Κεντρική σελίδα

 

 

Μηνύματα

 

 

Αλληλογραφία

 

 

Τα πιστεύω μας

 

 

Αιτήματα

 

 

Προσευχές

 

 

Γράψτε μας

 

 

Το περιοδικό

 

 Δημιουργία σε αφθονία

Υπηρετούμε έναν Θεό αφθονίας. Η δημιουργία Του το αποδεικνύει. Αυτός δημιούργησε άφθονο νερό, γη, βουνά, ζώα, φυτά, δέντρα, έντομα, και άλλα πολλά. Φυσικά ο Θεός θέλει και η ζωή μας να είναι άφθονη.

Ο Λόγος του Θεού συμφωνεί μ’ αυτό: «Και σ’ Αυτόν που μπορεί με υπερπερίσσιο τρόπο να κάνει παραπάνω από όλα όσα ζητάμε ή διανοούμαστε, σύμφωνα με τη δύναμη που ενεργείται μέσα μας, σ’ Αυτόν ας είναι η δόξα μέσα στην Εκκλησία, δια μέσου του Ιησού Χριστού, σε όλες τις γενεές του αιώνα των αιώνων. Αμήν.» (Εφεσίους 3:20-21)

Αυτά τα εδάφια περιέχουν τρία σημαντικά σημεία. Πρώτο, ο Θεός δεν θέλει μόνο να μας δώσει με υπερπερίσσιο τρόπο όσα ζητάμε. Λέει ξεκάθαρα ότι θέλει να μας δώσει παραπάνω απ’ όσα διανοούμαστε!

Είναι αρκετά δύσκολο να σκεφτούμε ότι ο Θεός θα μας δώσει περισσότερα απ’ αυτά που ζητάμε, αλλά σύμφωνα μ’ αυτό το εδάφιο, μπορούμε να φανταστούμε οτιδήποτε και ο Θεός θα μας δώσει ακόμη περισσότερα!

Δεύτερο, ο Θεός θέλει να μας δώσει αυτή την άφθονη ευλογία «…σύμφωνα με τη δύναμη που ενεργείται μέσα μας». Οι υποσχέσεις Του θα ενεργούνται μέσω μας στον βαθμό στον οποίο επιτρέπουμε να ενεργούνται μέσα μας.

Η σχέση μας με τον Θεό είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να υπακούμε εντελώς στο θέλημα Του για τη ζωή μας εάν πρόκειται να εισέλθουμε στον υπέροχο κόσμο Του «με υπερπερίσσιο τρόπο απ’ ό,τι ζητάμε ή διανοούμαστε».

Τρίτο, βλέπουμε τον αληθινό σκοπό αυτής της αφθονίας. Αντίθετα με την αντίληψη πολλών Χριστιανών, ο Θεός σκοπεύει να μας δώσει αφθονία ώστε να μην εμποδιζόμαστε από το να φέρνουμε δόξα σ’ Αυτόν. Θυμήσου, αυτός ο κόσμος του «περισσότερα απ’ ό,τι ζητάμε ή διανοούμαστε» ανήκει σ’ εκείνους που εκζητούν τη δόξα Του, και όχι τη δική τους.

Δεν μπορείς να επηρεάσεις αποτελεσματικά την κοινότητα σου για τον Θεό όταν εσύ στερείσαι. Παρ’ όλ’ αυτά, όταν περπατάς μέσα στην αφθονία του Θεού και προχωρείς πιο πέρα από το να εκπληρώνεις μόνο τις δικές σου ανάγκες, τότε μπορείς να κάνεις μερικά ισχυρά και υπέροχα πράγματα για τη Βασιλεία του Θεού.

Μπορείς πολύ πιο εύκολα να προωθείς το σχέδιο του Θεού όταν δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάποιες βασικές ανάγκες, όπως το ενοίκιο, το φαγητό, τους λογαριασμούς, και τις δόσεις του αυτοκινήτου. Στον κόσμο του «περισσότερα απ’ ό,τι ζητάμε ή διανοούμαστε», θα έχεις αρκετά εφόδια για όλες τις διακονίες τις οποίες ο Θεός βάζει μέσα στην καρδιά σου.

Ο Θεός θέλει να σου δώσει περισσότερα απ’ αυτά που ζητάς, περισσότερα απ’ αυτά που διανοείσαι, διότι το σχέδιο Του για σένα είναι άπειρα μεγαλύτερο από το τι μπορείς να ζητήσεις ή να φανταστείς! Οι περισσότεροι Χριστιανοί δεν μπορούν να σκεφτούν μ’ αυτό τον τρόπο, διότι ο διάβολος έχει εμποδίσει τη θεία φαντασία τους με σκέψεις αδυναμίας κι έλλειψης.

Μέσω της πίστης, μπορείς αυτή τη στιγμή να σπάσεις τα δεσμά του τρόπου σκέψης σου, και ο Θεός θ’ ανοίξει νέα οράματα αφθονίας τα οποία υπερέχουν απ’ οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Σε θέλει να ευημερείς στην αφθονία Του ώστε να έχεις περισσότερα απ’ αυτά που χρειάζεσαι για την τελική Του σοδειά.

 

Περπατώντας μέσα στην αφθονία

Ήδη έχεις κάνει το πρώτο βήμα ώστε να περπατάς μέσα στην αφθονία, διότι γνωρίζεις το τι θέλει ο Θεός για τα παιδιά Του.

Όταν αναγνωρίσεις ότι ο Θεός σε θέλει να έχεις αφθονία, τότε θα είσαι έτοιμος να κάνεις το δεύτερο βήμα. Αυτή τη στιγμή, κάνε μια αποτελεσματική διαθήκη σποράς και θερισμού με τον Θεό.

Προσευχήσου αυτή την προσευχή στον Θεό:

«Κύριε, ειλικρινά επιθυμώ να δώσω ένα μέρος του πλούτου μου για τη μεγάλη τελική σοδειά Σου. Σήμερα, υπόσχομαι να αναμιχθώ περισσότερο στη διάδοση του Ευαγγελίου με το να σπείρω χρήματα στη Βασιλεία του Θεού. Θα αρχίσω δίνοντας τακτικά για το έργο Σου, επιπρόσθετα από τα δέκατα μου.

Αρχίζοντας από σήμερα, με πίστη, σπέρνω αυτούς τους σπόρους για να αρχίσει η ροή της αφθονίας Σου μέσα στη ζωή μου. Υπόσχομαι ότι καθώς πολλαπλασιάζεις τη σοδειά μου, θα συνεχίσω να επενδύω ένα γενναιόδωρο μέρος για το Ευαγγέλιο.

Σ’ ευχαριστώ, Κύριε, διότι αποκάλυψες αυτές τις αρχές των βιβλικών οικονομικών σ’ εμένα. Τώρα είμαι πρόθυμος να απελευθερώσω αυτές τις νέες αρχές μέσα στη δική μου ζωή. Σ’ ευχαριστώ τώρα για την αφθονία Σου την οποία αυτή μου η πράξη θα φανερώσει στη ζωή μου. Αμήν».

Τώρα κάνε το τρίτο βήμα. Εξάσκησε τη διαθήκη. Όχι μόνο πρέπει να γνωρίζεις τις αρχές των βιβλικών οικονομικών, και να κάνεις μια διαθήκη με τον Θεό, αλλά πρέπει να εξασκείς με πίστη αυτή τη διαθήκη, και πρέπει να εφαρμόσεις αυτές τις αρχές.

Άρχισε να δίνεις σήμερα, και ο Θεός θ’ αρχίσει να ευλογεί και να επιστρέφει σε σένα όλο και περισσότερο πλούτο για να μπορείς να ξαναδώσεις πίσω στη διακονία του Ευαγγελίου.

«Δίνετε, και θα δοθεί σε σας…» (Λουκάς 6:38)

Δώσε στην τοπική σου εκκλησία, στη χριστιανική τηλεόραση, ή στις διακονίες τις οποίες βάζει ο Θεός μέσα στην καρδιά σου. Να θυμάσαι πάντοτε ότι η αύξηση σου δεν προέρχεται από τη συγκεκριμένη διακονία στην οποία δίνεις.

Στην πραγματικότητα δίνεις στον Θεό, και ο Θεός δεν έχει περιορισμούς στους τρόπους με τους οποίους θα διαλέξει να δώσει πίσω σε σένα την αύξηση σου.

 

Ευημερία μέσα στην αφθονία

Οι σκέψεις του Θεού δεν είναι οι δικές μας σκέψεις. Στον φυσικό κόσμο, ο κατάλληλος τρόπος για να επιτευχθεί η αφθονία είναι να κρατήσουμε όσο περισσότερο πλούτο μπορούμε, φυλάγοντας τον προσεκτικά σ’ ένα ασφαλισμένο μέρος, και να παίρνουμε κάποιο επιτόκιο.

Πιστεύουμε ότι σταδιακά θ’ αυξηθεί ο πλούτος μας. Παρ’ όλ’ αυτά, αυτό δεν είναι το σχέδιο του Θεού για να μας πλουτίσει.

Μέσα στον Λόγο του Θεού, διαβάζουμε ότι πρώτα πρέπει να δώσουμε εκείνο το οποίο θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε. Εάν επιθυμείς αφθονία οικονομικών, τότε πρέπει να δώσεις ένα μέρος από τα οικονομικά σου. Ο Παύλος έγραψε σχετικά μ’ αυτή την αρχή:

«Ξέρετε, μάλιστα, κι εσείς, Φιλιππήσιοι, ότι στην αρχή του Ευαγγελίου, όταν βγήκα από τη Μακεδονία, καμιά εκκλησία δεν είχε κοινωνία μαζί μου σε υλικές δοσοληψίες, παρά μονάχα εσείς, επειδή, και στη Θεσσαλονίκη και μια και δυο φορές στείλατε στην ανάγκη μου, όχι ότι ζητάω το δώρο, αλλά ζητάω τον καρπό, που πλεονάζει για λογαριασμό σας.» (Φιλιππησίους 4:15-17)

Για να έχεις ευημερία μέσα στην αφθονία, πρέπει πρώτα να αρχίσεις να δίνεις, δημιουργώντας μια νέα, ζωοποιό ροή στα οικονομικά σου. Τα στάσιμα οικονομικά δεν μπορούν να φέρουν περισσότερα χρήματα. Θυμήσου, ο Παύλος είπε ότι το να δίνεις και το να λαμβάνεις είναι αλληλένδετα.

Τώρα αρχίζεις να συνειδητοποιείς το αληθινό νόημα των εξής εδαφίων: «Επειδή, οι βουλές Μου δεν είναι βουλές σας ούτε οι δρόμοι σας οι δικοί Μου δρόμοι, λέει ο Κύριος. Αλλ’ όσο ψηλοί είναι οι ουρανοί από τη γη, έτσι και οι δρόμοι Μου είναι ψηλότεροι από τους δρόμους σας, και οι βουλές Μου από τις δικές σας βουλές.» (Ησαΐας 55:8-9)

Δυστυχώς, ακόμα και μ’ αυτή την ξεκάθαρη άποψη του Θεού, οι περισσότεροι Χριστιανοί δεν σκέφτονται με τον τρόπο του Θεού σχετικά με τα οικονομικά. Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι είναι λάθος το να εκζητάμε την ευημερία. Αλλά αυτές οι ιδέες δεν προήλθαν από τον Θεό.

Μέσα στην Αγία Γραφή, ο Θεός ξεκαθαρίζει: «Αλλά, θα θυμάσαι τον Κύριο τον Θεό σου, επειδή, Αυτός είναι που σου δίνει δύναμη να αποκτάς πλούτη, για να στερεώσει τη διαθήκη Του, που ορκίστηκε στους πατέρες σου, όπως είναι τη σημερινή ημέρα.» (Δευτερονόμιο 8:18)

Εάν ο Θεός δεν επιθυμούσε να έχεις αφθονία, τότε δεν θα σου έδινε τη δύναμη για να αποκτήσεις πλούτο. Εάν ο Θεός δεν ήθελε να ευημερείς, τότε ο απόστολος Ιωάννης δεν θα έλεγε την εξής προσευχή: «Αγαπητέ, εύχομαι σε όλα να ευοδώνεσαι και να υγιαίνεις, καθώς ευοδώνεται η ψυχή σου.» (Γ Ιωάννης 2)

 

Αφθονία στην πίστη

«Ο πιστός άνθρωπος θα έχει πολλή ευλογία…» (Παροιμίες 28:20)

Εάν θέλεις να είσαι πιστός, πρέπει πρώτα να υποσχεθείς ότι θα είσαι πιστός σε κάτι. Βλέπεις, εάν δεν κάνεις κάποια υπόσχεση και να την κρατήσεις, τότε δεν έχεις αποδείξει ότι είσαι πιστός.

Σκέψου τη διαθήκη της σποράς και του θερισμού την οποία έκανες με τον Θεό. Υποσχέθηκες να αρχίσεις να σπέρνεις ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων για το Ευαγγέλιο. Καθώς παραμένεις πιστός στην υπόσχεση σου, ο Θεός θα αρχίσει να σου δίνει τις ευλογίες Του.

Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι ο Θεός υπόσχεται μόνο πνευματικές ευλογίες, και όχι οικονομικές ή υλικές ευλογίες.

Το ακόλουθο εδάφιο δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ευλογίες των πιστών ανθρώπων είναι και υλικές και οικονομικές. «Αυτός που εργάζεται τη γη του, θα χορτάσει ψωμί, ενώ αυτός που ακολουθεί τους ματαιόφρονες, θα γεμίσει από φτώχεια.» (Παροιμίες 28:19)

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Θεός μας θέλει να έχουμε πνευματικές ευλογίες. Αλλά επιθυμεί, επίσης, να έχουμε άφθονο «ψωμί», το οποίο είναι ένα σύμβολο των υλικών μας αναγκών. Δεν ενδιαφέρεται μόνο για τις πνευματικές ευλογίες. Μιλάει, επίσης, για βασικές ανάγκες κι επιθυμίες.

Όταν ο Θεός μιλάει για αφθονίες ευλογιών, το πιο πάνω εδάφιο δείχνει ότι μιλάει για κάτι παραπάνω από πνευματικά οφέλη. Αναφέρεται ότι θα έχεις φαγητό στο τραπέζι σου, αυτοκίνητο για να κινείσαι, ένα σπίτι για να κατοικείς, και χρήματα για να μπορούμε να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας.

Θυμήσου, στον Λουκά 6:38 είπε ότι εάν δίνουμε, τότε θα δίνεται πίσω σε μας με αφθονία. Αυτή είναι η υπόσχεση του Θεού για τον πιστό άντρα ή γυναίκα.

Να είσαι πιστός στις υποσχέσεις σου προς τον Θεό. Δίνε αυτά που υποσχέθηκες, κι ακόμη περισσότερα. Καθώς θα υπακούς αυτή την αρχή των βιβλικών οικονομικών, ο Θεός θα είναι πιστός στις υποσχέσεις Του και θα σ’ ευλογήσει με αφθονία.

Ι.Α.