Κεντρική σελίδα

 

 

 

Μηνύματα

 

 

 

Αλληλογραφία

 

 

 

Τα πιστεύω μας

 

 

 

Αιτήματα

 

 

 

Προσευχές

 

 

 

Γράψτε μας

 

 

 

Το περιοδικό

 


 


 

Καινούργιος Άνθρωπος

Επιποθήστε, ως νεογέννητα βρέφη, το λογικό άδολο γάλα, για να αυξηθείτε διαμέσου αυτού.

Α Πέτρου 2:2

Όταν ο αμαρτωλός έρχεται στον Χριστό, οι αμαρτίες του συγχωρούνται – καθαρίζονται εντελώς με το Αίμα του Ιησού Χριστού.

Όχι μόνο συγχωρούνται και καθαρίζονται οι αμαρτίες του, αλλά και όλο το αμαρτωλό του παρελθόν διαγράφεται στα μάτια του Θεού.

Οι αμαρτίες του παύουν να υπάρχουν. Γίνεται καινούργιος άνθρωπος εν Χριστώ Ιησού. Ο Θεός δεν βλέπει πλέον τίποτα από το παρελθόν του, διότι ο άνθρωπος γεννήθηκε πνευματικά – αναγεννήθηκε!

Στο εδάφιο που αναφέρουμε πιο πάνω ο απόστολος Πέτρος γράφει σε αναγεννημένους Χριστιανούς που έγιναν καινούργιοι εσωτερικά διά του Πνεύματος του Θεού.

Η Βίβλος διδάσκει ότι υπάρχει ομοιότητα μεταξύ της φυσικής και πνευματικής ανάπτυξης. Κανένας δεν γεννιέται μεγάλος. Όλοι γεννιόμαστε βρέφη και μετά μεγαλώνουμε.

Έτσι και στα πνευματικά. Κανένας δεν γεννιέται ώριμος Χριστιανός. Γεννιόμαστε βρέφη – πνευματικά – και πρέπει να μεγαλώσουμε πίνοντας το λογικό άδολο γάλα του Λόγου του Θεού.

Ας θυμηθούμε ένα βρέφος στην αγκαλιά της μητέρας του! Είναι το αποκορύφωμα της αθωότητας. Ο κόσμος λέει στο μωράκι: «Ω, τι αθώο μωράκι, τι αγγελούδι!» Κανένας δεν σκέφτεται για το βρέφος ότι έχει παρελθόν!

Βλέπεις, αγαπητέ μου, τι λέει εδώ ο Θεός διαμέσου του Πέτρου; Ο Θεός λέει σε όσους έχουν αναγεννηθεί με τη χάρη του Θεού και είναι ακόμη βρέφη εν Χριστώ, «Ως νεογέννητα βρέφη …»

Με άλλα λόγια ο Θεός λέει, «Έχεις γίνει καινούργιο δημιούργημα – ένα νεογέννητο βρέφος! Το παρελθόν σου τελείωσε, διαγράφηκε! Δεν θυμάμαι τίποτε εναντίον σου!»

Ομολογία: Είμαι καινούργιο δημιούργημα. Είμαι ένας καινούργιος άνδρας (ή γυναίκα). Όλα που έκανα πριν αναγεννηθώ μέσα στην οικογένεια του Θεού έχουν τώρα σβηστεί, έχουν όλα διαγραφεί! Είμαι παιδί του Θεού – το μωράκι Του – το τέκνο Του.

 

Οποιοδήποτε

Ας προσκαλέσει τους πρεσβύτερους της Εκκλησίας, και ας προσευχηθούν επάνω του, αφού τον αλείψουν με λάδι στο Όνομα του Κυρίου. Και η προσευχή με πίστη θα σώσει αυτόν που πάσχει, και ο Κύριος θα τον εγείρει· και αμαρτίες αν έπραξε, θα του συγχωρηθούν.

Ιάκωβος 5:14,15

«Ασθενεί κάποιος ανάμεσα σας;»

Ανάμεσα σε ποιους;

Στην Εκκλησία!

Τότε πρέπει να είναι το θέλημα του Θεού να θεραπεύσει οποιοδήποτε άρρωστο μέσα στην Εκκλησία – στους πιστούς!

Γι’ αυτό δεν είναι το θέλημα του Θεού για οποιοδήποτε στην Εκκλησία να είναι άρρωστος!

«Μα, αδελφέ μου, ξέχασες κάτι» κάποιος είπε.

«Τι ξέχασα;»

«Η Βίβλος λέει ότι αν συμπάσχουμε μαζί Του, θα γίνουμε και συμμέτοχοι της δόξας Του.»  

«Όχι, δεν ξέχασα» εξήγησα. «Ας το διαβάσουμε ξανά, ‘αν συμπάσχουμε μαζί Του’ (Ρωμαίους 8:17).

Να συμπάσχουμε σε τι; Πνευμονία; Καρκίνο; Φυματίωση; Όχι! Ο Ιησούς δεν υπέφερε από κανένα από αυτά.

Τι υπέφερε ο Ιησούς; Διωγμό. Και εσύ θα υποφέρεις διωγμό αν ζεις σωστά. Ιδιαίτερα όταν κηρύττεις θεία θεραπεία, τα χαρίσματα του Πνεύματος και πίστη. Υποφέρω διωγμό για πολλά χρόνια αλλά δεν υποφέρω από αρρώστια.

Ομολογία: Είναι το θέλημα του Θεού για την Εκκλησία Του, το Σώμα Του, να περπατά με θεία υγεία. Είναι το θέλημα του Θεού για μένα να είμαι καλά!  

 

Ανορθώνοντας την ψυχή

Ανόρθωσε την ψυχή μου.

Ψαλμοί 23:3

ΣΑΣ παρακαλώ, λοιπόν, αδελφοί, χάρη των οικτιρμών του Θεού, να παραστήσετε τα σώματα σας ως θυσία ζωντανή, άγια, ευάρεστη στον Θεό, η οποία είναι η λογική σας λατρεία. Και μη συμμορφώνεστε με τούτο τον αιώνα, αλλά μεταμορφώνεστε διαμέσου τής ανακαίνισης του νου σας, ώστε να δοκιμάζετε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθό και ευάρεστο και τέλειο.

Ρωμαίους 12:1,2

Γράφοντας σε αναγεννημένους Χριστιανούς που είχαν λάβει το Άγιο Πνεύμα στο Ρωμαίους 12, ο απόστολος Παύλος τους λέει να κάνουν κάτι με το σώμα τους και με τον νου τους.

Το πνεύμα του ανθρώπου αναγεννιέται κατά την Αναγέννηση. Όμως, το σώμα και η ψυχή (νους, συναισθήματα και θέληση) παραμένουν τα ίδια όπως πριν.

Πρέπει ο πιστός να παραστήσει το σώμα του στον Θεό σαν ζωντανή θυσία και τον νου του να τον ανακαινίζει με τον Λόγο του Θεού.

Η εβραϊκή λέξη που μεταφράζεται «ανόρθωση» (Ψαλμοί 23:3) και η ελληνική λέξη «ανακαίνιση» (Ρωμαίους 12:2) έχουν περίπου την ίδια σημασία.

Για παράδειγμα, μια καρέκλα αντίκα που φαίνεται ερείπιο μπορεί να ανακαινισθεί. Είναι η ίδια καρέκλα όπως πριν αλλά έχει ανακαινισθεί.

Το πνεύμα του ανθρώπου δεν ανακαινίζεται κατά την αναγέννηση αλλά γίνεται εντελώς καινούργιο. Όμως, η ψυχή μας ανορθώνεται και ανακαινίζεται όταν μελετάμε καθημερινά τον Λόγο του Θεού.

Η μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει στην Εκκλησία του Χριστού σήμερα είναι οι πιστοί να ανακαινίζουν καθημερινά τον νου τους με τον Λόγο του Θεού. Είναι ο Λόγος του Θεού που ανορθώνει και σώζει την ψυχή μας!

Ομολογία: Προσέχω καθημερινά να ανακαινίζω τον νου μου με το να μελετώ και να ομολογώ τον άγιο Λόγο του Θεού. Γι’ αυτό και δεν συμμορφώνομαι με τον κόσμο αυτό. Το μυαλό μου ανακαινίζεται για να μπορεί να σκέφτεται όπως σκέφτεται ο Θεός.

 

Πρώτο βήμα: Λέγε το.

Επειδή, έλεγε ότι: Και αν ακόμα αγγίξω τα ιμάτια Του, θα σωθώ. Κι αμέσως ξεράθηκε η πηγή του αίματος της· και αισθάνθηκε στο σώμα της ότι γιατρεύτηκε από τη μάστιγα… Και Εκείνος (ο Ιησούς) της είπε: Κόρη μου, η πίστη σου σε έσωσε· πήγαινε σε ειρήνη, και να είσαι υγιής από τη μάστιγα σου.

Μάρκος 5:28,29,34

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός μού έδωσε ένα κήρυγμα όταν Τον είδα σε όραση το 1953. Μου είπε να πάρω χαρτί και μολύβι και να γράψω 1, 2, 3, 4. Μετά μου είπε: «Εάν κάποιος, οπουδήποτε, κάνει αυτά τα τέσσερα βήματα, ή βάλει αυτές τις αρχές σε λειτουργία, τότε πάντοτε θα λάβει οτιδήποτε θέλει ή χρειάζεται από Μένα ή από τον Πατέρα Θεό.»

Τα βήματα που μου έδωσε ο Κύριος μας είναι απλά. Είναι τα ακόλουθα:

  1. Λέγε το, (2) Κάνε το, (3) Λάβε το, και (4) Κάνε το γνωστό.  

Ο Ιησούς χρησιμοποίησε τη θεραπεία της αιμορροούσας γυναίκας για να εξηγήσει αυτά τα τέσσερα βήματα.

Πρώτο βήμα: Λέγε το.

Τι ήταν το πρώτο βήμα της γυναίκας για να λάβει τη θεραπεία της; «Επειδή, έλεγε…» Μου είπε ο Ιησούς: «Θετικά ή αρνητικά, σύμφωνα με το τι λέγει ο άνθρωπος, αυτό θα λάβει. Αυτή η γυναίκα μπορούσε να μιλούσε αρνητικά. Μπορούσε να έλεγε: «Δεν γίνεται τίποτε. Υποφέρω τόσα χρόνια. Όλοι οι γιατροί μου είπαν ότι δεν υπάρχει θεραπεία για την περίπτωση μου. Φαίνεται ότι θα πεθάνω σύντομα…» Κι αυτό θα λάμβανε! Όμως, μίλησε θετικά – και γιατρεύτηκε!»
Με το τι έλεγε αυτή η γυναίκα, εξέφραζε την πίστη της.

Ομολογία: Έχω το τι λέω. Μιλώ θετικά και λαμβάνω σύμφωνα με αυτά που λέγω. Με το τι λέγω, εκφράζω την πίστη μου. Και το τι λέγω με κάνει πλήρως υγιή.

 

Δεύτερο βήμα: Κάνε το.

Ποιο το όφελος, αδελφοί μου, αν κάποιος λέει ότι έχει πίστη, και δεν έχει έργα; … Αλλά, θα πει κάποιος: Εσύ έχεις πίστη, και εγώ έχω έργα· δείξε μου την πίστη σου από τα έργα σου, και εγώ θα σου δείξω από τα έργα μου την πίστη μου…   Βλέπεις ότι η πίστη (του Αβραάμ) συνεργούσε στα έργα του, και από τα έργα η πίστη αποδείχθηκε τέλεια;

Ιάκωβος 2:14,18,22

Δεύτερο βήμα: Κάνε το.

Δεν θα βοηθούσε αυτή την αιμορροούσα γυναίκα να έλεγε: «Και αν ακόμα αγγίξω τα ιμάτια Του, θα σωθώ», εάν δεν ενεργούσε ανάλογα. Δηλαδή, να σπρώξει μέσα στο πλήθος και να πάει να βρει τον Ιησού Χριστό.

Ο Ιησούς μού είπε σε εκείνη την όραση: «Τα έργα σου θα σε οδηγήσουν στη νίκη ή την αποτυχία.» Σύμφωνα με τα έργα σου, λαμβάνεις ή δεν λαμβάνεις.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Διάβασε το ξανά.

Η επιστολή Ιακώβου έχει γραφτεί για πιστούς. Ο Ιάκωβος λέγει: «Ποιο το όφελος, αδελφοί μου…» Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι ο Ιάκωβος εδώ μιλά για τη σωτηρία.

Ο Ιάκωβος, όμως, έγραφε εδώ σε ανθρώπους που ήταν ήδη σωσμένοι. Απλά, ανέφερε εδώ ότι είναι λάθος για τον πιστό να μιλά θετικά και μετά να μη δείχνει ανάλογα έργα. Τα έργα μας πρέπει να συμφωνούν με αυτά που ομολογούμε, με αυτά που λέμε.

Οι πράξεις σου και τα έργα σου πρέπει να συμφωνούν με τα λόγια σου και τα πιστεύω σου για να λάβεις από τον Θεό.

Αυτή η γυναίκα έλεγε: «Και αν ακόμα αγγίξω τα ιμάτια Του, θα σωθώ» και μετά έδειξε ανάλογα έργα – και γι’ αυτό έλαβε τη θεραπεία της!

Ομολογία: Τα έργα μου συμφωνούν με τον Λόγο του Θεού. Τα έργα μου με οδηγούν στη νίκη. Λόγω της πίστης μου και των έργων μου, λαμβάνω ό,τι χρειάζομαι και θέλω από τον Θεό!  

 

Τρίτο βήμα: Λάβε το.

Κι αμέσως ξεράθηκε η πηγή τού αίματος της· και αισθάνθηκε στο σώμα της ότι γιατρεύτηκε από τη μάστιγα. Κι αμέσως, ο Ιησούς, όταν κατάλαβε μέσα του τη δύναμη που είχε βγει απ' Αυτόν, αφού στράφηκε μέσα στο πλήθος, έλεγε: Ποιος άγγιξε τα ιμάτιά μου;

Μάρκος 25:29,30

Ο Ιησούς κατάλαβε ότι δύναμη βγήκε απ’ Αυτόν. Εκείνο τον καιρό, ο Ιησούς ήταν ο μόνος αντιπρόσωπος της Θεότητας επάνω στη γη. Ήταν χρισμένος από το Άγιο Πνεύμα (Πράξεις 10:38).

Εκείνη την ημέρα, για να συναντήσεις τη δύναμη του Θεού, έπρεπε κάποιος να πάει εκεί που βρισκόταν ο Ιησούς Χριστός.

Σήμερα, το Άγιο Πνεύμα είναι ο αντιπρόσωπος της Θεότητας και της δύναμης του Θεού επάνω στη γη. Είναι πανταχού παρών – και όπου βρίσκεται το Άγιο Πνεύμα εκεί βρίσκεται και η δύναμη του Θεού.

Οι πυρηνικές βόμβες ελευθερώνουν ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα – μια δύναμη που δεν βλέπουμε ή νιώθουμε και που είναι επικίνδυνη και θανάσιμη. Όμως, υπάρχει μια άλλη δύναμη – η δύναμη του Αγίου Πνεύματος – η οποία δεν είναι ούτε επικίνδυνη και ούτε θανάσιμη, μια δύναμη που είναι καλή, που θεραπεύει και ελευθερώνει τους ανθρώπους!

Ο Ιησούς μού είπε, όταν μου έδωσε αυτά τα βήματα: «Η δύναμη του Θεού βρίσκεται παντού. Η πίστη ελευθερώνει αυτή τη δύναμη για θεραπεία και πλήρη ελευθερία!»

Η πίστη αυτής της γυναίκας έκανε τη δύναμη του Θεού να βγει από τον Ιησού και να θεραπεύσει το σώμα της. Με την πίστη μας, συνδεόμαστε με τη δύναμη του Θεού που είναι παντού και να λάβουμε ό,τι χρειαζόμαστε και θέλουμε από τον Κύριο!

Ομολογία: Αναγνωρίζω ότι η δύναμη του Θεού είναι παντού. Και γνωρίζω πώς να συνδεθώ με αυτή τη δύναμη και να λάβω ό,τι χρειάζομαι από τον Θεό.

 

Τέταρτο βήμα: Κάνε το γνωστό.

Δοξολογείτε τον Κύριο· επικαλείστε το Όνομα Του· κάντε γνωστά τα έργα Του στους λαούς. Ψάλλετε σ' Αυτόν· ψαλμωδείτε σ' Αυτόν· μιλάτε για όλα τα θαυμάσια Του.

Ψαλμοί 105:1,2

Τέταρτο βήμα: Κάνε το γνωστό.

Αυτή η γυναίκα, «επειδή γνώριζε τι είχε γίνει επάνω της, ήρθε και έπεσε μπροστά Του, και Του είπε όλη την αλήθεια.» (Μάρκος 5:33) Όχι μόνο ο Ιησούς, αλλά και όλο το πλήθος άκουσε αυτή τη γυναίκα να εξιστορεί τη θεραπεία της. Ο Ιησούς μού είπε γι’ αυτό το βήμα: «Κάνε το γνωστό για να μάθουν όλοι τα θαυμάσια του Κυρίου.»

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του πρώτου βήματος και του τέταρτου. Το πρώτο είναι «λέγε το» ενώ το τέταρτο είναι «κάνε το γνωστό».

Αυτή η γυναίκα έλεγε το τι πίστευε. Μετά που έλαβε, έκανε γνωστό σε όλους το θαύμα της.

  1. Λέγε το,
  2. Κάνε το,
  3. Λάβε το, και
  4. Κάνε το γνωστό

Ρώτησα τον Ιησού όταν μου έδωσε αυτά τα βήματα: «Μπορεί ο κάθε πιστός να ακολουθήσει αυτά τα βήματα και να λάβει ό,τι χρειάζεται και θέλει στη ζωή του;»
«Βέβαια», μου απάντησε ο Κύριος μας. «Και εάν δεν κάνουν αυτά τα βήματα με πίστη δεν θα γίνει τίποτε. Απλά θα χάνουν τον καιρό τους! Πρέπει να ακολουθήσουν αυτά τα απλά βήματα.»

Ομολογία: Δίνω συνεχώς ευχαριστίες στον Κύριο. Κάνω γνωστά τα έργα Του στον κόσμο. Ψάλλω σ’ Αυτόν. Μιλώ συνεχώς για τα θαυμάσια Του!

 

Εσωτερική μαρτυρία

Όποιος πιστεύει στον Γιο του Θεού, έχει μέσα του τη μαρτυρία…

Α Ιωάννη 5:10

Με τον τρόπο που ο Θεός επιβεβαιώνει μέσα σου ότι αναγεννήθηκες και τώρα είσαι παιδί του Θεού, με τον ίδιο τρόπο – την εσωτερική μαρτυρία – ο Θεός καθοδηγεί και τα παιδιά Του, σήμερα, σε όλα τα θέματα της ζωής τους.

Το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβηκε σε σένα – ότι έγινες παιδί του Θεού – επιβεβαιώνεται μέσα σου από το Πνεύμα του Θεού το οποίο συμμαρτυρεί με το πνεύμα σου ότι πράγματι έχεις αναγεννηθεί και έχεις περάσει από το σκοτάδι στο φως και ότι όλες οι αμαρτίες σου έχουν συγχωρεθεί (Ρωμαίους 8:16).

Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι ο Θεός καθοδηγεί τα παιδιά Του διαμέσου της εσωτερικής μαρτυρίας.

Αυτός είναι ο κύριος τρόπος που με καθοδηγεί κι εμένα ο Θεός. Ναι, έχω αποκαλύψεις και άλλα υπερφυσικά συμβάντα στη ζωή μου – μου φανερώθηκε ο ίδιος ο Κύριος μας μερικές φορές και αγγέλοι μού έφεραν μηνύματα από τον Θεό – αλλά τις πλείστες φορές ο Θεός με καθοδηγεί διαμέσου της εσωτερικής μαρτυρίας.

Ο Θεός μας και Πατέρας μας θα σε οδηγήσει κι εσένα με τον ίδιο τρόπο – με την εσωτερική μαρτυρία. Το Πνεύμα του Θεού θα συμμαρτυρεί με το πνεύμα σου για όλα τα θέματα της ζωής σου, που χρειάζεται να πάρεις κάποια απόφαση.

Ομολογία: Είμαι παιδί του Θεού. Έχω αναγεννηθεί. Έχω γεννηθεί από το Πνεύμα του Θεού. Το Πνεύμα του Θεού συμμαρτυρεί με το πνεύμα μου ότι είμαι παιδί του Θεού. Όσοι καθοδηγούνται από το Πνεύμα του Θεού, αυτοί είναι γιοι του Θεού και εφόσον είμαι γιος του Θεού καθοδηγούμαι από το Πνεύμα του Θεού σε όλα τα θέματα της ζωής μου διαμέσου της εσωτερικής μαρτυρίας.

 

Υπερφυσική καθοδήγηση

Εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα, και θα σας δώσει έναν άλλον Παράκλητο, για να μένει μαζί σας στον αιώνα, το Πνεύμα της αλήθειας, το οποίο ο κόσμος δεν μπορεί να λάβει, επειδή δεν το βλέπει ούτε το γνωρίζει· εσείς, όμως, το γνωρίζετε, επειδή μένει μαζί σας, και μέσα σας θα είναι.

Ιωάννης 14:16,17

Η εσωτερική μαρτυρία είναι εξίσου υπερφυσική όπως και η καθοδήγηση διαμέσου οράσεων, αγγέλων κτλ. Δεν είναι θεαματική, είναι όμως υπερφυσική.

Πολλοί άνθρωποι κοιτάζουν για το θεαματικό και χάνουν το υπερφυσικό που είναι συνεχώς εκεί!
Επίτρεψτε μου να σας διηγηθώ τι μου είπε ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός όταν μου παρουσιάστηκε, σε όραση, τον Φεβρουάριο του 1959.  

Άκουσα βήματα στο διάδρομο του νοσοκομείου όπου βρισκόμουνα για κάποιο ατύχημα και κοίταξα να δω ποιος ήταν. Όταν είδα τον Κύριο να στέκεται στην πόρτα του δωματίου μου, οι τρίχες της κεφαλής μου σηκώστηκαν. Όλο μου το σώμα μούδιασε από συγκίνηση.

Ο Ιησούς φορούσε έναν λευκό χιτώνα και ρωμαϊκά σανδάλια. Είχε ύψος γύρω στα 1,80μ. Πήρε μια καρέκλα και κάθισε δίπλα στο κρεβάτι μου.
Μου μιλούσε για ενάμισυ ώρα! Μεταξύ άλλων μου είπε τα εξής:

«Ο κύριος τρόπος που καθοδηγώ τα παιδιά Μου είναι διαμέσου της εσωτερικής μαρτυρίας.»  

Ομολογία: Το Άγιο Πνεύμα κατοικεί μέσα μου και είναι μέσα μου για να με βοηθήσει και να με καθοδηγήσει σε όλα τα θέματα της ζωής μου. Το Πνεύμα του Θεού συμμαρτυρεί με το πνεύμα μου ότι είμαι παιδί του Θεού. Συμμαρτυρεί, επίσης, με το πνεύμα μου για να λαμβάνω τις σωστές αποφάσεις πάνω σε όλα τα θέματα της ζωής μου.

 

Πάντοτε είμαστε η κεφαλή και όχι η ουρά!

Ο Κύριος θα ανοίξει για σένα τον αγαθό θησαυρό Του, τον Ουρανό, για να δίνει βροχή στη γη σου, στην εποχή της, για να ευλογεί όλα τα έργα των χεριών σου· και θα δανείζεις σε πολλά έθνη, εσύ όμως δεν θα δανείζεσαι. Και ο Κύριος θα σε καταστήσει κεφαλή και όχι ουρά· και θα είσαι μόνον από πάνω, και δεν θα είσαι από κάτω· αν υπακούσεις τις εντολές του Κυρίου του Θεού σου, που Εγώ σήμερα σε προστάζω, να τις φυλάττεις, και να τις εκτελείς·

Δευτερονόμιο 28:12,13

Ο λόγος που πολλοί Χριστιανοί συνεχώς κάνουν λάθη και αποτυγχάνουν στη ζωή τους, είναι διότι το αναγεννημένο πνεύμα τους που έχει γίνει εντελώς καινούργιο (Β Κορινθίους 5:17), είναι κατά κάποιο τρόπο ‘φυλακισμένο’.

Στις εκκλησίες μας, στις συναθροίσεις μας, το μυαλό έχει πάρει τον θρόνο.

Όποιος παραμερίζει το αναγεννημένο πνεύμα του και ουδέποτε το ακούει, είναι παράλυτος στην πνευματική του ζωή. Αυτός ο άνθρωπος γίνεται εύκολο θύμα σε πονηρούς και πανούργους ανθρώπους.

Ο άνθρωπος, όμως, που ακούει το αναγεννημένο πνεύμα του, αυτός ανεβαίνει στην κορυφή.
Πριν το 1959 που δεν ήξερα να ακολουθήσω την εσωτερική μαρτυρία, πήρα αποφάσεις που μου στοίχισαν οικονομικά. Χρειαζόταν συνεχώς να δανείζομαι χρήματα για να βγαίνω από τα οικονομικά αδιέξοδα.

Ο Θεός, όμως, είχε πει στον Λόγο Του ότι θα είχα χρήματα να δανείζω, εάν άκουα την εσωτερική μαρτυρία. Τελικά έμαθα να ακολουθώ την εσωτερική μαρτυρία και από τότε ανεβαίνω συνεχώς προς την κορυφή!

Ομολογία: Είμαι κεφαλή και όχι ουρά διότι καθοδηγούμαι από το Πνεύμα του Θεού - διαμέσου της εσωτερική μαρτυρίας – σε όλα τα θέματα της ζωής μου.

 

Μάθε να ακούεις

Αλλά, όταν έρθει Εκείνος, το Πνεύμα τής αλήθειας… θα σας αναγγείλει τα μέλλοντα.

Ιωάννης 16:13

Ένας φίλος μου, ιεροκήρυκας, είχε τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια. Άτομα σκοτώθηκαν σε αυτά τα ατυχήματα.

Η γυναίκα του παρολίγο να σκοτωθεί και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά. Τελικά και οι δυο τους θεραπεύτηκαν θαυματουργικά με τη δύναμη του Θεού.

Όταν με άκουσε να διδάσκω πάνω στο θέμα της καθοδήγησης του   πιστού από τον Θεό και ότι ο Θεός μάς θέλει να ακούμε το αναγεννημένο πνεύμα μας, την εσωτερική μαρτυρία, μου είπε τα εξής: 

«Αδελφέ μου, όλα αυτά τα τροχαία ατυχήματα, μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν ακολουθούσα την εσωτερική μου διαίσθηση.»

Κάποιοι άνθρωποι πολλές φορές λένε: «Μα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να συμβεί αυτό το τρομερό πράγμα σ’ αυτόν τον καλό Χριστιανό. Ήταν τόσο καλός!» 

Καταλαβαίνω γιατί το λένε αυτό. Όμως, αυτός ο καλός Χριστιανός έπρεπε να μάθει να ακούει το πνεύμα του, όπως κι εσύ κι εγώ.

Οι άνθρωποι θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο στον Θεό και να πούνε ότι ο Θεός τα έκανε αυτά. Όμως, μου είπε αυτός ο φίλος μου: «Εάν ακολουθούσα την εσωτερική μου διαίσθηση, που μου έλεγε ότι κάτι κακό θα γινόταν, θα περίμενα και θα προσευχόμουνα, αντί να έλεγα είμαι βιαστικός και δεν έχω χρόνο να προσευχηθώ.»

Πολλές φορές, εάν περιμέναμε τον Θεό, όταν είχαμε την εσωτερική μαρτυρία, ο Θεός θα μας έδειχνε πώς να αποφύγουμε κάποια προβλήματα στη ζωή μας. Όμως, ας μην κλαίμε και να στενοχωριόμαστεγια παλιές αποτυχίες.

Ας εκμεταλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται τώρα και ας σιγουρευτούμε ότι ακολουθούμε την εσωτερική μαρτυρία στο μέλλον. Ας μάθουμε να καλιεργούμε το πνεύμα μας και να μάθουμε να το ακούμε – για το καλό μας!

Ομολογία: Είμαι ευαίσθητος πνευματικά. Καλιεργώ το πνεύμα μου με τον Λόγο του Θεού και την προσευχή. Και το ακούω!

 

Πρόβλεψη

Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει σε μας τις αμαρτίες, και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.

Α Ιωάννη 1:9

Κάποιος μου είπε κάποτε: «Βλέπω από τον Λόγο του Θεού ότι, ως πιστοί που είμαστε, λάβαμε άφεση των παλιών μας αμαρτιών, ότι λάβαμε τη δωρεά της δικαιοσύνης, ότι τώρα είμαστε δίκαιοι εν Χριστώ Ιησού και ότι γίναμε καινούργιο δημιούργημα. Τι γίνεται, όμως, με τις αμαρτίες που κάνουμε μετά που αναγεννηθούμε;»

Ευχαριστούμε τον Θεό που πρόβλεψε – μέσα στον Λόγο Του – και γι’ αυτή την περίπτωση – Α Ιωάννη 1:9. Αυτό το εδάφιο δεν αναφέρεται σε αμαρτωλούς αλλά Χριστιανούς! Η επιστολή Α Ιωάννη είναι γραμμένη για τους πιστούς (Α Ιωάννη 2:1-2).

Όταν κάποιος πιστός αμαρτήσει, τότε νιώθει κατάκριση – από το αναγεννημένο πνεύμα του (Α Ιωάννη 3:21). Χάνει την ειρήνη Του στον ψυχικό του κόσμο. Όμως, όταν ομολογήσει στον Πατέρα Θεό: «Αμάρτησα, Κύριε μου. Έκανα λάθος. Συγχώρεσε με, στο Όνομα του Ιησού.» Τότε ο Κύριος κάνει δυο πράγματα:

  1. Τον συγχωρεί
  2. Τον καθαρίζει

Από τι τον καθαρίζει; Από κάθε αδικία! Και μάλιστα ξεχνά την αμαρτία που έκανε (Εβραίους 8:12).

Ομολογία: Σε ευχαριστώ, Πατέρα, για το εδάφιο Α Ιωάννη 1:9. Σε ευχαριστώ που όταν αμαρτήσω και μετανοήσω και ομολογήσω την αμαρτία μου ενώπιον Σου, Εσύ με συγχωρείς και με καθαρίζεις από κάθε αδικία και μάλιστα ξεχνάς το τι έκανα!

 

Δυνατή πίστη

(Ο Αβραάμ) ούτε δίστασε στην υπόσχεση του Θεού με την απιστία, αλλά ενδυναμώθηκε στην πίστη, δοξάζοντας τον Θεό, και έχοντας την πεποίθηση ότι εκείνο που υποσχέθηκε, είναι δυνατός και να το εκτελέσει.

Ρωμαίους 4:20-21

«Είμαι αδύνατη στην πίστη», μου είπε μια γυναίκα. «Θα ήθελα να προσευχηθείς για μένα για να έχω πιο δυνατή πίστη», συνέχισε.

«Όχι» της είπα. «Δεν θα προσευχηθώ για σένα γι’ αυτό το θέμα. Κατακρίβεια είσαι δυνατή στην πίστη και απλά δεν το ξέρεις! Μπορώ να σε ρωτήσω κάποιες ερωτήσεις;»

«Και βέβαια», μου είπε.

«Είσαι πεπεισμένη – σίγουρη – ότι ό,τι υποσχέθηκε ο Θεός είναι δυνατός και να το εκτελέσει;»

«Βέβαια», είπε. «Γνωρίζω ότι ο Θεός μπορεί να κάνει οτιδήποτε έχει υποσχεθεί. Και γνωρίζω ότι οπωσδήποτε θα το κάνει.»

«Μπορείς να πεις, ‘Δόξα στον Θεό’, και να δοξάσεις τον Θεό για τις υποσχέσεις Του;»

«Βέβαια, το κάνω κάθε μέρα.»

«Τότε είσαι δυνατή στην πίστη», της είπα, «σύμφωνα με το Ρωμαίους 4:20-21».

Ο Αβραάμ ήταν, επίσης, δυνατός στην πίστη. Τι είναι δυνατή πίστη; Δυνατή πίστη – σύμφωνα με την Αγία Γραφή – είναι να δοξάζεις τον Θεό και να είσαι πεπεισμένος ότι ό,τι υποσχέθηκε θα το εκτελέσει. Εάν έχεις ικανοποιήσει αυτές τις δυο προϋποθέσεις, τότε είσαι κι εσύ δυνατός στην πίστη.

Ομολογία: Είμαι πεπεισμένος ότι ό,τι υποσχέθηκε ο Θεός, έχει τη δύναμη να το εκτελέσει. Δίνω, επίσης, όλη τη δόξα στον Θεό. Επομένως, είμαι δυνατός στην πίστη. Έχω το είδος της πίστης που είχε ο Αβραάμ. Έχω το είδος της πίστης του Θεού, που λέει κάτι να γίνει και γίνεται!

 

Ο Επουράνιος Πατέρας μας δοξάζεται

Και ό,τι αν ζητήσετε στο Όνομα Μου, θα το κάνω, για να δοξαστεί ο Πατέρας μέσα στον Γιο.

Ιωάννης 14:13

Τι ωραία υπόσχεση!

Όταν γεννιόμαστε μέσα στην οικογένεια του Θεού, μας δίνεται το δικαίωμα και το προνόμιο να χρησιμοποιούμε το Όνομα του Ιησού Χριστού.

Όλη η εξουσία που κρύβεται μέσα στο Όνομα του Ιησού, δίνεται σε μας για να δοξαστεί ο Πατέρας μέσα στον Γιο.

Ο Γιος ήταν απορριμένος επάνω στη γη. Κρεμμάστηκε σχεδόν γυμνός ενώπιον όλου του κόσμου επάνω στον σκληρό Σταυρό.

Σταυρώθηκε για σένα και για μένα. Όπου κηρύχθηκε με παρρησία ο Εσταυρωμένος και Αναστημένος Χριστός, η δύναμη και η δόξα του Ονόματος Του διαλαλήθηκε παντού σκορπίζοντας ευλογίες επάνω στους ανθρώπους και φέρνοντας δόξα στον Πατέρα Θεό.

Το Όνομα του Ιησού πήρε τη θέση του Ιησού επάνω στη γη. Ό,τι έκανε ο Ιησούς επάνω στη γη, τώρα μπορεί ο πιστός να το κάνει, στο Όνομα του Ιησού Χριστού!

Ο Ιησούς είναι μέσα στο Όνομα! Ό,τι ήταν ο Ιησούς, ό,τι έκανε ο Ιησούς, ό,τι είναι ο Ιησούς τώρα, ό,τι θα είναι ο Ιησούς στο μέλλον, βρίσκονται μέσα στο μεγαλεώδες και ένδοξο Όνομα του Ιησού τώρα!

Όταν χρησιμοποιούμε το Όνομα του Ιησού, τότε φέρνουμε στο προσκήνιο την πληρότητα του τελειωμένου έργου του Ιησού Χριστού επάνω στον Σταυρό. Χρησιμοποιώντας το Όνομα Του, ο Ζωντανός Χριστός, ο Θεραπευτής, είναι Παρών – προς δόξα του Θεού Πατέρα.

Ομολογία: Θα χρησιμοποιώ το Όνομα του Ιησού, σύμφωνα με τον Λόγο του Θεού, για να φέρω δόξα στον Πατέρα Θεό.  

 

Ο εσωτερικός άνθρωπος


Γι' αυτό, δεν αποκάμνουμε· αλλά, αν και ο εξωτερικός μας άνθρωπος φθείρεται, ο εσωτερικός όμως ανανεώνεται ημέρα με την ημέρα.

Β Κορινθίους 4:16

Ο εξωτερικός μας άνθρωπος – το σώμα μας – συνεχώς φθείρεται. Γερνάμε καθημερινά όπως και το σπίτι ή διαμέρισμα που μένουμε φθείρεται.

Ξέρεις, όμως, κάτι;  Εσύ, όμως, ο πραγματικός σου άνθρωπος δεν γερνά!

Τι λέει η Αγία Γραφή για τον πραγματικό σου εαυτό; Λέει ότι ο εσωτερικός σου άνθρωπος φθείρεται; Όχι! Λέει ότι γερνά; Όχι! Λέει ότι μεγαλώνει στην ηλικία; Όχι! Μας λέει: «Ο εσωτερικός μας άνθρωπος ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!»

Ποτέ σου δεν θα είσαι πιο μεγάλος σε πνευματική ηλικία απ’ ό,τι είσαι τώρα!

Δεν είσαι πιο ηλικιωμένος τώρα απ’ ό,τι ήσουν πριν λίγα χρόνια. Μπορεί να γνωρίζεις περισσότερα αλλά δεν είσαι πιο ηλικιωμένος.

Ο εσωτερικός σου άνθρωπος – ο πραγματικός εαυτός σου – ανανεώνεται ημέρα με την ημέρα!

Ομολογία: Είμαι πνευματικό ον. Είμαι παιδί του Πατέρα των πνευμάτων. Ο πραγματικός μου εαυτός – το πνεύμα μου – είναι ο κρυφός άνθρωπος της καρδιάς. Δεν γερνώ. Είμαι ένα αιώνιο πνευματικό ον. Ανανεώνομαι ημέρα με την ημέρα.

 

Υπερνικητής

Κι αυτοί τον νίκησαν με το αίμα τού Αρνίου, και με τον λόγο της μαρτυρίας τους…

Αποκάλυψη 12:11

Επειδή ο σατανάς είναι ο θεός αυτού του κόσμου (Β Κορινθίους 4:4), θα προσπαθήσει να εξασκήσει εξουσία επάνω σου σ’ αυτή τη ζωή.

Θα προσπαθήσει να σε κυβερνήσει.

Θα προσπαθήσει να σε αποτρέψει από τα δικαιώματα σου που απορρέουν από την Καινή Διαθήκη.

Μπορείς, όμως, να τον νικήσεις κάθε φορά, άσχετα με το ποια είναι η δοκιμασία. Μπορείς να τον νικήσεις εξαιτίας του Αίματος του Αμνού του Θεού – του Ιησού Χριστού – και εξαιτίας του λόγου της μαρτυρίας σου, της ομολογίας σου!

Πρέπει απλά να ξέρεις, βαθιά μέσα σου, το τι εξασφάλισε για σένα το Αίμα του Ιησού Χριστού: Ελευθερία από την εξουσία του σατανά και μεταφορά – λόγω της αναγέννησης – στην εξουσία του φωτός, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Και μετά πρέπει να προσθέσεις την προσωπική σου μαρτυρία σε όλα αυτά.

Κράτησε γερά το πνευματικό έδαφος σου. Ομολόγησε με παρρησία το τι έκανε για σένα το Αίμα του Χριστού.

Ευχαρίστησε τον Θεό που υπάρχει δύναμη σ’ αυτό το Αίμα!

Το Αίμα, όμως, του Ιησού δεν πρόκειται να δουλέψει από μόνο Του – χρειάζεται να προσθέσεις την προσωπική σου μαρτυρία στη δύναμη Του.

Ομολογία: Είμαι υπερνικητής. Νικώ τον διάβολο σε κάθε μάχη. Δεν καταφέρνει να με νικήσει διότι στηρίζομαι πάντοτε στον Κύριο μου και Θεό μου, στον άγιο Του Λόγο και στη δύναμη του Αίματος του Κυρίου μου Ιησού Χριστού του Σωτήρα μου! Αυτή είναι συνεχώς η προσωπική μου μαρτυρία!

 

Αιώνια αόρατα πράγματα

Εμείς δεν ατενίζουμε σ' αυτά που βλέπονται, αλλά σ' αυτά που δεν βλέπονται· επειδή, αυτά που βλέπονται είναι πρόσκαιρα, ενώ αυτά που δεν βλέπονται είναι αιώνια… Ξέρουμε, βέβαια, ότι, αν η επίγεια οικία του σκηνώματος μας χαλάσει, έχουμε από τον Θεό οικοδομή, οικία αχειροποίητη, αιώνια, στους Ουρανούς.

Β Κορινθίους 4:18, 5:1

Ο εξωτερικός μας άνθρωπος – το σώμα μας – είναι ορατό.

Ο εσωτερικός μας άνθρωπος είναι κρυφός. Είναι αόρατος. Είναι αιώνιος. Είναι πνεύμα και ψυχή.

Όταν ο απόστολος Παύλος μιλά για την επίγεια οικία του σκηνώματος μας, εννοεί το σώμα μας που είναι ορατό και φθαρτό. Όταν το σώμα μας πεθάνει, το τοποθετούμε μέσα σε τάφο και εκεί διαλύει και γίνεται χώμα.

Ο εσωτερικός μας άνθρωπος, όμως, είναι αιώνιος.

Ο κρυφός άνθρωπος της καρδιάς μας είναι αιώνιος!

Ο κρυφός άνθρωπος είναι πνεύμα και ψυχή και είναι αιώνιος.

Είσαι πνεύμα, έχεις ψυχή (νου, συναισθήματα και θέληση) και κατοικείς μέσα σε σώμα.

Το πνεύμα σου και η ψυχή σου είναι αιώνια!

Ομολογία: Είμαι ένα αιώνιο πνευματικό ον. Δεν ατενίζω στα βλεπόμενα διότι αυτά που βλέπονται είναι προσωρινά και πρόσκαιρα ενώ αυτά που δεν βλέπονται είναι αιώνια!  

 

Οι άγγελοι Του μας προσέχουν


Επειδή, τους αγγέλους Του θα προστάξει για σένα, για να σε διαφυλάττουν σε όλους τους δρόμους σου.

Ψαλμοί 91:11

Άκουσα κάποιον ιεραπόστολο να διηγείται την εξής ιστορία:

Μια γειτονική φυλή απήγαγε ένα μικρό κοριτσάκι από τη φυλή που υπηρετούσε ως ιεραπόστολος. Οι άνθρωποι της φυλής αυτής ήξεραν ότι εάν δεν έβρισκαν το κοριτσάκι πριν δύσει ο ήλιος, τότε δεν θα το έβλεπαν ξανά ζωντανό.

Γι’ αυτό ο ιεραπόστολος, μαζί με έναν διερμηνέα, ξεκίνησαν να πάνε στο χωριό που βρίσκονταν οι απαγωγείς. Πήραν μαζί τους και κάποια μπιχλιμπίδια για να παζαρέψουν την ελευθερία της μικρής.

Παζάρευαν με τον αρχηγό της φυλής μέχρι που τους βρήκε η νύχτα.

Επειδή δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στο χωριό διαμέσου της ζούγκλας αποφάσισαν να περάσουν τη νύχτα στο χωριό των απαγωγέων. Σαν κοιμόντουσαν στο πάτωμα μιας καλύβας, ξύπνησαν από τον δυνατό ήχων τυμπάνων.

Ο διερμηνέας εξήγησε στον ιεραπόστολο ότι αυτό σήμαινε ότι θα τους σκότωναν. Ο αρχηγός του χωριού αποφάσισε να τους σκοτώσει και έτσι να κρατήσει και τα μπιχλιμπίδια και το κοριτσάκι. Τότε άκουσαν τους ανθρώπους του χωριού να έρχονται προς αυτούς.

Ο ιεραπόστολος μαζί με τον διερμηνέα γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχονται. Αφιέρωσαν το όλο θέμα στον Θεό. Μετά την προσευχή, ο ιεραπόστολος είπε στον διερμηνέα: «Ας μην τους περιμένουμε. Ας βγούμε από την καλύβα και ας πάμε εμείς προς αυτούς.»

Βγήκε έξω με τα μάτια κλειστά και περίμενε αρκετή ώρα – σαν μια αιωνιότητα. Μια κίνηση των σπαθιών τους θα του έκοβαν το κεφάλι. Αλλά αντί γι’ αυτό άκουσαν κλάματα και γογγυτά. Άνοιξε τα μάτια του και είδε όλους τους χωρικούς πεσμένους μπρούμυτα στο έδαφος!

«Σε αποκαλούν θεό» του είπε ο διερμηνέας. «Είπαν ότι την ώρα που βγήκες από την καλύβα, δυο γίγαντες με λευκά ρούχα βγήκαν μαζί σου, κρατώντας πελώρια σπαθιά στα χέρια τους.»  

Ομολογία: Ο Θεός έχει προστάξει τους αγγέλους Του να με φυλάουν και να με προσέχουν σε κάθε μου βήμα.

 

Το ίδιο Πνεύμα

Και αν το Πνεύμα Εκείνου, που ανέστησε τον Ιησού από τους νεκρούς, κατοικεί μέσα σας, Αυτός που ανέστησε τον Ιησού από τους νεκρούς, θα ζωοποιήσει και τα θνητά σας σώματα, διαμέσου του Πνεύματός Του, που κατοικεί μέσα σας.

Ρωμαίους 8:11

Η φράση «τα θνητά σας σώματα» στο εδάφιο πιο πάνω δεν αναφέρεται στα αναστημένα σώματα που θα έχουμε στο μέλλον αλλά στα θνητά σώματα μας τώρα. «Θνητά» σημαίνει ότι υπάγονται και βαίνουν προς τον θάνατο.

Τα σώματα μας δεν θα είναι θνητά μέσα στον τάφο. Είναι θνητά τώρα. Όταν τα σώματα μας θα είναι στον τάφο το Πνεύμα του Θεού δεν θα κατοικεί μέσα τους. Το Πνεύμα του Θεού κατοικεί μέσα στα σώματα μας τώρα.

Τώρα είναι που χρειαζόμαστε το Πνεύμα του Θεού να ζωοποιήσει τα σώματα μας.

Ένας από τους λόγους που το Άγιο Πνεύμα κατοικεί μέσα στα σώματα μας, είναι για να τα θεραπεύει από κάθε ασθένεια και αρρώστια που προσπαθεί να προσκολληθεί επάνω μας.

Η θεραπεία είναι μέρος του σχεδίου του Θεού και της διαθήκης Του για τον άνθρωπο σήμερα. Η θεραπεία είναι μέρος της προμήθειας Του για τα παιδιά Του – το Σώμα Του – επάνω στη γη.

Εάν καταλάβουμε πραγματικά το σχέδιο του Θεού, καθώς πρέπει, οι ασθενείς θα θεραπεύονται αμέσως μόλις η αρρώστια προσπαθεί να ρθει επάνω τους!

Ομολογία: Το ίδιο Πνεύμα που ανέστησε τον Χριστό από τους νεκρούς κατοικεί μέσα μου. Ζει μέσα μου. Ζωοποιεί το θνητό μου σώμα. Θεραπεύει το θνητό σώμα μου.  

 

Κάτω από τα πόδια

…Και Τον κάθισε στα δεξιά Του στα επουράνια, πιο πάνω από κάθε αρχή και εξουσία, και δύναμη και κυριότητα, και κάθε όνομα που ονομάζεται, όχι μονάχα σε τούτο τον αιώνα, αλλά και στον μέλλοντα· και υπέταξε τα πάντα κάτω από τα πόδια Του· και Τον έδωσε ως Κεφαλή πιο πάνω από όλους στην Εκκλησία, η οποία είναι το Σώμα Του, το πλήρωμα Εκείνου που, σε όλα, γεμίζει με πληρότητα τα πάντα.

Εφεσίους 1:20-23

Η Εκκλησία είναι το Σώμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Είμαστε το Σώμα του Χριστού.
Τώρα η ερώτηση: Πού είναι τα πόδια; Είναι στην κεφαλή ή στο σώμα; Είναι στο σώμα, φυσικά.

Ας κοιτάξουμε ξανά τη βιβλική περικοπή που αναφέρουμε πιο πάνω. Μας περιγράφει πού βρισκόμαστε πνευματικά.

Ο Θεός έβαλε τα πάντα κάτω από τα πόδια του Χριστού. Τα πόδια του Χριστού βρίσκονται στο Σώμα Του. Επομένως, τα πάντα είναι κάτω από τα πόδια μας!

Τι σημαίνει «τα πάντα»; Σημαίνει τις αρχές, τις εξουσίες, τα πονηρά πνεύματα και γενικά όλη τη δύναμη του διαβόλου! Με άλλα λόγια, όλη η δύναμη του εχθρού είναι κάτω από τα πόδια μας!

Κάποιος είπε ότι αν έχουμε να πούμε κάτι στον σατανά, τότε πρέπει να το γράψουμε κάτω από τα πόδια μας!

Ομολογία: Συνεκάθομαι μαζί με τον Χριστό στα επουράνια. Είμαι μέλος του Σώματος του Χριστού. Όλη η δύναμη του εχθρού είναι κάτω από τα πόδια μου!  

 

Ο Θεός είναι η δικαιοσύνη μας

Δικαιοσύνη, όμως, του Θεού, διαμέσου της πίστης στον Ιησού Χριστό, προς όλους κι επάνω σε όλους εκείνους που πιστεύουν…

Ρωμαίους 3:22

Για να είσαι υπερνικητής – για να περπατάς σε ψηλά επίπεδα πίστης – χρειάζεται να γνωρίζεις τη μεγάλη αλήθεια ότι είσαι δίκαιος εν Χριστώ Ιησού.
Διάβασε το Ρωμαίους 3:21-26.

Υπογράμμισε αυτά τα εδάφια στην Αγία Γραφή σου. Σκέψου τα, μελέτησε τα, μέχρι να μπουν βαθιά μέσα σου.

Πρέπει να το συνειδητοποιήσεις ότι, τώρα, ένεκεν του Ιησού Χριστού και του αίματος Του που έχυσε επάνω στον Σταυρό του Γολγοθά, είσαι δίκαιος εν Κυρίω, ότι τώρα δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να σε χωρίζει με τον Επουράνιο Πατέρα σου.

Είσαι δίκαιος, όχι λόγω των έργων σου, αλλά λόγω της πλούσιας χάρης του Θεού που θυσίασε τον μονογενή Γιο Του για χάρη όλων μας.

Ο Θεός ακούει τις προσευχές σου και απαντά στα αιτήματα σου που συμφωνούν βέβαια με τον άγιο Του Λόγο.

«Επειδή, τα μάτια του Κυρίου είναι επάνω στους δικαίους, και τα αυτιά Του στη δέηση τους…» (Α Πέτρου 3:12)   

Ομολογία: Ο Θεός είναι ο Επουράνιος Πατέρας μου και με έχει κάνει δίκαιο ενώπιον Του διότι πίστεψα στον Χριστό και τη θυσία Του για μένα. Είμαι δίκαιος εν Χριστώ και όλες οι προσευχές μου εισακούονται διότι τίποτα πλέον δεν με χωρίζει από τον Πατέρα μου.

 

Απολυτρωμένοι

Χάρη σ' Αυτόν έχουμε την απολύτρωση δια του αίματος Του, τη συγχώρηση των αμαρτιών μας, σύμφωνα με τον πλούτο της χάρης Του.  

Εφεσίους 1:7

Η λέξη απολύτρωση σημαίνει (1) εξαγορά, (2) ελευθερία από αιχμαλωσία με την πληρωμή λύτρων.

Για να περπατάμε στο πιο ψηλό επίπεδο πίστης, πρέπει να γνωρίζουμε την πραγματικότητα της απολύτρωσης μας εν Χριστώ, όχι σαν δόγμα ή φιλοσοφία ή μια θεολογία αλλά σαν μια πραγματική απολύτρωση από τα δεσμά και την εξουσία του σατανά.

Όταν ο Αδάμ αμάρτησε, όλη η ανθρωπότητα έπεσε σε αιχμαλωσία στον διάβολο.

Αλλά ο Θεός είχε σχέδιο, το σχέδιο της σωτηρίας και απολύτρωσης ολόκληρου του ανθρώπινου γένους! Και έστειλε τον μονογενή Του Γιο για να επιτελέσει αυτό το σχέδιο της σωτηρίας.

Ο Λόγος του Θεού μάς λέει: «Χάρη σ' Αυτόν έχουμε την απολύτρωση…» Πόσο ευγνώμονες είμαστε που δεν προσπαθούμε να απολυτρωθούμε. Ήδη έχουμε την απολύτρωση!

Έχουμε τώρα απολυτρωθεί και ελευθερωθεί από την εξουσία του σκότους και τη δύναμη του σατανά!

Ομολογία: Είμαι απολυτρωμένος! Μέσα στον Χριστό έχω πλήρη ελευθερία! Διαμέσου του αίματος του Κυρίου Ιησού Χριστού έχω απολυτρωθεί! Δεν προσπαθώ να λάβω την απολύτρωση μου. Την έχω τώρα! Είναι δικιά μου! Ο Ιησούς με ελευθέρωσε από τη σκλαβιά του σατανά με την πληρωμή λύτρων – της ίδιας Του της ζωής!

 

Τυφλωμένοι

Αν, όμως, τώρα είναι σκεπασμένο το Ευαγγέλιο μας, είναι σκεπασμένο σ' αυτούς που χάνονται· στους οποίους, καθώς είναι άπιστοι, ο θεός τούτου του κόσμου τύφλωσε τον νου, για να μη λάμψει επάνω σ' αυτούς ο φωτισμός του Ευαγγελίου της δόξας του Χριστού, που είναι εικόνα του Θεού.

Β Κορινθίους 4:3-4

Κανένας άνθρωπος, στα λογικά του, δεν θα έτρεχε με το αυτοκίνητο του 150 χιλιόμετρα την ώρα, θα περνούσε κόκκινα φώτα και πινακίδες που έγραφαν «Κίνδυνος! Κίνδυνος! Χαλασμένη γέφυρα!» και θα πήγαινε προς βέβαιο θάνατο. Όμως, ένας άνθρωπος που είναι μεθυσμένος ή κάτω από την επήρεια των ναρκωτικών θα το έκανε.

Παρόμοια, κανένας άνθρωπος, στα λογικά του, δεν θα περνούσε τη ζωή του ανέμελα, χωρίς τον Χριστό, και να πήγαινε ολόισα στην κόλαση και στην απώλεια. Όμως, οι άνθρωποι το κάνουν συνεχώς. Γιατί; Διότι ο διάβολος τους έχει τυφλώσει.

Στην περίπτωση με τη σωτηρία του αδελφού μου, κατάλαβα ότι ήταν ο διάβολος που τον είχε δεμένο και τον κρατούσε μακριά από τη σωτηρία του. Γι’ αυτό είπα:

«Σατανά, στο Όνομα του Ιησού Χριστού, σπάζω τη δύναμη σου και την εξουσία σου επάνω στον αδελφό μου, και διεκδικώ την απελευθέρωση του και τη σωτηρία του.»

Δεν έχουμε εξουσία επάνω σε ανθρώπους. Έχουμε, όμως, εξουσία επάνω στα πονηρά πνεύματα που τους έχουν δεμένους και τους επηρεάζουν.

Ομολογία: Ο θεός του κόσμου τούτου δεν θα τυφλώσει τα μάτια των αγαπημένων μου προσώπων από του να γνωρίσουν και να δεχτούν τη σωτηρία τους, διότι εξασκώ εξουσία, στο Όνομα του Ιησού, επάνω στα πονηρά πνεύματα που τα επηρέαζαν μέχρι τώρα.

 

Άφθονη προμήθεια

Η ευλογία του Κυρίου πλουτίζει, και λύπη δεν θα προστεθεί σ' αυτή.

Παροιμίες 10:22

Όταν ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μού παρουσιάστηκε σε μια πνευματική όραση πριν αρκετά χρόνια, μεταξύ άλλων, μου είπε τα εξής:

«Εάν μάθεις να ακολουθείς την καθοδήγηση του Πνεύματος Μου μέσα σου, θα σε κάνω πλούσιο. Θα σε οδηγήσω σε όλους τους τομείς της ζωής σου – οικονομικά και πνευματικά! Δεν αντιτίθεμαι στα παιδιά Μου να είναι πλούσια. Αντιτίθεμαι, όμως, στο να είναι φιλάργυρα και να είναι πλεονέκτες.»

Μερικοί Χριστιανοί νομίζουν ότι ο Θεός ενδιαφέρεται μόνο για τα πνευματικά και τίποτε άλλο. Αυτό είναι λάθος. Ο Θεός ενδιαφέρεται για όλους τους τομείς της ζωής μας.

Ο Κύριος πραγματικά με ευλόγησε κατά πάντα και με έκανε πλούσιο, όπως υποσχέθηκε. Πλούσιος σημαίνει να έχεις τα πάντα σε αφθονία και έτσι να μπορείς να γίνεις κανάλι ευλογιών στους γύρω σου. Ο Θεός μάς ευλογεί για να ευλογούμε!

Ο Θεός θα σε ευλογήσει και σένα οικονομικά και θα σε κάνει πλούσιο ΕΑΝ ακολουθείς την καθοδήγηση Του στη ζωή σου. Μάθε να ακούεις τη φωνή του Θεού μέσα σου!

Ομολογία: Το Πνεύμα του Θεού με καθοδηγεί σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Με καθοδηγεί στα πνευματικά θέματα. Με καθοδηγεί με την οικογένεια μου. Με καθοδηγεί στα οικονομικά θέματα της ζωής μου. Ακούω τη φωνή Του και υπακούω!

 

Οικογένεια

Όσοι, όμως, Τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά του Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο Όνομα Του·  οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας, ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.

Ιωάννης 1:12-13

Η μεγαλύτερη αλήθεια που υπάρχει στην Αγία Γραφή είναι ότι όλοι εμείς που αναγεννηθήκαμε με τη χάρη του Θεού, ανήκουμε τώρα στην οικογένεια του Θεού. Ο Θεός είναι τώρα ο Πατέρας μας!

Ενδιαφέρεται για μας! Νοιάζεται για τον καθένα μας. Αγαπά όλα τα παιδιά Του με την ίδια αγάπη. Μιαν αγάπη τέλεια και αιώνια (Ιερεμίας 31:3).

Ο Επουράνιος Πατέρας μας, όμως, δεν είναι ο Πατέρας όλων των ανθρώπων. Ο Ιησούς είπε σε κάποιυς θρήσκους ανθρώπους: «Εσείς είσαστε από τον πατέρα σας τον διάβολο…» (Ιωάννης 8:44)

Ναι, ο Θεός είναι ο Δημιουργός όλης της ανθρωπότητας αλλά ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται να αναγεννηθεί για να γίνει παιδί Του. Είναι Θεός για τον κόσμο, αλλά Πατέρας του αναγεννημένου Χριστιανού (Ιωάννης 3:3-7).

Ο Θεός είναι ο Πατέρας σου. Είσαι το παιδί Του. Και μιας και είναι ο Πατέρας σου, να είσαι σίγουρος ότι σε αγαπά πραγματικά και θα σε φροντίσει!

Ομολογία: Γεννήθηκα από τον Θεό. Γεννήθηκα στην οικογένεια του Θεού. Ο Θεός είναι ο Πατέρας μου. Είμαι το παιδί Του. Με αγαπά και με φροντίζει σε όλους τους τομείς της ζωής μου.

 

Σκοπός

Γι' αυτό φανερώθηκε ο Γιος του Θεού, για να καταστρέψει τα έργα τού διαβόλου.

Α Ιωάννη 3:8

Τον καιρό του εμφυλίου πολέμου στην Κορέα (1950-1953), διάβασα ένα άρθρο από κάποιο γνωστό δημοσιογράφο που έλεγε τα εξής:

«Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι Χριστιανός. Δεν είμαι ούτε αθεϊστής ή αγνωστικιστής. Ο αθεϊστής λέει ότι δεν υπάρχει Θεός. Ο αγνωστικιστής λέει ότι μπορεί να υπάρχει Θεός αλλά δεν το ξέρω. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει Θεός. Δεν πιστεύω ότι όλα αυτά που βλέπω γύρω μας έγιναν μόνα τους. Το τι με εμποδίζει να γίνω Χριστιανός είναι το τι ακούω από κάποιους ιεροκήρυκες. Λένε ότι ο Θεός κυβερνά τα πάντα. Εάν πράγματι αυτό είναι αλήθεια, τότε σημαίνει ότι ο Θεός τα έχει κάνει θάλασσα!»

Μέσα σ’ αυτό το άρθρο, ο δημοσιογράφος ανέφερε τους πολέμους, τα παιδιά που πεθαίνουν της πείνας, τη φτώχεια, τις αρρώστιες, τα εγκλήματα και τόσα άλλα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο. Και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο ανώτατο Ον κάπου και ό,τι έκανε ήταν όμορφο και ωραίο. Δεν πιστεύω ότι όλα αυτά τα κακά στον κόσμο να είναι από τον Θεό.»

Όλα τα κακά που συμβαίνουν γύρω μας ήρθαν στην ανθρωπότητα εξαιτίας της αμαρτίας των πρωτοπλάστων που έδωσαν την ευκαιρία στον διάβολο να γίνει ο θεός αυτού του κόσμου (Β Κορινθίους 4:4).

Και η Βίβλος διδάσκει ότι όταν ο σατανάς εξουδετερωθεί από τη γη, τότε δεν θα υπάρχει τίποτε πλέον που να βλάπτει ή να φέρνει καταστροφή.

Πρέπει να είναι καθαρό σε όλους μας ότι το κακό στον κόσμο προέρχεται από τον διάβολο. Εάν το κακό προερχόταν από τον Θεό, τότε το κακό θα συνέχιζε και μετά που ο διάβολος θα έφευγε από τη μέση διότι ο Θεός θα συνεχίσει να υπάρχει για πάντα.

Λέει ο Λόγος Του: «Κανένας, όταν πειράζεται, ας μη λέει ότι: Από τον Θεό πειράζομαι· επειδή, ο Θεός είναι απείραστος κακών, κι Αυτός δεν πειράζει κανέναν. Πειράζεται, όμως, κάθε ένας, από τη δική του επιθυμία, καθώς παρασύρεται και δελεάζεται. Έπειτα, η επιθυμία, αφού συλλάβει, γεννάει την αμαρτία· και η αμαρτία, μόλις εκτελεστεί, γεννάει τον θάνατο. Μη πλανιέστε, αδελφοί μου αγαπητοί· κάθε αγαθή δόση, και κάθε τέλειο δώρημα, είναι από πάνω, το οποίο κατεβαίνει από τον Πατέρα των φώτων, στον οποίο δεν υπάρχει αλλοίωση ή σκιά μεταβολής.» (Ιάκωβος 1:13-17)

Ομολογία: Ο Γιος του Θεού φανερώθηκε για να καταστρέψει τα έργα του διαβόλου. Ως μέλος του Σώματος του Χριστού, εξασκώ την εξουσία μου ενάντια στις επιβουλές και μεθοδείες του διαβόλου κατά της ζωής μου και της οικογένειας μου!

 

Η ικανότητα μας

Τέτοιου είδους δε πεποίθηση έχουμε διαμέσου του Χριστού στον Θεό. Όχι ότι είμαστε ικανοί να καταλάβουμε κάτι από μόνοι μας, σαν να προέρχεται από μας τους ίδιους, αλλά η ικανότητά μας είναι από τον Θεό· ο Οποίος και μας έκανε ικανούς να είμαστε διάκονοι της Καινής Διαθήκης, όχι του γράμματος, αλλά του πνεύματος· επειδή, το γράμμα θανατώνει, ενώ το πνεύμα ζωοποιεί.

Β Κορινθίους 3:4-6

Δεν είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι.

Είμαστε ενωμένοι με τον Θεό.

Έχουμε σχέση με τον Παντοδύναμο Θεό.

Επιτελούμε το θέλημα του Θεού στη γη.

Είμαστε τα κανάλια διαμέσου των οποίων χύνεται η χάρη και η δύναμη του Θεού στον κόσμο.

Είναι, τώρα, φυσιολογικό για μας τους πιστούς, να λέμε ότι ο Θεός είναι πλέον η ικανότητα μας και να ενεργούμε ανάλογα!

Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα το εδάφιο Α Κορινθίους 3:9 που λέει: «Είμαστε συνεργοί του Θεού…» Αυτό σημαίνει κοινωνία με τον Θεό Πατέρα μας! Μας προμηθεύει καθημερινά δύναμη, σοφία, χάρη και υπερφυσική ικανότητα για να είμαστε διάκονοι της Καινής Διαθήκης!

Ομολογία: Η ικανότητα μου είναι από τον Θεό ο Οποίος με έχει κάνει διάκονο της Καινής Διαθήκης. Ο Θεός είναι η ικανότητα μου. Είμαι συνεργός του Θεού στο να κάνω, καθημερινά, το θέλημα Του επάνω στη γη.

 

Λόγια

Παγιδεύτηκες με τα λόγια του στόματος σου, πιάστηκες με τα λόγια του στόματος σου.

Παροιμίες 6:2

Πολλοί Χριστιανοί ρίχνουν το φταίξιμο στον διάβολο ενώ στην πραγματικότα παγιδεύονται με τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα τους. Κάποιος πιστός το εξέφρασε με αυτό τον τρόπο:

Είπες ότι δεν μπορείς και την ώρα που το είπες παγιδεύτηκες. Είπες ότι δεν έχεις πίστη και την ώρα που το είπες η αμφιβολία φούντωσε μέσα σου σαν γίγαντας και σε αιχμαλώτησε. Έχεις φυλακιστεί με τα αρνητικά λόγια που βγαίνουν καθημερινά από το στόμα σου. Μίλησες για αποτυχία στη ζωή σου και η αποτυχία σε κυρίεψε!

Τα λόγια μας, μας κυβερνούν. Γι’ αυτό ο Ιησούς στο εδάφιο Μάρκος 11:23 είπε: «…θα έχεις ό,τι πεις.»
Μη μιλάς ποτέ για αποτυχία. Μη μιλάς ποτέ για ανικανότητα.

Μη παραδεχτείς ποτέ ότι η δύναμη του Θεού δεν είναι αρκετή να σε βγάλει νικητή σε κάθε μάχη με τον εχθρό. Εάν μιλάς συνεχώς για αποτυχία, αρρώστια και στέρηση, τότε είναι σαν να αναγνωρίζεις ότι ο Θεός ‘απέτυχε’ στη ζωή σου!

Όμως, ο Θεός ουδέποτε αποτυγχάνει, εάν συνεργαστούμε με το Πνεύμα Του και τον Λόγο Του στο να βάλουμε σε εφαρμογή αυτά που μας λέει, και ιδιαίτερα να μιλάμε θετικά για τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Τώρα είμαστε εν Χριστώ Ιησού, είμαστε ένα με τον Κύριο!

«Όμως, χάρη στον Θεό, που μας κάνει πάντοτε να θριαμβεύουμε διαμέσου του Χριστού, και σε κάθε τόπο φανερώνει μέσα από μας την οσμή της γνώσης Του.» (Β Κορινθίους 2:14)

Ομολογία: Αρνούμαι να μιλώ αποτυχία και ήττα στη ζωή μου. Ο Θεός με βγάζει νικητή σε κάθε μάχη διότι είναι πάντοτε μαζί μου και ουδέποτε θα με εγκαταλείψει.

 

Να είσαι Δυνατός

Τέλος, αδελφοί μου, ενδυναμώνεστε στον Κύριο, και στην κυριαρχική εξουσία της δύναμης Του· ντυθείτε την πανοπλία του Θεού, για να μπορέσετε να σταθείτε ενάντια στις μεθοδείες του διαβόλου.

Εφεσίους 6:10-11

Τι θα σκεφτόσουν εάν έβλεπες έναν αστυνομικό της τροχαίας μπροστά από ένα αυτοκίνητο και να προσπαθεί να το συγκρατήσει; Θα σκεφτόσουν: «Δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δύναμη του αυτοκινήτου!»

Μερικοί άνθρωποι διαβάζουν το Εφεσίους 6:10 και νομίζουν ότι ο Θεός τους ζητά να είναι δυνατοί με τη δική τους δύναμη. Και προσπαθούν να φανούν δυνατοί. Και λένε: «Προσευχηθείτε για μένα για να αντέξω μέχρι το τέλος!»

Ο Θεός, όμως, δεν είπε τίποτε στο να είμαστε δυνατοί με τη δική μας δύναμη.

Ο αστυνομικός της τροχαίας στέκει μπροστά στα αυτοκίνητα και σηκώνει το χέρι του και γνωρίζει ότι τα αυτοκίνητα θα σταματήσουν. Δεν έχει τη δύναμη να τα σταματήσει. Έχει, όμως, την ΕΞΟΥΣΙΑ που του δόθηκε από το κράτος!

Αυτό, ακριβώς, είναι το τι μας λέει εδώ ο Λόγος του Θεού. Μας λέει: «Να είσαι δυνατός εν Κυρίω. Να είσαι δυνατός με την εξουσία που σου έδωσε. Στάθου μπροστά στον διάβολο που σου επιτίθεται και σήκωσε το χέρι σου, στο Όνομα του Ιησού Χριστού, και πες του: ‘Διάβολε, ως εδώ! Σταμάτα αμέσως!’»

Ομολογία: Είμαι δυνατός εν Κυρίω και με την κυριαρχική εξουσία της δύναμης Του. Έχω εξουσία από τον Κύριο μου Ιησού Χριστό. Όταν σηκώνω το χέρι μου, στο Όνομα του Ιησού, και λέω, «Ως εδώ, διάβολε και όχι πιο πέρα» ο διάβολος σταματά αμέσως!

 

Εύνοια

Και ο Θεός έκανε τον Δανιήλ να βρει εύνοια και έλεος μπροστά στον αρχιευνούχο.

Δανιήλ 1:9

Δεν γνώριζα τίποτε σχετικά με τη δύναμη της ομολογίας του Λόγου του Θεού όταν πρωτοπίστεψα σε νεαρή ηλικία. Όμως, το πνεύμα μου με έσπρωχνε να μιλώ τον Λόγο του Θεού.

Το εδάφιο Β Κορινθίους 5:17 ήταν απ’ τα αγαπημένα μου. Έλεγα σε όποιον έβλεπα: «Είμαι καινούργιο δημιούργημα!»

Απαντούσαν: «Τι σημαίνει αυτό;»

Και τότε άρχιζα να τους ευαγγελίζω. Και προτού το καταλάβω είχα ολόκληρο πλήθος από ανθρώπους γύρω μου, στον δρόμο, να ακούουν τα Καλά Νέα!

Κάθε πρωί σαν πήγαινα σχολείο, έκανα τις ομολογίες μου βάσει του Ιωάννη 1:4 και του Δανιήλ κεφάλαιο 1. Μερικές φορές η παρέα μου έπαιρνε ολόκληρο το πλάτος του δρόμου σαν πηγαίναμε στο σχολείο. Νόμιζαν ότι τρελλάθηκα, αλλά σαν πηγαίναμε εγώ τους εξηγούσα το Ευαγγέλιο!

Τους έλεγα: «Ο Δανιήλ βρήκε εύνοια και έλεος μπροστά στον αρχιευνούχο (ή όπως λέμε σήμερα στον διευθυντή του σχολείου). Και είναι ο Θεός που του έδωσε αυτή την εύνοια και χάρη.»

Μετά μιλούσα στον Θεό και Του έλεγα: «Θεέ μου, δώσε μου χάρη και εύνοια με κάθε μου δάσκαλο. Σε ευχαριστώ.»

Ομολογία: Θεέ μου, δώσε μου χάρη και εύνοια με …… (ονόμασε τα άτομα που θέλεις). Σε ευχαριστώ.   

 

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός

Και κάθε τι, ό,τι αν κάνετε, να το εργάζεστε από ψυχής, σαν στον Κύριο, και όχι σε ανθρώπους· ξέροντας ότι από τον Κύριο θα πάρετε την ανταπόδοση της κληρονομιάς· επειδή, υπηρετείτε ως δούλοι στον Κύριο, τον Χριστό.

Κολοσσαείς 3:23-24

Όταν ο Ιησούς γίνει ο Κύριος σου, τότε ο Κύριος θα θέλει να κυβερνά όλους τους τομείς της ζωής σου: τα βιβλία που διαβάζεις, τα έργα που βλέπεις στην τηλεόραση, το είδος της ψυχαγωγίας που έχεις και ακόμη το πώς μεταχειρίζεσαι το σώμα σου!

Εάν ο Ιησούς είναι ο Κύριος σου, τότε θα θέλει να κυβερνά και τα οικονομικά σου – πώς κερδίζεις τα χρήματα σου – και πώς τα χρησιμοποιείς.

Εάν ο Ιησούς είναι ο Κύριος σου, τότε θα θέλει να έχει λόγο στον γάμο σου, στα παιδιά σου και γενικά στο σπιτικό σου. Θα θέλει να έχει λόγο στο τι είδους εργασία κάνεις και στο πού θα κατοικείς.

Ναι, ο Ιησούς θέλει να έχει λόγο σε όλους τους τομείς της ζωής σου, εάν πραγματικά είναι ο Κύριος της ζωής σου.

Εγώ Τον θέλω να είναι ο Κύριος μου. Εσύ; Αυτό είναι που κάνει τη Χριστιανική ζωή ευλογημένη.

Η κυριότητα του Ιησού Χριστού αφαιρεί απ’ τη ζωή μας την αδυναμία και την ανθρώπινη καθοδήγηση.

Ανεβάζει τη ζωή μας από τον κόσμο του φυσικού στον κόσμο του υπερφυσικού!

Ομολογία: Κύριε Ιησού, θέλω να έχεις την κυριαρχία και κυριότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Θέλω να με ελέγχεις σε όλα τα θέματα της ζωής μου: στα βιβλία που διαβάζω, στις παρέες που κάνω, στο είδος της ψυχαγωγίας που έχω, στον γάμο μου, στην οικογένεια μου, στα οικονομικά μου και γενικά στο πώς ξοδεύω τον χρόνο μου.

 

Περιγραφή της Αγάπης

Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί· η αγάπη δεν φθονεί· η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν υπερηφανεύεται…

Α Κορινθίους 13:4

Τι μπορούμε να πούμε για το είδος της αγάπης του Θεού;

Τι είναι τα χαρακτηριστικά της;

Μας δίνονται στο 13ο κεφάλαιο της επιστολής Α Κορινθίους. Διαβάζετε το καθημερινά, μελετάτε το καθημερινά και πάνω απ’ όλα εφαρμόζετε το καθημερινά, με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού, και θα δείτε τη ζωή σας να μεταμορφώνεται καθημερινά!

Ας δούμε το εδάφιο τέσσερα:

«Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί· η αγάπη δεν φθονεί· η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν υπερηφανεύεται.»

Πολλοί άνθρωποι μακροθυμούν αλλά σαν το κάνουν αυτό δεν δείχνουν αγάπη και καλοσύνη. Απλά μακροθυμούν διότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Μια γυναίκα υποφέρει και ανέχεται τον άντρα της αλλά δεν δείχνει καλοσύνη σαν το κάνει αυτό.

«Η αγάπη δεν φθονεί, δεν αυθαδιάζει και δεν υπερηφανεύεται.» Η φυσική ανθρώπινη αγάπη είναι το είδος της αγάπης που εύκολα μετατρέπεται σε φθόνο, ζήλεια, αυθάδεια και υπερηφάνεια.

Το είδος, όμως, της αγάπης του Θεού, που είναι ήδη μέσα μας (Ρωμαίους 5:5), ουδέποτε ζηλεύει τους άλλους, ουδέποτε αυθαδιάζει και ουδέποτε περιφρονεί και βλέπει τους άλλους από ψηλά.

Ομολογία: Είμαι άνθρωπος αγάπης. Επομένως, μακροθυμώ, αγαθοποιώ, δεν φθονώ τους άλλους ανθρώπους και δεν συμπεριφέρομαι με υπερηφάνεια, εγωισμό και υπεροψία.

 

Τι να Πιστεύουμε

Επειδή, εν πρώτοις, σας παρέδωσα εκείνο, το οποίο και παρέλαβα, ότι ο Χριστός πέθανε εξαιτίας των αμαρτιών μας σύμφωνα με τις γραφές· και ότι θάφτηκε, και ότι την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, σύμφωνα με τις γραφές.

Α Κορινθίους 15:3,4

Διάβαζα κάποτε σε μιαν εφημερίδα για κάποιον λεγόμενο ιεροκήρυκα που ήταν πολύ γνωστός. Κάποιοι δημοσιογράφοι τού πήραν συνέντευξη, όταν έφτασε σε μια μεγάλη πόλη, σχετικά για ένα άρθρο που έγραψε.

Στο άρθρο έγραψε τα εξής: «Έχω κάποια ερωτηματικά κατά πόσον ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς. Όμως, δεν έχει σημασία αν αναστήθηκε ή όχι.»

Έχει όλη τη σημασία στον κόσμο!

Κάνει τη διαφορά μεταξύ πνευματικής ζωής και πνευματικού θανάτου διότι αυτός είναι ο τρόπος για να λάβει κάποιος αιώνια ζωή.

Αυτός είναι ο τρόπος που κάποιος αναγεννιέται – πιστεύοντας ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Γιος του Θεού, ότι πέθανε για τις αμαρτίες μας, σύμφωνα με τις γραφές, και ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς!

Ομολογία: Πιστεύω ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Γιος του Θεού. Πιστεύω ότι πέθανε για τις αμαρτίες μου σύμφωνα με τις γραφές. Πιστεύω ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς για τη δικαίωση μου – για να γίνω εντάξει ενώπιον του Θεού. Πιστεύω μέσα στην καρδιά μου ότι είμαι η δικαιοσύνη του Θεού. Έγινα εντάξει ενώπιον του Θεού λόγω της σταύρωσης και ανάστασης του Ιησού Χριστού, του Κυρίου μου.

 

Η Πίστη της Καρδιάς

Ο οποίος (ο Αβραάμ), καίτοι μη έχοντας ελπίδα, πίστεψε με την ελπίδα, ότι επρόκειτο να γίνει πατέρας πολλών εθνών, σύμφωνα με εκείνο που είχε ειπωθεί: «Έτσι θα είναι το σπέρμα σου»

Ρωμαίους 4:18

Για το τι αναφέρει ο Θεός για τον Αβραάμ και την πίστη του, διάβασε το 4ο κεφάλαιο στην προς Ρωμαίους επιστολή. Το εδάφιο 18 μας λέει ότι ο Αβραάμ πίστεψε. Τι πίστεψε ο Αβραάμ; Πίστεψε «σύμφωνα με εκείνο που είχε ειπωθεί…»

Ο Αβραάμ δεν πίστεψε σύμφωνα με αυτά που έβλεπε. Ο Αβραάμ δεν πίστεψε σύμφωνα με αυτά που ένιωθε. Ο Αβραάμ δεν πίστεψε σύμφωνα με αυτά που του έλεγαν οι πέντε του αισθήσεις.

Ο Αβραάμ δεν πίστεψε σύμφωνα με το τι του έλεγε το μυαλό του. Ο Αβραάμ πίστεψε σύμφωνα με αυτά που του μίλησε ο Θεός! 

Γνωρίζοντας αυτό το εδάφιο με βοήθησε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μου. Όταν καταστάσεις και προβλήματα στη ζωή μου μού έλεγαν «Δεν το έχεις», στεκόμουνα στον Λόγο του Θεού και έλεγα με την καρδιά μου: «Πιστεύω σύμφωνα με το τι έχει ειπωθεί.»

Και το τι έχει ειπωθεί είναι η υπόσχεση μέσα στον Λόγο του Θεού για την περίπτωση μου!

Ομολογία: Πιστεύω σύμφωνα με αυτό που έχει ειπωθεί. Πιστεύω σύμφωνα με αυτό που έχει γραφτεί. Δεν ενεργώ σύμφωνα με αυτά που βλέπω με τα φυσικά μου μάτια. Δεν ενεργώ σύμφωνα με αυτά που νιώθω. Ενεργώ σύμφωνα με αυτά που πιστεύω. Ενεργώ σύμφωνα με το τι λέει ο Λόγος του Θεού για μένα!

 

Τα Πλούτη Του

Ο αγαθός αφήνει κληρονομιά στους γιους των γιων· ο πλούτος, όμως, του αμαρτωλού θησαυρίζεται για τον δίκαιο.
Παροιμίες 13:22

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Γιος του Θεού, ήρθε στο δωμάτιο μου και κάθισε δίπλα στο κρεβάτι μου, και μου μιλησε για μιάμισυ ώρα πώς ο κάθε πιστός μπορεί να οδηγείται απ’ το Πνεύμα. Η διδασκαλία που μού έδωσε βρίσκεται στο βιβλίο μου «Πώς να οδηγείσαι από το Πνεύμα του Θεού».

Μεταξύ άλλων μου είπε: «Το Πνεύμα Μου θα καθοδηγεί όλα τα παιδιά Μου. Η Βίβλος λέει: ‘Επειδή, όσοι καθοδηγούνται από το Πνεύμα του Θεού, αυτοί είναι γιοι του Θεού.’ (Ρωμαίους 8:14) Θα σε καθοδηγήσω, όχι μόνο ειδικά εσένα, αλλά κάθε παιδί Μου. Θα σου δείξω τι να κάνεις με τα χρήματα σου. Θα σου δείξω πώς να τα επενδύσεις. Κατά ακρίβεια, εάν Με ακούσεις θα σε κάνω πλούσιο. Δεν είμαι ενάντια στα παιδιά Μου να είναι πλούσια. Είμαι ενάντια σ’ αυτά όταν έχουν πλεονεξία στη ζωή τους.»

Κάποιος μπορεί να είναι πλεονέκτης και να μην έχει δεκάρα!

Πολλοί άνθρωποι ερμηνεύουν λανθασμένα την Αγία Γραφή όταν λένε: «Τα χρήματα είναι η ρίζα όλων των κακών.»

Η Βίβλος, όμως, δεν λέει κάτι τέτοιο! Απεναντίας, λέει: «Επειδή, ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία.» (Α Τιμόθεος 6:10)

Είναι εντάξει να έχεις χρήματα. Είναι, όμως, λάθος τα χρήματα να είναι το αφεντικό σου!

Ομολογία: Είμαι παιδί του Θεού. Καθοδηγούμαι απ’ το Πνεύμα του Θεού. Η εμπιστοσύνη μου είναι στον Θεό και όχι στα πλούτη. ‘Όμως, έχω εμπιστοσύνη στον Θεό να με καθοδηγεί στα οικονομικά μου ζητήματα. Τιμώ τον Θεό με τα δέκατα μου και τις προσφορές μου, και όλες μου οι ανάγκες εκπληρώνονται πλούσια απ’ τον Θεό μου, σύμφωνα με τον πλούτο Του στη δόξα διαμέσου του Ιησού Χριστού.

 

Ο Λόγος της Πίστης

Αλλά, τι λέει; «Κοντά σου είναι ο Λόγος, στο στόμα σου, και στην καρδιά σου», δηλαδή, ο Λόγος της πίστης που κηρύττουμε.
Ρωμαίους 10:8

Ο Λόγος του Θεού ονομάζεται «Λόγος της πίστης».
Η πίστη βασίζεται σε αλήθειες – στις αλήθειες του Λόγου του Θεού.

Η απιστία βασίζεται πάνω σε θεωρείες. Αυτή είναι η δική μου ερμηνεία για το τι σημαίνει ‘θεωρεία’: «Θεωρεία είναι η υπόθεση που κάνουμε για κάτι, και η οποία προέρχεται από άγνοια επάνω στο θέμα που διερευνούμε.»

Ο λόγος που πολλές εκκλησίες είναι γεμάτες απιστία είναι διότι έχουν ακούσει πολλές θεωρείες – ανθρώπινες θεωρείες. Πολλοί ιεροκήρυκες βασίζονται, κυρίως, στην ψυχολογία της απιστίας και το εκκλησίασμα, δυστυχώς, είναι το προϊόν αυτών που έχουν ακούσει απ’ τον άμβωνα!

Ο πιο καλός τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά του Θεού είναι να τους πούμε το τι λέει ο Λόγος του Θεού και όχι το τι λέει κάποιος. Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος, ο Θεός, όμως, ουδέποτε!

Ανεξάρτητα το τι λένε οι περιστάσεις στη ζωή σου, ο Λόγος του Θεού έχει πάντοτε κάτι να πει για το τι αντιμετωπίζεις. Βρες το τι λέει ο Λόγος του Θεού. Η πίστη θα έρθει και θα αλλάξει τις καταστάσεις στη ζωή σου!

Ομολογία: Ο Λόγος…ο Λόγος του Θεού…ο Λόγος της πίστης… είναι κοντά μου. Τον έχω φυλαγμένο στην καρδιά μου. Τον ομολογώ και φέρνει πίστη στη ζωή μου. Και η πίστη αλλάζει τις καταστάσεις της ζωής μου.

 

Ο Άνθρωπος της Καρδιάς

Των οποίων ο στολισμός ας είναι όχι ο εξωτερικός, αυτός με το πλέξιμο των τριχών και της περίθεσης των χρυσών αντικειμένων ή της ένδυσης των ιματίων, αλλά ο κρυφός άνθρωπος της καρδιάς, κοσμημένος με την αφθαρσία τού πράου και ησύχιου πνεύματος, το οποίο μπροστά στον Θεό είναι πολύτιμο.
Α Πέτρου 3:3-4

Κανένας δεν γνωρίζει πώς μοιάζεις! Νομίζουν ότι γνωρίζουν αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουν. Εσύ – ο πραγματικός εαυτός σου – είναι κρυφός. Είσαι πνεύμα, έχεις ψυχή και κατοικείς μέσα σε σώμα (Α Θεσσαλονικείς 5:23). Το τι βλέπουν οι άνθρωποι είναι το «σπίτι» που ζεις.

Άκουσα ιεροκήρυκες να αναφέρουν μόνο τα 2/3 του εδαφίου Α Πέτρου 3:3 και να λένε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να φτιάχνουν τα μαλλιά τους και να φοράνε χρυσαφικά.  

Ο Πέτρος, όμως, ανέφερε και τα ρούχα στο πιο πάνω εδάφιο! Ο απόστολος Πέτρος μιλούσε μ’ αυτό τον τρόπο διότι οι γυναίκες, λόγω της φύσης τους, είναι πιο ευάλωτες στο να ξοδεύουν πολύ χρόνο για να περιποιούνται τον εξωτερικό τους άνθρωπο – το σώμα τους – αντί να ξοδεύουν τον χρόνο τους για να περιποιούνται τον εσωτερικό τους άνθρωπο, δηλαδή το πνεύμα τους.

Με λίγα λόγια τους έλεγε: «Μην ξοδεύεται όλο τον χρόνο σας για το σώμα σας αλλά να ξοδεύεται τον περισσότερο σας χρόνο για την οικοδομή του εσωτερικού σας ανθρώπου – του κρυφού ανθρώπου της καρδιάς, του πνεύματος σας.»

Ομολογία: Είμαι πνεύμα. Είμαι παιδί του Πατέρα των πνευμάτων. Έχω ψυχή και ζω μέσα σε σώμα. Οικοδομώ τον πραγματικό μου άνθρωπο – τον κρυφό άνθρωπο της καρδιάς.

 

Περιορίζοντας τον Θεό

Και στράφηκαν, και πείραξαν τον Θεό, και παρόξυναν (αρχαίο: περιόρισαν) τον Άγιο του Ισραήλ!
Ψαλμοί 78:41

Μπορείς να περιορίσεις τον Θεό τον Παντοδύναμο; Και όμως έγινε. Η Αγία Γραφή μάς λέει ότι οι Ισραηλίτες περιόρισαν τον Θεό! Και εμείς Τον περιορίσαμε. Τον περιορίσαμε με την έλλειψη προσευχής στη ζωή μας ή ακόμη και με τις αντιγραφικές προσευχές μας!

Ο Ιωάννης Γουέσλι είπε κάποτε: «Φαίνεται ότι ο Θεός περιορίζεται απ’ τις προσευχές μας. Ο Θεός δεν μπορεί να κάνει κάτι για την ανθρωπότητα, εκτός εάν κάποιος Του το ζητήσει.»

Γιατί αυτό;

Ο Θεός δημιούργησε τον φυσικό κόσμο – τα ζώα, τα πουλιά, τα ψάρια κτλ. Μετά ο Θεός έκαμε τον άνθρωπο και του έδωσε εξουσία επάνω σε όλη τη Δημιουργία. Ο Θεός έκανε τον Αδάμ τον θεό αυτού του κόσμου. Όμως, ο Αδάμ αμάρτησε και, έτσι, έδωσε την εξουσία του στον σατανά. Και έτσι ο σατανάς έγινε ο θεός αυτού του κόσμου (Β Κορινθίους 4:4).

Ο Θεός δεν επενέβηκε να καταστρέψει τον σατανά. Εάν ο Θεός ενεργούσε με αυτόν τον τρόπο, τότε ο διάβολος μπορούσε να Τον κατηγορήσει ότι έκανε το ίδιο που έκανε αυτός.

Όμως, ο Θεός επινόησε το Σχέδιο της Σωτηρίας! Και έστειλε τον Γιό Του στη γη - τον Οποίον ο διάβολος δεν μπορούσε να αγγίξει – για να επιτελέσει αυτό το Σχέδιο. Διαμέσου του Χριστού ο Θεός λύτρωσε και ελευθέρωσε το ανθρώπινο γένος απ’ την εξουσία του σατανά (Κολοσσαείς 1:13-14)!

Τώρα η εξουσία επανήλθε σε μας διαμέσου του Ιησού Χριστού – και όταν ζητήσουμε κάτι απ’ τον Θεό, τότε επεμβαίνει. Γι’ αυτό φαίνεται ότι ο Θεός δεν μπορεί να ενεργήσει, εκτός εάν κάποιος Του το ζητήσει.

Ομολογία: Παίρνω τη θέση μου στην προσευχή. Ενώνω δυνάμεις με τον Επουράνιο μου Πατέρα στο να κάνω το θέλημα Του επάνω στη γη.

 

Φίλος με Διαθήκη

Και καθώς ο Αβραάμ πλησίασε, είπε: Μήπως θα καταστρέψεις τον δίκαιο μαζί με τον ασεβή;Αν είναι στην πόλη 50 δίκαιοι, άραγε θα τους καταστρέψεις; Και δεν θα συγχωρούσες τον τόπο χάρη των 50 δικαίων που βρίσκονται σ' αυτόν; Μη γένοιτο ποτέ εσύ να πράξεις ένα τέτοιο πράγμα, να θανατώσεις μαζί, δίκαιο και ασεβή, και ο δίκαιος να είναι όπως και ο ασεβής! Μη γένοιτο ποτέ σε σένα! Εκείνος που κρίνει ολόκληρη τη γη δεν θα κάνει κρίση;
Γένεση 18:23-25

Ο Θεός προτού καταστρέψει τα Σόδομα και τα Γόμορρα, ήθελε να το μιλήσει με τον φίλο Του, τον Αβραάμ, με τον οποίο είχει κάνει Διαθήκη αίματος!

Η προσευχή του Αβραάμ στο κεφάλαιο 18 της Γένεσης αποτελεί μια πολύ διαφωτιστική και πληροφοριακή προσευχή της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Αβραάμ έπαιρνε τη θέση του στη Διαθήκη (συμφωνία) που ο Θεός είχε κάνει μαζί του – την Παλαιά Διαθήκη.

Διαμέσου αυτής της Διαθήκης, ο Αβραάμ έλαβε διακιώματα και προνόμια που οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε πολύ λίγα.

Η Διαθήκη αυτή έδινε στον Αβραάμ νομικά διακαιώματα ενώπιον του Θεού. Γι’ αυτό βλέπουμε τον Αβραάμ να μεσιτεύει για τα Σόδομα και τα Γόμορρα και να λέει στον Θεό: «Μη γένοιτο ποτέ σε Σένα! Εκείνος που κρίνει ολόκληρη τη γη δεν θα κάνει κρίση;»

Ομολογία: Έχω Διαθήκη με τον Θεό, την Καινή Διαθήκη. Λόγω αυτής της Διαθήκης έχω δικαιώματα και προνόμια. Τώρα, έχω νομική θέση ενώπιον του Θεού. Έχω κοινωνία με τον Θεό. Χρησιμοποιώ αυτά τα δικαιώματα και προνόμια στην προσευ-χή μου. Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Πατέρα μου στο να κάνω το θέλημα Του και το σχέδιο Του επάνω στη γη.

 

Ημέρα και Νύχτα

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ο άνθρωπος, που δεν περπάτησε σε θέλημα ασεβών, και σε δρόμο αμαρτωλών δεν στάθηκε, και σε καθέδρα χλευαστών δεν κάθησε· αλλά, στον νόμο τού Κυρίου είναι το θέλημά του, και στον νόμο Του μελετάει ημέρα και νύχτα. Και θα είναι σαν δέντρο φυτεμένο κοντά στα ρυάκια των νερών, το οποίο δίνει τον καρπό του στον καιρό του, και το φύλλο του δεν μαραίνεται· και όλα, όσα αν πράττει, θα ευοδωθούν.
Ψαλμοί 1:1-3

Εάν θέλεις να κάνεις κάτι σπουδαίο στη ζωή σου – εάν θέλεις να γίνεις κάποιος στη ζωή σου – πάρε χρόνο στο να μελετάς τον Λόγο του Θεού. Άρχισε με τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά την ημέρα και κτίσε πάνω σ’ αυτό.

Για πολλά χρόνια είχα δυο συναθροίσεις την ημέρα όταν ήμουνα περιοδεύων ιεροκήρυκας. Τα πρώτα μου χρόνια στο έργο του Θεού δίδασκα τα πρωινά, προσευχόμουνα τα απογεύματα και κήρυττα τον Λόγο τα βράδια. Επειδή έτρωγα μονάχα ένα γεύμα την ημέρα άρχισα να αδυνατίζω, μιας και ξόδευα και όλην αυτή τη φυσική ενέργεια.

Τελικά ο Θεός μού μίλησε και μου είπε: «Μην ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο στην προσευχή πριν τη βραδινή συνάθροιση. Ξάπλωνε στο κρεβάτι και μελέτα τον Λόγο Μου.» Όταν το έκανα αυτό η πνευματική μου πρόοδος ανέβηκε κατακόρυφα!

Αυτό είναι που υποσχέθηκε ο Θεός και στον Ιησού του Ναυή: «…τότε θα ευοδώνεσαι στον δρόμο σου, και τότε θα φέρεσαι με σύνεση.» (Ιησούς του Ναυή 1:8) Ήθελα να ευοδώνομαι στον δρόμο μου και να φέρομαι με σύνεση.

Αυτό συμβαίνει για όλους τους ανθρώπους του Θεού. Είτε είναι σε κάποια διακονία, είτε είναι κτηνοτρόφοι ή ακόμη είναι πωλητές αυτοκινήτων!

Ομολογία: Παίρνω χρόνο, καθημερινά, στο να μελετώ τον Λόγο του Θεού!

 

Ο Λόγος του Θεού είναι ζωντανός!

Ο Λόγος του Θεού είναι ζωντανός, και ενεργός, και κοφτερότερος περισσότερο από κάθε δίκοπη μάχαιρα, και εισχωρεί βαθιά, μέχρι διαίρεσης και της ψυχής και του πνεύματος, μέχρι τους συνδέσμους και τους μυελούς, και διερευνάει τούς συλλογισμούς και τις έννοιες της καρδίας.
Εβραίους 4:12

Για να είσαι δυνατός στην πίστη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι σίγουρος, και χωρίς απολύτως καμιά αμφιβολία, ότι η Αγία Γραφή είναι ο αλάθητος και ακέραιος Λόγος του ζωντανού Θεού που δημιούργησε τα ΠΑΝΤΑ.

Πρέπει να είσαι πεπεισμένος ότι η Βίβλος – η Αγία Γραφή – είναι αυτό που λέει ότι είναι: Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!
Ο Λόγος του Θεού είναι η αποκάλυψη του Θεού σε μας τους ανθρώπους! Είναι ο Θεός που μας μιλά διαμέσου του Λόγου Του. Δεν είναι μόνο ένα Βιβλίο του παρελθόντος και του μέλλοντος, αλλά είναι και ένα βιβλίο του παρόντος, του ΤΩΡΑ!

Το Βιβλίο αυτό είναι εμπνευσμένο από το Πνεύμα του Θεού - είναι θεόπνευστο - και είναι γεμάτο με την παρουσία του Θεού! Όταν το διαβάζεις και το μελετάς, σου μιλά ο Θεός και σε οδηγεί σε ΟΛΑ τα θέματα της ζωής σου!

Πάντοτε ακολούθησα αυτή την ταχτική όσον αφορά τον άγιο Λόγο του Θεού μας: Ο Λόγος είναι ωσάν ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι προσωπικά παρών και μου μιλά!

Ομολογία: Ο Λόγος του Θεού είναι ζωντανός. Είναι ζωντανός μέσα μου. Ο Θεός μού μιλά διαμέσου του Λόγου Του. Μου δίνει αποκάλυψη διαμέσου του Λόγου Του. Δέχομαι τον Λόγο Του ωσάν ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι προσωπικά παρών και μου μιλά! Και ενεργώ ανάλογα.

 

Αυξάνοντας την πίστη μας

Οφείλουμε να ευχαριστούμε πάντοτε τον Θεό για σας, αδελφοί, όπως είναι άξιο, επειδή υπεραυξάνει η πίστη σας, και πλεονάζει η αγάπη του καθενός ξεχωριστά, όλων σας, του ενός προς τον άλλον.
Β Θεσσαλονικείς 1:3

Ο Θεός δίνει σε όλους τους πιστούς την ίδια ποσότητα πίστης, όταν αναγεννηθούν.

«Με τη χάρη λοιπόν που μου δόθηκε, λέω στον καθένα από σας ξεχωριστά: Μη έχετε μεγαλύτερη ιδέα απ' ό,τι πρέπει για τον εαυτό σας, αλλά να έχετε ιδέα τέτοια που να σας κρατά συνετούς, σύμφωνα με την ποσότητα της πίστης που μοίρασε ο Θεός στον καθένα.» (Ρωμαίους 12:3)

Ο Θεός δεν δίνει στα παιδιά Του, στον έναν περισσότερη πίστη απ’ τον άλλο, διότι δεν είναι προσωπολήπτης (Ρωμαίους 2:11, Πράξεις 10:34).

Όταν αναγεννηθούμε, ο Θεός Πατέρας μας δίνει στον καθένα μας την ίδια ποσότητα πίστης – της υπερφυσικής πίστης που έχει ο ίδιος ο Θεός! Όμως, είναι ευθύνη του καθενός μας το τι κάνουμε με αυτή την ποσότητα πίστης. Την αυξάνουμε ή είμαστε όπως αυτόν τον άνθρωπο που έκρυψε το τάλαντο του μέσα στη γη;

Η ποσότητα πίστης που έχεις απ’ τον Θεό Πατέρα σου μπορεί να αυξηθεί εάν εσύ κάνεις τον κόπο και κάνεις κάποια πράγματα:

Ομολογία: Ο Θεός μού έδωσε μιαν ποσότητα πίστης. Κάνω αυτά που πρέπει για να αυξήσω την πίστη μου. Διαβάζω, μελετώ, ακούω και μιλώ καθημερινά τον Λόγο του Θεού. Τον εφαρμόζω στη ζωή μου, με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος που κατοικεί μέσα μου! Η πίστη μου συνεχώς αυξάνεται!

 

Γνώση και ικανότητα

Και στους τέσσερις αυτούς νέους ο Θεός έδωσε γνώση και σύνεση σε κάθε μάθηση και σοφία· και έκανε τον Δανιήλ νοήμονα σε κάθε όραση και όνειρο.
Δανιήλ 1:17

Ο Θεός έδωσε στον Δανιήλ και στους τρεις φίλους του, γνώση και σύνεση σε κάθε μάθηση και σοφία!

Η αιώνια ζωή είναι η φύση του Θεού. Έχεις τη φύση του Θεού μέσα σου τώρα, εάν αναγεννήθηκες απ’ το Πνεύμα του Θεού. Να το γνωρίζεις αυτό, να το πιστεύεις και να το ομολογείς καθημερινά. Κάνοντας το αυτό, η φύση του Θεού που είναι μέσα σου θα αρχίσει να σε κυβερνά!

Μάθε να περπατάς μέσα στο φως αυτής της αιώνιας ζωής, της φύσης του Θεού που είναι μέσα σου. Μάθε να τη βάζεις σε εφαρμογή καθημερινά. Περπατώντας στο φως αυτής της ζωής θα βελτιώσει την προσωπικότητα σου και θα αυξήσει τη διανοητική σου ικανότητα.

Ομολογία: Είμαι καινούργιο δημιούργημα. Είμαι αναγεννημένος. Έχω τη ζωή και τη φύση του Θεού μέσα στο πνεύμα μου. Αυτή η ζωή είναι το φως των ανθρώπων. Περπατώ μέσα στο φως αυτής της ζωής. Η ζωή του Θεού είναι μέσα μου. Η ικανότητα του Θεού είναι μέσα μου. Η σοφία του Θεού είναι μέσα μου. Ο Θεός με διδάσκει και με καθοδηγεί. Είμαι παιδί του Θεού!

 

Γνώση

ΓΙΕ μου, αν δεχθείς τα λόγια Μου, και κρύψεις τις εντολές Μου μέσα σου… τότε, θα εννοήσεις τον φόβο του Κυρίου, και θα βρεις την επίγνωση του Θεού. Επειδή, ο Κύριος δίνει σοφία· από το στόμα Του βγαίνει γνώση και σύνεση.
Παροιμίες 2:1,5-6

Η αληθινή πίστη συνοδεύει πάντοτε τη γνώση του Λόγου του Θεού. Δεν χρειάζεται καμιά προσπάθεια εκ μέρους του μυαλού ή της θέλησης μας για να λάβουμε πίστη. Η πίστη συνοδεύει τη γνώση.

Μόλις έρθει το φως της γνώσης (αποκάλυψη του Λόγου) η πίστη είναι εκεί. Όπως είπε και ο ψαλμωδός, «Η φανέρωση των λόγων Σου φωτίζει· συνετίζει τους απλούς» (Ψαλμοί 119:130).

Πολλοί Χριστιανοί προσεύχονται για να έχουν πίστη. Το τι χρειάζονται, όμως, είναι γνώση-αποκάλυψη του Λόγου του Θεού!

Όταν η γνώση του Λόγου του Θεού έρχεται, η πίστη είναι πάντοτε εκεί. Μπορείς να προσεύχεσαι συνεχώς για να έχεις πίστη, αλλά αν δεν έχεις γνώση του Λόγου του Θεού, τότε ουδέποτε θα έχεις πίστη!

Διάβαζε τον Λόγο του Θεού. Μελέτα τον Λόγο.

Διαλογίζου τον Λόγο. Μίλα τον Λόγο. Άκουε τον Λόγο.

Και να θυμάσαι, «η πίστη έρχεται εξ ακοής και ακοής του Λόγου του Θεού» (Ρωμαίους 10:17).

Ομολογία: Θα λάβω τον Λόγο του Θεού. Θα Τον κρύψω μέσα μου. Και θα βρω τη γνώση του Θεού διότι από το στόμα του Θεού βγαίνει γνώση. Θα αποκτήσω γνώση του Λόγου του Θεού. Και η πίστη θα τη συνοδεύσει. Η πίστη έρχεται εξ ακοής και ακοής του Λόγου του Θεού.

 

Ο Νόμος της Αγάπης

Καινούργια εντολή σάς δίνω: Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον· όπως Εγώ σας αγάπησα, κι εσείς να αγαπάτε ο ένας τον άλλον.
Ιωάννης 13:34

Η οικογένεια του Θεού είναι μια οικογένεια αγάπης.
Και ο νόμος της αγάπης της οικογένειας του Θεού είναι, «…Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον, όπως Εγώ σας αγάπησα» (Ιωάννης 15:12).

Πώς μας αγάπησε ο Θεός; Μας αγάπησε διότι το αξίζαμε; Όχι. Ο Θεός μας αγάπησε ενώ είμασταν ακόμη αμαρτωλοί. Και σκεφτείτε το αυτό:

Εάν ο Θεός μάς αγάπησε ενώ είμασταν αμαρτωλοί και εχθροί Του, νομίζετε ότι ο Θεός μάς αγαπά πιο λίγο τώρα που είμαστε παιδιά Του; Όχι, χίλιες φορές όχι!

Η αγάπη είναι η μόνη εντολή της οικογένειας του Θεού. Εάν αγαπάς κάποιον τότε δεν θα κλέψεις απ’ αυτόν. Εάν αγαπάς κάποιον δεν θα τον σκοτώσεις. Δεν θα επιθυμήσεις το σπίτι του. Δεν θα πεις ψέματα γι’ αυτόν.

Επομένως, η πραγματική αγάπη είναι εκπλήρωση του Νόμου – των Δέκα Εντολών.

Επειδή η αγάπη είναι ο νόμος της οικογένειας του Θεού, τότε κάθε πράξη που δεν είναι από αγάπη είναι αμαρτία. Εάν έπραξες κάτι τέτοιο μετανόησε και επέστρεψε στο να περπατάς με αγάπη.

Για να έχεις κοινωνία με τον Θεό Πατέρα μας, για να περπατάς μαζί Του, για να περπατάς στον κόσμο του Θεού, πρέπει να περπατάς με αγάπη – διότι ο Θεός είναι αγάπη.

Ομολογία: Αγαπώ τους συνανθρώπους μου όπως με αγάπησε και μένα ο Χριστός. Είμαι κάτω από τον νόμο της αγάπης. Επομένως, έχω κοινωνία με τον Πατέρα μου ο Οποίος είναι αγάπη.

 

Προμηθεύοντας τις ανάγκες μας

Ο δε Θεός μου θα εκπληρώσει κάθε ανάγκη σας, σύμφωνα με τον πλούτο του, με δόξα, διαμέσου τού Ιησού Χριστού.  
Φιλιππησίους 4:19

Είναι το θέλημα του Θεού οι ανάγκες μας να ικανοποιούνται. ΟΛΕΣ!

Το Φιλιππησίους 4:19 περιλαμβάνει όλες τις ανάγκες σου (όλες σημαίνει όλες!) άσχετα εάν είναι πνευματικές, φυσικές, υλικές ή οικονομικές.
Πίστεψε το!

Εάν κάποιος νομίζει ότι οι οικονομικές ανάγκες δεν συμπεριλαμβάνονται, τότε κάνει λάθος, διότι το μέρος της Αγίας Γραφής που αναφέρεται το Φιλιππησίους 4:19, κυρίως μιλά για τα οικονομικά θέματα.

Διάβασε το και θα δεις! Οι Φιλιππήσιοι έδιναν οικονομική βοήθεια σε άλλους Χριστιανούς και κυρίως στη διακονία του αποστόλου Παύλου. Ήταν δηλαδή συνεργοί του στο έργο του Θεού.

Γι’ αυτό και ο απόστολος Παύλος τους λέει, «Ο Θεός μου θα εκπληρώσει κάθε ανάγκη σας, σύμφωνα με τον πλούτο Του, με δόξα, διαμέσου του Ιησού Χριστού.»

Ο Παύλος μιλούσε εδώ για υλικές και οικονομικές ανάγκες!

Μπορούμε, λοιπόν, να προσευχόμαστε με παρρησία για τις οικονομικές μας ανάγκες – εφόσον κάνουμε και εμείς το μέρος μας και βοηθούμε τους φτωχούς και ιδιαίτερα στο έργο του Θεού! Το να ικανοποιούνται όλες μας οι ανάγκες είναι το άγιο θέλημα του Θεού Πατέρα μας!

Ομολογία: Όταν προσεύχομαι για τα οικονομικά μου, προσεύχομαι σύμφωνα με το άγιο θέλημα του Θεού μου. Επομένως, είμαι σίγουρος ότι ο Θεός με ακούει. Αυτό λέει ο Λόγος Του. Και εφόσον γνωρίζω ότι ο Θεός με ακούει, γνωρίζω ότι έχω αυτό που Του ζήτησα. Σύμφωνα με τον Λόγο του Θεού, έχω την απάντηση στην προσευχή μου. Και Τον ευχαριστώ!

 

Διά της πίστεως

Ο δίκαιος θα ζήσει διά της πίστεως
Ρωμαίους 1:17

Η ζωή της πίστεως είναι η πιο όμορφη ζωή στον κόσμο! Είναι η ζωή που ο Θεός σε θέλει να ζεις και ο δρόμος που ο Θεός σε θέλει να περπατείς (Β Κορινθίους 5:7).

Άσε τα λόγια σου να συμφωνούν με τα έργα σου. Εάν μιλάεις πίστη, τότε πρέπει να περπατείς με πίστη – να ενεργείς με πίστη. Τα έργα σου και τα λόγια σου πρέπει να συμφωνούν ότι πράγματι είσαι πιστός.

Δεν έχει καμιά ωφέλεια να μιλάεις πίστη εάν δεν ενεργείς με πίστη. Και εάν ήταν δυνατόν να ενεργείς με πίστη χωρίς να μιλάεις πίστη, πάλιν αυτό δεν θα σε ωφελούσε διότι τα λόγια σου πρέπει να συμφωνούν με τα έργα σου.

Κάποιοι λένε τη μια στιγμή, «Εμπιστεύομαι τον Θεό να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες μου». Και μετά από λίγο λένε, «Φαίνεται θα χάσω το αυτοκίνητο μου διότι δεν μπορώ να πληρώσω τις δόσεις.» Το ένα λεπτό φαίνεται ότι μιλάνε με πίστη αλλά μετά από λίγο τα έργα τους δείχνουν το αντίθετο!

Μερικοί μάλιστα ομολογούν τον Λόγο του Θεού, λέγοντας, «Γνωρίζω ότι ο Θεός είπε στους Φιλιππησίους 4:19, «Ο δε Θεός μου θα εκπληρώσει κάθε ανάγκη σας, σύμφωνα με τον πλούτο Του, με δόξα, διαμέσου του Ιησού Χριστού» και Τον εμπιστεύομαι ότι θα ικανοποιήσει κάθε μου ανάγκη – αλλά για κάποιο λόγο δεν συμβαίνει αυτό για μένα και έτσι φαίνεται ότι θα μου κόψουν το τηλέφωνο διότι δεν μπορούμε να το πληρώσουμε.»

Διανοητικά συμφωνούν με τον Λόγο αλλά δεν ενεργούν ανάλογα – ωσάν ο Λόγος να είναι πράγματι αληθινός.
Άρχισε να ενεργείς ωσάν ο Λόγος του Θεού είναι αλήθεια.

Ομολογία: Ζω διά πίστεως – πίστη στον Λόγο του Ζωντανού Θεού. Ενεργώ ωσάν ο Λόγος Του είναι αλήθεια – διότι πράγματι είναι!

 

Ο Δαβίδ και ο Γολιάθ

Και ο Δαβίδ είπε στον Φιλισταίο: Εσύ έρχεσαι εναντίον μου με ρομφαία, και δόρυ, και ασπίδα· εγώ, όμως, έρχομαι εναντίον σου στο Όνομα του Κυρίου των δυνάμεων, του Θεού των στρατευμάτων του Ισραήλ, που εσύ εξουθένωσες·αυτή την ημέρα ο Κύριος θα σε παραδώσει στο χέρι μου· και θα σε πατάξω, και θα αφαιρέσω από σένα το κεφάλι σου· και θα παραδώσω τα πτώματα του στρατοπέδου των Φιλισταίων αυτή την ημέρα στα πουλιά του ουρανού, και στα θηρία της γης· για να γνωρίσει όλη η γη ότι υπάρχει Θεός στον Ισραήλ·και ολόκληρο αυτό το πλήθος θα γνωρίσει ότι ο Κύριος δεν σώζει με ρομφαία και δόρυ· επειδή, του Κυρίου είναι η μάχη, κι Αυτός θα σας παραδώσει στο χέρι μας.
Α Σαμουήλ 17:45-47

Παρακάλεσα τον Κύριο μας να μου εξηγήσει πως λειτουργεί η πίστη.

Ο Κύριος μού απάντησε και μου είπε: «Διάβασε προσεχτικά την πολύ γνωστή ιστορία με τον Δαβίδ και τον Γολιάθ.»

«Κύριε μου, έτσι ενέργησε και ο Δαβίδ;»

«Ακριβώς» μου είπε ο Κύριος. «Ο Δαβίδ ενέργησε με πίστη!»

Διάβασα την ιστορία με προσοχή. Και βρήκα ότι ο Δαβίδ το είπε πέντε φορές προτού ενεργήσει! Διάβασε το και συ.

Ο Δαβίδ ήξερε ότι θα έχει αυτό που ομολογούσε. Γνώριζε ότι μπορούσε να ενεργήσει με πίστη και η νίκη θα ήταν δική του!

Πως το ήξερε αυτό ο Δαβίδ; Ο Δαβίδ ήξερε ότι ο Θεός θα υλοποιούσε και θα πραγματοποιούσε ό,τι πίστευε τον Θεό να κάνει – και ο Θεός θα κάνει το ίδιο και για σένα!

Ομολογία: Είμαι πιστός και όχι άπιστος. Πιστεύω τον Θεό για ολοκληρωτική νίκη στη ζωή μου. Και έτσι ο κόσμος θα δει ότι ο Θεός είναι μαζί μου!

 

Μη φοβάσαι

Αμέσως, όμως, ο Ιησούς τούς μίλησε, λέγοντας: Έχετε θάρρος· Εγώ είμαι· μη φοβάστε.
Ματθαίος 14:27

Ο Θεός ουδέποτε έρχεται στον άνθρωπο με μήνυμα που φέρνει φόβο.

Μπορείς να διαβάσεις την Παλαιά Διαθήκη και μετά την Καινή Διαθήκη και θα δεις ότι κάθε φορά που ο Θεός φανέρωνε τον Εαυτό Του στους ανθρώπους ή διαμέσου αγγέλων, ήταν πάντοτε με το μήνυμα «Μη φοβάστε»!

Ο φόβος δεν έρχεται απ’ τον Θεό. Έρχεται απ’ τον διάβολο. Και εμείς οι Χριστιανοί δεν έχουμε καμιά δικαιολογία να βάζουμε φόβο στους ανθρώπους.

Ακούμε πολλούς να σπέρνουν συνεχώς τον φόβο: Φόβο για τις αρρώστιες, φόβο για το τι έρχεται στον κόσμο και φόβο για τον διάβολο.

Ο τρόπος που μιλάνε πολλοί για τον διάβολο και τα δαιμόνια πολλές φορές προκαλεί τον φόβο. Και εγώ μιλώ γι’ αυτά, αλλά μιλώ και τονίζω ότι εμείς οι πιστοί έχουμε εξουσία επάνω σ’ αυτά!

Πάντοτε τονίζω ότι σε κάθε μας αντιμετώπιση με τον πονηρό ή τα δαιμόνια του, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ο διάβολος είναι αιώνια ηττημένος και καταργημένος από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό (Κολοσσαείς 2:15, Α Ιωάννη 3:8, Εβραίους 2:14-15).

Ο φόβος δεν είναι το μήνυμα της Εκκλησίας του Χριστού. Το Ευαγγέλιο και η πίστη μας στον Χριστό είναι το μήνυμα της Εκκλησίας!

Η ενθάρρυνση και η παρηγοριά είναι το μήνυμα της Εκκλησίας. «Μη φοβάστε» είναι το μήνυμα της Εκκλησίας!

Ομολογία: Έχω θάρρος και δεν φοβάμαι. Αυτό είναι το μήνυμα του Πατέρα μου προς την καρδιά μου! Αυτό είναι το μήνυμα Του προς ΟΛΟΥΣ τους πιστούς. Κι αυτό είναι το μήνυμα μου προς τους συνανθρώπους μου: «Μη φοβάστε. Πιστεύετε στον Χριστό και τον άγιο Του Λόγο και όλα θα πάνε καλά!»

 

Η πηγή της αρρώστιας

Κι αυτή, που είναι θυγατέρα του Αβραάμ, την οποία, δέστε, ο σατανάς την έδεσε δεκαοκτώ χρόνια, δεν έπρεπε να λυθεί απ' αυτό το δέσιμο κατά την ημέρα του σαββάτου;
Λουκάς 13:16

Η Βίβλος είναι μια συνεχής αποκάλυψη. Είναι στην Καινή Διαθήκη που βρίσκουμε το πλήρες φως, την πλήρη αλήθεια και την πλήρη αποκάλυψη. Στην Καινή Διαθήκη ο Ιησούς δίδαξε ότι η αρρώστια είναι από τον διάβολο και όχι από τον Θεό.

Στον Λουκά 13, βλέπουμε τον Ιησού να πηγαίνει σε μια συναγωγή το Σάββατο. Μια γυναίκα βρισκόταν, εκεί που το σώμα της ήταν πολύ κυρτωμένο. Δεν μπορούσε να ισιώσει, να σταθεί όρθια. Πιθανόν να είχε αρθρίτιδα ή κάτι άλλο με τη σπονδυλική της στήλη.

Ο Ιησούς τη φώναξε κοντά Του και της είπε: «Γυναίκα, είσαι ελευθερωμένη από την ασθένειά σου» (Λουκάς 13:12). Μετά ο Ιησούς έβαλε τα χέρια Του επάνω της και αμέσως στάθηκε όρθια! Ο αρχισυνάγωγος, όπως τους ηγέτες κάποιων εκκλησιών σήμερα, θύμωσε γι’ αυτό!

Μετά απ’ αυτό, ο Ιησούς εξήγησε ότι ο σατανάς είναι η πηγή της αρρώστιας. Ο Ιησούς έκανε τρεις πολύ διαφωτιστικές δηλώσεις:

 

  1. Η γυναίκα έπρεπε να ελευθερωθεί από την ασθένεια που είχε.

  2. Ο σατανάς την είχε δέσει με αυτή την αρρώστια και όχι ο Θεός.

  3. Ο λόγος που αυτή η γυναίκα έπρεπε να θεραπευτεί ήταν διότι ήταν απόγονος του Αβραάμ – δηλαδή είχε διαθήκη με τον Θεό!

 

Ομολογία: Εφόσον ο σατανάς είναι η πηγή της αρρώστιας, πρέπει να περπατώ ελεύθερος από κάθε ασθένεια στη ζωή  μου. Και ο Ιησούς προνόησε γι’ αυτό όταν έλαβε όλες τις ασθένειες μου και σήκωσε όλες μου τις αρρώστιες επάνω στον Σταυρό! Το να είμαι υγιής είναι ένα από τα προνόμια και αγαθά που έχω εξαιτίας της Καινής Διαθήκης!

 

Πνευματική αύξηση

Για να μη είμαστε πλέον νήπιοι, με το να κυματιζόμαστε και να περιφερόμαστε με κάθε άνεμο της διδασκαλίας, μέσα στη δολιότητα των ανθρώπων, μέσα στην πανουργία προς μεθόδευση της πλάνης· αλλά, ζώντας την αλήθεια με αγάπη, να αυξηθούμε σ' Αυτόν σε όλα, Αυτός που είναι η κεφαλή, ο Χριστός.
Εφεσίους 4:14-15

Είναι αλήθεια ότι το πνεύμα του ανθρώπου είναι ο λύχνος του Κυρίου με τον οποίον ο Θεός φωτίζει και καθοδηγεί τα παιδιά Του (βλέπε Παροιμίες 20:27).

Γι’ αυτόν τον λόγο, το πνεύμα μας, που είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ύπαρξης μας, χρειάζεται να αυξηθεί πνευματικά για να λαμβάνει τα μηνύματα και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος στη ζωή  μας.

Το πνεύμα σου μπορεί να μορφωθεί και να εκπαιδευτεί, όπως και ο νους σου.

Το πνεύμα σου μπορεί να ενδυναμωθεί, όπως και το σώμα σου μπορεί να γυμναστεί και να ενδυναμωθεί.

Μπορείς να εξασκήσεις το πνεύμα σου σε τέτοιο βαθμό που μπορείς να λάμβάνεις αμέσως ένα «ναι» ή ένα «όχι» όταν πρόκειται για θεία καθοδήγηση, ακόμη και στις μικρές λεπτομέρειες της ζωής σου!

Χρειάζεται κάποιος χρόνος γι’ αυτή την εκπαίδευση και πρέπει να έχεις υπομονή. Όπως χρειάστηκε κάποιος χρόνος να εκπαιδεύσεις τον νου σου, έτσι και με το πνεύμα σου.

Η καλύτερη εκπαίδευση για το πνεύμα σου είναι ο Λόγος του Θεού να είναι στα μάτια σου, να είναι στα αυτιά σου και να είναι στο στόμα σου!

Γιέ Μου, πρόσεχε στις ρήσεις Μου· στρέψε το αυτί σου στα λόγια Μου. Ας μη απομακρυνθούν από τα μάτια σου· φύλαγε τα μέσα στην καρδιά σου· επειδή, είναι ζωή σ' εκείνους που τα βρίσκουν αυτά, και γιατρειά σε όλη τους τη σάρκα. Με κάθε φύλαξη φύλαγε την καρδιά σου (το πνεύμα σου)· επειδή, απ' αυτή προέρχονται οι εκβάσεις τής ζωής (Παροιμίες 4:20-23).

Ομολογία: Θα αφιερώσω τον χρόνο να εκπαιδεύσω, να γυμνάσω, να διαπαιδαγωγήσω και να αυξήσω το πνεύμα μου. Το πνεύμα μου αυξάνεται!

 

Κοινωνία

Πιστός είναι ο Θεός, διαμέσου του Οποίου προσκληθήκατε στο να είστε κοινωνοί του Γιού Του, του Ιησού Χριστού, του Κυρίου μας.
Α Κορινθίους 1:9

Η μεγαλύτερη τιμή που σου έδωσε ο Θεός είναι να είσαι κοινωνός με τον Πατέρα, τον Γιό Του και το Άγιο Πνεύμα στο να εξαπλωθεί το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο και να γίνει γνωστό το σχέδιο του Θεού για την απολύτρωση του ανθρωπίνου γένους, διαμέσου του Γιού Του, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Εξαιτίας της αναγέννησης σου, έχεις γίνει μέτοχος της θείας φύσης και έχεις γίνει γνήσιο και πραγματικό παιδί του Θεού. Έχεις σχέση μαζί Του! Όμως, σχέση χωρίς κοινωνία είναι κάτι χωρίς ζωή. Είναι σαν τον γάμο χωρίς αγάπη και κοινωνία.

Η κοινωνία μαζί με τον Θεό καθημερινά είναι η μητέρα της πίστης. Και ο Θεός σε κάλεσε ατομικά σε κοινωνία μαζί με τον Γιό Του.

Ομολογία: Ο Θεός με κάλεσε σε κοινωνία με τον Γιό Του, τον Ιησού Χριστό. Θα περπατώ σε καθημερινή κοινωνία και επικοινωνία με τον Ιησού. Θα μιλώ με τον Ιησού. Είμαι συγκοινωνός με τον Θεό Πατέρα μου, με τον Ιησού Χριστό και με το Άγιο Πνεύμα στο να εξαπλωθεί το Ευαγγέλιο σε όλη τη γη!

 

Η δύναμη της Ανάστασης

Για να γνωρίσω Αυτόν και τη δύναμη της Ανάστασης Του…
Φιλιππησίους 3:10

Ο απόστολος Παύλος προσευχόταν, στην προς Εφεσίους επιστολή, όπως η Εκκλησία λάβει αποκαλυπτική γνώση στα πνευματικά πράγματα.

Ο Παύλος ήθελε τους πιστούς στην Έφεσο να γνωρίσουν:

«… το υπερβολικό μέγεθος της δύναμής Του σε μας που πιστεύουμε, σύμφωνα με την ενέργεια της κυρίαρχης εξουσίας της δύναμής Του· την οποία ενέργησε στον Χριστό, καθώς Τον ανέστησε από τους νεκρούς· και Τον κάθισε στα δεξιά Του στα επουράνια, πιο πάνω από κάθε αρχή και εξουσία, και δύναμη και κυριότητα, και κάθε όνομα που ονομάζεται, όχι μονάχα σε τούτο τον αιώνα, αλλά και στον μέλλοντα» (Εφεσίους 1:19-21).

Υπήρχε μια τόσο μεγάλη δύναμη του Θεού στην Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού από τους νεκρούς, που στην πραγματικότητα είναι, αναμφισβήτητα, η πιο μεγάλη δύναμη που έδειξε ποτέ ο Θεός! Και ο Θεός μάς θέλει να γνωρίσουμε τι συνέβηκε όταν αυτό το γεγονός έλαβε χώρα.

Την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, την αντιστεκόταν όλη η δύναμη του σατανά. Οι διαβολικές δυνάμεις είχαν σκοπό να νικήσουν το σχέδιο του Θεού για την ανθρωπότητα.

Όμως, όλες αυτές οι σατανικές δυνάμεις κατανικήθηκαν από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ανακηρύχτηκε ο Κυρίαρχος και Κυβερνήτης όλης της οικουμένης.

Γι’ αυτό και η πηγή της εξουσίας μας, σαν πιστοί που είμαστε, βρίσκεται στην Ανάσταση του Χριστού και στην Κυριαρχική εξουσία Του, τώρα, που κάθεται στα δεξιά του Θεού Πατέρα στους Ουρανούς.

Ομολογία: Η δύναμη που ανέστησε τον Ιησού από τους νεκρούς είναι η δύναμη πίσω από την εξουσία μου ως πιστού!

 

Αγορασμένοι!

Ή, δεν ξέρετε ότι το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, που είναι μέσα σας, το οποίο έχετε από τον Θεό, και δεν είστε κύριοι του εαυτού σας; Επειδή, αγοραστήκατε με τιμή· δοξάστε, λοιπόν, τον Θεό με το σώμα σας, και με το πνεύμα σας, τα οποία είναι του Θεού.
Α Κορινθίους 6:19-20

Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ένας ιεραπόστολος διακονούσε στους αρρώστους.
Διακονώντας σε μια άρρωστη γυναίκα, προσευχήθηκε με αυτόν τον τρόπο: «Πατέρα, αυτή η γυναίκα είναι παιδί Σου. Ανήκει σε Σένα. Δεν είναι σωστό για τον διάβολο να την εξουσιάζει. Εσύ φόρτωσες την ασθένεια και την αρρώστια της στον Ιησού, διότι είναι γραμμένο,

«Ο Ιησούς πήρε τις ασθένειες μας, και βάσταξε τις αρρώστιες μας» (Ματθαίος 8:17).

Μετά ο ιεραπόστολος μίλησε στον διάβολο: «Σατανά, το σώμα αυτής της γυναίκας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος. Ανήκει στον Θεό, και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να παραβιάζεις την περιουσία του Θεού. Φύγε αμέσως από την περιουσία του Θεού!»

Μετά μίλησε στη γυναίκα: «Ο σατανάς καταπίεσε το σώμα σου με αυτήν την αρρώστια, αλλά ο Θεός προνόησε για την απελευθέρωση σου. Το σώμα σου είναι ναός του Αγίου Πνεύματος και είναι εντολή από τον Θεό μας να δοξάζεις τον Θεό στο σώμα σου. Μπορεί να δοξάζεται ο Θεός στο σώμα σου όταν ο διάβολος το καταπιέζει; Όχι. Επομένως, αντιστάσου ενάντια στην αρρώστια μαζί μου. Απαιτούμε από τον σατανά, αυτή τη στιγμή, να σταματήσει να παραβιάζει την περιουσία του Θεού!»

Ομολογία: Θα τιμώ και θα δοξάζω τον Θεό με το σώμα μου!

 

Εκβολή δαιμονίων

Τούτα δε τα σημεία θα παρακολουθούν εκείνους που πίστεψαν: Στο Όνομά μου θα βγάζουν δαιμόνια…
Μάρκος 16:17

Το πρώτο σημείο που ο Ιησούς είπε ότι θα ακολουθεί τον κάθε πιστό είναι: «Στο Όνομα Μου θα βγάζουν δαιμόνια…»

Ο Ιησούς μιλούσε ότι ο πιστός θα βγάζει δαιμόνια, στο Όνομα Του, από ανθρώπους που είναι κατελειμμένοι από τον διάβολο.

Με απλά λόγια, ο Ιησούς μιλούσε ότι, στο Όνομα Του, ο πιστός έχει εξουσία επάνω στον διάβολο και τα δαιμόνια Του.

Ο πιστός μπορεί να γκρεμίσει και να καταστρέψει τη δύναμη του διαβόλου επάνω στον εαυτόν του και επάνω στη ζωή των αγαπημένων του προσώπων. Θα είναι ελεύθερος από τον εχθρό διότι θα εξασκεί εξουσία επάνω του.

Πρόσεξε ότι ο Ιησούς δεν είπε τίποτε για να προσευχόμαστε στον Θεό να κάνει κάτι με τον διάβολο.

Ο Ιησούς είπε ότι είναι ευθύνη του πιστού να εξασκεί εξουσία ενάντια στον διάβολο και τις δυνάμεις του. Ο πιστός μπορεί να βγάζει δαιμόνια στο Όνομα του Ιησού Χριστού!

Ο πιστός μπορεί να μιλά με νέες γλώσσες, δηλαδή να γλωσσολαλεί! Ο πιστός μπορεί να επιθέτει τα χέρια του επάνω σε αρρώστους και θα θεραπεύονται!

Όταν βάζεις τα χέρια σου επάνω σε αρρώστους, με πίστη, είναι ωσάν ο ίδιος ο Χριστός να βάζει τα χέρια Του επάνω στον ασθενή, διότι ο ίδιος ο Κύριος κατοικεί μέσα σου διαμέσου του Πνεύματος Του (Α Κορινθίους 3:16).

Ομολογία: Είμαι πιστός και αυτό το σημείο με ακολουθεί. Στο Όνομα του Ιησού, βγάζω δαιμόνια. Συντρίβω και καταστρέφω κάθε δύναμη του διαβόλου απ’ τη ζωή μου. Σπάζω κάθε δύναμη του εχθρού απ’ τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Περπατώ ελευθερωμένος απ’ τον διάβολο, διότι εξασκώ εξουσία επάνω του.

 

Αντισταθείτε!

Εγκρατευθείτε, αγρυπνήστε· επειδή, ο αντίδικός σας ο διάβολος περιτριγυρίζει, σαν ωρυόμενο λιοντάρι, ζητώντας ποιον να καταπιεί. Στον οποίο αντισταθείτε μένοντας στερεοί στην πίστη…
Α Πέτρου 5:8,9

Πριν πολλά χρόνια, είχα μεγάλη μάχη με συμπτώματα αρρώστιας στο σώμα μου. Προσευχήθηκα, στηρίχθηκα στις υποσχέσεις του Θεού για το σώμα μου και αντιστάθηκα. Όμως, υπήρχαν ώρες που φαινόταν ότι δεν θα τα κατάφερνα! 

Μια νύχτα, είδα ένα όνειρο. Είδα στο όνειρο μου ότι βρισκόμουνα μαζί με κάποιον γνωστό μου μέσα σε ένα μεγάλο γήπεδο. Ήταν γήπεδο ποδοσφαίρου.
Υπήρχαν κερκίδες γύρω από το γήπεδο. Σαν περπατούσαμε μέσα στο γήπεδο και μιλούσαμε, ξαφνικά ο φίλος μου γύρισε πίσω του και φώναξε: «Κοίτα!» και άρχισε να τρέχει.

Γύρισα και εγώ προς τα πίσω και είδα δύο τεράστια λιοντάρια να τρέχουν προς το μέρος μας! Έτρεξα λίγα βήματα και φώναξα προς τον φίλο μου: «Δεν θα τα καταφέρεις. Θα σε φτάσουν!»

Σταμάτησα και γύρισα να τα αντιμετωπίσω! Έτρεμα! Ανατρίχιασα, αλλά είπα: «Στέκομαι εναντίον σας. Αρνούμαι να υποχωρήσω, στο Όνομα του Ιησού Χριστού!»

Τα λιοντάρια σταμάτησαν, μύρισαν για λίγο γύρω απ’ τα πόδια μου και έφυγαν! Αμέσως, ξύπνησα και το Α Πέτρου 5:8 ήρθε στο μυαλό μου. Γνώριζα ότι η φυσική μου μάχη κερδήθηκε! Έλαβα τη θεραπεία μου αμέσως! Παραλίγο να τρέξω αλλά στο τέλος αντιστάθηκα με επιτυχία. Χρησιμοποίησα την εξουσία μου, στο Όνομα του Ιησού Χριστού!

Ομολογία: Αντιστέκομαι στον διάβολο διαμέσου της πίστης. Χρησιμοποιώ την εξουσία μου και ο διάβολος φεύγει από μένα!

 

Η περίπτωση του Ιώβ

Και ο Κύριος έστρεψε την αιχμαλωσία του Ιώβ, αφού προσευχήθηκε για τους φίλους του· και ο Κύριος έδωσε στον Ιώβ διπλάσια απ’ όλα όσα είχε πρωτύτερα.
Ιώβ 42:10

«Αδελφέ μου, ξέχασες ότι ο Θεός έκανε τον Ιώβ άρρωστο;» μπορεί να πει κάποιος.

«Όχι, ο Θεός δεν τον έκανε άρρωστο. Ο διάβολος τον έκανε».

«Ναι, αλλά ο Θεός τού έδωσε την άδεια!»

Ο Θεός το επέτρεψε, αλλά δεν ήταν Εκείνος που το έκανε! Ο Θεός θα σου επιτρέψει να ληστέψεις την τράπεζα (έχεις ελευθέρα βούληση) αλλά δεν θα σε κάνει να το κάνεις.

Στην πραγματικότητα, ο Θεός επέτρεψε στον διάβολο να το κάνει. Εάν επιτρέψεις στον σατανά να σου κάνει επίθεση, ο Θεός θα του το επιτρέψει, διότι ο σατανάς είναι ο θεός του κόσμου τούτου (Β Κορινθίους 4:4), και ζεις στην περιοχή του.

Ο Ιώβ άνοιξε την πόρτα στον διάβολο να τον πειράξει, με το να έχει φόβο. Ο Ιώβ είπε, «Επειδή, εκείνο που φοβόμουν, μου συνέβηκε, κι εκείνο που τρόμαζα ήρθε επάνω μου» (Ιώβ 3:25).

Πολλοί μελετητές της Αγίας Γραφής συμφωνούν ότι ολόκληρο το βιβλίο του Ιώβ συνέβηκε σε μια περίοδο 9-18 μηνών. Μετά βλέπουμε τον Θεό να στρέφει την αιχμαλωσία του Ιώβ!

Επομένως, όταν ο Ιώβ ήταν φτωχός και άρρωστος, ήταν σε αιχμαλωσία στον διάβολο. Όμως, ο Θεός έστρεψε την αιχμαλωσία του Ιώβ! Ο Θεός έδωσε στον Ιώβ διπλάσια απ’ ό,τι είχε προηγουμένως! Αυτά κάνει ο Θεός μας!

Ομολογία: Ο Θεός στρέφει την αιχμαλωσία μας! Ο Θεός δεν μας βάζει σε δεσμά. Ο Θεός μάς ελευθερώνει! Διαμέσου του Ιησού, είμαι ελεύθερος! Δεν θα δεχτώ ποτέ ότι η αρρώστια και η ασθένεια είναι από τον Θεό! Γνωρίζω από πού έρχεται – και αντιστέκομαι!

 

Ο Μεγαλύτερος που κατοικεί μέσα μου

Εσείς, τεκνία, είστε από τον Θεό και τους έχετε νικήσει· επειδή, μεγαλύτερος είναι αυτός που είναι μέσα σε σας, παρά αυτός που είναι μέσα στον κόσμο.
Α Ιωάννη 4:4

Θα πρέπει να σου γίνει συνήθεια, σε κάθε δοκιμασία να λέεις: «Είμαι υπερνικητής. Είμαι θριαμβευτής. Ο Δημιουργός κατοικεί μέσα μου. Ο Μεγαλύτερος κατοικεί μέσα μου. Σε κάθε δοκιμασία με βγάζει νικητή. Ο Μεγαλύτερος που κατοικεί μέσα μου με κάνει επιτυχημένο σε ό,τι κάνω. Δεν μπορώ να αποτύχω».

Με αυτά που λες δεν καυχέσαι στον εαυτό σου αλλά στον Μεγαλύτερο που είναι μέσα σου. Και αυτά που λες θα δώσουν την ευκαιρία στον Θεό να ενεργήσει θαυμάσια στη ζωή σου!

Εάν είσαι αναγεννημένος και πληρωμένος με το Άγιο Πνεύμα, έχεις ήδη μέσα σου τα πάντα που χρειάζεσαι στη ζωή σου για να είσαι νικητής και επιτυχημένος! Η πληρότητα του Θεού με όλη Του τη δύναμη κατοικεί μέσα σου αυτή τη στιγμή!

Εάν πιστέψεις τις υποσχέσεις του Θεού μέσα στον Λόγο Του, και τις ομολογείς καθημερινά, ο Θεός που κατοικεί μέσα σου, θα μεγαλυνθεί μέσα σου, θα σε φωτίσει, θα σε καθοδηγήσει μέσα στο πνεύμα σου, θα ζωοποιήσει το σώμα σου (Ρωμαίους 8:11) και θα σε βοηθήσει σε κάθε κατάσταση στη ζωή σου!

Ομολογία: Μεγαλύτερος είναι Αυτός που είναι μέσα μου παρά απ’ αυτόν που είναι μέσα στον κόσμο. Ο Μεγαλύτερος που είναι μέσα μου, είναι μεγαλύτερος από τον διάβολο, μεγαλύτερος από την αρρώστια, μεγαλύτερος από τη φτώχεια, μεγαλύτερος από τον θάνατο, μεγαλύτερος από κάθε δύναμη του εχθρού. Και κατοικεί μέσα μου! Ο Μεγαλύτερος που βρίσκεται μέσα μου αυτή τη στιγμή, με βγάζει νικητή σε κάθε μάχη της ζωής! Δεν μπορώ να αποτύχω!

 

Η φωνή του Αγίου Πνεύματος

Και ενώ ο Πέτρος συλλογιζόταν για το όραμα, το Πνεύμα είπε σ' αυτόν: Δες, σε ζητούν τρεις άνθρωποι.
Πράξεις 10:19

Ο Θεός μάς οδηγεί διαμέσου της εσωτερικής μαρτυρίας. Επίσης, μας οδηγεί διαμέσου της απαλής, μικρής φωνής του αναγεννημένου πνεύματος μας.

Ένας τρίτος τρόπος που μας οδηγεί ο Θεός είναι διαμέσου της φωνής του Αγίου Πνεύματος, όταν ο Παράκλητος μάς μιλά. Αυτό έχει περισσότερη δύναμη και εξουσία σε σύγκριση με την απαλή, μικρή φωνή του πνεύματος μας.

Όταν αυτή η Φωνή μας μιλά, είναι τόσο ζωντανή που μπορεί να κοιτάξεις γύρω σου για να δεις ποιός σου μιλά, αν και αυτή η Φωνή είναι από μέσα σου!
Υπάρχουν περιπτώσεις που μου μίλησε το Πνεύμα του Θεού που την άκουσα τόσο καθαρά και ζωντανά που γύρισα να δω ποιός μου μιλούσε, αν και οι γύρω μου δεν άκουσαν τίποτε!

Κάτι παρόμοιο συνέβηκε και με τον μικρό Σαμουήλ όταν του μίλησε ο Θεός. Ο Ηλεί, ο ιερέας, που ήταν εκεί παρών δεν άκουσε τίποτε! (βλέπε Α Σαμουήλ 3:1-10).
Παρόλα αυτά αυτός δεν είναι ο κύριος τρόπος που ο Θεός οδηγεί τα παιδιά Του σήμερα.

Έμαθα στη Χριστιανική μου πορεία όταν μου μιλά ο Θεός με τη Φωνή του Πνεύματος Του, συνήθως είναι όταν δύσκολοι καιροί έρχονται στη ζωή μου! Γι΄ αυτό και αν δεν μου είχε μιλήσει μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα τα κατάφερνα να μείνω σταθερός και συγκεντρωμένος στο έργο που με κάλεσε!

Η Βίβλος μάς λέει ότι υπάρχουν πολλές φωνές μέσα στον κόσμο και καμιά απ’ αυτές δεν είναι χωρίς σημασία. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε τη φωνή που ακούμε.

Πρέπει να εξετάζουμε τη φωνή που μας μιλά αν είναι από τον Θεό. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να συμφωνεί με τον Λόγο του Θεού και να φέρνει δόξα στον Κύριο μας. Εάν ο Θεός μάς μιλήσει με τη Φωνή του Πνεύματος Του καλώς, εάν όχι τότε ακολουθούμε την εσωτερική μαρτυρία του Θεού μέσα μας ή την απαλή, μικρή φωνή του πνεύματος μας.

Πάντοτε έχουμε τον Λόγο Του για να μας καθοδηγεί και να φωτίζει τον δρόμο μας.

Ομολογία: Περπατώ μέσα στο φως του Λόγου του Θεού!

 

Πώς εκφράζεται η πίστη

Επειδή, σας διαβεβαιώνω, ότι όποιος πει σ' αυτό το βουνό: Σήκω και πέσε μέσα στη θάλασσα, και δεν διστάσει στην καρδιά του, αλλά πιστέψει ότι εκείνα που λέει γίνονται, θα γίνει σ' αυτόν ό,τι και αν πει.
Μάρκος 11:23

Πριν χρόνια, μετά που ξόδεψα όλη την ημέρα προσευχόμενος και μελετώντας τον Λόγο του Θεού, ο Θεός μου μίλησε καθαρά μέσα στο πνεύμα μου και μου είπε:

«Πρόσεξες ότι στο εδάφιο Μάρκος 11:23 ότι το τι βγαίνει από το στόμα αναφέρεται τρεις φορές και η καρδιά αναφέρεται μόνο μια φορά;»

Ξαφνιάστηκα με αυτά τα λόγια του Θεού και Του είπα: «Όχι, δεν το πρόσεξα ποτέ!» (Είχα διαβάσει και μελετήσει το εδάφιο αυτό εκατοντάδες φορές)!
Συνέχισε ο Κύριος και μου είπε, «Ο λαός μου συνήθως δεν αποτυγχάνει στο θέμα της καρδιάς αλλά στο θέμα του τι βγαίνει από το στόμα τους. Διδάχτηκαν να πιστεύουν με την καρδιά τους και αυτό πρέπει να γίνεται.

Όμως, η πίστη εκφράζεται και ελευθερώνεται με τα λόγια τους στόματος. Μπορείς να έχεις ό,τι πεις!!!» Και πρόσθεσε, «Πρέπει να αφιερώνεις τριπλάσιο χρόνο στο να διδάσκεις τον λαό Μου για το τι βγαίνει από το στόμα τους και πώς ελευθερώνεται και εκφράζεται η πίστη τους, παρά στο ότι πρέπει να πιστεύουν με την καρδιά τους!»

Ομολογία: Έχω το τι λέω. Εκφράζω και ελευθερώνω την πίστη μου με λόγια.

 

Το φάρμακο του Θεού

Γιε μου, πρόσεχε στις ρήσεις μου· στρέφε το αυτί σου στα λόγια μου. Ας μη απομακρυνθούν από τα μάτια σου· φύλαγέ τα μέσα στην καρδιά σου· επειδή, είναι ζωή σ' εκείνους που τα βρίσκουν αυτά, και γιατρειά (φάρμακο) σε όλη τους τη σάρκα.
Παροιμίες 4:20-22

Αυτό σημαίνει ότι ο Λόγος του Θεού είναι γιατρειά και φάρμακο σε ΟΛΟ μας το σώμα!
Στον φυσικό κόσμο το φάρμακο δεν θα μας ωφελήσει τίποτε εάν δεν το λάβουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

Μπορείς να πας στον γιατρό και να πάρεις μια συνταγή. Μετά αφού πας στο φαρμακείο, λάβεις το φάρμακο, πηγαίνεις στο σπίτι και το βάζεις στο κομοδίνο δίπλα στο κρεββάτι σου. Όμως, συνεχίζεις να γίνεσαι χειρότερα! Γιατί;

Μετά λίγες μέρες πάεις στον γιατρό και του λες: «Δεν το καταλαβαίνω, αντί να γίνω καλύτερα, γίνομαι χειρότερα! Γιατί;» Ο γιατρός θα ρωτήσει: «Πήρες το φάρμακο σύμφωνα με τις οδηγίες που σου έδωσα;» Και εσύ του λέεις, «Όχι, αλλά το έχω στο κομοδίνο, δίπλα στο κρεββάτι μου!»

Το φάρμακο δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ωφέλεια σε σένα διότι δεν ακολούθησες τις οδηγίες!!! Πρέπει να το λάβεις ΜΕΣΑ ΣΟΥ!!!

Το ίδιο ισχύει και με το φάρμακο του Θεού – την Αγία Γραφή. Η Αγία Γραφή – ο Λόγος του Θεού – δεν θα σε ωφελήσει τίποτε εάν δεν κάνεις τον κόπο να τη διαβάσεις και να τη μελετήσεις.

Πρέπει να βάλεις τα λόγια του Θεού μέσα σου – στο πνεύμα σου και στην καρδιά σου. Είναι δική σου ευθύνη! Τα λόγια του Θεού είναι ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ για ΟΛΟ σου το σώμα!!!

Ομολογία: Βάζω τα λόγια του Θεού μέσα στην καρδιά μου – μελετώντας τα, ακούοντας τα και ομολογώντας τα! Είναι ζωή σε μένα. Είναι το φάρμακο για ΟΛΟ μου το σώμα!

 

Βοηθώντας τους ανθρώπους να αποκτήσουν ζωή!

Και πολλά άλλα θαύματα έκανε ο Ιησούς μπροστά στους μαθητές Tου, που δεν είναι γραμμένα σε τούτο το βιβλίο. Τούτα, όμως, γράφτηκαν, για να πιστέψετε ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Γιός του Θεού, και πιστεύοντας να έχετε ζωή στο όνομά Του.
Ιωάννης 20:30-31

Ο Ιησούς έκανε πολλά θαύματα που δεν αναφέρονται στο ευαγγέλιο του Ιωάννη ή στα άλλα ευαγγέλια. Όμως, τα θαύματα που αναφέρονται στα ευαγγέλια, αναφέρονται για ένα σκοπό. Ποιος είναι αυτός ο σκοπός; «…Για να πιστέψετε ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Γιός του Θεού, και πιστεύοντας να έχετε ζωή στο όνομά Του».

Ο σκοπός είναι για να έχουμε αιώνια ζωή!
Σαν Χριστιανός πρέπει να μάθεις πώς να βοηθάς τον κόσμο να αποκτήσει την αιώνια ζωή. Το πρώτο βήμα είναι να τους κάνεις να διαβάσουν ή να ακούσουν το τι είναι γραμμένο στα ευαγγέλια για να γνωρίσουν ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Γιός του Θεού, και σαν Γιός του Θεού έκανε την πνευματική ζωή διαθέσιμη σε πνευματικά νεκρούς ανθρώπους.

Το Ιωάννης 3:15-16 μας δείχνει πώς: «Για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή. Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Γιό Του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή».

Ομολογία: Πιστεύω ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Γιός του Θεού. Και πιστεύοντας, έλαβα την αιώνια ζωή διαμέσου του Ονόματος Του. Δεν θα χαθώ αιώνια. Έχω αιώνια ζωή. Έχω τη ζωή του Θεού – έχω τη φύση του Θεού – και κατοικεί μέσα μου.

 

Ένα θαύμα της αιώνιας ζωής

Επειδή, κάποτε ήσασταν σκοτάδι, τώρα όμως είστε φως εν Κυρίω· περπατάτε ως παιδιά τού φωτός.
Εφεσίους 5:8

Το μεγαλύτερο θαύμα που έχω δει ποτέ για την αιώνια ζωή να επηρεάζει κάποιον ήταν με μια κοπέλα που είχε το όνομα Μαρία.

Η Μαρία ήταν για εφτά ολόκληρα χρόνια στην πρώτη τάξη του δημοτικού χωρίς να μπορέσει να μάθει να γράφει το όνομα της! Τότε δεν υπήρχαν ειδικά σχολεία για τέτοια παιδιά! Οι εκπαιδευτικές αρχές ζήτησαν από τους γονείς να τη βγάλουν από το σχολείο όταν ήταν δεκατεσσάρων ετών.

Όταν ήταν δεκαοχτώ ετών συμπεριφερόταν σαν ένα παιδάκι δύο ετών. Στην εκκλησία, αν δεν καθόταν μαζί με τη μητέρα της, σερνόταν κάτω στο πάτωμα της εκκλησίας βγάζοντας ήχους και παίζοντας σαν ένα μικρό μωρό! 

Μια μέρα, όμως, αυτή η κοπέλα άκουσε το ευαγγέλιο να κηρύττεται στην εκκλησία και έδωσε την καρδιά της στον Χριστό! Δέχτηκε τον Ιησού Χριστό σαν τον προσωπικό της Σωτήρα και Κύριο της ζωής της! Έλαβε μέσα της την αιώνια ζωή – τη φύση του Θεού!

Αμέσως μια δραματικά αλλαγή συνέβηκε στη ζωή της. Την επόμενη μέρα άρχισε να συμπεριφέρεται σαν ένα κορίτσι της ηλικίας της! Η διανοητική της κατάσταση άλλαξε δραματικά προς το καλύτερο. Το ντύσιμο της, το χτένισμα της και γενικά όλη της η συμπεριφορά βελτιώθηκε σημαντικά!

Λίγο μετά πήγε να επισκεφθεί κάποιους συγγενείς της που έμεναν κάπου μακρυά. Εκεί γνώρισε κάποιο νέο και μετά από λίγους μήνες παντρεύτηκαν.
Μετά από αρκετά χρόνια έμαθα ότι ο άντρας της σκοτώθηκε σε δυστύχημα ο οποίος της άφησε κάποια σημαντική περιουσία.

Έμαθα, επίσης, ότι η κοπέλα αυτή που στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών δεν μπορούσε να γράψει το όνομα της, ότι είχε γίνει επιχειρηματίας, ότι έγινε εργολάβος, και ήταν η υπεύθυνη για ένα ολόκληρο συγκρότημα σπιτιών που κτιζόταν στα προάστεια της πόλης της!

Ομολογία: Περπατώ σαν παιδί του φωτός εν Κυρίω. Περπατώ μέσα στο φως της αιώνιας ζωής που μου χάρισε ο Κύριος μου!

 

Καινούργιο κτίσμα

Γι' αυτό, αν κάποιος είναι εν Χριστώ, είναι καινούργιο κτίσμα· τα αρχαία πέρασαν, δέστε, τα πάντα έγιναν καινούργια.
Β Κορινθίους 5:17

Χαίρομαι που είμαι καινούργιο κτίσμα. Ήμουνα μόλις δεκαπέντε ετών όταν αναγεννήθηκα αλλά θυμάμαι ακριβώς τι μου συνέβηκε. Κάτι συνέβηκε μέσα μου. Σαν δύο τόνοι βάρους έφυγαν από το στήθος μου!

Όχι μόνο κάτι έφυγε από μένα αλλά κάτι ήρθε μέσα μου!

Τη στιγμή που δέχτηκες τον Ιησού Χριστό σαν τον Σωτήρα σου και Τον ομολόγησες σαν Κύριο της ζωής σου (Ρωμαίους 10:9-10) και εσύ – σαν εμένα – αναγεννήθηκες!

Έγινες καινούργιο κτίσμα! Εκείνη τη στιγμή, η απολύτρωση που ο Ιησούς εξασφάλισε για μας, έγινε μια πραγματικότητα σε σένα. Εκείνη τη στιγμή, η ζωή και η φύση του Θεού μπήκαν μέσα στο πνεύμα σου!

Η Νέα Γέννηση δεν είναι μια εμπειρία. Δεν είναι μια θρησκεία. Δεν μπαίνεις σε κάποιο δόγμα. Είναι αναγέννηση του πνεύματος σου!

Όταν αναγεννήθηκες, τα παλιά πέρασαν. Στα μάτια του Θεού, όλη η αμαρτία και όλη σου η παλιά ζωή εξαλείφτηκαν! Το ό,τι ήσουν – μιλώντας πνευματικά – εξαλείφτηκε. Σταμάτησε να υπάρχει. Και εσύ έγινες ένας καινούργιος άνθρωπος εν Χριστώ Ιησού. Ο Θεός δεν βλέπει τίποτε στη ζωή σου πριν γνωρίσεις τον Χριστό ως Σωτήρα σου!

Τα πάντα μέσα σου έχουν γίνει καινούργια. Το πνεύμα σου αναγεννήθηκε. Πέρασες από τον θάνατο στη ζωή (Α Ιωάννη 3:14).

Ομολογία: Είμαι κανούργιο κτίσμα εν Χριστώ Ιησού. Αναγεννήθηκα. Η ζωή και η φύση του Θεού είναι μέσα μου Πέρασα από τον θάνατο στη ζωή! Είμαι καινούργιο δημιούργημα!


Πίστη που υπερνικά τις καταστάσεις

Επειδή, κάθε τι που γεννήθηκε από τον Θεό, νικάει τον κόσμο, και η νίκη που νίκησε τον κόσμο είναι τούτη: Η πίστη μας.
Α Ιωάννου 5:4

Μπορεί να είμαι μέσα στον κόσμο αυτό, αλλά δεν είμαι εκ του κόσμου τούτου! Είμαι από τον Θεό. Το πολίτευμα μου είναι στον Ουρανό. Αυτός που κατοικεί μέσα μου είναι μεγαλύτερος απ’ αυτόν που είναι μέσα στον κόσμο (Α Ιωάννου 5:4).

Ποιός είναι μέσα στον κόσμο; Ο διάβολος. Ονομάζεται ο θεός του κόσμου τούτου στην επιστολή Β Κορινθίους 4:4.

Τι υπάρχει στον κόσμο; Η αμαρτία. Όμως, Αυτός που κατοικεί μέσα μου είναι μεγαλύτερος από την αμαρτία. Ο Μεγαλύτερος που κατοικεί μέσα μου (ο Χριστός) νίκησε την αμαρτία.

Τι άλλο είναι μέσα στον κόσμο; Αρρώστιες. Δεν είναι από τον Θεό. Δεν είναι από τον Ουρανό. Δεν υπάρχουν αρρώστιες εκεί. Οι αρρώστιες είναι στον κόσμο αυτό. Ο Μεγαλύτερος που κατοικεί μέσα μου είναι ο Θεραπευτής!

Τι άλλο είναι μέσα στον κόσμο; Προβλήματα. Άσχημες καταστάσεις. Όταν αντιμετώπιζα τέτοιες καταστάσεις στη ζωή μου, πάντα υπενθύμιζα τον εαυτό μου για το Ποιός κατοικεί μέσα μου και για το τι ο Λόγος του Θεού λέει! Έλεγα: «Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρω.

Ο Κύριος που κατοικεί μέσα μου είναι μεγαλύτερος από κάθε πρόβλημα και κατάσταση που φέρνει εναντίον μου ο πονηρός». Έτσι έβγαινα και βγαίνω πάντοτε νικητής (Β Κορινθίους 2:14).

Ομολογία: Γεννήθηκα απ’ τον Θεό και ελευθερώνω την πίστη μου με τα λόγια της πίστης που βγαίνουν απ’ το στόμα μου: «Είμαι υπερνικητής, στο Όνομα του Ιησού Χριστού»!

 

Ικανότητα 

Επειδή, εσείς είστε ναός του ζωντανού Θεού, όπως είπε ο Θεός, ότι: «Θα κατοικώ ανάμεσα σ' αυτούς και θα περπατάω· και θα είμαι Θεός τους, κι αυτοί θα είναι λαός μου».
Β Κορινθίους 6:16

Πολύ λίγοι Χριστιανοί συνειδητοποιούν ότι ο Θεός κατοικεί μέσα τους. Εάν το είχαν συνειδητοποιήσει, δεν θα μιλούσαν με τον τρόπο που μιλούν καθημερινά.
Τι εννοώ μ’ αυτό; Όταν μια ανάγκη παρουσιάζεται στη ζωή τους, πολλοί Χριστιανοί λένε αμέσως, «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό».

Γιατί; Διότι στηρίζονται στις δυνάμεις τους ή στην ικανότητα τους για να υπερπηδήσουν τα εμπόδια ή την πρόκληση που τους παρουσιάστηκε. Γνωρίζουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν τη δύναμη να το κάνουν.

Εάν, όμως, γνωρίζουμε ότι ο Θεός κατοικεί μέσα μας, τότε ο Θεός έχει την ικανότητα και τη δύναμη να κάνει τα πάντα. Γι’ αυτό πρέπει να σταματήσουμε να λέμε «Δεν μπορώ» και να αρχίσουμε να λέμε με πεποίθηση «Μπορώ – διότι στηρίζομαι στον Θεό! Μπορώ – διότι ο Θεός κατοικεί μέσα μου! Μπορώ – διότι μεγαλύτερος είναι Αυτός που κατοικεί μέσα μου παρά αυτόν που είναι μέσα στον κόσμο!».

Άσχετα με το τι αντιμετωπίζεις – και μπορεί να αντιμετωπίζεις φαινομενικά πολύ άσχημες καταστάσεις – μπορείς να πεις, «Ο Θεός θα με βοηθήσει! Θα με βγάλει νικητή! Δεν θα κλονιστώ!».

Αυτό είναι πίστη! Έτσι μιλά η πίστη! Ο Θεός θα σε βγάλει νικητή, κάθε φορά!

Ομολογία: Το Πνεύμα του Θεού κατοικεί μέσα μου. Στηρίζομαι στον Κύριο. Αυτός έχει τη δύναμη και την ικανότητα. Όλα τα μπορώ – διότι το Πνεύμα του Θεού είναι μέσα μου. Μπορώ – διότι έχω την εμπιστοσύνη μου σ’ Αυτόν!

 

Αλλάζοντας κυρίους

Επειδή, η αμαρτία δεν θα σας κυριεύσει· για τον λόγο ότι, δεν είστε κάτω από νόμο, αλλά κάτω από χάρη.
Ρωμαίους 6:14

Η αμαρτία και ο διάβολος είναι συνώνυμα! Γι’ αυτό μπορούμε να πούμε, «Ο διάβολος δεν θα μας κυριεύσει».

Ο λόγος που ο διάβολος δεν μπορεί να μας κυριεύσει ή να έχει εξουσία επάνω μας βρίσκεται στο Κολοσσαείς 1:13 – ο Πατέρας Θεός μας ελευθέρωσε από τη δύναμη και εξουσία του σατανά.

Τη στιγμή που αναγεννήθηκες και έγινες καινούργιο δημιούργημα εν Χριστώ, ο Ιησούς έγινε ο Κύριος της ζωής σου. Τώρα, ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κυβερνήτης σου, το Αφεντικό σου. Ο διάβολος έπαυσε να είναι ο κύριος σου, το αφεντικό σου. Ο Ιησούς είναι τώρα ο Κύριος της ζωής σου!

Οτιδήποτε είναι από τον σατανά – ασθένειες, αρρώστιες, κακές συνήθειες κλπ – δεν μπορούν να έχουν την εξουσία, την κυριότητα ή τη δύναμη επάνω σου!

Ομολογία: Ο Ιησούς είναι ο Κύριος μου. Σε ευχαριστώ, Πατέρα. Σε ευχαριστώ που με ελευθέρωσες από τη δύναμη και εξουσία του σατανά. Σε ευχαριστώ που ο διάβολος δεν έχει πλέον εξουσία επάνω μου. Σε ευχαριστώ που οι αρρώστιες, οι ασθένειες και κακές συνήθειες δεν με κυβερνούν!


Θεϊκή φύση

Διαμέσου των οποίων δωρήθηκαν σε μας οι πιο μεγάλες και πολύτιμες υποσχέσεις, ώστε διαμέσου αυτών να γίνετε κοινωνοί θείας φύσης, έχοντας αποφύγει τη διαφθορά, που υπάρχει μέσα στον κόσμο, διαμέσου της επιθυμίας.  
Β Πέτρου 1:4

Όταν έγινες παιδί του Θεού, ο Θεός μετέδωσε σε σένα τη φύση Του – την αιώνια ζωή. Αυτή η ζωή, αυτή η φύση, αυτή η υπόσταση του Θεού άλλαξε ολοκληρωτικά το πνεύμα σου.

Πέρασες από τον πνευματικό θάνατο – τη βασιλεία του Σατανά – στη ζωή, που είναι η βασιλεία του Θεού (Α Ιωάννη 3:14). Πέρασες από την εξουσία του Σατανά στην εξουσία του Χριστού.

Όταν έλαβες αιώνια ζωή, η σατανική φύση έφυγε από μέσα σου! Η διαφθορά που απέφυγες είναι ο πνευματικός θάνατος, η σατανική φύση (Β Πέτρου 1:4).

Η σατανική φύση έφυγε από μέσα σου, όχι θεωρητικά, αλλά πραγματικά. Β Κορινθίους 5:17 λέει, «…τα παλαιά πέρασαν …». Και η φύση του Θεού ήρθε μέσα σου.
Τώρα είσαι κοινωνός της θείας φύσης του Θεού, της ζωής του Θεού!

Ομολογία: Η ζωή του Θεού είναι μέσα μου. Η ικανότητα του Θεού είναι μέσα μου. Για να αποτύχω, θα πρέπει να αποτύχει ο Θεός. Και ο Θεός δεν αποτυγχάνει ποτέ! Είμαι κοινωνός της θείας φύσης Του.

 

Κάθε καλό δώρο 

Κάθε αγαθή δόση, και κάθε τέλειο δώρημα, είναι από πάνω, το οποίο κατεβαίνει από τον Πατέρα των φώτων, στον οποίο δεν υπάρχει αλλοίωση ή σκιά μεταβολής. 
Ιάκωβος 1:17

Τι είναι καλό; Τι είναι αγαθό;
Το εδάφιο στις Πράξεις 10:38 λέει ότι ο Ιησούς περιερχόταν ευεργετώντας και θεραπεύοντας. Η θεραπεία είναι κάτι το καλό!

Η αρρώστια δεν είναι κάτι το καλό. Κάθε θεραπεία προέρχεται από τον Πατέρα. Κάθε αρρώστια δεν προέρχεται από τον Πατέρα Θεό.

Πρώτα απ’ όλα, από πού θα πάρει ο Θεός την αρρώστια για να σου τη δώσει; Δεν έχει αρρώστιες ο Θεός στον Ουρανό. Θα πρέπει να τις δανειστεί απ’ τον διάβολο!  (Δεν μπορείς να δώσεις κάτι σε κάποιον που δεν έχεις.)

Η Βίβλος λέει ότι δεν υπάρχει αρρώστια στον Ουρανό. Επομένως, η αρρώστια δεν μπορεί να έρθει απ’ τον Ουρανό.

Τι έρχεται απ’ τον Ουρανο;

Κάθε αγαθή δόση, και κάθε τέλειο δώρημα!

Ομολογία: Κάθε αγαθή δόση, και κάθε τέλειο δώρημα είναι από πάνω και κατεβαίνει από τον Πατέρα των φώτων. Μόνο καλά πράγματα έρχονται απ’ τον Ουρανό διότι ο Θεός είναι καλός και ο Ουρανός έχει καλά πράγματα. Δεν υπάρχει αρρώστια στον Ουρανό. Επομένως, η αρρώστια δεν προέρχεται απ’ τον Θεό. Η θεραπεία είναι δώρο απ’ τον Θεό! Γι’ αυτό παίρνω τώρα την απόφαση να λαμβάνω ό,τι δίνει ο Θεός – θεραπεία!

 

Πίστη για τα οικονομικά

Ας κρατάμε την ομολογία της ελπίδας ασάλευτη· επειδή, είναι πιστός αυτός που υποσχέθηκε.
Εβραίους 10:23

Όταν χρειαζόμουνα κάποια πράγματα στη ζωή μου, πάντοτε στήριζα την πίστη μου στον Μάρκο 11:23 και έλεγα (ομολογούσα) το τι πίστευα να λάβω απ’ τον Θεό. Πάντοτε το ομολογούσα με πίστη και γινόταν διότι ο Θεός είναι πάντοτε πιστός στις υποσχέσεις Του (Αριθμοί 23:19).

Πάντοτε ΛΕΩ (ΟΜΟΛΟΓΩ), «Τα χρήματα θα έρθουν» και έρχονται! Δόξα στον Κύριο μας! Πρέπει να τονίσω εδώ ότι, πρώτα, κάνω το μέρος μου απέναντι στον Θεό! Δηλαδή, δίνω τα δέκατα μου και τις εισφορές μου για το έργο του Θεού (Μαλαχίας 3:10, Εβραίους 7:8).

Όταν χρειάζομαι κάποιο συγκεκριμμένο ποσό, είμαι συγκεκριμμένος στην ομολογία μου: Ονομάζω το ποσό που χρειάζομαι.

Κάποτε χρειαζόμουνα 1500 ευρώ. Έτσι το είπα. Και συνέχισα να το λέω. Όταν προσευχόμουνα, δεν το ξαναζητούσα στην προσευχή μου. Απλά έλεγα με πίστη, «Την πρώτη του μηνός θα έχω τα 1500 ευρώ που χρειάζομαι».

Όταν ήρθε η πρώτη του μηνός, είχα στα χέρια μου τα 1500 ευρώ! Δόξα στον Κύριο! Ο Θεός είναι πάντοτε πιστός!!!

Ο Κύριος ό,τι έκανε για μένα θα το κάνει και για σένα, εάν πιστέψεις (Μάρκος 11:23).

Ομολογία: Κρατώ την ομολογία της πίστης μου ασάλευτη διότι είναι πιστός Αυτός που υποσχέθηκε. Και έχω το τι λέω (ομολογώ) - που είναι βέβαια σύμφωνο με τον άγιο Του Λόγο!

 

Το Άγιο Πνεύμα συμμαρτυρεί

Το ίδιο το Πνεύμα συμμαρτυρεί με το πνεύμα μας, ότι είμαστε παιδιά τού Θεού.   
  Ρωμαίους 8:16

Ο Θεός μάς οδηγεί. Ο Θεός μάς καθοδηγεί. Μας το λέει ο Λόγος του Θεού: «Επειδή, όσοι καθοδηγούνται από το Πνεύμα του Θεού, αυτοί είναι γιοι τού Θεού» (Ρωμαίους 8:14).

Πώς μας καθοδηγεί ο Θεός;  

Το Ρωμαίους 8:16 μάς δίνει ένα κλειδί: «Το ίδιο το Πνεύμα συμμαρτυρεί με το πνεύμα μας, ότι είμαστε παιδιά του Θεού».

Πώς γνωρίζεις ότι είσαι παιδί του Θεού; Δεν το γνωρίζεις διότι κάποιος είχε προφητεία για σένα. Δεν το γνωρίζεις διότι κάποιος σου είπε ότι έτσι νοιώθει για σένα. Δεν το γνωρίζεις διότι είχες κάποιο όραμα. Μπορείς να έχεις όραμα, αλλά δεν είναι έτσι που γνωρίζεις ότι είσαι παιδί του Θεού.

Πώς, λοιπόν, γνωρίζεις ότι είσαι παιδί του Θεού;
Η Αγία Γραφή, ο Λόγος του Θεού, λέει ότι το Άγιο Πνεύμα συμμαρτυρεί με το πνεύμα σου. Μερικές φορές δεν μπορείς να εξηγήσεις ακριβώς πώς το γνωρίζεις αλλά το γνωρίζεις βαθειά μέσα σου. Έχεις την εσωτερική μαρτυρία ότι είσαι παιδί του Θεού.

Αυτός είναι ο κύριος τρόπος που ο Θεός καθοδηγεί τα παιδιά Του – διαμέσου της εσωτερικής μαρτυρίας!

Ομολογία: Έχω γεννηθεί από το Πνεύμα του Θεού. Το Πνεύμα του Θεού συμμαρτυρεί με το Πνεύμα μου ότι είμαι παιδί του Θεού. Το Πνεύμα του Θεού με καθοδηγεί. Με καθοδηγεί τώρα.

 

Πνευματική συμπεριφορά

Δεν υπάρχει, λοιπόν, τώρα καμιά κατάκριση για εκείνους που είναι στον Ιησού Χριστό, αυτούς που δεν περπατούν σύμφωνα με τη σάρκα, αλλά σύμφωνα με το Πνεύμα.
Ρωμαίους 8:1

Η συνείδηση μας είναι η φωνή του πνεύματος μας.

Η λογική μας είναι η φωνή της ψυχής μας ή του νου μας.

Οι αισθήσεις μας είναι η φωνή του σώματος μας.

Το Άγιο Πνεύμα δεν συμμαρτυρεί με τη λογική μας. Το Άγιο Πνεύμα δεν συμμαρτυρεί με τις αισθήσεις μας ή τα συναισθήματα μας. Το Άγιο Πνεύμα συμμαρτυρεί με το πνεύμα μας.

Πολλές φορές στις συναθροίσεις λέμε ότι νοιώθουμε την παρουσία του Θεού. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν νοιώθουμε την παρουσία του Θεού στον φυσικό τομέα αλλά στον πνευματικό.

Γι’ αυτό είμαι πολύ προσεχτικός να διαχωρίζω τα δύο διότι οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές ζουν με το πώς νοιώθουν στον φυσικό τομέα. Όταν νοιώθουν καλά, λένε, «Δόξα στον Θεό! Αλληλούια! Είμαι σωσμένος! Είμαι γεμάτος με το Πνεύμα! Όλα είναι θαυμάσια!». Αλλά, όταν νοιώθουν άσχημα, το πρόσωπο τους γίνεται σκυθρωπό και λένε, «Τα έχασα όλα. Δεν νοιώθω όπως ένοιωθα πριν. Μάλλον έχω απομακρυνθεί από τον Θεό».

Εάν πάμε με τα αισθήματα μας τότε θα έχουμε συνεχώς προβλήματα. Γι’ αυτό πολλοί Χριστιανοί είναι σαν το γιο-γιο. Την μια είναι πάνω στα σύννεφα και την άλλη μέσα στην κοιλάδα στενοχωρημένοι.

Δεν περπατάνε με το πνεύμα τους. Δεν περπατάνε διά της πίστης. Περπατάνε με τις αισθήσεις τους.

Ομολογία: Δεν περπατώ με τη σάρκα, αλλά με το πνεύμα. Δεν περπατώ με τις αισθήσεις ή τα αισθήματα. Δεν ακολουθώ τη λογική μου. Ακολουθώ τη φωνή του πνεύματος μου, τη συνείδηση μου.

 

Η δικαιοσύνη του Θεού

Επειδή, εκείνον που δεν γνώρισε αμαρτία, τον έκανε για χάρη μας αμαρτία, για να γίνουμε εμείς δικαιοσύνη του Θεού διαμέσου αυτού.
Β Κορινθίους 5:21

«Επειδή, εκείνον που δεν γνώρισε αμαρτία, τον έκανε για χάρη μας αμαρτία…»

φορές δοκιμάζω κάποιους Χριστιανούς με το να τους διαβάσω το μέρος της Αγίας Γραφής που αναφέρεται πιο πάνω και μετά τους ερωτώ: «Πόσοι από σας πιστεύετε ότι αυτό που διάβασα είναι αλήθεια;»

Όλοι ψηλώνουν τα χέρια τους. Και μετά τους διαβάζω το τελευταίο μέρος αυτού του εδαφίου, «…για να γίνουμε εμείς δικαιοσύνη του Θεού διαμέσου αυτού».
Και τους λέω, «Επομένως, εμείς – εγώ και εσύ – είμαστε η δικαιοσύνη του Θεού εν Χριστώ. Πόσοι από σας το πιστεύετε αυτό;»

Τις περισσότερες φορές ούτε οι μισοί από το ακροατήριο δεν ψηλώνουν τα χέρια τους. Και, όμως, εάν το πρώτο μέρος του εδαφίου είναι αληθινό, τότε και το δεύτερο μέρος πρέπει να είναι αλήθεια!

Ο Θεός μάς έδωσε αυτή τη θέση και μας ανήκει! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε δίκαιοι, είμαστε η δικαιοσύνη του Θεού λόγω του Χριστού και της απολυτρωτικής Του θυσίας (βλέπε Ρωμαίους 3:24-25, 5:1,9,17).  

Ομολογία: Ο Ιησούς έγινε αμαρτία για μένα για να γίνω εγώ η δικαιοσύνη του Θεού εν Αυτώ. Είμαι η δικαιοσύνη του Θεού εν Χριστώ. Ο Θεός με έκανε δίκαιο. Η δικαιοσύνη είναι δική μου. Την έχω τώρα! Είμαι δίκαιος τώρα!

Κ.Χ.