Κεντρική σελίδα

 

 

Μηνύματα

 

 

Αλληλογραφία

 

 

Τα πιστεύω μας

 

 

Αιτήματα

 

 

Προσευχές

 

 

Γράψτε μας

 

 

Το περιοδικό

 

 

Προσφορές

 

 

Για ασφάλεια

Πατέρα μου Επουράνιε, στο Όνομα του Ιησού Χριστού, Σε ευχαριστώ που εκπληρώνεις ΟΛΕΣ τις υποσχέσεις Σου στη ζωή μου.

Σε ευχαριστώ που κατοικώ κάτω από τη σκιά Σου και παραμένω σταθερός και ασφαλισμένος κάτω από την προστασία Σου και καμιά δύναμη σε ολόκληρο το σύμπαν δεν μπορεί να Σου αντισταθεί.

Πατέρα μου, Είσαι το φρούριο μου και το καταφύγιο μου. Κανένα κακό δεν έρχεται επάνω μου και στην οικογένεια μου. Κανένα ατύχημα ή δυστύχημα δεν συμβαίνει σε μένα και την οικογένεια μου. Καμιά πληγή ή καταστροφή δεν πλησιάζει στο σπίτι μου.

Αναθέτεις στους αγγέλους Σου ειδική φροντίδα για μένα, να με συντροφεύουν, να με φυλάουν και να με προστατεύουν. Οι άγγελοι Σου στρατοπεδεύουν γύρω μου!

Πατέρα μου, είσαι η στερεή και ακλόνητη εμπιστοσύνη μου. Προσέχεις τα βήματα μου από του πιαστούν σε οποιαδήποτε παγίδα του εχθρού ή κίνδυνο που παραφυλάει. Πατέρα μου, μου δίνεις ασφάλεια και ελευθερία. Ο Ιησούς είναι η ασφάλεια μου!

Σαν ταξιδεύω, λέω «ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ» και γίνεται! Ταξιδεύω με ασφάλεια και σιγουριά διότι η καρδιά μου και ο νους μου είναι προσηλωμένα σε Σένα και γι’ αυτό είμαι σε μια τέλεια ειρήνη (Ησαίας 26:3).

Σαν ξαπλώνω για να κοιμηθώ, Πατέρα μου, τραγουδώ από χαρά.

Ξαπλώνω ειρηνικά και κοιμάμαι διότι Εσύ μονάχα, Κύριε μου, με φυλάεις και με προστατεύεις.

Ξαπλώνω και δεν φοβάμαι. Ο ύπνος μου είναι γλυκύς διότι με ευλογείς ακόμη και όταν κοιμάμαι (Παροιμίες 3:24).

Κύριε μου, είσαι ο φύλακάς μου. Είσαι η σκέπη μου από τα δεξιά μου. Την ημέρα ο ήλιος δεν με βλάπτει, ούτε το φεγγάρι τη νύχτα.

Πατέρα μου, με φυλάεις από κάθε κακό, φυλάεις την ψυχή μου. Φυλάεις την έξοδό μου και την είσοδό μου, από τώρα και μέχρι τον αιώνα (Ψαλμός 121:5-8).

Σε ευχαριστώ, Πατέρα μου, στο Όνομα του Ιησού Χριστού. Αμήν.

 

Για ειρήνη σε έναν τρικυμισμένο γάμο

Πατέρα μου επουράνιε, στο Όνομα του Ιησού Χριστού, φέρνω ενώπιον σου αυτή τη στιγμή τους …………………………. που τώρα περνούν δύσκολα στον γάμο τους.

Προσεύχομαι και ομολογώ τον άγιο Σου Λόγο γι’ αυτούς και πιστεύω ότι θα Τον εκπληρώσεις στη ζωή τους.

Προσεύχομαι και ομολογώ ότι οι ……………………….. θα αφήσουν τις πικρίες, τον θυμό, την οργή, τα αρνητικά λόγια, την αντιπάθεια, την κακομεταχείριση, την ανασφάλεια, την κακία, το μίσος και όλη την αρνητική στάση και ψυχρότητα ο ένας προς τον άλλον.

Προσεύχομαι και ομολογώ ότι οι ………………………….. γίνονται χρήσιμοι και βοηθητικοί ο ένας προς τον άλλον. Γίνονται, επίσης, καλοί, ευγενικοί, συμπονετικοί και ζεστοί ο ένας προς τον άλλον. Εκτιμούν ο ένας τον άλλον και δείχνουν – με τη χάρη Σου – πραγματική αγάπη και στοργή αναμεταξύ τους!

Συγχωρούν ο ένας τον άλλον καθώς Εσύ Πατέρα μου τους συγχώρεσες όλες τις αμαρτίες τους διαμέσου του Ιησού Χριστού.

Πιστεύω ότι γίνονται μιμητές Σου, Θεέ μου, όπως τα παιδιά μιμούνται τον πατέρα τους. Πιστεύω ότι από τώρα και στο εξής περπατούν με αγάπη, συγχωρητικότητα και ταπεινοφροσύνη.
Πατέρα μου, Σε ευχαριστώ που οι ……………………… ανανεώνουν καθημερινά τον νου τους με τον Λόγο Σου και έτσι ζουν πνευματικά και όχι σαρκικά! Έχουν ενδυθεί τον νέο άνθρωπο εν Χριστώ Ιησού και έτσι περπατούν σε αγιασμό και υπακοή στο άγιο Σου θέλημα για τη ζωή τους.

Πατέρα μου, σε ευχαριστώ που με άκουσες και έκανες ένα μεγάλο θαύμα στη ζωή τους.

Το διαζύγιο δεν είναι πλέον επιλογή σ’ αυτούς διότι περπατούν από τώρα και στο εξής με τη θεία αγάπη που έχεις βάλει μέσα στην καρδιά τους. Αμήν.

 

Για να δεχθείς τον Ιησού ως Κύριο και Σωτήρα σου

Πατέρα, γνωρίζω ότι τόσο πολύ αγάπησες τον κόσμο που πρόσφερες το Γιο Σου το μονογενή για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σε Σένα αλλά να έχει ζωή αιώνια. 
Γνωρίζω, επίσης, ότι όποιος έρχεται για βοήθεια, στον Ιησού Χριστό, ο Ιησούς Χριστός δεν τον βγάζει έξω. Γνωρίζω ότι ο Ιησούς είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή και ότι είναι ο μόνος Σωτήρας.
Πατέρα, είναι γραμμένο μέσα στο Λόγο Σου ότι εάν ομολογήσω με το στόμα μου τον Ιησού ως Κύριο της ζωής μου και πιστέψω μέσα στην καρδιά μου ότι Τον ανέστησες από τους νεκρούς, θα σωθώ. Επομένως, Πατέρα, ομολογώ τον Ιησού ως Κύριο της ζωής μου αυτή τη στιγμή. Τον βάζω Κύριο της ζωής μου από τώρα και στο εξής. Πιστεύω μέσα στην καρδιά μου ότι Τον ανέστησες από τους νεκρούς. Ο διάβολος δεν έχει πλέον καμιά εξουσία επάνω μου διότι ανήκω στον Κύριο.
Σ’ ευχαριστώ που με καθάρισες απ’ όλες μου τις αμαρτίες με το αίμα του Ιησού Χριστού και με έκανες ένα καινούργιο δημιούργημα. Τα παλαιά πέρασαν και όλα έχουν γίνει νέα στη ζωή μου. Αμήν.

 

Για προστασία

Πατέρα επουράνιε, ομολογώ τον άγιο σου Λόγο για μένα και την οικογένεια μου και πιστεύω ότι ο άγιος Σου Λόγος δεν επιστρέφει σε Σένα κενός αλλά εκτελεί το θέλημα Σου όπου εσύ τον αποστέλλεις.

Χαίρομαι και ευφραίνομαι για τις υποσχέσεις μέσα στον άγιο Σου Λόγο για προστασία και ασφάλεια - σ’ αυτούς που Σε αγαπούν και είναι υπάκουοι στον Λόγο Σου. Μόνο Εσύ, Κύριε, με έχεις πραγματικά ασφαλισμένο. Σου έχω εμπιστοσύνη και είμαι κάτω από τη θεία Σου προστασία. Εάν έχω κάποιο πρόβλημα ή κάποια πρόκληση της ζωής, τρέχω πάντοτε σε Σένα που είσαι το φρούριο μου και το καταφύγιο μου σε ώρα ανάγκης. Πιστεύοντας τον άγιο Σου Λόγο, ομολογώ, στο όνομα του Ιησού Χριστού, ειρήνη, ασφάλεια και επιτυχία για μένα και την οικογένεια μου.

Ως παιδί του Θεού, είμαι κάτω από τη σκέπη του Υψίστου και άγγελοι του Κυρίου με προστατεύουν και με περιτριγυρίζουν. Είμαι χωρίς φόβο διότι γνωρίζω ότι είμαι κάτω υπό τη σκέπη Σου. Έχω την ειρήνη του Θεού στη ζωή μου και δεν θα επιτρέψω σε οποιοδήποτε φόβο να με κυριεύσει. Εσύ, Κύριε μου, με ελευθερώνεις από κάθε κακό και με διατηρείς για τη βασιλεία Σου.

Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, που σε κάθε περίσταση είσαι εκεί για να με προστατεύεις. Είτε είμαι στο σπίτι, είτε στον τόπο εργασίας μου, είτε ταξιδεύω Εσύ με προστατεύεις. Όλα πάνω στη γη είναι κάτω από τις εντολές Σου. Είσαι ο επουράνιος μου Πατέρας και με φροντίζεις. Μέσω της πίστης μου σε Σένα πατώ πάνω στα φίδια και στους σκορπιούς και πάνω σε όλη τη δύναμη του εχθρού και τίποτε δεν πρόκειται να με βλάψει.  

Πατέρα, Σου δίνω τη δόξα για το καθετί. Σ’ ευχαριστώ που είσαι πάντοτε μαζί μου και είμαι σε ασφάλεια και προστασία. Με σκεπάζεις με το έλεος Σου και όλη η οικογένεια μου και τα ταξίδια μας είναι κάτω από τη σκέπη Σου. Καμιά τρίχα της κεφαλής μας δεν θα χαθεί. Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, για την καθοδήγηση Σου και την ασφάλεια Σου.

Ο Κύριος είναι ο φύλακάς μου. Ο Κύριος είναι η σκέπη μου από τα δεξιά μου. Την ημέρα ο ήλιος δεν με βλάπτει, ούτε το φεγγάρι τη νύχτα. Ο Κύριος φυλάττει και μένα και την οικογένεια μου από κάθε κακό. Φυλάττει την ψυχή μας.

Ο Κύριος φυλάττει την έξοδό μου και την είσοδό μου, από τώρα και μέχρι τον αιώνα.

Κύριε μου, είσαι άξιος κάθε τιμής και δοξολογίας! Αμήν.

 

Προσευχή για τα παιδιά μας

Πατέρα, στο όνομα του Ιησού Χριστού, προσεύχομαι και ομολογώ τον Λόγο Σου για τα παιδιά μου και τ’ αγκαλιάζω με την πίστη μου - πίστη στον Λόγο Σου ότι Τον εκπληρώνεις στη ζωή τους!

Ομολογώ και πιστεύω ότι τα παιδιά μου είναι μαθητές του Χριστού, διδάσκονται τον δρόμο του Χριστού και είναι υπάκουα στο θέλημα Σου. Ομολογώ ότι τα παιδιά μου είναι κατά πάντα ευλογημένα και έχουν πολλή ειρήνη και είναι επιτυχημένα στη ζωή τους... διότι Εσύ Θεέ μου τα υπερασπίζεσαι και τα φυλάεις από κάθε κακό.

Πατέρα, αφιερώνω τα παιδιά μου στα χέρια Σου! Δίνω κάθε έγνοια και μέριμνα για τα παιδιά μου σε Σένα, Πατέρα. Είναι στα χέρια Σου και είμαι πεπεισμένος ότι τα φυλάεις διότι είσαι ο Προστάτης και Φύλακας τους!

Ομολογώ ότι τα παιδιά μου υπακούουν τους γονείς τους εν Κυρίω διότι αυτό είναι ορθό και δίκαιο ενώπιον Σου. Τα παιδιά μου ………... (ανάφερε τα ονόματα τους) τιμούν και θεωρούν πολύτιμους τους γονείς τους διότι αυτή είναι η πρώτη εντολή με υπόσχεση: «για να γίνει καλό στα παιδιά μας και να είναι μακροχρόνια επί της γης».

Ομολογώ και πιστεύω ότι τα παιδιά μου διαλέγουν τη ζωή, Σε αγαπούν, Κύριε, υπακούουν τη φωνή Σου και δένονται μαζί Σου, διότι Εσύ είσαι η ζωή τους και η μακροζωία τους
Επομένως, τα παιδιά μου είναι κεφαλή και ουχί ουρά, είναι μόνο υπεράνω και όχι υποκάτω και είναι ευλογημένα όταν εισέρχονται και ευλογημένα όταν εξέρχονται,

Πιστεύω και ομολογώ ότι έχεις στείλει τους αγγέλους Σου στα παιδιά μου για να τα φυλάνε, να τα προσέχουν, να τα προστατεύουν και να τα υπερασπίζονται από κάθε κακό.
Εσύ, Κύριε, είσαι το φρούριο και το καταφύγιο τους. Είσαι η δόξα τους και ο ανυψωτής των κεφαλών τους.
Ως γονείς υποσχόμαστε να μην ερεθίζουμε ή να παροργίζουμε τα παιδιά μας, να μην είμαστε σκληροί σ' αυτά και να μην τα κάνουμε να αποθαρρύνονται ή να νιώθουν κατωτερότητα.

Δεν θα πληγώσουμε ή να τραυματίσουμε το πνεύμα τους, αλλά θα τα μεγαλώνουμε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και δεν θα απομακρυνθούν από αυτό τον δρόμο ούτε όταν γεράσουν!

Ω, Κύριε, πόσο θαυμάσιο και υπέροχο είναι το όνομα Σου σε όλη τη γη. Εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων ετοίμασες αίνεση ένεκεν των εχθρών Σου, για να καταργήσεις τον εχθρό και τον εκδικητή.

Ο εχθρός σταμάτησε να παρενοχλεί τα παιδιά μου, στο όνομα του Ιησού Χριστού. Τα παιδιά μου αυξάνονται σε σοφία και χάρη ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Αμήν.

 

Προσευχή για τα οικονομικά

Πατέρα μου, έρχομαι ενώπιον Σου στο όνομα του Κυρίου μου Ιησού Χριστού σχετικά με τα οικονομικά μου. Πάντοτε είσαι η βοήθεια μου σε καιρό ανάγκης (Εβραίους 4:16) και γνωρίζω ότι είσαι Θεός αφθονίας (Ιωάννης 10:10). Ο Λόγος Σου μας υπόσχεται ότι θα εκπληρώσεις κάθε μας ανάγκη σύμφωνα με τον πλούτο Σου εν δόξη δια του Ιησού Χριστού (Φιλιππησίους 4:19).

(Εάν δεν έδινες τα δέκατα και τις εισφορές σου μέχρι τώρα κάμε αυτή την προσευχή μετανοίας) Πατέρα μου, συγχώρεσε με που σε έκλεβα στα δέκατα και τις εισφορές μου. Μετανοώ και υπόσχομαι ότι από τα τώρα και στο εξής θα φέρνω τα δέκατα και τις εισφορές μου στην αποθήκη Σου για να υπάρχει τροφή στον οίκο Σου (Μαλαχίας 3:10). Σε ευχαριστώ που μου δίνεις σοφούς διδασκάλους και με διδάσκουν σχετικά μα το τι λέει ο Λόγος σου για τα οικονομικά.

Κύριε μου, είπες στον άγιο σου Λόγο «δοκιμάστε με τώρα σε τούτο αν δεν ανοίξω τους καταρράκτες του ουρανού και εκχέω την ευλογία μου σε σας ώστε να μην υπάρχει χώρος να την δεκτεί» (Μαλαχίας 3:10). Εσύ υπόσχεσαι ότι θα επιτιμήσεις τον καταφθείροντα για χάρη μου (Μαλαχίας 3:11) και γι’ αυτό η καρδιά μου είναι γεμάτη με ευγνωμοσύνη.

Κύριε μου, γνωρίζω ότι Εσύ μου δίνεις την εξουσία να αποκτήσω πλούτη για να στερεώσεις τη διαθήκη Σου στη ζωή μου (Δευτερονόμιο 8:18). Στο όνομα του Κυρίου μου Ιησού Χριστού, Σε λατρεύω και Σε δοξάζω και δεν έχω άλλο Θεό παρά μονάχα Εσένα (Έξοδος 20:3).

Κάνεις κάθε χάρη και ευλογία να έρθει στον δρόμο μου, έτσι που πάντοτε και στο καθετί είμαι αυτάρκης και ζω σε αφθονία, όπως Εσύ υποσχέθηκες μέσα στον άγιο Σου Λόγο (Β Κορινθίους 9:8).

Σε ευχαριστώ για όλα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού. Αμήν.

 

Για νίκη πάνω στη μελαγχολία

Πατέρα, είσαι το καταφύγιο μου και το φρούριο μου σε ώρες ανάγκης. Έχω εμπιστοσύνη σε Σένα και γνωρίζω ότι ουδέποτε με εγκαταλείπεις. Σε δοξάζω και Σε ευχαριστώ για το καθετί στη ζωή μου.

Κύριε μου, εσύ ανυψώνεις τους κυρτωμένους. Γι’ αυτό είμαι δυνατός εν Κυρίω και η καρδιά μου στηρίζεται σε Σένα. Γνωρίζω ότι Εσύ με δικαίωσες ενώπιον Σου χάρη του Ιησού Χριστού και γι’ αυτό είμαι μακριά από κάθε φόβο και καταπίεση του εχθρού. Κακό δεν συμβαίνει σε μένα, και μάστιγα δεν πλησιάζει στη σκηνή μου.

Πατέρα, γνωρίζω ότι έχεις καλά σχέδια για μένα. Το μυαλό μου και η καρδιά μου μένει σε Σένα. Γι’ αυτό δεν συγχύζομαι και ούτε ανησυχώ για οτιδήποτε. Στηρίζομαι σε Σένα σε όλες τις περιστάσεις της ζωής μου.

Στο όνομα του Ιησού Χριστού, καθαιρώ κάθε λανθασμένο τρόπο σκέψης από το μυαλό μου. Γκρεμίζω κάθε οχυρό του διαβόλου από τον νου μου και τις σκέψεις μου που μου φέρνουν κατάθλιψη και μελαγχολία. Πατέρα, αντιστέκομαι στον φόβο, στην αποθάρρυνση, στην αυτολύπηση και στη μελαγχολία. Δεν δίνω τόπο στον διάβολο στη ζωή μου με το να έχω πικρίες ή θυμό για οποιοδήποτε άτομο. Περιτριγυρίζω τον εαυτό μου με ύμνους και κραυγές απελευθέρωσης από μελαγχολία και είμαι υπερνικητής δια του Ιησού Χριστού του Κυρίου μου.

Νίκησα τον διάβολο με το αίμα του Αρνίου, και με τον λόγο της μαρτυρίας μου. Πατέρα, δεν μου έδωσες πνεύμα δειλίας, αλλά δύναμης και αγάπης και σωφρονισμού. Έχω πειθαρχία και αυτοέλεγχο. Έχω νου Χριστού και έχω τις σκέψεις, τα αισθήματα και τους σκοπούς της καρδιάς Του. Έχω μια νέα διανοητική και πνευματική στάση διότι συνεχώς ανανεώνομαι στο πνεύμα του νου μου με το Λόγο Σου.

Αντιστέκομαι στην κατάθλιψη και μελαγχολία. Εγείρομαι σε μια νέα ζωή και είμαι γεμάτος με τη χαρά και την ειρήνη του Κυρίου.

Σε ευχαριστώ, Πατέρα, που με ελευθέρωσες από κάθε κακό. Σε δοξάζω που η χαρά του Κυρίου είναι η δύναμη μου και το φρούριο μου! Αλληλούια! Αμήν.

 

Προσευχή για καθοδήγηση

Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι ο Ιησούς Χριστός, ο Καλός Ποιμένας, έδωσε τη ζωή Tου σαν λύτρο, για να σ’ εξαγοράσει από την εξουσία του Σατανά, είναι καιρός να Τον ευχαριστήσεις και να Τον δεχτείς σαν προσωπικό σου Σωτήρα και Κύριο.

Δώσε Του τον πλήρη έλεγχο της ζωής σου.

Προσευχήσου αυτή την προσευχή με ταπεινότητα και ειλικρίνεια. Θα σε ακούσει και μια θαυματουργική αλλαγή θα συμβεί μέσα σου.

Πες αυτή την προσευχή στον Κύριο – ο Οποίος είναι έτοιμος να γίνει ο Ποιμένας σου:

«Κύριε, πριν συνειδητοποιήσω ότι Εσύ έδωσες τη ζωή Σου για μένα ώστε να με οδηγήσεις στο δρόμο Σου, ομολογώ ότι ήμουν χαμένος και χωρίς σκοπό στη ζωή μου.

Οι ελπίδες μου έγιναν απογοητεύσεις. Οι φιλοδοξίες μου κατέληξαν να είναι αποτυχίες. Έχασα τον δρόμο μου κι αντί για χαρά, υπήρχε δυστυχία. Υπήρχε ασχήμια αντί για ομορφιά, αρρώστια αντί για υγεία, και απογοήτευση αντί για εκπλήρωση.

Οι υποσχέσεις παραβιάζονταν. Τα όνειρα έσβηναν. Καταιγίδες με ακολουθούσαν. Η επιτυχία ήταν μακριά από μένα.
Τώρα γνωρίζω ότι ο δρόμος μου ήταν λανθασμένος. Οι αποφάσεις μου ήταν λανθασμένες.

Τι θαύμα χάρης ήταν που με είδες όταν ήμουν χαμένος και συγχυσμένος! Πόσο ελεήμων ήσουν που νοιάστηκες για μένα αρκετά ώστε να κατέβεις στο επίπεδο της ανάγκης μου και να μου δείξεις με αγάπη τον σωστό δρόμο.

Με είδες σκλαβωμένο να υπηρετώ τα ύπουλα σχέδια του Σατανά. Κυνηγούσα τις υποσχέσεις του, μα ήμουν συνεχώς παγιδευμένος λόγω της πανουργίας του. Η αγάπη Σου δεν μπορούσε να με φτάσει επειδή οι αμαρτίες μου με κρατούσαν μακριά από Σένα.

Έτσι, πλήρωσες Εσύ το τίμημα για την αποστασία μου. Ήρθες κι έκανες τον εαυτό Σου θυσία για τις αμαρτίες μου (Ησαϊας 53:10, Εφεσίους 5:2, Εβραίους 10:10). Έγινες η θυσία μου – «ο αμνός του Θεού, που σηκώνει την αμαρτία του κόσμου» (Ιωάννης 1:29). Έγινες ο αντικαταστάτης μου και έβαλες επάνω Σου την ανομία όλων μας (Ησαϊας 53:5-6).

Εγώ έπρεπε να σταυρωθώ. Εγώ έπρεπε να πεθάνω. Εγώ ήμουν ο ένοχος. Μα, Εσύ πέθανες στη θέση μου. Έχυσες το τίμιο Αίμα Σου για μένα! Πόσο τυχερός είμαι!

Είσαι ο Καλός μου Ποιμένας. Έδωσες τη ζωή Σου για μένα. Το πιστεύω αυτό. Σ’ ευχαριστώ.

Τώρα Σε δέχομαι μέσα στη ζωή μου. Σε δέχομαι σαν προσωπικό μου Σωτήρα και Κύριο της ζωής μου. Πέθανες για να γίνεις ο Ποιμένας μου. Απέδειξες πόσο πολύ θέλεις να με καθοδηγήσεις στο δρόμο της ευτυχίας, της ειρήνης, της υγείας και της εκπλήρωσης.

Τώρα η ζωή μου βρίσκεται στα χέρια Σου. Εσύ είσαι ο καπετάνιος του πλοίου μου. Εσύ είσαι υπεύθυνος. Εσύ θα «κατευθύνεις τα πόδια μου στο δρόμο της ειρήνης» (Λουκάς 1:79). Το Πνεύμα Σου θα «με καθοδηγήσει σε όλη την αλήθεια» (Ιωάννης 16:13).

Κύριε, Εσύ είσαι ο Ποιμένας μου. Είμαι το πρόβατο Σου επειδή Σε δέχομαι στη ζωή μου. Γνωρίζω τη φωνή Σου, θα Σε ακολουθήσω. Δεν μπορώ να χαθώ ξανά.

Από τα σήμερα θ’ απολαύσω την καθοδήγηση Σου για κάθε απόφαση μου. Εσύ κι εγώ είμαστε συνεργάτες στη ζωή και θα γνωρίζω τον Δρόμο Σου. Σ’ ευχαριστώ, αγαπητέ Ιησού, επειδή τώρα μπορώ ν’ απολαύσω αφθονία στη ζωή μου κάτω από την καθοδήγηση Σου. Αμήν!».                                                       

 

Υπερνικώντας το φόβο

Εισαγωγή

Αυτή η προσευχή είναι γραμμένη από κάποια που αντιμετώπισε τους χειρότερους της φόβους και τους υπερπήδησε διαμέσου της πίστης της. Με τα λόγια και τα έργα της φανερώνει τη θριαμβευτική νίκη του Ιησού Χριστού στη ζωή της. Είναι ο Κυριος που «απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν θριάμβευσε εναντίον τους μέσω της σταυρικής Του θυσίας» (Κολοσσαείς 2:15).

Η συγγραφέας αυτής της προσευχής είναι «πεπεισμένη ότι, ούτε θάνατος ούτε ζωή ούτε άγγελοι ούτε αρχές ούτε δυνάμεις ούτε παρόντα ούτε μέλλοντα
ούτε ύψωμα ούτε βάθος ούτε κάποια άλλη κτίση, θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη τού Θεού, η οποία υπάρχει στον Ιησού Χριστό τον Κύριό μας» (Ρωμαίους 8:38-39).

Κάνε αυτή την αλήθεια το θεμέλιο της πίστης σου σαν προσεύχεσαι την ακόλουθη προσευχή για να υπερνικήσεις κάθε είδους φόβο στη ζωή σου:

Προσευχή

Πατέρα, ο Λόγος Σου είναι λύχνος στα πόδια και φως στα μονοπάτια μου.

ΚΥΡΙΕ, με δοκίμασες και με γνώρισες. Εσύ γνωρίζεις το κάθισμά μου και την έγερσή μου· καταλαβαίνεις τους λογισμούς μου από μακριά· διερευνάς το περπάτημά μου και το πλάγιασμα μου, και όλους τους δρόμους μου γνωρίζεις. Επειδή, δες, και πριν ο λόγος έρθει στη γλώσσα μου, εσύ, Κύριε, γνωρίζεις το παν. Με περικυκλώνεις από πίσω και από μπροστά, και έβαλες το χέρι σου επάνω μου. Η γνώση αυτή είναι σε μένα υπερθαύμαστη· είναι υψηλή· δεν μπορώ να φτάσω σ' αυτή.

Πατέρα, πού να πάω από το πνεύμα σου; Και από το πρόσωπό σου πού να φύγω; Αν ανέβω στον ουρανό, είσαι εκεί, αν πλαγιάσω στον άδη, νάσου εσύ. Αν πάρω τα φτερά τής αυγής, και κατοικήσω στα έσχατα της θάλασσας, και εκεί θα με οδηγήσει το χέρι σου, και το δεξί σου χέρι θα με κρατάει. Αν πω: Το σκοτάδι, σίγουρα, θα με σκεπάσει, αλλά κι αυτή η νύχτα θα είναι ολόγυρά μου φως· κι αυτό το σκοτάδι δεν σκεπάζει από σένα τίποτε· και η νύχτα λάμπει όπως η ημέρα· σε σένα το σκοτάδι είναι όπως το φως.

Πατέρα, δεν μεριμνώ για τίποτε· αλλά, σε κάθε τι, τα ζητήματά μου  γνωρίζονται στον Θεό με ευχαριστία διαμέσου τής προσευχής και της δέησης.
Και η ειρήνη Σου, που υπερέχει κάθε νου, διαφυλάττει την καρδιά μου και τα διανοήματά μου σαν αναπαύομαι σε Σένα.

Ενδυναμωμένος από το Άγιο Πνεύμα σίγουρα, ποτέ δεν κλονίζομαι. Από κακή φήμη δεν φοβούμαι· η καρδιά μου είναι στερεή διότι στηρίζεται σε Σένα. 

Είσαι το φως μου και σωτηρία μου· ποιον θα φοβηθώ; Πατέρα, είσαι η δύναμη της ζωής μου· από ποιον θα δειλιάσω;

Δεν φοβούμαι· επειδή, Εσύ είσαι μαζί μου· δεν τρομάζω· επειδή, Εσύ είσαι ο Θεός μου· με ενίσχυσες· μάλιστα, με βοήθησες· μάλιστα, με υπερασπίστηκες με το δεξί χέρι τής δικαιοσύνης Σου.

Πατέρα, δεν μου έδωσες πνεύμα δειλίας, αλλά δύναμης και αγάπης και σωφρονισμού. Σε ανεζήτησα, Κύριε μου, και με εισάκουσες, και από όλους τους φόβους μου με ελευθέρωσες. Και γι’ αυτό λέω «Ο Κύριος είναι βοηθός μου, και δεν θα φοβηθώ, τι θα μου κάνει ο άνθρωπος».

 Πατέρα μου, νίκησα το διάβολο με το αίμα τού Αρνίου, και με τον λόγο τής μαρτυρίας μου.

Στο όνομα του Ιησού Χριστού. Αμήν.

 

Απελευθέρωση αγαπημένων προσώπων από πονηρά πνεύματα και ψεύτικες διδασκαλίες

 

Πατέρα μου επουράνιε, έρχομαι ενώπιον σου στο όνομα του Ιησού Χριστού με πίστη και σεβασμό γνωρίζοντας ότι ο άγιος Σου Λόγος περιτρέχει όλη τη γη και ισχύει και κατορθώνει και δοξάζεται το όνομα Σου στο καθετί. Φέρνω ενώπιον Σου τους ----------------------------------------- (ονόμασε τους) και Σου ζητώ να τους απελευθερώσεις από κάθε καταδυνάστευση του εχθρού και να τους οδηγήσεις σε πηγές ζωντανών νερών και στο τέλειο Σου θέλημα για τη ζωή τους.

ΣΑΤΑΝΑ, ΣΕ ΔΕΝΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΔΕΝΩ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΩ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΚΑΘΕ ΟΧΥΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ, ΕΓΩΙΣΜΟΥ, ΦΘΟΝΟΥ, ΖΗΛΟΤΥΠΙΑΣ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ, ΑΥΘΑΔΕΙΑΣ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ, ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ, ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ, ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΛΙΑΣ, ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΙΣΟΥΣ, ΠΑΘΟΥΣ, ΑΚΑΘΑΡΣΙΑΣ, ΠΛΑΝΗΣ, ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΨΕΥΔΟΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΕΧΘΡΟΤΗΤΑΣ, ΑΣΕΒΕΙΑΣ, ΨΕΥΔΟΥΣ, ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.

ΔΙΑΒΟΛΕ, ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΩ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΑΣΣΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΗ, ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ----------------------------------------- ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΣΥΧΟΥΣ.   

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΑΡΓΩ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΩ ΚΑΘΕΤΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Λειτουργικά πνεύματα, άγγελοι του Θεού, σας ζητώ να πάτε και να διαλύσετε τις σκοτεινές δυνάμεις και να φέρετε τους -------------------------------------------- πίσω στον Κύριο.

Πατέρα, πιστεύω και ομολογώ ότι Εσύ ενεργείς με την παντοδυναμία Σου και γίνεται μια πλήρης απελευθέρωση και αποκατάσταση στη ζωή τους.

Σ’ ευχαριστώ, στο όνομα του Ιησού Χριστού. Αμήν.

 

Προσευχή για αφθονία

Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορείς να έχεις πίστη στον Θεό σχετικά με την αφθονία, την ευημερία, και την άφθονη ζωή που θέλει να σου δώσει ο Θεός, και ο μόνος λόγος που μπορείς να γνωρίζεις ότι «ο Θεός θα προμηθεύσει κάθε σου ανάγκη» (Φιλιππησίους 4:19), είναι ότι ο Ιησούς Χριστός σε απελευθέρωσε από την αμαρτία και τις συνέπειες της όταν πέθανε για σένα επάνω στο σταυρό.

Εφόσον ο Θεός δημιούργησε έναν κόσμο ΑΦΘΟΝΙΑΣ για τα παιδιά Του, είναι το θέλημα Του ν’ απολαύσουμε αυτό τον κόσμο.

Μονάχα όταν η αμαρτία εισήλθε στη ζωή των ανθρώπων, είναι που ο αγώνας γι’ αυτή τη ζωή άρχισε. Τώρα που η απολύτρωση μας έχει γίνει, ο Ιησούς σου προσφέρει άφθονη ζωή. Αυτός είναι η πηγή σου, και όλα όσα χρειάζεσαι. Η αφθονία Του μπορεί να είναι τώρα δική σου και σε θέλει ν’ απολαμβάνεις τα πάντα με ΑΦΘΟΝΙΑ.

Γνωρίζοντας το αυτό, είναι καιρός ν’ αρχίσεις να φέρνεις τα προβλήματα σου, τις υλικές και οικονομικές σου ανάγκες στον Θεό μέσω της προσευχής.

Είναι καιρός να εναποθέσεις αυτά τα προβλήματα ενώπιον του Επουράνιου Πατέρα σου και να Του ζητήσεις να επέμβει θαυματουργικά.

Θα εκπληρώσει την υπόσχεση Του «για να εκπληρώσει κάθε σου ανάγκη», ακόμη κι όταν χρειαστεί να κάνει ένα υλικό θαύμα για να την εκπληρώσει. Η θαυματουργική Του δύναμη δεν περιορίζεται μόνο σε πνευματικά θαύματα. Θα κάνει, επίσης, και φυσικά και υλικά θαύματα.

Βάλε τη ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΦΘΟΝΙΑΣ που έχει κάνει με σένα σε δοκιμή – καθώς σου ζητά να κάνεις κάτι τέτοιο.
Έλα σ’ Αυτόν τώρα. Εναπόθεσε τα προβλήματα και τις ανάγκες σου στα πόδια Του. Προσευχήσου με κάθε ειλικρίνεια και ταπεινότητα – και πίστεψε ότι θα απαντήσει την προσευχή σου (Α Ιωάννης 5:14-15).
Πες αυτή την προσευχή σ’ Αυτόν τώρα:

«Κύριε, Σ’ ευχαριστώ για τις υποσχέσεις που μου έχεις δώσει για ΑΦΘΟΝΗ ΖΩΗ, εάν πιστέψω στο ευαγγέλιο Σου. Σ’ ευχαριστώ που δεν με θέλεις να ζω μέσα στη φτώχεια και την ανάγκη, όπως επίσης και μέσα στην αμαρτία και την αρρώστια.

Είμαι ευγνώμων που γνωρίζω ότι η μεγάλη σωτηρία Σου δεν με σώζει μόνο από τις αμαρτίες μου, αλλά επίσης και «από όλα τα έργα του διαβόλου» (Α Ιωάννης 3:8) τα οποία στέλνονται απ’ αυτόν για να κλέψουν, να σκοτώσουν και να καταστρέψουν (Ιωάννης 10:10).

Καταλαβαίνω ότι η αρρώστια, η φτώχεια, το μίσος, και η ζήλια προέρχονται από τον διάβολο. Εσύ δεν δημιούργησες την ανθρωπότητα γι’ αυτή την κατάσταση της αμαρτίας και της απόγνωσης.
Όταν δημιούργησες όλη αυτή την αφθονία πάνω σ’ αυτή τη γη, μας έδειξες ότι μας θέλεις να ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΦΘΟΝΙΑ.

Κύριε μου, γνωρίζω ότι Εσύ δημιούργησες όλη αυτή την αφθονία πάνω σ’ αυτή τη γη. Τοποθέτησες όλους τους θησαυρούς της εδώ, όχι για το μονοπώλιο των απίστων, αλλά για την ευημερία και την ευλογία των παιδιών Σου, τα οποία ακολουθούν το θέλημα Σου εδώ στη γη.

Τι θαύμα χάριτος είναι το ότι ήρθες για να σώσεις την ανθρωπότητα, ακόμα κι όταν επαναστατούσαμε εναντίον Σου.

Μέσω της θαυμαστής Σου χάρης έστειλες τον Γιο Σου για να με σώσει! Τι μεγάλη αγάπη που έχει για μένα ώστε να θυσιαστεί για να μ’ απελευθερώσει! Τι υπέφερε για μένα – προσωπικά! Εγώ ήμουν ο ένοχος. Εγώ έπρεπε να σταυρωθώ. Ο Ιησούς ήταν αθώος. Τι μεγάλη αγάπη Τον οδήγησε για να πεθάνει στη θέση μου επάνω στο σταυρό!

Σ’ ευχαριστώ, Κύριε μου, για τη θυσία Σου επάνω στο σταυρό.

Σ’ ευχαριστώ γι’ αυτά που επιτεύχθηκαν για χάρη μου επάνω στο σταυρό. Οι αμαρτίες μου πληρώθηκαν εκεί. Οι αρρώστιες μου αφαιρέθηκαν από πάνω μου εκεί. Όλα τα αρνητικά αποτελέσματα των αμαρτιών μου θεραπεύτηκαν εκεί. Ολόκληρο το χρέος που χρωστούσα στον Σατανά, τον παλιό μου κύριο, ξοφλήθηκε.

Ο θάνατος του Ιησού επάνω στο σταυρό είναι η αιώνια απόδειξη ότι απελευθερώθηκα. Τώρα αποδέχομαι αυτό το μήνυμα της αγάπης. Μέσα στο μυαλό μου, στέκομαι μπροστά στο σταυρό. Βλέπω την παλιά μου ζωή σταυρωμένη επάνω σ’ Αυτόν. Βλέπω τις αμαρτίες μου, τις ασθένειες μου, τη φτώχεια μου, την απόγνωση μου και όλα τα αποτελέσματα των αμαρτιών μου να είναι σταυρωμένα εκεί για χάρη μου.

Βλέπω τον Ιησού να πεθαίνει κάτω από το ζυγό της δικής μου ενοχής. Μετά, Τον βλέπω να θάβεται. Και την τρίτη ημέρα, Εσύ Θεέ μου, Τον ανέστησες από τους νεκρούς. Όταν έρχεται με την καινούργια ζωή, αυτή η καινούργια ζωή είναι για μένα. Διότι ζει, θα ζήσω κι εγώ.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Ιησούς είπε: «Ήρθα για να έχετε ζωή, κι αυτή με αφθονία» (Ιωάννης 10:10).

Τώρα δέχομαι τον Ιησού Χριστό μέσα στην καρδιά και τη ζωή μου μέσω της πίστης σαν τον ανεστημένο Κύριο μου. Σε ομολογώ σαν τον Σωτήρα μου, τον Θεραπευτή μου, τον Προμηθευτή μου, και όλα όσα χρειάζομαι.

Σ’ ευχαριστώ που κατέστρεψες τα έργα του διαβόλου. Η αμαρτίες μου, οι αρρώστιες μου, και κάθε τι το κακό το οποίο κλέβει, σκοτώνει και καταστρέφει, έχει καταστραφεί. Δόξα στον Κύριο!

Τώρα καθώς ζητώ να Σε ευχαριστήσω, ο Λόγος Σου λέει: «Δεν θα στερηθώ κανένα αγαθό» (Ψαλμός 34:10).

«Εσύ θα προμηθεύσεις κάθε μου ανάγκη» (Φιλιππησίους 4:19).

"Εσύ επιθυμείς πάνω από όλα, να ΕΥΗΜΕΡΩ και να είμαι υγιής, καθώς ευημερεί η ψυχή μου" (Γ Ιωάννης 1:2).

Σ’ ευχαριστώ, Κύριε που, ευαρεστείσαι μέσα στην ΕΥΗΜΕΡΙΑ των δούλων σου (Ψαλμός 35:17).

Σ’ ευχαριστώ για την υπόσχεση Σου «να με προμηθεύσεις με αγαθά» (Δευτερονόμιο 28:11). Πιστεύω ότι «στέλνεις την ευλογία σου επάνω μου και επάνω σε ό,τι αγγίζει το χέρι μου» (Δευτερονόμιο 28:8).

Πιστεύω ότι ο Χριστός με απελευθέρωσε από την κατάρα της φτώχειας και του κακού, της αρρώστιας και της ασθένειας, της έλλειψης και της καταστροφής.

Εσύ, Κύριε, έβαλες τη δικαιοσύνη Σου επάνω μου, ώστε ο διάβολος να μην μπορεί να με κατηγορεί πλέον. Τώρα με έχεις δεχτεί μέσα στην οικογένεια σου, όπου μπορώ ν’ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΦΘΟΝΙΑ.

Απ’ αυτή τη μέρα, θ’ αρχίσω να Σε τιμώ με όλα όσα έχω και με τα πρωτογεννήματα μου (όχι τα απομεινάρια) όλων όσων έχω. Μ’ αυτό τον τρόπο θα γεμίσουν οι αποθήκες μου (Παροιμίες 3:9-10).

Τώρα γνωρίζω ότι η γη και το πλήρωμα της ανήκουν στον Κύριο. Τώρα συνειδητοποιώ ότι τα πλούτη και η αφθονία είναι το δώρο του Θεού (Εκκλησιαστής 5:19). Εφόσον δεν αγαπώ τα χρήματα (Α Τιμόθεος 6:19), ούτε ζητώ να βρω εμπιστοσύνη στα υλικά πλούτη (Μάρκος 10:24), γνωρίζω ότι θα με ΕΥΟΔΩΣΕΙΣ, κι ότι θα είμαι ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ σε όλους τους δρόμους μου (Ιησούς του Ναυή 1:8).

Θα φέρω τα πρωτογεννήματα μου, τα δέκατα και τις εισφορές μου σε Σένα για το έργο Σου, όπως διέταξες (Μαλαχίας 3:10), και θ’ αποδείξω το Λόγο Σου με το να Σε δοκιμάσω μ’ αυτό τον τρόπο. Πιστεύω ότι θ’ ανοίξεις τους καταρράκτες των ουρανών και θα εκχύσεις επάνω μου την ευλογία Σου, ώστε να μην αρκεί τόπος γι’ αυτή, σύμφωνα με την υπόσχεση Σου (Μαλαχίας 3:10).

Καταλαβαίνω ότι ΑΓΑΠΗ σημαίνει να ΔΙΝΕΙΣ, και το να ΔΙΝΕΙΣ σημαίνει να ΣΠΕΡΝΕΙΣ, και ό,τι σπέρνω, αυτό και θα θερίσω (Γαλάτες 6:7).

Θ’ αρχίσω να σπέρνω στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου τους καλούς σπόρους της άφθονης ζωής. Θα σπείρω αγάπη και βοήθεια και καλοσύνη και ενθάρρυνση και υπηρεσία προς τους άλλους, και θα θερίσω πολύ περισσότερα. Θα σπείρω τα χρήματα μου μέσα στο καλό έδαφος της εξάπλωσης του ευαγγελίου Σου, και θα θερίσω περισσότερα χρήματα απ’ όσα έσπειρα.

Σ’ ευχαριστώ, Κύριε μου, για την αλήθεια την οποία έμαθα. Σε δέχομαι μέσα στη ζωή μου. Εσύ είσαι ο αιώνιος Δημιουργός. ΕΧΕΙΣ ΑΦΘΟΝΙΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΦΘΟΝΙΑ.
Εφόσον είσαι ο Θεός των θαυμάτων, γνωρίζω ότι ακόμη κι όταν χρειάζεται ένα υλικό θαύμα εκ μέρους Σου, όπως το να πολλαπλασιάσεις το γεύμα ενός μικρού παιδιού για να χορτάσεις ένα πλήθος ανθρώπων (Ματθαίος 14:16-21), ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, διότι ο Λόγος Σου δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω σε Σένα κενός (Ησαϊας 55:11).

Τώρα συνειδητοποιώ ότι, αν και υπάρχει τόσο μεγάλη φτώχεια και πόνος γύρω μου, αυτό είναι το έργο του διαβόλου – όχι το δικό Σου. Δεν επιθυμείς αυτά τα κακά στη ζωή των παιδιών Σου, όπως επίσης δεν επιθυμείς και την αμαρτία. Τώρα γνωρίζω ότι ο Ιησούς πλήρωσε το τίμημα για να μ’ απελευθερώσει από τη φτώχεια, όπως επίσης και από κάθε πνευματική ή φυσική ανάγκη. ΤΩΡΑ είμαι παιδί Σου. Εσύ είσαι ο Πατέρας μου, και ανήκω στη βασιλική Σου οικογένεια (Β Κορινθίους 6:16).

Έχω αναγεννηθεί. Οι αμαρτίες μου έχουν συγχωρηθεί. Δεν μπορούν να με καταδικάσουν πλέον.
Οι ασθένειες μου έχουν εξαφανιστεί από τη ζωή μου μέσω του Χριστού. Κύριε, Εσύ τις έλαβες και τις υπέφερες για χάρη μου, στη θέση μου. Εσύ πήρες τις αμαρτίες μου και μου έδωσες τη δικαιοσύνη Σου.
Εσύ πήρες τη φτώχεια μου και μου έδωσες τα πλούτη Σου.
Εσύ ήσουν πλούσιος, και για χάρη μου έγινες φτωχός, ώστε μέσω της φτώχειας Σου να γίνω εγώ πλούσιος (Β Κορινθίους 8:9).

Τώρα είμαι σωσμένος. Είμαι θεραπευμένος. Έχω ζωή με ΑΦΘΟΝΙΑ.
Από σήμερα, ο Ιησούς είναι ο Κύριος μου – ο Προμηθευτής μου.
Σ’ ευχαριστώ Κύριε! Εσύ είσαι ο Δημιουργός μου και ζεις μέσα μου. Έχω αναγεννηθεί. Τώρα ζω μέσα στην ΑΦΘΟΝΙΑ Σου.
Ομολογώ ότι οι μέρες της ασθένειας, της φτώχειας και της καταστροφής έχουν περάσει. Είμαι ένα καινούργιο δημιούργημα. Ζω μέσα στην ΑΦΘΟΝΙΑ. Έχω τον Ιησού μέσα στη ζωή μου. Αμήν!»

 

Για διάφορα έθνη

Πατέρα επουράνιε, φέρνω ενώπιον Σου τα ακόλουθα έθνη ------------------------- (γράψε τα έθνη που θέλεις) και τους αρχηγούς τους. Πατέρα, λέεις στο Λόγο Σου ότι ελέγχεις τους αρχηγούς αυτών των κρατών για χάρη δική μας, για να ζήσουμε ένα βίο ήσυχο και ατάραχο εν πάση ευσέβεια και σεμνότητα.

Προσεύχομαι όπως η σοφία η δικιά Σου εισχωρήσει μέσα στην καρδιά των αρχηγών αυτών των κρατών και η γνώση του Λόγου Σου είναι ευάρεστη σ’ αυτούς. Σ’ ευχαριστώ, Κύριε, που τους έδωσες διάκριση και σύνεση και τους ελευθερώνεις από κακούς και πονηρούς ανθρώπους.

Προσεύχομαι όπως οι δίκαιοι επικρατήσουν σ’ όλες αυτές τις κυβερνήσεις, άνδρες και γυναίκες ακεραίου χαρακτήρα, πράοι, αδιάφθοροι και αρεστοί στους οφθαλμούς Σου, Πατέρα, παραμένουν σε αυτά τα αξιώματα, ενώ οι κακοί και πονηροί και βδελυκτοί εκριζώνονται απ’ όλες αυτές τις κυβερνήσεις, στο όνομα του Ιησού Χριστού.

Ομολογώ και πιστεύω ότι οι αποφάσεις που παίρνουν οι αρχηγοί όλων αυτών των εθνών καθοδηγούνται από Εσένα, από το Πνεύμα το Άγιο, και το στόμα τους προφέρει κρίση και δικαιοσύνη.
Προσεύχομαι και πιστεύω ότι τα καλά νέα του Ευαγγελίου κηρύττονται με μεγάλη δύναμη σε όλες αυτές τις χώρες.
Σ’ ευχαριστώ που εργάτες για το θερισμό Σου κηρύττουν το Λόγο Σου ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο ΚΥΡΙΟΣ  σε όλα αυτά τα έθνη.
Σε ευχαριστώ που σηκώνεις ανθρώπους προσευχής να προσεύχονται καθημερινά για όλα  αυτά τα έθνη.
Στο όνομα του Ιησού Χριστού.
Αμήν.

 

Για την κυβέρνηση μας

Πατέρα, στο όνομα του Ιησού Χριστού, σ’ ευχαριστώ για τη χώρα μου και την κυβέρνηση που Εσύ μας έδωσες. Φέρνω ενώπιον Σου τους άντρες και τις γυναίκες που είναι στα αξιώματα στον τόπο τούτο. Προσεύχομαι και ικετεύω για τον Πρόεδρο, τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους δικαστές, τους αστυνομικούς, τους επάρχους, τους δημάρχους, τη στρατιωτική ηγεσία, την πολιτική ηγεσία και όλους που είναι στα αξιώματα στον τόπο τούτο. Προσεύχομαι όπως το Πνεύμα του Κυρίου αναπαυθεί επάνω τους.
Πιστεύω ότι η σοφία η δικιά Σου εισχωρεί μέσα στην καρδιά του Προέδρου και η γνώση του Λόγου Σου είναι ευάρεστη σ’ αυτόν. Σ’ ευχαριστώ, Κύριε, που του έδωσες διάκριση και σύνεση και τον ελευθερώνεις από κακούς και πονηρούς ανθρώπους.

Πατέρα, Σ’ ευχαριστώ που περιφρουρείς τον Πρόεδρο με άντρες και γυναίκες που έχουν την καρδιά και τα αυτιά τους προσεχτικά στα λόγια Σου και κάνουν το ευάρεστο στους οφθαλμούς Σου. Πιστεύω ότι κάνεις τους ανθρώπους αυτούς να είναι ακεραίου χαρακτήρα και υπάκουους όσον αφορά τον λαό Σου για να ζήσουμε ένα βίο ήσυχο και ατάραχο με κάθε ευσέβεια και σεμνότητα. Προσεύχομαι όπως οι δίκαιοι επικρατήσουν σ’ αυτήν την κυβέρνηση… άντρες και γυναίκες άμωμοι και αρεστοί στους οφθαλμούς Σου, Πατέρα, παραμένουν σ’ αυτά τα αξιώματα, ενώ οι κακοί και πονηροί και βδελυκτοί εκριζώνονται απ’ αυτήν την κυβέρνηση.

Ο Λόγος Σου διακηρύττει ότι «Ευλογημένο το έθνος του οποίου Θεός είναι ο Κύριος…». Δεχόμαστε την ευλογία Σου, Πατέρα. Είσαι το φρούριο μας και το καταφύγιο μας σε ώρα ανάγκης. Ομολογούμε με το στόμα μας ότι ο λαός Σου κατοικά με ασφάλεια στον τόπο τούτο και ευημερούμε με αφθονία. Είμαστε υπερνικητές δια του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας!
Είναι γραμμένο στο Λόγο Σου ότι η καρδιά του βασιλιά είναι στα χέρια του Κυρίου και την οδηγείς όπου θέλεις Εσύ. Πιστεύουμε ότι η καρδιά του αρχηγού μας είναι στα χέρια Σου και ότι οι αποφάσεις του καθοδηγούνται από Εσένα Κύριε.

Σ’ ευχαριστούμε που τα καλά νέα του Ευαγγελίου κηρύττονται με μεγάλη δύναμη στη χώρα μας.
Ο Λόγος του Κυρίου επικρατεί και αυξάνεται μέσα στην καρδιά και τη ζωή των ανθρώπων.
Σ’ ευχαριστούμε για τη χώρα μας και την ηγεσία που Εσύ μας έδωσες, στο όνομα του Ιησού Χριστού.

 

Παιδιά στο σχολείο

Πατέρα, στο όνομα του Ιησού, ομολογώ το Λόγο Σου σήμερα σχετικά με τα παιδιά μου καθώς παρακολουθούν την εκπαίδευση τους στο σχολείο. Πιστεύω ότι εργάζεσαι αποτελεσματικά μέσα τους, δίνοντας τους τη δύναμη και την επιθυμία να Σε υπηρετήσουν στη ζωή τους. Τους έχεις κάνει κεφαλή και όχι ουρά, είναι μόνο υπεράνω και όχι υποκάτω.
Προσεύχομαι ότι τα παιδιά μου θα βρουν χάρη, κατανόηση και εκτίμηση από τους δασκάλους, καθηγητές και συμμαθητές τους. Σου ζητώ να δώσεις στα παιδιά μου σοφία και σύνεση καθώς παρακολουθούν τα μαθήματα τους.

Πατέρα, Σ’ ευχαριστώ που δίνεις στα παιδιά μου να καταλάβουν την αξία της εκπαίδευσης και τους βοηθάς να αντιληφθούν ότι η Πηγή και Αρχή της γνώσης είσαι Εσύ. Σ’ ευχαριστώ, επίσης, που κάνεις τα παιδιά μου επιμελή, εργατικά και ευσυνείδητα στα μαθήματά τους για να είναι επιτυχημένα σε όλες τις εξετάσεις και μελέτες τους. Σ’ ευχαριστώ που αυξάνουν σε σοφία και γνώση.

Δε θα πάψω να προσεύχομαι γι’ αυτά ζητώντας να γεμίσουν με την επίγνωση του θελήματος Σου, καρποφορούντα σε κάθε έργο αγαθό.

Πατέρα, Σ’ ευχαριστώ που τα παιδιά μου έχουν την προστασία Σου καθώς κατοικούν κάτω από τη σκέπη του Υψίστου. Τα παιδιά μου Σ’ εμπιστεύονται και βρίσκουν καταφύγιο σε Σένα και στέκονται ριζωμένα και θεμελιωμένα στην αγάπη Σου. Δεν παρασύρονται από κακές πράξεις και από ανθρώπινες φιλοσοφίες και διδασκαλίες που είναι αντίθετες με την Αλήθεια.

Εσύ είσαι η Ασπίδα τους και το Φρούριο τους προστατεύοντας τα από επιθέσεις και απειλές του εχθρού. Σ’ ευχαριστώ για τους αγγέλους Σου που έβαλες να τα συντροφεύουν, να τα υπερασπίζονται και να τα προστατεύουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Τα παιδιά μου είναι θεμελιωμένα στην αγάπη Σου και έτσι κάθε φοβία εξαφανίζεται απ’ τη ζωή τους.

Προσεύχομαι ότι οι καθηγητές και δάσκαλοι των παιδιών μου θα είναι άνθρωποι ευσεβείς και με ψηλές ηθικές αξίες. Δώσε σ’ αυτούς σοφία και σύνεση για να περπατούν σύμφωνα με το άγιο Σου το θέλημα και να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά μου. Αμήν.

 

Προσευχή για να περπατάς με αγάπη

Πατέρα, στο όνομα του Ιησού, Σ’ ευχαριστώ διότι η αγάπη του Θεού έχει εκχυθεί μέσα στην καρδιά μου μέσω του Αγίου Πνεύματος, το οποίο δόθηκε σε μένα. Ο Λόγος Σου βρίσκεται μέσα στην καρδιά μου. Η αγάπη για Σένα, Πατέρα, έχει τελειοποιηθεί μέσα μου διά του Αγίου Πνεύματος, και η τέλεια αγάπη βγάζει έξω το φόβο.

Πατέρα, είμαι παιδί Σου, και δεσμεύομαι να περπατώ στη θεία αγάπη. Υπομένω, προσμένω, και είμαι καλός προς τους άλλους. Δε ζηλεύω, δεν καυχώμαι, δεν είμαι κενόδοξος, και δεν υπερηφανεύομαι. Δεν είμαι αγενής, και δεν συμπεριφέρομαι άπρεπα. Δε ζητάω τα δικά μου και δεν εξάπτομαι. Δεν συλλογίζομαι το κακό, δεν χαίρομαι στην αδικία, συγχαίρω όμως στην αλήθεια. Όλα τα ανέχομαι, όλα τα πιστεύω, όλα τα ελπίζω, όλα τα υπομένω.

Είμαι έτοιμος να πιστέψω το καλύτερο για τους άλλους. Οι ελπίδες μου δεν ταλαντεύονται. Υπομένω τα πάντα διότι η αγάπη του Θεού η οποία βρίσκεται μέσα μου δεν αποτυγχάνει ποτέ.
Πατέρα, ευλογώ και προσεύχομαι γι’ αυτούς οι οποίοι με καταδιώκουν – οι οποίοι μου συμπεριφέρονται άσχημα. Τους ευλογώ και δεν τους καταριέμαι. Γι’ αυτό, η αγάπη μου υπερπερισσεύει σε γνώση και σε κάθε κρίση. Είμαι ειλικρινής και χωρίς παράπτωμα με τη χάρη του Θεού που με δικαιώνει μέχρι την ημέρα του ερχομού του Χριστού. Είμαι γεμάτος με τον καρπό της δικαιοσύνης.

Όπου κι αν πάω φυτεύω σπόρους αγάπης. Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, διότι προετοίμασες τους ανθρώπους για να δεχτούν αυτή την αγάπη. Γνωρίζω ότι αυτοί οι σπόροι θα παράγουν την αγάπη Σου στην καρδιά των ανθρώπων οι οποίοι θα δεχτούν το Λόγο Σου.
Πατέρα, Σ’ ευχαριστώ διότι καθώς θα βρίσκομαι στην αγάπη και στη σοφία Σου, οι άνθρωποι θα ευλογούνται από τη ζωή και τη διακονία μου. Πατέρα, με κάνεις να βρίσκω χάρη, συμπόνια, κι αγαθότητα με άλλους ανθρώπους.

Είμαι ριζωμένος μέσα στην αγάπη και θεμελιωμένος επάνω στην αγάπη, γνωρίζοντας ότι βρίσκεσαι δίπλα μου, και τίποτα δεν μπορεί να με χωρίσει από την αγάπη Σου, Πατέρα, η οποία βρίσκεται στον Ιησού Χριστό τον Κύριο μου. Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, στο όνομα του Ιησού. Αμήν.

 

Για ευημερία

Πατέρα μου επουράνιε, στο όνομα του Ιησού Χριστού, ομολογώ τον άγιο Σου Λόγο σχετικά με τα οικονομικά μου. Ομολογώ το Λόγο Σου με το στόμα μου και πιστεύω μέσα στην καρδιά μου ότι δεν θα επιστρέψει σε Σένα κενός αλλά θα εκπληρώσει ο,τι Εσύ Τον αποστέλλεις.

Πιστεύω ότι όλες μου οι ανάγκες εκπληρώνονται σύμφωνα με το Φιλιππησίους 4:19.

Δίνω, Πατέρα μου, για το έργο Σου και δίνουν οι άνθρωποι στον κόλπο μου μέτρο καλό, πεπιεσμένο, συγκεκαθισμένο και υπερεκχυνόμενο. Με το μέτρο που δίνω δίνεται σε μένα. Πατέρα μου, ομολογώ ότι λαμβάνω πίσω εκατονταπλάσια σύμφωνα με το Μάρκος 10:29-30.

Πατέρα, σε ευχαριστώ που με ελευθέρωσες από την εξουσία του σκότους και με μετέφερες στη Βασιλεία του αγαπητού Γιου Σου.

Ομολογώ ότι κατοικείς μέσα μου διά του Πνεύματος Σου και με φροντίζεις ώστε να μη μου λείψει τίποτε. Περπατώ με αγάπη προς όλους, με σοφία και με άριστη κοινωνία με το Σωτήρα μου Ιησού Χριστό.

Σατανά σε δένω στο όνομα του Ιησού Χριστού. Δεν έχεις καμιά εξουσία επάνω στα οικονομικά μου. Σε καθιστώ ανίσχυρο να με φέρεις σε στέρηση. Κανένα όπλο, που κατασκευάστηκε εναντίον μου δεν θα ευοδωθεί· και κάθε γλώσσα, που επρόκειτο να κινηθεί εναντίον μου, θα τη νικήσω στην κρίση.  

Σε ευχαριστώ που τα λειτουργικά Σου πνεύματα – οι άγγελοι Σου - διακονούν σε όλους τους τομείς της ζωής μου και μου φέρνουν τα χρήματα που χρειάζομαι.

Πατέρα, σε ευχαριστώ που με βοηθάς πάντοτε και εκπληρώνεις όλες μου τις ανάγκες σύμφωνα με τον πλούτο Σου εν δόξη διά του Ιησού Χριστού. Ομολογώ, Θεέ μου, ότι κάνεις κάθε χάρη και ευλογία να έρθει επάνω μου με αφθονία, και έτσι ανεξάρτητα με τι   κατάσταση αντιμετωπίζω, με κάνεις να είμαι πάντοτε αυτάρκης και έχω πάντοτε αρκετά για να βοηθώ και τους άλλους, ιδιαίτερα όσους εργάζονται για τη δόξα Σου.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Ο νόμος του Πνεύματος της ζωής εν Χριστώ Ιησού με ελευθέρωσε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου. Η ζωή μου, κυβερνάται όχι από τα επίπεδα και τις ορέξεις της σάρκας, αλλά από το Άγιο Πνεύμα. Δεν ζω σύμφωνα με τη σάρκα. Ζω τη ζωή του Πνεύματος. Το Άγιο Πνεύμα του Θεού κατοικά μέσα μου, με οδηγεί και με κυβερνά.

Είμαι περισσότερο από νικητής και πάντοτε θριαμβεύω δια του Ιησού Χριστού που με αγάπησε. Δεν επιτρέπω να με νικήσει ο διάβολος αλλά απεναντίας νικώ το κακό με το καλό. Φορώ την πλήρη πανοπλία του φωτός. Είμαι ντυμένος τον Κύριον Ιησού Χριστό, το Μεσσία, και έτσι δεν περπατώ με τη σάρκα.

Είμαι εκτελεστής του Λόγου του Θεού. Έχω τη σοφία του Θεού. Είμαι ειρηνοποιός, πράος, υπομονετικός, αγαθοποιός και πλήρης καρπών δικαιοσύνης. Δεν είμαι δίγνωμος, ούτε έχω αμφιβολίες. Υποτάσσομαι πάντοτε στον Κύριο.

Στέκομαι σταθερά ενάντια στο διάβολο. Αντιστέκομαι στο διάβολο και φεύγει από μένα. Πλησιάζω στο Θεό και Αυτός πλησιάζει σε μένα. Δεν φοβάμαι διότι ο Θεός είναι πάντοτε μαζί μου.