Κεντρική σελίδα

 

 

 

Μηνύματα

 

 

 

Αλληλογραφία

 

 

 

Τα πιστεύω μας

 

 

 

Αιτήματα

 

 

 

Προσευχές

 

 

 

Γράψτε μας

 

 

 

Το περιοδικό

 

 


Οι στατιστικές για τη διάλυση σπιτιών είναι τρομακτικές. Ένας από τους κύριους λόγους γι' αυτό είναι η απομάκρυνση μας από τις Βιβλικές αρχές και εντολές για την οικογένεια.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός σπιτιού και ενός σπιτικού. Σπίτι είναι το κτίριο, ενώ σπιτικό είναι τα άτομα που μένουν μέσα στο σπίτι, οι σχέσεις μεταξύ τους και οι σχέσεις τους με τον Θεό.

Το σχέδιο του Θεού είναι - ο άντρας, η γυναίκα και ο Θεός - ένα τρίγωνο. Εάν ο Θεός αφεθεί έξω, τότε οι πιθανότητες για τον γάμο να επιβιώσει είναι πολύ λίγες.

Οι πειρασμοί και οι πιέσεις μέσα σ' έναν γάμο είναι τόσο μεγάλοι και οι οικογένειες διαλύονται τόσο γρήγορα που μόνο τα ζευγάρια που έχουν δυνατή πίστη στον Θεό θα επιτύχουν στον γάμο τους.

Η Αγία Γραφή λέει ότι πρέπει να υπάρχει αρχηγός στην οικογένεια. Ο Θεός είναι ο Αρχηγός της οικογένειας. Μετά έρχεται ο άντρας και μετά η γυναίκα - αλλά όχι σε μια σχέση αφέντη-δούλου.

Η Βίβλος λέει ο άντρας και η γυναίκα πρέπει να υποτάσσονται ο ένας στον άλλο (Εφεσίους 5:21-25). Παρ' όλα αυτά ο άντρας πρέπει να πάρει τον ρόλο του αρχηγού στο σπίτι, όπως πρέπει να έχουμε αρχηγούς στο καθετί - στην κυβέρνηση, στον στρατό, στην αστυνομία, στα σχολεία, στις επιχειρήσεις.

Η χώρα μας, οι επιχειρήσεις, οι κοινότητες, τα σχολεία, οι οικογένειες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς κάποιου είδους εξουσία. Έτσι και στην οικογένεια ο άντρας έχει τη θέση του, η γυναίκα έχει τη θέση της και τα παιδιά έχουν τη θέση τους.

                                                  

 Σεβασμός

Πολλές γυναίκες νιώθουν ότι οι άντρες τους τις παραμελούν, και πολλές δίκαια νιώθουν έτσι. Νιώθουν κατωτερότητα και ότι δεν είναι χρήσιμες.

Λένε, «Ο άντρας μου δεν μου μιλά πλέον. Δεν μου λέει τίποτε. Δεν με εκτιμά αρκετά για να ζητάει τη γνώμη μου».

Συμμεριστείτε τις εμπειρίες σας ο ένας με τον άλλον - τις επιτυχίες σας, τις αποτυχίες σας - όπως συμβαίνουν.

Πολλά παιδιά λένε: «Ο μπαμπάς μας δεν ενδιαφέρεται για μας. Δεν του αρέσει να έρχεται σπίτι. Δεν θέλει να μας βλέπει». Αφιερώνετε χρόνο ο ένας για τον άλλο - ο άντρας, η γυναίκα, τα παιδιά.

Κάποιος με ρώτησε κάποτε αν είχα οποιαδήποτε μεταμέλεια στη ζωή μου. Ναι, έχω - δεν αφιέρωσα όσο χρόνο έπρεπε με την οικογένεια μου.

Άσε τον εαυτό σου να παραμελήσει λιγάκι τη δουλειά του για χάρη της οικογένειας του. Πάντοτε παραμέριζα αυτά που έκανα στο γραφείο όταν έρχονταν να με δουν τα παιδιά μου.

Αφιέρωνα χρόνο μαζί τους και απαντούσα τις ερωτήσεις τους. Εάν ταξιδεύετε πολύ, τότε παίρνετε τους τηλέφωνο όσο πιο συχνά μπορείτε. Εάν δεν μπορείτε να τηλεφωνήσετε, τότε στείλετε τους ένα μήνυμα. Δείξετε στην οικογένεια σας ότι θέλετε να είστε συνδεδεμένοι ακόμη και όταν είσαστε μακριά.

Η Αγία Γραφή λέει ότι ο άντρας και η γυναίκα πρέπει να αγαπούν ο ένας τον άλλο (Εφεσίους 5:25-33). Πες, "Σ' αγαπώ». Μια διάσημη ηθοποιός που παντρεύτηκε πολλές φορές είπε κάποτε σε μια συνέντευξη: «Έψαξα σε όλους τους συζύγους μου και δεν βρήκα σε κανένα την αγάπη». Τι τραγωδία!

Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αγάπη. Έχουν την ιδέα ότι είναι απλά ένας πόθος ή ένας ενθουσιασμός. Αυτό είναι ένα μέρος της αγάπης. Αλλά όταν είσαι χρόνια παντρεμένος, τότε αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι σημαίνει πραγματική αγάπη.

Επισκέφθηκα ένα ζευγάρι που ήταν παντρεμένοι 70 χρόνια! Ήταν και οι δυο τους 94 ετών. Για 70 χρόνια έζησαν μαζί σαν αντρόγυνο. Κατά την επίσκεψη μου κάθονταν πλάι -πλάι και κρατούσαν χέρια!

Δεν υπάρχει τέλειο σπιτικό. Αλλά υπάρχει το σπιτικό που ο Χριστός είναι η Κεφαλή. Όταν έρθεις στον Χριστό, τότε μπορείς να έχεις ένα σπιτικό γεμάτο χαρά, ειρήνη, ευτυχία και ικανοποίηση που ο κόσμος δεν γνωρίζει καθόλου.

Ο Θεός έκανε μια μεγάλη προσφορά για σένα και την οικογένεια σου, για το σπιτικό σου. Αυτή η προσφορά είναι ο Αμνός του Θεού (ο Χριστός) που σήκωσε την αμαρτία του κόσμου.

Στην Παλαιά Διαθήκη διαβάζουμε επανειλημμένα ότι αίμα χυνόταν πάνω στα Εβραϊκά θυσιαστήρια. Γιατί; Διότι η Αγία Γραφή λέει ότι "χωρίς χύσεως αίματος δεν υπάρχει άφεση (συγχώρεση) αμαρτιών» (Εβραίους 9:22).

Ο Ιησούς είπε, «Πρέπει να αναγεννηθείς» (Ιωάννης 3:7). Όπου το σπιτικό είναι χτισμένο πάνω στα σαθρά θεμέλια της ανθρώπινης φύσης, ο Χριστός είναι η Απάντηση στη ζήλεια, τις συζητήσεις, τους καυγάδες, τους θυμούς και ακόμη στο χωρισμό.

Ο Θεός δεν προσφέρει μονάχα συγχώρεση αμαρτιών και αιώνια ζωή, αλλά τον Ιησού Χριστό - τον ζωντανό Λόγο - που θα ζει μέσα σου καθημερινά, κάθε στιγμή. Και η Βίβλος - η Αγία Γραφή - ο γραπτός Λόγος του Θεού, μας δίνει οδηγίες και αρχές για έναν επιτυχημένο γάμο. Η Βίβλος είναι ο καλύτερος οδηγός του κόσμου σχετικά με τον γάμο.

Στο βιβλίο του Ιησού του Ναυή διαβάζουμε, «Δεν θέλεις αφήσει το Βιβλίο του Νόμου τούτου να απομακρυνθεί από το στόμα σου, αλλά αυτό θα μελετάς ημέρα και νύχτα, για να κάμνεις όλα όσα είναι γραμμένα σ' αυτό. Διότι τότε μόνο θα ευοδούσαι και θα είσαι επιτυχημένος στη ζωή σου.» (Ιησούς του Ναυή 1:8)

Ξοδεύεις χρόνο με την οικογένεια σου στη μελέτη της Αγίας Γραφής; Προσεύχεστε μαζί, έστω και λίγο; Η γυναίκα μου και εγώ συμφωνήσαμε να έχουμε σύντομες οικογενειακές συγκεντρώσεις αλλά, όμως ενδιαφέρουσες.

Δεν θυμάμαι κανένα από τα παιδιά μας να πει ποτέ, «Μπαμπά, δεν θέλω την οικογενειακή προσευχή». Προσεύχεστε πριν το φαγητό; Πολλές φορές είδα ανθρώπους να προσεύχονται σιωπηλά σε εστιατόρια, άσχετα ποιος τους κοίταζε.

Σε μια από τις ομιλίες μας ήρθε ένα αντρόγυνο που ήταν στα πρόθυρα του χωρισμού. Η σχέση τους ήταν σε τέντωμένο σχοινί. Στην εκστρατεία ένιωσαν τον Θεό να τους μιλά και δέχτηκαν τον Χριστό ως Σωτήρα τους. Πήγαν σπίτι τους επανενωμένοι! Γνωρίζω εκατοντάδες τέτοιες ιστορίες.

Ο Χριστός μπορεί να έρθει στο σπιτικό σου και να το μεταμορφώσει. Μπορεί να βοηθήσει τον άντρα να είναι ο σωστός σύζυγος και πατέρας.

Ο Χριστός μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα να είναι η σωστή σύζυγος και μητέρα που πρέπει να είναι.
Παράδωσε τη ζωή σου στον Ιησού Χριστό. Παράδωσε το σπιτικό σου σ' Αυτόν.

Άσε τον Χριστό να σε κυβερνά.  Άσε Τον να είναι ο Κύριος της ζωής σου, του γάμου σου.  Άσε Τον να είναι ο Κύριος σε κάθε μέρος της ζωής σου.

 

Μπ.Γκρ.