Κεντρική σελίδα

 

 

Μηνύματα

 

 

Αλληλογραφία

 

 

Τα πιστεύω μας

 

 

Αιτήματα

 

 

Προσευχές

 

 

Γράψτε μας

 

 

Το περιοδικό

 

 

 

Έχεις δει ποτέ σου μια καλή κατασκοπευτική ταινία ή έχεις διαβάσει καμιά νουβέλα για κατασκόπους; Αυτές οι ιστορίες φαίνονται εκπληκτικές για μας – ο κατάσκοπος ζει μια ενδιαφέρουσα περιπετειώδη ζωή.

Είναι η ζωή σου λίγο βαρετή; Δεν χρειάζεται να είναι. Επειδή ο Θεός σου προσφέρει μια ζωή που είναι καλύτερη από οποιαδήποτε περιπετειώδη  ιστορία που έχεις διαβάσει.
Σήμερα θέλω να σε προκαλέσω να ενωθείς με τις Μυστικές Υπηρεσίες του Θεού. Θέλεις μια ζωή γεμάτη πάθος και σκοπό; Εάν ναι, τότε υπόγραψε για να γίνεις κατάσκοπος για τον Θεό.

 

Πώς να γίνεις κατάσκοπος για τον Θεό

Τι  εννοώ με αυτό; Ας κοιτάξουμε στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο 9:1: «Και ενώ αναχωρούσε, είδε έναν άνθρωπο τυφλόν εκ γενετής.» Σταμάτα και κοίταξε πιο προσεχτικά αυτή τη λέξη: ΕΙΔΕ.

Στην πολυάσχολη καθημερινότητα μας, κάνουμε τα συνηθισμένα προγράμματα μας, πηγαίνοντας από εδώ και από εκεί, κάνοντας αυτό και εκείνο. Κάνουμε πράγματα αλλά δεν βλέπουμε γύρω μας το τι γίνεται. Είμαστε γρήγοροι στο να δούμε το τι δεν κάνουν οι άνθρωποι για μας ή στο ότι δεν δίνουν για μας …. Βλέπουμε μόνο το τι επηρεάζει εμάς.

Όμως, αγαπώ το γεγονός ότι ο Ιησούς πρόσεξε τον τυφλό και μάλιστα σταμάτησε.

Αφιερώνουμε χρόνο στο να μελετήσουμε τα βήματα του Χριστού, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται να μελετήσουμε τους σταθμούς του Ιησού.

Σήμερα είμαστε πολύ απασχολημένοι. Ζούμε σε μια πολυάσχολη κοινωνία ανθρώπων. Συνήθως κάνουμε δυο και τρία πράγματα ταυτόχρονα.

Για παράδειγμα, οδηγούμε και μιλούμε και στο κινητό. Πάντοτε σκεφτόμαστε τέσσερα ή πέντε πράγματα ταυτόχρονα. Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με πολύ περισσότερα πράγματα  απ’ ό,τι πρέπει. Έχουμε τα σχέδια μας – και δουλεύουμε πάνω στα σχέδια μας.

Όμως, ο πονηρός μας έχει ξεγελάσει. Μας έχει τόσο απορροφημένους σε όλα όσα νομίζουμε ότι θα πετύχουμε – όμως που μας οδηγούν όλα αυτά;

Γιατί κάνουμε αυτά που κάνουμε; Για να αποκτήσουμε περισσότερα χρήματα;  Και στην επιθυμία σου να το πετύχεις, αναρωτιέμαι πόσα πράγματα δεν προσέχεις. Και αναρωτιέμαι πόσο συχνά δεν σταματάς επειδή δεν είναι στο σχέδιο σου;

Εάν θέλεις να είσαι στη Μυστική Υπηρεσία του Θεού, χρειάζεται να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στο να είσαι πνευματικά έτοιμος να πάς έξω σαν κατάσκοπος για τον Θεό και να παρακολουθάς. Άκουε. Και μετά κάνε αυτό που σου λέει ο Θεός να κάνεις.

 

Η αποστολή σου (Εάν τη δεχτείς)

Είσαι εδώ για ένα λόγο. Το Ρωμαίους 12 κεφάλαιο μας διδάσκει ότι πρέπει να προσφέρουμε όλα όσα έχουμε σαν ζωντανή θυσία στον Θεό. Και αυτό περιλαμβάνει και όλα μας τα υπάρχοντα – δίνοντας τα στον Θεό σαν μια ζωντανή θυσία.

Ο Θεός δεν ενδιαφέρεται για μια νεκρή θρησκεία.
Η ζωντανή θυσία είναι ενδιαφέρουσα και ενθουσιαστική και γεμάτη πάθος για τη ζωή. Έτσι είναι η ζωή των κατασκόπων του Θεού.

Βλέπετε ήμουν θρήσκα για πολύ καιρό. Όμως, τελικά κατάλαβα ότι δεν είχα ζωή.  Ήμουν από αυτούς τους ανθρώπους που πήγαιναν στην εκκλησία από θρησκευτικό καθήκον. Στην ουσία, πάντοτε καθόμουν στην ίδια θέση.

Είχα τη θέση μου και θύμωνα όταν κάποιος άλλος καθόταν σ’ αυτή.

Είναι πράγματι κάπως λυπηρό όταν σκεφτόμαστε πόσο «υπέροχοι» είμαστε και την ίδια στιγμή να είμαστε τόσο παθητικοί.

Οι κατάσκοποι για τον Θεό δίνουν τη ζωή τους σαν μια ζωντανή θυσία. Δεν κάνουν ότι κάνουν οι θρησκευτικά νεκροί άνθρωποι – κάνοντας τα ίδια καθήκοντα κάθε Κυριακή πρωί και μετά πηγαίνουν πίσω στα σπίτια τους οι ίδιοι άνθρωποι όπως ήταν και προηγουμένως – ποτέ να μην αλλάζουν.

Μπορούμε να λέμε, «τα παραδίνω όλα στον Θεό,» αλλά να μην σταματούμε να ακούσουμε για πέντε λεπτά κάποιον επειδή δεν ταιριάζει στο πρόγραμμα μας.

 

Μυστικό όπλο

Ένα από τα αγαπημένα μου εδάφια είναι στις Πράξεις 10:38. Λέει: «Πώς ο Θεός, τον Ιησού, αυτόν από τη Ναζαρέτ, Τον έχρισε με Πνεύμα Άγιο και με δύναμη, ο Οποίος πέρασε ευεργετώντας και θεραπεύοντας όλους εκείνους που καταδυναστεύονταν από τον διάβολο· επειδή, ο Θεός ήταν μαζί Του.»

Η δύναμη του χρίσματος του Αγίου Πνεύματος είναι το μυστικό όπλο που δόθηκε σε όλους τους «κατασκόπους» που εργάζονται για τον Θεό.

Τι έκανε ο Ιησούς με το μυστικό Του όπλο; Πήγαινε παντού κάνοντας το καλό.

Αυτό με κάνει να ενθουσιάζομαι επειδή το «πήγαινε παντού κάνοντας το καλό», είναι κάτι που μπορώ να κάνω και εγώ!

Μπορώ να το χειριστώ αυτό! Καθημερινά, υπάρχουν καλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Δεν χρειάζεσαι κάποιο σχέδιο. Το μόνο που έχει να κάνεις είναι να είσαι έτοιμος να πηγαίνεις στη δική σου κοινότητα καθημερινά και να κάνεις το καλό.

 

Ιησούς: Ο Απόλυτος Μυστικός Πράκτορας

Ο Ιησούς πήγαινε παντού κάνοντας το καλό. Δεν έμεινε στη συναγωγή κηρύττοντας όλη την ώρα. Πήγαινε παντού.

Επικροτώ τις συναθροίσεις για προσευχές και μελέτη του Λόγου του Θεού, όμως μπορεί να το παρακάνουμε ζώντας σε ένα θρησκευτικό κουτί – σε ένα ασφαλισμένο και προστατευτικό κύκλο από φίλους – και ποτέ να μη βγαίνουμε έξω και να κάνουμε το καλό.

Χρειάζεται να μαζευόμαστε μαζί και να λατρεύουμε τον Κύριο μας έτσι που να ανανεωνόμαστε από τον Λόγο του Θεού. Όμως, χρειάζεται να βγαίνουμε και έξω και να κάνουμε κάτι με τη δύναμη και εξουσία που μας έχει δώσει ο Θεός.

 

Το να είσαι κατάσκοπος για τον Θεό δεν είναι βολικό

Υπήρχε μια σειρά στην τηλεόραση όπου ο κύριος χαρακτήρας ήταν μια γυναίκα, που είχε μια κανονική ζωή, ήταν σύζυγος και μητέρα, και είχε μια κανονική δουλειά. Δούλευε, όμως, και σαν κατάσκοπος.

Ήταν πάντοτε έτοιμη να υπηρετήσει. Το τι μου άρεσε σ’ αυτόν τον χαρακτήρα είναι ότι, όπου και να ήταν, ό,τι και να έκανε – όταν την καλούσε η μυστική υπηρεσία πάντοτε έλεγε: «Είμαι στον δρόμο.»

Εάν ακολουθήσεις τις Μυστικές Υπηρεσίες του Θεού δεν θα βαριέσαι – όμως μπορεί να διακόψουν τα σχέδια σου. Διότι πολλές φορές ο Θεός διακόπτει τα δικά μας σχέδια και μας παίρνει σε διαφορετική κατεύθυνση απ’ ό,τι θα θέλαμε εμείς.

 

Πώς ένας κατάσκοπος του Θεού προετοιμάζεται να κάνει το καλό

Έχεις βρεθεί ποτέ σου σε μια κατάσταση όπου είδες κάποιον που ήθελες να βοηθήσεις; Μπορεί να ευχόσουν να μπορούσες να τους έδινες ένα βιβλίο για να τους ενθαρρύνεις.

Μπορεί ένα φυλλάδιο χριστιανικό. Ή μπορεί να συνάντησες ένα φτωχό άνθρωπο και θα ήθελες να του έδινες ένα δώρο, ένα κουπόνι για να αγοράσει φαγητό….αλλά δεν είχες κάτι.

Σου συνιστώ να έχεις έτοιμα πράγματα από πρίν για να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις για να ευλογήσεις άλλους. Κάνε το σαν συνήθειο να κουβαλάς μαζί σου δωροεπιταγές, βιβλία …, οποιοδήποτε είναι το όπλο της επιλογής σου και να είσαι έτοιμος να εκτελέσεις την αποστολή σου όταν δεις κάποιον που έχει ανάγκη.

Οι μέρες που ζεσταίναμε τα καθίσματα της εκκλησίας έχουν περάσει. Η Μυστική Υπηρεσία του Θεού αποτελείται από ανθρώπους που τρέφονται από τον Λόγο του Θεού και πηγαίνουν έξω κάνοντας το καλό.

Οι κατάσκοποι του Θεού είναι εξοπλισμένοι και έτοιμοι για μάχη!

Δόξα στον Κύριο!

 

Τζ. Μ.