δύναμη Του στη ζωή μας.

Η θεραπεία μας είναι ήδη δική μας. Η οικονομική μας ευημερία είναι ήδη εξασφαλισμένη. Η χαρά και η ειρήνη και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι στον φυσικό ή ψυχικό κόσμο είναι ήδη εξασφαλισμένα για μας με το τίμιο Αίμα του Ιησού Χριστού του Σωτήρα μας.

Εάν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για σένα τότε μην απελπίζεσαι και μη χάνεις την ελπίδα και την εμπιστοσύνη σου στον Κύριο μας και τον άγιο Του Λόγο και τις υπέροχες Του επαγγελίες. Κράτα γερά. Μη φοβάσαι. Μόνο πίστευε. (Μάρκος 5:36)

Μη ζητάς από τον Θεό κάτι που ήδη ο Θεός σού χάρισε μέσω της θυσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Μη ζητάς ειρήνη ή χαρά ή περισσότερη αγάπη. Ήδη τα έχεις! Ο καρπός του αναγεννημένου πνεύματος σου είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα και εγκράτεια (Γαλάτες 5:22).

Η Αγία Γραφή λέει ότι τα έχεις. Ποιον θα πιστέψεις; Τον Θεό ή τα συναισθήματα σου και τη λογική σου;

Θυμήσου το Εφεσίους 1:3: «Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, Αυτός που μας ευλόγησε με κάθε πνευματική ευλογία στα επουράνια διαμέσου του Χριστού.» (Εφεσίους 1:3)

Η Αγία Γραφή μάς λέει ότι όλες αυτές οι ευλογίες βρίσκονται στα επουράνια εν Χριστώ Ιησού.
Όλες οι ευλογίες είναι μέσα σου, αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το μήνυμα, διότι είσαι εν Χριστώ Ιησού και κάθεσαι τώρα μαζί Του στα επουράνια (Εφεσίους 2:6).

Άρχισε να αναγνωρίζεις τα καλά πράγματα που ο Λόγος του Θεού λέει ότι είναι μέσα σου, και η πίστη σου θα αρχίσει να εργάζεται, να γίνεται ενεργής (Φιλήμονας 1:6).

Θα αρχίσεις να βλέπεις τις ευλογίες του Θεού να φανερώνονται στη ζωή σου. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να παρακαλείς τον Θεό να κινηθεί στη ζωή σου!

Ο Θεός ήδη έκανε το μέρος Του. Όταν ο Ιησούς πέθαινε επάνω στον Σταυρό είπε: «Τετέλεσται.» (Ιωάννης 19:30)

Η Γραφή μάς φανερώνει στο Εφεσίους 1:20 ότι τώρα ο Ιησούς κάθεται στα δεξιά του Θεού. Δεν εργάζεται πλέον. Ήδη έκανε το έργο. Είναι τελειωμένο! Ήδη σε συγχώρεσε. Ήδη σε θεράπευσε. Ήδη πρόσταξε την ευλογία Του επάνω στη ζωή σου και τα οικονομικά σου. Ήδη σου έδωσε αγάπη, χαρά και ειρήνη.

Δεν χρειάζεται ο Θεός να ανταποκριθεί σε σένα αλλά εσύ να ανταποκριθείς στον Θεό!

Είναι πιο εύκολο να υπερασπιστείς κάτι που έχεις παρά να αγωνίζεσαι να αποκτήσεις κάτι που δεν έχεις.
Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια του Λόγου του Θεού που, δυστυχώς, πολλοί Χριστιανοί δυσκολεύονται να καταλάβουν.

Γνωρίζουν ότι ο Θεός μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, αλλά στην πραγματικότητα νομίζουν ότι ο Θεός δεν έχει κάνει τίποτε και γι’ αυτό, το τι κάνουν, είναι να Τον παρακαλούν και να Τον εκλιπαρούν να κάνει κάτι για την περίπτωση τους – θεραπεία, προμήθεια, απελευθέρωση κτλ, τη στιγμή που ο Θεός ήδη τα έκανε ΟΛΑ!

Αρχίζουν από μια θέση απιστίας διότι επειδή δεν το νιώθουν και δεν το βλέπουν αυτό ερμηνεύεται γι’ αυτούς ότι ο Θεός δεν το έκανε. Μια ακόμη περίπτωση Θωμά ο οποίος ήθελε να νιώσει και να δει για να πιστέψει ότι ο Κύριος αναστήθηκε.

Σε περίπτωση ασθένειας, πρέπει ο πιστός να χρησιμοποιήσει το τι λέει το εδάφιο Παροιμίες 18:21 που λέει ότι «θάνατος και ζωή είναι στο χέρι και τη δύναμη της γλώσσας».

Πρέπει να ελευθερώσει – ο πιστός – ζωή από το στόμα του με το να πει το τι λέει ο Λόγος του Θεού γι’ αυτόν: «Δια της πληγής του Χριστού θεραπεύτηκα» (Α Πέτρου 2:24) και να ευχαριστήσει τον Κύριο.

Επίσης, μπορεί – ο πιστός – να ελευθερώσει θάνατο με το να καταραστεί την ασθένεια και να τη διατάξει να νεκρωθεί στη ρίζα της, κάτι που έκανε ο Κύριος μας με τη συκιά (Μάρκος 11:20).

Δόξα στον Κύριο!

Α.Γ.